menu
zoek

Nieuws Rotterdam

16-jarige met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning

maandag 26 februari 2024, 10:03 uur

Agenten die extra toezicht houden op een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg zagen daar in de nacht van zondag op maandag een scooter die verdacht rondreed. Toen ze de bestuurder wilden benaderen, ging deze er rennend vandoor. Tijdens de achtervolging gooide de jongen een tas met een vuurwapen weg. De 16-jarige Capellenaar is aangehouden.

Waar: Jacques Dutilhweg in Rotterdam

Maandag 26 februari omstreeks half drie ’s nachts zagen de agenten, die toezicht aan het houden waren op de woning die eerder doelwit was van een aantal explosies, een scooter die verdacht rond reed. Toen de agenten de bestuurder wilden benaderen, ging deze er te voet vandoor. De agent zette de achtervolging in. Tijdens het rennen, gooide de verdachte een tas weg. Op de Marie van Eijsden Vinkstraat kon de agent de verdachte pakken en aanhouden. In de weggegooide tas bleek een automatisch vuurwapen te zitten.  De scooter bleek gestolen en is in beslag is genomen. Een nacht eerder was er nog een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden na een explosie aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Deze explosie houdt vermoedelijk verband met de eerdere incidenten op de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam. De 14-jarige jongen raakte gewond aan zijn been als gevolg van de explosie en moest worden behandeld in het ziekenhuis. Ook had hij diverse brandplekken op zijn lijf. Na een behandeling in het ziekenhuis is de jongen overgebracht naar het politiebureau.  Lees ook: Eerder beschoten woning Kerkhoflaan opnieuw doelwit | politie.nl In het programma Opsporing Verzocht werd afgelopen week al aandacht gevraagd voor de reeks incidenten. https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2024/februari/07-wie-zit-er-achter-explosies-en-beschieting-in-rotterdam-oost.html En werden beelden getoond van de explosies op de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Inmiddels zijn enkele tips binnen gekomen, maar informatie blijft welkom. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het onderliggende conflict. Wie zit hier achter en waarom? Als u hier informatie over heeft, kunt u het tipformulier invullen of bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Maar u kunt ook anoniem melden via M. (0800-7000) of terecht bij het Team Nationale Inlichtingen. Dit speciale team mag haar bronnen afschermen. Niemand weet dan dat u met de politie heeft gepraat. TNI is bereikbaar via 088 - 661 77 34. Ook ontvangt het team graag beelden. Heeft u beelden van afgelopen nacht op de Kerkhoflaan of omgeving van een deurbelcamera, beveiligingscamera of dashcam waar mogelijk iets verdachts op te zien is, dan kunt u deze uploaden via het bijgesloten tipformulier.


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92776 / 4.54413 Jacques Dutilhweg
Jacques Dutilhweg in Rotterdam


maandag 26 februari 2024, 11:24 uur
Jongen (16) met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning
CrimesiteDe politie heeft zondagnacht een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden die een tas met een automatisch vuurwapen bij zich had. De verdachte hield zich op vlakbij een bedreigde en gesloten woning aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. (Beeld: Media-TV) Agenten die extra toezicht houden op de bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg […] Het bericht Jongen (16) met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
maandag 26 februari 2024, 11:16 uur
Jongen (16) met automatisch wapen opgepakt bij bedreigd huis in Rotterdam
NU.nlEen zestienjarige jongen uit Capelle aan den IJssel is in de nacht van zondag op maandag aangehouden in de buurt van een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Hij bleek een automatisch vuurwapen bij zich te hebben.
» NU.nl
maandag 26 februari 2024, 11:02 uur
Automatisch vuurwapen in tas van jongen (16) die langs bedreigde woning rijdt
RTV RijnmondSurveillerende politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een jongen van 16 met een automatisch vuurwapen opgepakt. Dat gebeurde in de buurt van een huis aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam-Prinsenland. Dat huis was onlangs meerdere keren doelwit van explosies.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Rotterdam

24 april 09:00Rijkswaterstaat verzekert: Van Brienenoordbrug is veilig, ondanks zorgen burgemeesters
23 april 15:08Vertrouwen bij een online casino
23 april 11:36Dagelijks elektrische vrachtwagens tussen Heerenveen en Rotterdam? Kooy Transport denkt dat het kan
23 april 10:45KIJK TERUG: Rotterdam viert de bekerwinst van Feyenoord
22 april 18:23Vader en tweelingbroers verdacht van ernstig misbruik eigen dochter en zus
22 april 12:17Aanhouding na explosie Blekerslaan Rotterdam
22 april 10:21Getuigen gezocht schietincident Slinge
22 april 08:24Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in centrum Rotterdam
21 april 06:52Wekdienst 21/04: Herdenking Armeense genocide • Bekerfinale Feyenoord-NEC
20 april 21:53Wilde achtervolging met helikopter op scooterrijder met afgeplakt kenteken
19 april 18:10Invallen en drie arrestaties in groot drugsonderzoek Rotterdam
19 april 13:45Zo tellen Rotterdam en Dordrecht af tot de start van de Tour de France Femmes
19 april 11:56Poll | De veertiende voor Feyenoord of de eerste voor NEC, wie wint de KNVB-beker?
19 april 07:18Teleurstelling voor Van Gerwen, thuiswedstrijd eindigt weer met nederlaag
18 april 12:50Explosie bij woning in Rotterdam: 21-jarige man uit Tilburg aangehouden
18 april 12:18Rotterdam ruimt bom uit WO II en evacueert bewoners
17 april 17:28Luke Littler heeft boodschap voor ‘zijn’ Manchester United: ‘We moeten Erik ten Hag houden’
17 april 09:13Podcast De Pacer | De zusjes Gonzalez liepen zij aan zij de marathon van hun dromen
16 april 19:06Aanhoudingen in Rotterdam op verdenking plannen aanslagen op Haagse woning
16 april 17:04Ook trams, bussen en metro's zaterdag 3 minuten stil uit protest tegen geweld
RSS.