menu
zoek

Nieuws Ruinerwold

Vader gezin Ruinerwold 'emigreerde' tien jaar geleden

zaterdag 19 oktober 2019, 15:11 uur

De vader van het gezin dat afgelopen week werd gevonden in een boerderij in Ruinerwold schreef zich in 2009 uit bij de gemeentelijke basisadministratie.

Waar: Stationsweg en de Kerkstraat in Ruinerwold

» RTV Drenthe


Kaart nieuws Ruinerwold. Locatie nieuws: Stationsweg en de Kerkstraat


zaterdag 19 oktober 2019, 12:32 uur
Vader gezin Ruinerwold 'emigreerde' in 2009
Hart van NederlandDe vader van het gezin dat afgelopen week werd gevonden in een boerderij in het Drentse Ruinerwold schreef zich in 2009 uit bij de gemeentelijke basisadministratie. Hij meldde dat hij was geëmigreerd, bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht hierover in de Stentor.
» Hart van Nederland
zaterdag 19 oktober 2019, 10:57 uur
Vermoedelijke vader Ruinerwold sinds 2009 in register als 'geëmigreerd'
NU.nlGerrit Jan van D., de vermoedelijke vader van het gezin dat afgezonderd in het Drentse Ruinerwold leefde, heeft zich in 2009 uitgeschreven bij de gemeente en registreerde zichzelf als 'geëmigreerd'. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van De Stentor.
» NU.nl
zaterdag 19 oktober 2019, 09:56 uur
Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. 'emigreerde’ in april 2009
BN DeStemGerrit Jan van D., de vader van het bij Ruinerwold aangetroffen gezin, verdween op 27 april 2009 in Nederland van de radar. Hij liet zich uitschrijven uit de gemeentelijke basisadministratie en meldde dat hij ‘geëmigreerd’ was.
» BN DeStem
zaterdag 19 oktober 2019, 05:30 uur
Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. 'emigreerde' op 27 april 2009
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - Gerrit Jan van D., de vader van het bij Ruinerwold aangetroffen gezin, verdween op 27 april 2009 in Nederland van de radar. Hij liet zich uitschrijven uit de gemeentelijke basisadministratie en meldde dat hij ‘geëmigreerd’ was.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 18 oktober 2019, 18:58 uur
Vader boerderijfamilie heeft tien kinderen en streefde naar harmonie in huis
NOSEr duiken steeds meer details op over het gezin dat negen jaar een geïsoleerd bestaan leidde op een boerderij in Ruinerwold. Zo is op een inmiddels offline gehaalde website meer te vinden over de levensvisie van de gearresteerde vader, de 67-jarige Gerrit Jan van D.
» NOS
vrijdag 18 oktober 2019, 11:42 uur
Kinderen uit boerderijgezin Ruinerwold kwamen wel buiten (maar niet ver)
de GelderlanderDe zes kinderen die samen met hun vader vermoedelijk negen jaar afgesloten van de buitenwereld in een boerderij in Ruinerwold woonden, konden wel naar buiten. Ze kwamen echter niet verder dan het erf van de boerderij.
» de Gelderlander
vrijdag 18 oktober 2019, 11:42 uur
Moonsekte: Vader Gerrit Jan uit Ruinerwold had psychische problemen
Dagblad van het NoordenDe vader van het gezin in Ruinerwold dat jarenlang een geïsoleerd leven leidde, had psychische problemen. Dat stelt de Verenigingskerk vrijdag in een persverklaring. Vader Gerrit Jan van D. was midden jaren tachtig kort lid van de Verenigingskerk, maar verliet in 1987 de organisatie.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 18 oktober 2019, 11:39 uur
Verenigingskerk: Vader Ruinerwold had psychische problemen
MetroDe vader van het gezin dat in Ruinerwold een geïsoleerd leven leidde, had psychische problemen. Dat stelt de Verenigingskerk vrijdag in een persverklaring. Vader Gerrit Jan van D. was midden jaren tachtig kort lid van de Verenigingskerk, maar verliet in 1987 de organisatie.
» Metro
vrijdag 18 oktober 2019, 11:33 uur
Wat is er gebeurd met de zes kinderen tijdens jarenlange opsluiting in boerderij Ruinerwold?
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - Wat is de zes kinderen die, zoals het nu lijkt, negen jaar zijn opgesloten in een boerderij in Ruinerwold aangedaan? Het is een lastige puzzel voor de politie, omdat de jongeren zo lang geïsoleerd zijn van de buitenwereld en hun manier van doen en leven normaal zijn gaan vinden.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 18 oktober 2019, 10:57 uur
Moonsekte: Vader Gerrit-Jan uit Ruinerwold had psychische problemen
PZCDe vader van het gezin in Ruinerwold dat jarenlang een geïsoleerd leven leidde, had psychische problemen. Dat stelt de Verenigingskerk vandaag in een persverklaring. Vader Gerrit-Jan van D.
» PZC
vrijdag 18 oktober 2019, 10:55 uur
Moonsekte: Vader Ruinerwold had psychische problemen
RTV DrentheDe vader van het gezin dat in Ruinerwold een geïsoleerd leven leidde, had psychische problemen. Dat stelt de Nederlandse Verenigingskerk in een persverklaring.
» RTV Drenthe
vrijdag 18 oktober 2019, 09:40 uur
Onderzoek in boerderij Ruinerwold hervat
RTV DrentheHet forensisch onderzoeksteam van de politie is ook vandaag weer bij de boerderij in Ruinerwold aan de slag gegaan. De specialistische afdeling is bezig om de woning volledig in kaart te brengen.
» RTV Drenthe
vrijdag 18 oktober 2019, 09:24 uur
Politie ging eerder langs bij boerderij Ruinerwold en sprak met Josef B.
Hart van NederlandDe politie ging in 2013 al eens langs op het erf van de boerderij in Ruinerwold waar het ‘spookgezin’ negen jaar lang in een afgezonderde ruimte leefde. Er is toen gesproken met Josef B.
» Hart van Nederland
vrijdag 18 oktober 2019, 09:22 uur
Politie: Tienduizenden euro's aan cash geld gevonden in schuilboerderij Ruinerwold
Leeuwarder CourantASSEN - De politie heeft maandag een groot geldbedrag gevonden in de zogeheten schuilboerderij in Ruinerwold. Het zou om tienduizenden euro’s gaan. De twee mannen die zijn opgepakt - Josef B. en Gerrit Jan van D. - worden onder meer verdacht van witwassen.
» Leeuwarder Courant
donderdag 17 oktober 2019, 21:32 uur
De politie geeft uitleg over de aanhouding van de vader van het schuilgezin in Ruinerwold
Dagblad van het NoordenASSEN - De politie maakte donderdagavond bekend dat zij de vader van het gezin dat maandag werd ontdekt op een boerderij in Ruinerwold heeft gearresteerd.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 20:43 uur
Ook vader van Drents gezin uit boerderij Ruinerwold aangehouden
NU.nlDe politie heeft donderdag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de familie in Ruinerwold. Het gaat om de 67-jarige vader van het gezin dat negen jaar lang op een afgesloten terrein leefde in het Drentse dorp.
» NU.nl
donderdag 17 oktober 2019, 20:24 uur
Ook vader (67) schuilgezin Ruinerwold opgepakt op verdenking van vrijheidsberoving en mishandeling
Leeuwarder CourantDe politie heeft de 67-jarige Gerrit Jan van D., mogelijk de vader van het gezin dat maandag werd ontdekt op de schuilboerderij in Ruinerwold, aangehouden. Dat is donderdagavond door de politie bekendgemaakt.
» Leeuwarder Courant
donderdag 17 oktober 2019, 20:17 uur
Broer en oom van Drents boerderijgezin geschokt na ontdekking Ruinerwold: "We wisten van niets"
RTV N-HDe familie van het gezin dat jarenlang afgesloten van de wereld op een boerderij in Drenthe heeft gewoond, reageert in een verklaring geschrokken op de nieuwsfeiten. De broer van de vader van het gezin heeft een hotel in Bergen aan Zee en laat weten "totaal in shock" te zijn.
» RTV N-H
donderdag 17 oktober 2019, 20:12 uur
Update: Ook vader (67) schuilgezin Ruinerwold opgepakt op verdenking van vrijheidsberoving
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - De politie heeft de 67-jarige Gerrit Jan van D., mogelijk de vader van het gezin dat maandag werd ontdekt op de schuilboerderij in Ruinerwold, aangehouden. Dat is donderdagavond door de politie bekendgemaakt.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 19:45 uur
Wat is de Moonsekte waar het 'Spookgezin' Ruinerwold lid van was?
Hart van NederlandDe vader van het spookgezin dat deze week opdook in Ruinerwold, was kort lid van de roemruchte Moonsekte. Een belangrijke vraag die rijst: wat is de Moonsekte? Exitcounselor Sjoukje Drenth Bruintjes legt uit aan de hand van zes vragen.
» Hart van Nederland
donderdag 17 oktober 2019, 19:10 uur
Moonsekte: 'Wij kenden Drents gezin niet en waren verrast'
NOSHet geïsoleerde gezin en de man, Josef B., die maandag werden aangetroffen op een boerderij in het Drentse Ruinerwold vormen mogelijk een eigen sekte of beweging. Ze hoorden in ieder geval niet bij de Verenigingskerk, zegt de internationale religieuze beweging tegen de NOS. "Wij kenden deze groep niet en waren verrast", aldus voorman Wim Koetsier.
» NOS
donderdag 17 oktober 2019, 18:39 uur
Lees hier de volledige verklaring van de familie van de vader van het schuilgezin uit Ruinerwold
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - De broers, zussen en een zoon van Gerrit Jan van D. (67) hebben in een persverklaring laten weten de politie Noord-Nederland met alles te willen helpen en dat ze verder met rust gelaten willen worden.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 18:14 uur
‘Vader verborgen gezin was kort lid Moonsekte’
MetroDe vader van het gezin dat in Ruinerwold een geïsoleerd leven leidde, was in de jaren tachtig lid van de Nederlandse tak van de Moonsekte. Dat zegt secretaris Wim Koetsier van de The Universal Peace Federation (UPF).
» Metro
donderdag 17 oktober 2019, 18:05 uur
Zoon Jan (25) van ondergedoken Drents gezin laat sporen achter op sociale media
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - Eén van de zoons (25) van het gezin dat jarenlang in een ruimte onder een Drentse boerderij zat verstopt, is sinds begin dit jaar actief op sociale media. Uit de berichten van Jan blijkt dat het gezin jarenlang in Hasselt, Zwartsluis en Meppel woonde en dat hij werkte voor de huurder van de boerderij, ‘klusjesman’ Josef B.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 18:04 uur
‘Vader verborgen spookgezin was kort lid Moonsekte’
Hart van NederlandDe vader van het spookgezin dat in Ruinerwold een geïsoleerd leven leidde, was in de jaren tachtig lid van de Nederlandse tak van de Moonsekte.
» Hart van Nederland
donderdag 17 oktober 2019, 17:27 uur
Bekijk hier de dronebeelden van het politieonderzoek rond de schuilboerderij in Ruinerwold
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - De afdeling Forensische Opsporing van de politie deed donderdag onderzoek rond de schuilboerderij in Ruinerwold, waar maandag een familie van zeven personen werd ontdekt.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 16:31 uur
'Vader gezin Ruinerwold uit Moonsekte gezet'
Leeuwarder CourantRUINERWOLD - De vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold zou uit de Nederlandse tak van de Moonsekte zijn gezet. Dat zegt een neef van de 67-jarige Gerrit-Jan. Deze neef is zelf ook lid van de sekte.
» Leeuwarder Courant
donderdag 17 oktober 2019, 15:14 uur
58-jarige verdachte Josef B. uit Ruinerwold twee weken langer vast
Hart van NederlandDe 58-jarige huurder Josef B. van de boerderij in het Drentse Ruinerwold waar maandag een gezin werd aangetroffen, blijft de komende twee weken vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland heeft dat donderdag besloten.
» Hart van Nederland
donderdag 17 oktober 2019, 15:05 uur
Josef B. blijft langer vastzitten voor vrijheidsberoving gezin Ruinerwold
NU.nlDe 58-jarige Josef B., die vastzit op verdenking van vrijheidsberoving van het gezin in het Drentse Ruinerwold, blijft twee weken langer vastzitten. Hij zit in beperkingen, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten.
» NU.nl
donderdag 17 oktober 2019, 15:00 uur
Ruinerwold: verdachte Josef B. blijft langer vastzitten
RTV DrentheJosef B., de huurder van de boerderij in Ruinerwold waar een gezin met zes kinderen negen jaar lang geïsoleerd leefde, blijft voorlopig vastzitten. De rechter heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.
» RTV Drenthe
donderdag 17 oktober 2019, 14:54 uur
58-jarige Josef B. - huurder van de schuilboerderij in Ruinerwold - blijft langer vastzitten
Dagblad van het NoordenASSEN - De 58-jarige Josef B. blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de onderzoeksrechter donderdag bepaald.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 13:44 uur
'Hoofdverdachte en gezin Ruinerwold aangesloten bij Moonsekte'
NOSJosef B., de man die maandag werd aangehouden in een boerderij in Ruinerwold was aangesloten bij de Moonsekte. Ook de familie van zes die daar geïsoleerd leefde, zou bestaan uit volgelingen van de sekte. Dat zeggen verschillende bronnen tegen RTV Drenthe.
» NOS
donderdag 17 oktober 2019, 13:34 uur
Politie doet onderzoek bij schuilboerderij in Ruinerwold
Dagblad van het NoordenDe politie doet donderdag uitgebreid onderzoek bij de schuilboerderij in Ruinerwold, waar maandag een familie van zeven personen werd ontdekt.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 17 oktober 2019, 13:32 uur
'Keldergezin' in Ruinerwold was lid van beruchte Moonsekte
RTV OostHet intussen wereldberoemde 'keldergezin', dat voordat het neerstreek in Ruinerwold in Overijssel woonde, was lid van de beruchte Moonsekte. Ook de Oostenrijker Josef B., die er door justitie van wordt verdacht dat hij het gezin vasthield, was lid van deze sektarische groepering.
» RTV Oost
donderdag 17 oktober 2019, 13:31 uur
'Spookgezin Ruinerwold volgelingen van Moonsekte'
Hart van NederlandHet Drentse ‘spookgezin’ dat jarenlang in isolement leefde in Ruinerwold, zou zijn aangesloten bij de Moonsekte. Dat zeggen bronnen tegen RTV Drenthe. Ook de Oostenrijker Josef B., die het gezin vasthield, was lid van de sekte. Hij en het gezin zouden elkaar daar van kennen.
» Hart van Nederland
donderdag 17 oktober 2019, 12:57 uur
‘Vader gezin Ruinerwold uit Moonsekte gezet’
Brabants DagbladDe vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat bevestigt een neef van de 67-jarige Gerrit Jan. Deze neef is zelf ook lid van de sekte.
» Brabants Dagblad
donderdag 17 oktober 2019, 12:57 uur
‘Vader gezin Ruinerwold uit Moonsekte gezet’
de GelderlanderDe vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat zegt een neef van de 67-jarige Gerrit Jan. Deze neef is zelf ook lid van de sekte.
» de Gelderlander
donderdag 17 oktober 2019, 12:57 uur
‘Vader gezin Ruinerwold uit Moonsekte gezet’
PZCDe vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold zou uit de Nederlandse tak van de Moonsekte zijn gezet. Dat zegt een neef van de 67-jarige Gerrit-Jan. Deze neef is zelf ook lid van de sekte.
» PZC
donderdag 17 oktober 2019, 12:43 uur
Opnieuw onderzoek in boerderij Ruinerwold, 'gezin volgelingen Moon-sekte'
NU.nlDe politie gaat donderdag opnieuw verder met het onderzoek in de afgelegen boerderij in het Drentse Ruinerwold waar maandagavond verscholen en inmiddels meerderjarige kinderen werden ontdekt. Volgens meerdere media, waaronder RTV Drenthe, zou het gezin aangesloten zijn bij de Verenigingskerk, ook wel de Moon-sekte genoemd.
» NU.nl
donderdag 17 oktober 2019, 12:27 uur
Boerderijgezin Ruinerwold volgelingen van Moonsekte
RTV DrentheHet boerderijgezin dat jaren geïsoleerd zat in Ruinerwold, zou zijn aangesloten bij de Moonsekte, ook wel moonies genoemd. Ook de Oostenrijker Josef B., die het gezin vasthield, was lid van deze sekte.
» RTV Drenthe
donderdag 17 oktober 2019, 11:20 uur
Broer Josef B.: Hij voelde zich beter dan Jezus
MetroDe Oostenrijkse hoofdverdachte in de zaak rond een van de buitenwereld afgesloten gezin in Ruinerwold, de 58-jarige Josef B., heeft jarenlang in een sekte geleefd in Oostenrijk. „Hij gedroeg zich in die sekte alsof hij nog beter was dan Jezus", vertelt zijn broer Franz aan Oostenrijkse media.
» Metro
donderdag 17 oktober 2019, 10:55 uur
Oostenrijkse broer over Josef B.: 'Dood van ouders deed hem niks'
Hart van NederlandHoofdverdachte Josef B. in de zaak rond het keldergezin in Ruinerwold, blijkt begin jaren negentig enige tijd lid te zijn geweest van een sekte. De Oostenrijker raakte volgens zijn broer Franz in contact met de sekte toen hij in dienst was en in Linz was gelegerd.
» Hart van Nederland
donderdag 17 oktober 2019, 10:15 uur
Alle feiten op een rijtje over Josef B. en het gezin in Ruinerwold
Leeuwarder CourantDe 67-jarige vermeende vader Gerrit-Jan en zijn zes kinderen zijn mogelijk negen jaar lang tegen hun zin vastgehouden in een boerderij in Ruinerwold. De huurder van het pand, Josef B. (58), wordt verdacht van vrijheidsberoving.
» Leeuwarder Courant
donderdag 17 oktober 2019, 08:46 uur
Broer Josef B.: Mijn broer voelde zich beter dan Jezus
RTV DrentheJosef B., de Oostenrijkse man die de boerderij in Ruinerwold huurde, is een egoïstische man die altijd naar zijn eigen voordeel kijkt. Dat zegt zijn broer Franz.
» RTV Drenthe
donderdag 17 oktober 2019, 07:00 uur
Broer over Josef B.: Hij zat in een sekte en voelde zich beter dan Jezus
PZCHebzuchtig, liever lui dan moe en onvoorspelbaar. Zo omschrijft een oudere broer Josef B. (58) met wie hij al tien jaar geen contact meer heeft. De zestiger is allerminst verbaasd over het drama in Ruinerwold. ,,Josef had een zeer sterke overredingskracht’’, zegt hij tegen deze krant.
» PZC
donderdag 17 oktober 2019, 07:00 uur
Broer over Josef B.: Dood van ouders deed hem niks
BN DeStemHebzuchtig, heel berekenend en onvoorspelbaar. Zo omschrijft een oudere broer Josef B. (58) met wie hij al tien jaar geen contact meer heeft. De zestiger is allerminst verbaasd over het drama in Ruinerwold. ,,Josef had een zeer sterke overredingskracht’’, zegt hij tegen deze krant.
» BN DeStem
donderdag 17 oktober 2019, 06:00 uur
Broer van Josef B. uit Ruinerwold: 'Hij zat bij een sekte en dood van zijn ouders deed hem niks'
Dagblad van het NoordenHebzuchtig, liever lui dan moe en onvoorspelbaar. Zo omschrijft een oudere broer Josef B. (58) met wie hij al tien jaar geen contact meer heeft. De zestiger is allerminst verbaasd over het drama in Ruinerwold. ,,Josef had een zeer sterke overredingskracht", zegt hij.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 16 oktober 2019, 18:28 uur
Zijn bewoners van schuilboerderij Ruinerwold wel echt familie van elkaar?
Leeuwarder CourantRUINERWOLD - De oudere man en vijf kinderen die aangetroffen zijn in een af te sluiten ruimte van een boerderij in Ruinerwold hebben bij de inval van de politie gezegd dat ze onderdeel uitmaken van een gezin, een vader en zijn kinderen. ,,Maar of dat ook klopt, hebben we nog niet kunnen vaststellen.”
» Leeuwarder Courant
woensdag 16 oktober 2019, 17:40 uur
'Josef B. en gezin Ruinerwold waren buren in Hasselt'
RTV DrentheJosef B. en het gezin dat jaren afgezonderd leefde in Ruinerwold waren hoogstwaarschijnlijk buren in het Overijsselse Hasselt.
» RTV Drenthe
woensdag 16 oktober 2019, 17:29 uur
Huurder Ruinerwold vast voor vrijheidsberoving
MetroJosef B., huurder van de boerderij in Ruinerwold waar een gezin negen jaar werd opgesloten, wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dat maakt het OM bekend.
» Metro
woensdag 16 oktober 2019, 16:15 uur
Huurder boerderij Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving Drents gezin
NU.nlDe 58-jarige huurder van de boerderij in Ruinerwold waar maandag meerdere teruggetrokken en inmiddels volwassen kinderen zijn aangetroffen, wordt verdacht van vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen, laat het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten. In verband met het onderzoek doorzocht de politie woensdagmiddag twee panden in Zwartsluis (Overijssel).
» NU.nl
woensdag 16 oktober 2019, 16:11 uur
Huurder boerderij Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving
Hart van NederlandDe 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold die maandag is opgepakt, wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving. Ook wordt hij verdacht van het benadelen van de gezondheid van anderen. Dat heeft het Openbaar Ministerie Noord-Nederland woensdag bekendgemaakt.
» Hart van Nederland
woensdag 16 oktober 2019, 16:00 uur
Ruinerwold: invallen en B. verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving
NOSDe politie doet huiszoeking in twee panden in Zwartsluis in verband met het onderzoek naar het geïsoleerde gezin dat gisteren werd aangetroffen in "een af te sluiten kleine ruimte" van een huis in Ruinerwold.
» NOS
woensdag 16 oktober 2019, 15:56 uur
Josef B. (58) verdacht van vrijheidsberoving bewoners schuilboerderij in Ruinerwold
Dagblad van het NoordenRUINERWOLD - Josef B. (58) uit Meppel wordt verdacht van vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 16 oktober 2019, 15:56 uur
Josef B. verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving
RTV DrentheDe 58-jarige Josef B. die gisteren in Ruinerwold is aangehouden, wordt op dit moment in het onderzoek verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
» RTV Drenthe
woensdag 16 oktober 2019, 12:46 uur
Josef B. verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid Drents gezin
PZCJosef B., de man die werd opgepakt na de ontdekking van een van de buitenwereld verstoken gezin in het Drentse Ruinerwold, wordt verdacht van vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Dat maakt het Openbaar Ministerie zojuist bekend.
» PZC
woensdag 16 oktober 2019, 12:02 uur
Josef B. wilde niet meewerken aan onderzoek politie [update]
RTV DrentheDe 58-jarige huurder van de boerderij in Ruinerwold, waar maandag een gezin werd gevonden, is opgepakt omdat hij niet wilde meewerken aan het onderzoek van de politie.
» RTV Drenthe
dinsdag 15 oktober 2019, 21:17 uur
Oud-buurman over vermeende huurder Ruinerwold: 'Josef is een hele vriendelijke man'
Hart van NederlandDe politie kan nog niet veel vertellen over de zes personen die uit de kelder van een boerderij in Ruinerwold zijn gehaald. Ook over de opgepakte 58-jarige man is nog veel onduidelijk. Verschillende media melden dat het zou gaan om Josef B, in de buurt bekent als: ‘Josef, de Oostenrijker’.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV N-H
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Ruinerwold

3 juli 13:25Vier verdachten aangehouden voor runnen hennepkwekerij
3 juli 13:18Verdachte Josef B. in zaak-Ruinerwold blijft langer vastzitten
3 juli 12:50Rechtbank laat Ruinerwold-klusjesman Josef B. niet vrij
3 juli 12:45Ruinerwoldverdachte Josef B. blijft vast
2 juli 20:43Kinderen boerderij Ruinerwold: 'We konden shoppen in Amsterdam als we wilden'
2 juli 20:01Josef B. werkt niet mee in Pieter Baan Centrum: ‘Ik heb daar vier woorden gesproken’
30 juni 21:50Advocaat: 'Josef B. was niet huurder, maar Gerrit Jan van D.'
29 juni 13:33Ruinerwold-verdachte Josef B. beëindigt na negen dagen zijn hongerstaking
26 juni 15:04Kort geding tegen Josef B. om huurachterstand
23 juni 12:52Huurder spookboerderij Ruinerwold moet 50.000 euro dwangsom betalen
19 juni 21:07Ruinerwold-verdachte Josef B. in hongerstaking
9 juni 14:51Dode aangetroffen in straat spookgezin Ruinerwold
9 juni 13:04Dode in straat ondergedoken gezin Ruinerwold
9 mei 09:11Vrachtwagen en personenauto botsen op elkaar op N375 bij Ruinerwold
4 mei 11:11Voorkant auto op Havelterweg bij Ruinerwold brandt volledig uit
3 mei 17:41Gewonde bij aanrijding voor rotonde N375
28 april 13:09Videoland komt met serie over 'verborgen' gezin in Ruinerwold
6 april 15:13Verdachten Ruinerwold blijven in cel, kinderen eind juni gehoord
6 april 14:43Verdachten Ruinerwold blijven in voorarrest
6 april 14:25Verdachten Ruinerwold-zaak blijven langer vast
RSS.