menu
zoek

Nieuws Rotterdam

51 aanhoudingen voor rellen Coolsingel

zaterdag 20 november 2021, 19:33 uur

Bij de grote ongeregeldheden vrijdagavond en -nacht op Coolsingel in Rotterdam zijn 51 mensen aangehouden. Ongeveer de helft daarvan was nog net minderjarig. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land.

Waar: Coolsingel in Rotterdam

Drie relschoppers raakten gewond toen zijn werden getroffen door een kogel. Zij liggen nog in het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet altijd onderzoek wanneer de politie geschoten heeft, en onderzoekt ook of de verwondingen zijn gekomen door politiekogels. Een agent raakte dusdanig gewond aan zijn been dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis, een ander kon worden behandeld door ambulancemedewerkers. Talloze politiemedewerkers liepen bij de belaging met stenen en vuurwerk lichte verwondingen en gehoorschade op.   Er zijn tot nu toe 51 aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging, opruiing en overtreding van het noodbevel. Daarmee zijn nog niet alle verdachten van de rellen in beeld. Inmiddels heeft de politie al ontzettend veel beelden ontvangen, waarvoor veel dank. Mocht je nog meer beelden hebben en met ons willen delen dan kan dat via dit formulier.   Een niet-gemelde demonstratie ontwikkelde zich vrijdag tot grote ongeregeldheden in het centrum van Rotterdam. Een groep van honderd personen hadden zich verzameld aan de Coolsingel. Ze wilden naar eigen zeggen een statement maken tegen het coronabeleid. Er waren tientallen agenten aanwezig met het doel om de demo vredig te laten verlopen. De sfeer werd snel grimmig en er werd veel en zwaar vuurwerk afgestoken. De groepsgrootte groeide ook snel tot honderden personen.   De openbare orde was dusdanig in het gevaar dat er noodbevel van kracht werd. Mensen mochten zich niet ophouden op en rondom de Coolsingel en de twee stations Centraal Station en Blaak. Centraal station werd vanwege de ongeregeldheden gesloten. Het treinverkeer werd stilgelegd. De politie moest opschalen en eenheden uit het gehele land zijn naar Rotterdam gekomen om ondersteuning te bieden. Ook de driehoek; politiechef, hoofdofficier van justitie en de burgemeester, kwam bij elkaar. De relschoppers belaagden agenten met vuurwerk en stenen. Zij vernielden publieke eigendommen en staken die in brand, maar het grootste geweld richtten zij op de agenten en hun voertuigen.   Zelfs de brandweer werd gehinderd om het werk te doen. Op meerdere momenten was de situatie dusdanig gevaarlijk en dreigend dat de politie zich genoodzaakt voelde na waarschuwingsschoten, gericht te schieten. Daarnaast gaf de burgemeester toestemming om de waterwerper in te zetten om de relschoppers uit elkaar te drijven.   Tijdens de rellen zijn al 51 verdachten aangehouden, een groot onderzoeksteam is zaterdag een onderzoek gestart naar meer verantwoordelijken voor het buitensporige geweld. Inmiddels heeft de politie al ontzettend veel beelden ontvangen, waarvoor veel dank. We roepen iedereen op om niet te twijfelen en alle beelden met ons te delen. We kunnen overal wat aan hebben. Delen gaat eenvoudig via het volgende formulier.   


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: Coolsingel
Coolsingel in Rotterdam


zaterdag 20 november 2021, 22:59 uur
Drie relschoppers in ziekenhuis met schotwond na coronarellen in Rotterdam
NU.nlBij de coronarellen in Rotterdam van vrijdagavond zijn in totaal drie mensen gewond geraakt doordat ze werden getroffen door een kogel. Dat maakt de Rotterdamse politie zaterdagavond bekend.
» NU.nl
zaterdag 20 november 2021, 22:53 uur
Politie: drie relschoppers in ziekenhuis door schotwond
de TelegraafBij de rellen vrijdagavond in Rotterdam zijn drie relschoppers gewond geraakt door een kogel, meldt de politie zaterdagavond. Ze liggen nog in het ziekenhuis.
» de Telegraaf
zaterdag 20 november 2021, 14:39 uur
Twee relschoppers opgenomen met schotwond, helft 51 arrestanten minderjarig
NU.nlNa de rellen die vrijdag ontstonden tijdens een protest tegen het coronabeleid in Rotterdam zijn twee personen met schotwonden in het ziekenhuis opgenomen, meldt de politie zaterdag. Er zijn 51 aanhoudingen verricht. Ongeveer de helft van de gearresteerde personen is minderjarig.
» NU.nl
zaterdag 20 november 2021, 14:24 uur
Twee mensen met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 mensen aangehouden
BN DeStemBij de rellen vrijdagavond op de Coolsingel in Rotterdam zijn 51 mensen aangehouden. Dat meldt de politie. Ongeveer de helft van de arrestanten is minderjarig. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
» BN DeStem
zaterdag 20 november 2021, 14:24 uur
Twee mensen met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 mensen aangehouden
de StentorBij de rellen vrijdagavond op de Coolsingel in Rotterdam zijn 51 mensen aangehouden. Dat meldt de politie. Ongeveer de helft van de arrestanten is minderjarig. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
» de Stentor
zaterdag 20 november 2021, 14:23 uur
Twee gewonden door kogels en 51 aanhoudingen na Coolsingelrellen, ongeveer helft is minderjarig
RTV RijnmondBij de coronarellen in Rotterdam vrijdagavond zijn 51 mensen aangehouden. Volgens de politie is ongeveer de helft daarvan 'net minderjarig'. De relschoppers komen uit verschillende delen van het land.
» RTV Rijnmond
zaterdag 20 november 2021, 14:16 uur
LIVE | Hartverwarmend: bloemen, kaartjes en chocola voor politie Rotterdam
de TelegraafBij de demonstratie in het centrum van Rotterdam vrijdagavond heeft de politie 51 mensen aangehouden. Grofweg de helft daarvan is minderjarig. De aangehouden relschoppers komen uit verschillende delen van het land.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Rotterdam

25 april 22:26Aboutaleb over groeiende drugscriminaliteit in Europese havens: ‘Strooi zand in machine dealers’
24 april 17:41Rotterdammer (47) verdacht van ondergronds bankieren met ruim 45 miljoen euro
24 april 17:31Plots moet Feyenoord nadenken over opvolging Arne Slot: buitenlanders staan in de rij
24 april 16:03Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand
24 april 09:00Rijkswaterstaat verzekert: Van Brienenoordbrug is veilig, ondanks zorgen burgemeesters
23 april 15:08Vertrouwen bij een online casino
23 april 11:36Dagelijks elektrische vrachtwagens tussen Heerenveen en Rotterdam? Kooy Transport denkt dat het kan
23 april 10:45KIJK TERUG: Rotterdam viert de bekerwinst van Feyenoord
22 april 18:23Vader en tweelingbroers verdacht van ernstig misbruik eigen dochter en zus
22 april 12:17Aanhouding na explosie Blekerslaan Rotterdam
22 april 10:21Getuigen gezocht schietincident Slinge
22 april 08:24Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in centrum Rotterdam
21 april 06:52Wekdienst 21/04: Herdenking Armeense genocide • Bekerfinale Feyenoord-NEC
20 april 21:53Wilde achtervolging met helikopter op scooterrijder met afgeplakt kenteken
19 april 18:10Invallen en drie arrestaties in groot drugsonderzoek Rotterdam
19 april 13:45Zo tellen Rotterdam en Dordrecht af tot de start van de Tour de France Femmes
19 april 11:56Poll | De veertiende voor Feyenoord of de eerste voor NEC, wie wint de KNVB-beker?
19 april 07:18Teleurstelling voor Van Gerwen, thuiswedstrijd eindigt weer met nederlaag
18 april 12:50Explosie bij woning in Rotterdam: 21-jarige man uit Tilburg aangehouden
18 april 12:18Rotterdam ruimt bom uit WO II en evacueert bewoners
RSS.