menu
zoek

Nieuws Rotterdam

75 aanhoudingen bij wedstrijd Feyenoord-FC Union Berlin

donderdag 21 oktober 2021, 23:32 uur

De politie heeft voor, tijdens en na de wedstrijd Feyenoord-Union Berlin in totaal 75 mensen aangehouden.

Een groep van 59 mensen zocht de confrontatie met Feyenoord-supporters en had daarvoor ook de nodige attributen bij zich. Ze werden tijdig gezien door de politie en als groep aangehouden op verdenking van het voorbereiden van openlijk geweld. Zij zijn in de loop van de avond heengezonden. De overige zestien arrestanten werden voornamelijk vóór de wedstrijd aangehouden en worden verdacht van vergrijpen als vernieling, belediging en het voorhanden hebben van vuurwerk. Handen vol Hoewel het overgrote merendeel van zowel de Feyenoord- als Union Berlinsupporters zich deze avond netjes gedroeg, had de politie toch de handen vol. Dat kwam onder meer doordat een groep Union Berlin-supporters een spontane wandeling van de Oude Haven naar de Kuip ondernam. Door de hevige regenval was de Oude Haven overstroomd en de Duitse supporters bleken geen zin te hebben in natte voeten. Er waren vooraf door de politie en gemeente bussen naar de Kuip geregeld, maar de supporters besloten massaal naar het stadion te wandelen. Een optocht van Berlinsupporters (een zogenaamde ‘corteo’) richting de Kuip was het gevolg. Politiehond Toen de Mobiele Eenheid de kopgroep van de corteo opdroeg om even te wachten op de rest van de optocht, sloeg de vlam kortstondig in de pan. Een kleine groep Duitse hooligans wilde niet wachten en sloeg op de ME’ers in. Zij herstelden de orde binnen korte tijd en kregen daarbij de hulp van een politiehond die drie Berlin-supporters én onbedoeld ook een ME’er beet. De vier gewonden werden door ambulancepersoneel behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis. De Union Berlin-fans werden na hun medische behandeling alsnog aangehouden. Beheersbaar Tijdens het toelaten van de Duitse supporters in de Kuip raakten een politieruiter en zijn paard licht gewond. Het dier schrok dermate van afgestoken vuurwerk dat het met berijder en al viel, maar de verwondingen van mens en dier vielen relatief gezien mee. Na afloop van de wedstrijd ging het overgrote deel van de Feyenoord en de Union Berlin terug naar huis en keerde de rust in de stad snel weer. De politie kijkt terug op een drukke, maar beheersbare avond.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92235 / 4.48305


donderdag 21 oktober 2021, 11:02 uur
Groep Feyenoord-supporters belaagt management FC Union Berlin op terras
Politie.nlEen groep supporters van Feyenoord heeft gisteravond bij een horecagelegenheid op de Meent met stoelen en glas gegooid naar het een groep mensen die daar op het terras zaten. Het bleek te gaan om het management van de Duitse voetbalclub FC Union Berlin, tegen wie Feyenoord vanavond voetbalt. De politie hield een 25-jarige verdachte aan, de zaak is in onderzoek.
Een gewonde Woensdagavond rond negen uur verzamelde tientallen voetbalsupporters zich in het centrum van Rotterdam. Een deel hiervan verplaatste zich door de stad en kwam rond kwart voor tien bij een café op de Meent aan. Daar liep het uit de hand, er werd met stoelen en glazen gegooid naar een groep mensen op het terras. Een vrouw van het management raakte gewond aan haar hoofd en is in het ziekenhuis behandeld.  Meerdere agenten grepen in en toen de supporters wegrende is een achtervolging ingezet. De politie heeft een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het incident op de Meent. Hij zit nog vast en de zaak is in onderzoek. Getuigen Hulp van getuigen is welkom, heeft u iets gezien gisteravond en nog niet met de politie gesproken? Laat het dan aan ons weten, dat kan via 0900-8844. Ook camerabeelden kunnen het onderzoek verder helpen, deel de beelden met het onderzoeksteam als u ze heeft.    

» Politie.nl
vrijdag 22 oktober 2021, 16:51 uur
Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten
de TelegraafAlle 75 voetbalsupporters die donderdag werden aangehouden voor, tijdens en na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen 1. FC Union Berlin zijn weer vrijgelaten, zegt de Rotterdamse politie.
» de Telegraaf
donderdag 21 oktober 2021, 22:53 uur
Politie houdt zeker zestig Duitse voetbalfans aan in Rotterdam
Blik op NieuwsIn Rotterdam heeft de politie donderdagavond een groep van zo'n zestig Duitse fans aangehouden. Dat gebeurde in de wijk Lombardijen voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin.
» Blik op Nieuws
donderdag 21 oktober 2021, 21:32 uur
Fans Union Berlin opgepakt in Rotterdam, 'zochten confrontatie met Feyenoord-fans'
NOSDe politie in Rotterdam heeft rond de voetbalwedstrijd Feyenoord - Union Berlin 75 mensen aangehouden. Onder hen was een groep van 59 aanhangers van de Duitse club die volgens de politie in de wijk Lombardijen uit waren op een confrontatie met Feyenoord-fans.
» NOS
donderdag 21 oktober 2021, 21:26 uur
Meer dan 70 supporters Union Berlin opgepakt in Rotterdam
RTV RijnmondBij de wedstrijd van Feyenoord zijn donderdag in totaal 75 voetbalsupporters van Union Berlin aangehouden door de politie.
» RTV Rijnmond
donderdag 21 oktober 2021, 21:23 uur
Groep van 60 Union-fans opgepakt in Rotterdam
de TelegraafDe politie heeft voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin een groep van zo'n zestig Duitse fans aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Volgens een woordvoerder van de politie was de groep uit op een confrontatie met Feyenoord-fans.
» de Telegraaf
donderdag 21 oktober 2021, 17:13 uur
Feyenoord-directeur Koevermans over Union-belagers: 'Doe in godsnaam normaal'
RTV RijnmondEen boze Feyenoord-directeur Mark Koevermans heeft zich donderdag fel uitgesproken tegen de hooligans die woensdagavond de clubleiding van FC Union Berlin aanvielen bij café De Huismeester in het centrum van Rotterdam. "Tot hier en niet verder."
» RTV Rijnmond
donderdag 21 oktober 2021, 17:12 uur
Maat is vol voor Feyenoord-directeur na aanval op Union-delegatie: ‘Waar zijn we mee bezig?’
de StentorVolgens Mark Koevermans is de maat vol nu er wederom een incident heeft plaatsgevonden met een deel van de Rotterdamse aanhang. De aanval op een bestuursdelegatie van Union Berlin woensdagavond in hartje Rotterdam heeft de algemeen directeur woedend gemaakt.
» de Stentor
donderdag 21 oktober 2021, 14:19 uur
Hooligans Feyenoord vallen bazen van tegenstander aan
NOSIn Rotterdam zijn de bazen van de Duitse club Union Berlin aangevallen door tientallen Feyenoord-hooligans. Het gebeurde terwijl ze in een restaurant zaten te eten.
» NOS
donderdag 21 oktober 2021, 10:52 uur
Aanval hooligans Feyenoord op Duitse clubleiding in Rotterdams restaurant
NOSIn een restaurant in het centrum van Rotterdam is gisteravond de clubleiding van Union Berlin aangevallen door hooligans van Feyenoord. De Duitse club speelt vanavond in De Kuip in de Conference League tegen de Rotterdamse ploeg.
» NOS
donderdag 21 oktober 2021, 10:47 uur
Feyenoord haalt fel uit naar hooligans: ‘Krankzinnig, laf en onacceptabel’
de StentorKrankzinnig, laf, onacceptabel. Feyenoord heeft geen goed woord over voor de misdragingen van Feyenoordhooligans woensdagavond in Rotterdam. Leden van de leiding van Union Berlin zaten op een Rotterdams terras te borrelen toen ze werden aangevallen door Feyenoordhooligans.
» de Stentor
donderdag 21 oktober 2021, 08:12 uur
Duitse media: Feyenoordhooligans vallen leiding van Union Berlin aan tijdens etentje in Rotterdam
PZCDe leiding van de Duitse voetbalclub Union Berlin is volgens Duitse media woensdagavond aangevallen in een Rotterdams restaurant. Zeker een persoon moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie, die vooraf al vreesde voor een confrontatie, houdt er ernstig rekening mee dat de geweldsuitbarsting inderdaad voetbalgerelateerd is.
» PZC
donderdag 21 oktober 2021, 08:12 uur
Duitse media: Feyenoordhooligans vallen leiding van Union Berlin aan tijdens etentje in Rotterdam
de StentorDe leiding van de Duitse voetbalclub Union Berlin is volgens Duitse media woensdagavond aangevallen in een Rotterdams restaurant. Zeker een persoon moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie, die vooraf al vreesde voor een confrontatie, houdt er ernstig rekening mee dat de geweldsuitbarsting inderdaad voetbalgerelateerd is.
» de Stentor
donderdag 21 oktober 2021, 08:12 uur
Duitse media: Feyenoordhooligans vallen leiding van Union Berlin aan tijdens etentje in Rotterdam
de GelderlanderDe leiding van de Duitse voetbalclub Union Berlin is volgens Duitse media woensdagavond aangevallen in een Rotterdams restaurant. Zeker een persoon moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie, die vooraf al vreesde voor een confrontatie, houdt er ernstig rekening mee dat de geweldsuitbarsting inderdaad voetbalgerelateerd is.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Rotterdam

6 december 11:4745 kilo heroïne, vuurwapens en 12.000 euro na brand in Rotterdamse woning
5 december 19:49Automobilist verliest macht over het stuur: auto belandt op zijn kop in een voortuin
3 december 06:27Politie deelt eerste foto's van relschoppers Rotterdam: zwaaiende verdachte belt zelf politie
2 december 18:44Lil Kleine liep hersenschudding op bij beroving
2 december 18:01Rechtbank veroordeelt tweetal voor deelname aan rechtsextremistische terroristische organisatie
2 december 17:19Verdachten beroving Lil Kleine in Rotterdam gefilmd
2 december 17:16Zeker 200 Nederlanders aangehouden in grote actie tegen geldezels
2 december 16:01Nog twee aanhoudingen voor doodschieten Rotterdammer na overval
1 december 11:32Jaar gratis ov voor kinderen in Rotterdam
1 december 07:57Relschoppers in beeld bij Bureau Rijnmond
30 november 11:31Rotterdammer opgepakt voor dood 72-jarige man in Noord-Holland
30 november 10:33Tankstation Groene Kruisweg in trek bij overvallers; poging opnieuw mislukt
29 november 16:33Duo met hamer en mes overvalt Poolse supermarkt aan Slinge
29 november 11:17Jubileumeditie Kerstcircus Ahoy gaat door corona opnieuw niet door: 'Het mag helaas niet zo zijn'
28 november 15:00Duidelijke boodschap Dusan Tadic: ‘Al het kunstgras moet weg uit de eredivisie’
28 november 13:28LIVE | Sparta - Ajax kort stilgelegd wegens vuurwerk, koploper op voorsprong in Rotterdam
27 november 21:25Rotterdamse thuis overvallen, daders halen woning overhoop
27 november 11:00Agent richtte wapen op relschopper in Rotterdam: ‘Die man zei: schiet maar, kom maar’
27 november 10:59PVV doet volgend jaar niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam
26 november 11:57Video | Robothond danst en loopt op trappen op Rotterdam Centraal
RSS.