menu
zoek

Nieuws Rotterdam

75 aanhoudingen bij wedstrijd Feyenoord-FC Union Berlin

donderdag 21 oktober 2021, 23:32 uur

De politie heeft voor, tijdens en na de wedstrijd Feyenoord-Union Berlin in totaal 75 mensen aangehouden.

Een groep van 59 mensen zocht de confrontatie met Feyenoord-supporters en had daarvoor ook de nodige attributen bij zich. Ze werden tijdig gezien door de politie en als groep aangehouden op verdenking van het voorbereiden van openlijk geweld. Zij zijn in de loop van de avond heengezonden. De overige zestien arrestanten werden voornamelijk vóór de wedstrijd aangehouden en worden verdacht van vergrijpen als vernieling, belediging en het voorhanden hebben van vuurwerk. Handen vol Hoewel het overgrote merendeel van zowel de Feyenoord- als Union Berlinsupporters zich deze avond netjes gedroeg, had de politie toch de handen vol. Dat kwam onder meer doordat een groep Union Berlin-supporters een spontane wandeling van de Oude Haven naar de Kuip ondernam. Door de hevige regenval was de Oude Haven overstroomd en de Duitse supporters bleken geen zin te hebben in natte voeten. Er waren vooraf door de politie en gemeente bussen naar de Kuip geregeld, maar de supporters besloten massaal naar het stadion te wandelen. Een optocht van Berlinsupporters (een zogenaamde ‘corteo’) richting de Kuip was het gevolg. Politiehond Toen de Mobiele Eenheid de kopgroep van de corteo opdroeg om even te wachten op de rest van de optocht, sloeg de vlam kortstondig in de pan. Een kleine groep Duitse hooligans wilde niet wachten en sloeg op de ME’ers in. Zij herstelden de orde binnen korte tijd en kregen daarbij de hulp van een politiehond die drie Berlin-supporters én onbedoeld ook een ME’er beet. De vier gewonden werden door ambulancepersoneel behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis. De Union Berlin-fans werden na hun medische behandeling alsnog aangehouden. Beheersbaar Tijdens het toelaten van de Duitse supporters in de Kuip raakten een politieruiter en zijn paard licht gewond. Het dier schrok dermate van afgestoken vuurwerk dat het met berijder en al viel, maar de verwondingen van mens en dier vielen relatief gezien mee. Na afloop van de wedstrijd ging het overgrote deel van de Feyenoord en de Union Berlin terug naar huis en keerde de rust in de stad snel weer. De politie kijkt terug op een drukke, maar beheersbare avond.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92235 / 4.48305


donderdag 21 oktober 2021, 11:02 uur
Groep Feyenoord-supporters belaagt management FC Union Berlin op terras
Politie.nlEen groep supporters van Feyenoord heeft gisteravond bij een horecagelegenheid op de Meent met stoelen en glas gegooid naar het een groep mensen die daar op het terras zaten. Het bleek te gaan om het management van de Duitse voetbalclub FC Union Berlin, tegen wie Feyenoord vanavond voetbalt. De politie hield een 25-jarige verdachte aan, de zaak is in onderzoek.
Een gewonde Woensdagavond rond negen uur verzamelde tientallen voetbalsupporters zich in het centrum van Rotterdam. Een deel hiervan verplaatste zich door de stad en kwam rond kwart voor tien bij een café op de Meent aan. Daar liep het uit de hand, er werd met stoelen en glazen gegooid naar een groep mensen op het terras. Een vrouw van het management raakte gewond aan haar hoofd en is in het ziekenhuis behandeld.  Meerdere agenten grepen in en toen de supporters wegrende is een achtervolging ingezet. De politie heeft een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij het incident op de Meent. Hij zit nog vast en de zaak is in onderzoek. Getuigen Hulp van getuigen is welkom, heeft u iets gezien gisteravond en nog niet met de politie gesproken? Laat het dan aan ons weten, dat kan via 0900-8844. Ook camerabeelden kunnen het onderzoek verder helpen, deel de beelden met het onderzoeksteam als u ze heeft.    

» Politie.nl
vrijdag 22 oktober 2021, 16:51 uur
Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten
de TelegraafAlle 75 voetbalsupporters die donderdag werden aangehouden voor, tijdens en na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen 1. FC Union Berlin zijn weer vrijgelaten, zegt de Rotterdamse politie.
» de Telegraaf
donderdag 21 oktober 2021, 22:53 uur
Politie houdt zeker zestig Duitse voetbalfans aan in Rotterdam
Blik op NieuwsIn Rotterdam heeft de politie donderdagavond een groep van zo'n zestig Duitse fans aangehouden. Dat gebeurde in de wijk Lombardijen voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin.
» Blik op Nieuws
donderdag 21 oktober 2021, 21:32 uur
Fans Union Berlin opgepakt in Rotterdam, 'zochten confrontatie met Feyenoord-fans'
NOSDe politie in Rotterdam heeft rond de voetbalwedstrijd Feyenoord - Union Berlin 75 mensen aangehouden. Onder hen was een groep van 59 aanhangers van de Duitse club die volgens de politie in de wijk Lombardijen uit waren op een confrontatie met Feyenoord-fans.
» NOS
donderdag 21 oktober 2021, 21:26 uur
Meer dan 70 supporters Union Berlin opgepakt in Rotterdam
RTV RijnmondBij de wedstrijd van Feyenoord zijn donderdag in totaal 75 voetbalsupporters van Union Berlin aangehouden door de politie.
» RTV Rijnmond
donderdag 21 oktober 2021, 21:23 uur
Groep van 60 Union-fans opgepakt in Rotterdam
de TelegraafDe politie heeft voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin een groep van zo'n zestig Duitse fans aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Volgens een woordvoerder van de politie was de groep uit op een confrontatie met Feyenoord-fans.
» de Telegraaf
donderdag 21 oktober 2021, 17:13 uur
Feyenoord-directeur Koevermans over Union-belagers: 'Doe in godsnaam normaal'
RTV RijnmondEen boze Feyenoord-directeur Mark Koevermans heeft zich donderdag fel uitgesproken tegen de hooligans die woensdagavond de clubleiding van FC Union Berlin aanvielen bij café De Huismeester in het centrum van Rotterdam. "Tot hier en niet verder."
» RTV Rijnmond
donderdag 21 oktober 2021, 17:12 uur
Maat is vol voor Feyenoord-directeur na aanval op Union-delegatie: ‘Waar zijn we mee bezig?’
de StentorVolgens Mark Koevermans is de maat vol nu er wederom een incident heeft plaatsgevonden met een deel van de Rotterdamse aanhang. De aanval op een bestuursdelegatie van Union Berlin woensdagavond in hartje Rotterdam heeft de algemeen directeur woedend gemaakt.
» de Stentor
donderdag 21 oktober 2021, 14:19 uur
Hooligans Feyenoord vallen bazen van tegenstander aan
NOSIn Rotterdam zijn de bazen van de Duitse club Union Berlin aangevallen door tientallen Feyenoord-hooligans. Het gebeurde terwijl ze in een restaurant zaten te eten.
» NOS
donderdag 21 oktober 2021, 10:52 uur
Aanval hooligans Feyenoord op Duitse clubleiding in Rotterdams restaurant
NOSIn een restaurant in het centrum van Rotterdam is gisteravond de clubleiding van Union Berlin aangevallen door hooligans van Feyenoord. De Duitse club speelt vanavond in De Kuip in de Conference League tegen de Rotterdamse ploeg.
» NOS
donderdag 21 oktober 2021, 10:47 uur
Feyenoord haalt fel uit naar hooligans: ‘Krankzinnig, laf en onacceptabel’
de StentorKrankzinnig, laf, onacceptabel. Feyenoord heeft geen goed woord over voor de misdragingen van Feyenoordhooligans woensdagavond in Rotterdam. Leden van de leiding van Union Berlin zaten op een Rotterdams terras te borrelen toen ze werden aangevallen door Feyenoordhooligans.
» de Stentor
donderdag 21 oktober 2021, 08:12 uur
Duitse media: Feyenoordhooligans vallen leiding van Union Berlin aan tijdens etentje in Rotterdam
PZCDe leiding van de Duitse voetbalclub Union Berlin is volgens Duitse media woensdagavond aangevallen in een Rotterdams restaurant. Zeker een persoon moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie, die vooraf al vreesde voor een confrontatie, houdt er ernstig rekening mee dat de geweldsuitbarsting inderdaad voetbalgerelateerd is.
» PZC
donderdag 21 oktober 2021, 08:12 uur
Duitse media: Feyenoordhooligans vallen leiding van Union Berlin aan tijdens etentje in Rotterdam
de StentorDe leiding van de Duitse voetbalclub Union Berlin is volgens Duitse media woensdagavond aangevallen in een Rotterdams restaurant. Zeker een persoon moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie, die vooraf al vreesde voor een confrontatie, houdt er ernstig rekening mee dat de geweldsuitbarsting inderdaad voetbalgerelateerd is.
» de Stentor
donderdag 21 oktober 2021, 08:12 uur
Duitse media: Feyenoordhooligans vallen leiding van Union Berlin aan tijdens etentje in Rotterdam
de GelderlanderDe leiding van de Duitse voetbalclub Union Berlin is volgens Duitse media woensdagavond aangevallen in een Rotterdams restaurant. Zeker een persoon moest gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie, die vooraf al vreesde voor een confrontatie, houdt er ernstig rekening mee dat de geweldsuitbarsting inderdaad voetbalgerelateerd is.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Rotterdam

24 april 17:41Rotterdammer (47) verdacht van ondergronds bankieren met ruim 45 miljoen euro
24 april 17:31Plots moet Feyenoord nadenken over opvolging Arne Slot: buitenlanders staan in de rij
24 april 16:03Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand
24 april 09:00Rijkswaterstaat verzekert: Van Brienenoordbrug is veilig, ondanks zorgen burgemeesters
23 april 15:08Vertrouwen bij een online casino
23 april 11:36Dagelijks elektrische vrachtwagens tussen Heerenveen en Rotterdam? Kooy Transport denkt dat het kan
23 april 10:45KIJK TERUG: Rotterdam viert de bekerwinst van Feyenoord
22 april 18:23Vader en tweelingbroers verdacht van ernstig misbruik eigen dochter en zus
22 april 12:17Aanhouding na explosie Blekerslaan Rotterdam
22 april 10:21Getuigen gezocht schietincident Slinge
22 april 08:24Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in centrum Rotterdam
21 april 06:52Wekdienst 21/04: Herdenking Armeense genocide • Bekerfinale Feyenoord-NEC
20 april 21:53Wilde achtervolging met helikopter op scooterrijder met afgeplakt kenteken
19 april 18:10Invallen en drie arrestaties in groot drugsonderzoek Rotterdam
19 april 13:45Zo tellen Rotterdam en Dordrecht af tot de start van de Tour de France Femmes
19 april 11:56Poll | De veertiende voor Feyenoord of de eerste voor NEC, wie wint de KNVB-beker?
19 april 07:18Teleurstelling voor Van Gerwen, thuiswedstrijd eindigt weer met nederlaag
18 april 12:50Explosie bij woning in Rotterdam: 21-jarige man uit Tilburg aangehouden
18 april 12:18Rotterdam ruimt bom uit WO II en evacueert bewoners
17 april 17:28Luke Littler heeft boodschap voor ‘zijn’ Manchester United: ‘We moeten Erik ten Hag houden’
RSS.