menu
zoek

Nieuws Ruinerwold

Onderzoek Buitenhuizerweg Ruinerwold (update)

dinsdag 15 oktober 2019, 13:20 uur

In de media wordt veel gespeculeerd over wat er precies is gebeurd aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold.

Waar: Buitenhuizerweg in Ruinerwold

Een jongeman heeft zich bij ons gemeld omdat hij zich zorgen maakte over de leefomstandigheden van zijn familie. Daarom zijn wij naar dit adres gegaan. Daar troffen we 6 mensen aan in een af te sluiten kleine ruimte in de woning, niet zijnde een kelder. Het is onduidelijk of zij daar vrijwillig verbleven. Deze mensen verblijven mogelijk sinds 2010 op het terrein. Familie Zoals het nu lijkt, staan de 6 aangetroffen personen en de melder niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen. Zij hebben zelf aangegeven meerderjarig te zijn. Dit wordt uiteraard verder onderzocht. Naar hun zeggen zijn zij een gezin, een vader met zes van zijn kinderen. Zij zijn onderzocht door een arts. We hebben uiteraard zorg en aandacht voor het gezin.  Aanhouding Naar aanleiding van deze melding zijn wij naar de woning toegegaan. De huurder van het pand wilde niet meewerken aan ons onderzoek. Hierop is hij aangehouden. Het betreft een 58-jarige man. Zijn rol moet nog worden onderzocht. We weten nog niet wat de relatie met de overige personen is. Dit maakt deel uit van ons onderzoek. Hij is ingesloten voor verhoor en zit nog vast.  Onderzoek We begrijpen dat iedereen nog veel vragen heeft. Die hebben wij ook. Daarom willen we ons onderzoek gedegen en zorgvuldig doen. Dat betekent dat we misschien niet direct overal antwoord op kunnen geven. Simpelweg omdat we soms nog geen antwoorden hebben. Of die niet kunnen delen. We hebben een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Rechercheurs doen onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar mogelijke strafbare feiten. 16 oktober: In het kader van het onderzoek verrichten wij op dit moment twee zoekingen op locaties aan de Stationsweg en de Kerkstraat in Zwartsluis.  17 oktober: De politie gaat verder met onderzoek in de woning aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold. Alle ruimtes worden digitaal vastgelegd om een volledig overzicht te krijgen. De afdeling forensische opsporing wordt hierbij ondersteund door collega's van de Landelijke Eenheid.    


» Politie.nl


Kaart nieuws Ruinerwold. Locatie nieuws: 52.71605 / 6.27381 Buitenhuizerweg


woensdag 16 oktober 2019, 12:23 uur
De bizarre ontdekking bij een boerderij in Ruinerwold: wat weten we tot nu toe?
de StentorWat speelde zich precies af in de boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold? Hier zouden, mogelijk al sinds 2010, zeven mensen afgezonderd in een kleine ruimte hebben gewoond. Naar eigen zeggen vormen zij een gezin: vader en zes kinderen. Maar feiten, hardnekkige geruchten en spookverhalen volgen elkaar in rap tempo op.
» de Stentor
woensdag 16 oktober 2019, 09:41 uur
Huurder Ruinerwold zit nog vast, politie zwijgt over onderzoek
NU.nlDe 58-jarige man die dinsdag is aangehouden in verband met het gezin dat negen jaar lang op een afgesloten terrein in Ruinerwold leefde, zit nog vast. In het belang van het onderzoek doet de politie Drenthe voorlopig geen mededelingen meer over de zaak.
» NU.nl
dinsdag 15 oktober 2019, 21:56 uur
Dit is wat we nu weten over het gezin dat in Ruinerwold mogelijk jaren in afzondering leefde
Dagblad van het NoordenDe politie is bij een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold een groot onderzoek begonnen. In een af te sluiten kleine ruimte is een gezin aangetroffen dat mogelijk jarenlang in volledige afzondering leefde. Dit is wat we tot nu toe weten.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 15 oktober 2019, 20:59 uur
Politie: Gevonden mensen in woning Ruinerwold zijn vijf kinderen en hun vader
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - De zes mensen die de politie aantrof in een woning in Ruinerwold zijn vijf kinderen en hun vader. Dat hebben ze zelf tegenover de politie verklaard.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 15 oktober 2019, 20:55 uur
Zes mensen in woning Ruinerwold zijn vader met zijn 5 kinderen
MetroDe zes mensen die de politie aantrof in een woning in Ruinerwold zijn vijf kinderen en hun vader. Dat hebben ze zelf tegenover de politie verklaard.
» Metro
dinsdag 15 oktober 2019, 18:31 uur
Huurder boerderij in Ruinerwold waar gezin schuilde zit nog steeds vast
Dagblad van het NoordenDe huurder van de afgelegen boerderij in Ruinerwold waar een gezin is aangetroffen dat jarenlang in volledige afzondering leefde, zit nog steeds vast.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 15 oktober 2019, 18:17 uur
Drone filmt Drentse boerderij waarin gezin jarenlang verborgen zat
NU.nlIn een boerderij in het Drentse Ruinerwold is een gezin ontdekt, dat al jarenlang afgesloten van de wereld in het huis woonde. In de 'provisorisch ingerichte ruimtes' zouden de vader en zes kinderen hebben gewacht op het 'einde der tijden'. Het oudste kind, een volwassen man, zou in een café alarm hebben geslagen.
» NU.nl
dinsdag 15 oktober 2019, 16:11 uur
Drents gezin dook jarenlang onder: ook Overijssel was ooit in ban van 'Einde der Tijden'
RTV OostHet is een ronduit bizar bericht vandaag vanuit het Drentse Ruinerwold, net over de provinciegrens met Overijssel. Een vader die zich met zijn zes kinderen negen jaar lang in een kelder schuilhoudt om het Einde der Tijden af te wachten. Het verhaal doet meteen denken aan een vergelijkbare affaire, die ooit de gemoederen in Overijssel volop bezighield. 
» RTV Oost
dinsdag 15 oktober 2019, 15:33 uur
Afgelegen boerderij waar gezin schuilde staat op naam van vrouw VVD-voorzitter
PZCDe afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold waar een gezin is aangetroffen dat jarenlang in volledige afzondering leefde, staat op naam van de echtgenote van een prominent inwoner van Ruinerwold, Klaas Rooze. Hij is onder meer voorzitter van de VVD in de gemeente De Wolden en werd vorig jaar nog onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
» PZC
dinsdag 15 oktober 2019, 15:18 uur
Huurder boerderij Ruinerwold aangehouden
Dagblad van het NoordenDe politie heeft de huurder van de woning in Ruinerwold aangehouden. Het betreft een 58-jarige man.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 15 oktober 2019, 14:01 uur
Drone filmt Drentse boerderij waarin gezin jarenlang in kelder zit
NU.nlIn een boerderij in het Drentse Ruinerwold is een gezin ontdekt, dat al jarenlang in de kelder van het huis woonde. In de kelder zouden de vader en zes kinderen hebben gewacht op het 'einde der tijden'. Het oudste kind, een volwassen man, zou in een café alarm hebben geslagen.
» NU.nl
dinsdag 15 oktober 2019, 13:25 uur
Gezin woonde 9 jaar in afgesloten ruimtes van een boerderij
NOSIn de Drentse plaats Ruinerwold is een gezin gevonden dat al jaren in afgesloten ruimtes van een boerderij woonde. Hij gaat om een vader en vijf volwassen kinderen.
» NOS
dinsdag 15 oktober 2019, 13:19 uur
De uitzending van 15 oktober
NOSDrents gezin zit jarenlang in kelder, wachtend op einde der tijden In een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold is een vader met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonde. Zij zouden wachten op 'het einde der tijden'. De kinderen zijn tussen de zestien en 25 jaar en het gezin had geen contact met de buitenwereld.
» NOS
dinsdag 15 oktober 2019, 12:19 uur
Gezin wacht jarenlang in kelder in Drenthe op 'einde der tijden'
MetroIn het Drentse Ruinerwold is een onbekende vader met zes kinderen ontdekt. Het gezin woonde al jaren in de kelder van de boerderij en wachtte daar op ‘het einde der tijden’. De politie heeft de zes mensen uit de woning gehaald.
» Metro
dinsdag 15 oktober 2019, 11:17 uur
'Gezin wachtte jarenlang op einde der tijden in Drentse kelder'
NU.nlEen vader met in totaal zes kinderen heeft jarenlang in een kelder van een afgelegen boerderij in Drenthe gewacht op het 'einde der tijden', meldt RTV Drenthe dinsdag. Het gaat om een gezin uit de plaats Ruinerwold.
» NU.nl
dinsdag 15 oktober 2019, 11:06 uur
Vader leeft jarenlang met zes kinderen in kelder in afwachting van 'einde der tijden'
Hart van NederlandEen vader met zes kinderen heeft jarenlang in een kelder onder een afgelegen boerderij in Ruinerwold gewoond. Het gezin wachtte daar op het ‘einde der tijden’.
» Hart van Nederland
dinsdag 15 oktober 2019, 11:05 uur
Vader en zes kinderen houden zich mogelijk al jaren schuil in kelder in Ruinerwold
Leeuwarder CourantRUINERWOLD - In een woning in Ruinerwold zijn zes volwassenen gevonden die daar mogelijk al jaren verbleven. Dat meldt de politie. De politie trof de mensen aan na een tip. De eigenaar van de woning, een man van 58 jaar, is aangehouden.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 15 oktober 2019, 11:02 uur
Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden
PZCDe politie heeft in een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold een gezin aangetroffen dat in volledige afzondering leefde en zou hebben gewacht op het einde der tijden. Het gezin zat al jarenlang in een kelder. Het gaat om een man met zes kinderen. Bij de woning is een 58-jarige man aangehouden.
» PZC
dinsdag 15 oktober 2019, 11:02 uur
Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden
de StentorDe politie heeft in een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold een gezin aangetroffen dat in volledige afzondering leefde en zou hebben gewacht op het einde der tijden. Het gezin zat al jarenlang in een kelder. Het gaat om een 58-jarige man met zes kinderen.
» de Stentor
dinsdag 15 oktober 2019, 11:02 uur
Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden
de GelderlanderDe politie heeft in een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold een gezin aangetroffen dat in volledige afzondering leefde en zou hebben gewacht op het einde der tijden. Het gezin zat al jarenlang in een kelder. Het gaat om een 58-jarige man met zes kinderen.
» de Gelderlander
dinsdag 15 oktober 2019, 10:38 uur
Vader en zes kinderen houden zich mogelijk al jaren schuil in kelder in Ruinerwold
Dagblad van het NoordenIn een woning in Ruinerwold zijn zes volwassenen gevonden die daar mogelijk al jaren verbleven. Dat meldt de politie. De politie trof de mensen aan na een tip. De eigenaar van de woning, een man van 58 jaar, is aangehouden.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 15 oktober 2019, 10:28 uur
Vader met zes kinderen zit jaren in kelder Ruinerwold: familie wachtte op einde der tijden
RTV DrentheIn een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold is een man met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Zij zouden wachten op 'het einde der tijden'. Een 58-jarige man is aangehouden in deze zaak, hij werkte niet mee aan het onderzoek en is opgepakt.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Drenthe
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Ruinerwold

24 juli 09:46Brandweer redt motor uit brandende schuur in Ruinerwold
3 juli 13:25Vier verdachten aangehouden voor runnen hennepkwekerij
3 juli 13:18Verdachte Josef B. in zaak-Ruinerwold blijft langer vastzitten
3 juli 12:50Rechtbank laat Ruinerwold-klusjesman Josef B. niet vrij
3 juli 12:45Ruinerwoldverdachte Josef B. blijft vast
2 juli 20:43Kinderen boerderij Ruinerwold: 'We konden shoppen in Amsterdam als we wilden'
2 juli 20:01Josef B. werkt niet mee in Pieter Baan Centrum: ‘Ik heb daar vier woorden gesproken’
30 juni 21:50Advocaat: 'Josef B. was niet huurder, maar Gerrit Jan van D.'
29 juni 13:33Ruinerwold-verdachte Josef B. beëindigt na negen dagen zijn hongerstaking
26 juni 15:04Kort geding tegen Josef B. om huurachterstand
23 juni 12:52Huurder spookboerderij Ruinerwold moet 50.000 euro dwangsom betalen
19 juni 21:07Ruinerwold-verdachte Josef B. in hongerstaking
9 juni 14:51Dode aangetroffen in straat spookgezin Ruinerwold
9 juni 13:04Dode in straat ondergedoken gezin Ruinerwold
9 mei 09:11Vrachtwagen en personenauto botsen op elkaar op N375 bij Ruinerwold
4 mei 11:11Voorkant auto op Havelterweg bij Ruinerwold brandt volledig uit
3 mei 17:41Gewonde bij aanrijding voor rotonde N375
28 april 13:09Videoland komt met serie over 'verborgen' gezin in Ruinerwold
6 april 15:13Verdachten Ruinerwold blijven in cel, kinderen eind juni gehoord
6 april 14:43Verdachten Ruinerwold blijven in voorarrest
RSS.