menu
zoek

Nieuws 's-Hertogenbosch

Onderzoek geweldsincident Oude Vlijmenseweg

donderdag 23 april 2020, 16:59 uur

Na het voorlopige onderzoek naar het geweldsincident op de Oude Vlijmenseweg van afgelopen woensdagochtend zijn de drie verdachten, een vader en twee zonen, vanmiddag in vrijheid gesteld. Er waren geen gronden meer om hen langer vast te houden. Ze worden verdacht van mishandeling en bedreiging en worden hiervoor door het Openbaar Ministerie vervolgd.

Waar: Oude Vlijmense weg in 's-Hertogenbosch

Woensdag gingen enkele politiemensen samen met medewerkers van de gemeente en Enexis aan de deur bij de betreffende familie aan de Oude Vlijmenseweg. Onder andere een zogeheten netwerkmeting deed vermoeden dat in het pand een hennepkwekerij aanwezig zou kunnen zijn. De controle liep ter plaatse uit de hand en ontaardde in een stevig geweldsincident tussen de bewoners en politiemensen. Van dit incident was op internet een filmpje te zien, wat een deel van de gebeurtenissen toonde. “Wij hebben de beelden natuurlijk ook gezien en realiseren ons dat die heftig kunnen overkomen”, zegt Rob van Mourik, lid van de teamleiding van het basisteam Den Bosch. “Maar we willen graag benadrukken dat op de beelden niet alles is te zien wat er is gebeurd. We zien dat collega’s geweld gebruiken, maar wat we niet zien is dat daaraan voorafgaand ook geweld is gebruikt tegen deze politiemensen. Twee van onze collega’s werden zowel in als buiten de woning geslagen en bedreigd.”

Gesloten deur
Toen de opsporingsambtenaren aan de deur stonden werd er, ondanks kloppen en bellen, niet open gedaan. Omdat duidelijk was dat er wel mensen binnen waren en de politie een machtiging had om naar binnen te gaan, werd de voordeur op een professionele manier geopend. Meteen stond één van de zonen bij de collega’s voor hun neus en hem werd het doel van de komst verteld. Een politieman en een medewerker van de gemeente kregen vrije doorgang om het geplande onderzoek in de woning uit te voeren. Zij gingen daartoe naar de bovenverdieping van het huis.

Vlam in de pan
Kort daarna arriveerde de ouders bij de woning, waarvan vader meteen mondeling weerstand bood tegen de aanwezigheid van de agenten. Ook de zonen en moeder bemoeiden zich met de situatie en uiteindelijk sloeg de vlam in de pan. Over en weer vielen klappen, zowel binnen als buiten de woning. Nadat de situatie onder controle was, liep een van de verdachten weg. Hij kon snel worden achterhaald en aangehouden. De vader van het gezin werd aangehouden nadat hij een agent met de dood bedreigde.

Geweld geëvalueerd
“Het onderzoek naar dit voor alle partijen heftige incident is voor nu afgerond en de officier van justitie ziet voldoende gronden om de drie mannen te vervolgen. Onze collega’s hebben onder lastige omstandigheden hun werk moeten doen, maar zijn uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachten kunnen komen, “ zegt het lid van de Bossche teamleiding. “Geweld tegen politiemensen wordt nooit getolereerd en daartegen treden wij op. Wij betreuren het dat we daarbij zelf geweld hebben moeten gebruiken, maar wij evalueren steeds onze inzetten en het gebruik van geweld. Dat is deze keer niet anders.”

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in 's-Hertogenbosch

» Politie.nl


Kaart nieuws 's-Hertogenbosch. Locatie nieuws: 51.69195 / 5.27970 Oude Vlijmense weg


woensdag 22 april 2020, 11:13 uur
Vader en zonen aangehouden na geweld tegen politiemensen
Politie.nlEen vader en zijn twee, volwassen inwonende zonen, werden dinsdagmiddag aangehouden bij hun woning aan de Oude Vlijmenseweg omdat ze geweld pleegden tegen politiemensen. Die stonden bij hen aan de deur omdat er een vermoeden was van een hennepkwekerij.
Politiemensen gingen rond kwart voor één samen met medewerkers van de gemeente en Enexis  bij de familie aan de deur omdat er informatie was dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. De deur werd echter niet geopend, ondanks dat duidelijk was dat er mensen binnen waren. Later bleek dat de zonen thuis waren. Kort nadat de politie de deur van buitenaf had geopend, verschenen de hoofdbewoner en zijn vrouw bij de woning. Terwijl agenten binnen op onderzoek uitgingen, werden deze mensen gesommeerd buiten te wachten tot dit klaar was. Hen werd daarbij gezegd dat zij, in verband met de afgekondigde coronamaatregelen, op afstand van de politiemensen moesten blijven.

Belaagd en bedreigd
Omdat zij, ondanks de waarschuwingen van de aanwezige agenten, toch steeds dichtbij kwamen, werd de vrouw op enig moment door een agent terug geduwd. De vrouw struikelde daarbij en viel op de grond. Vrijwel direct werden de politiemensen door de zonen belaagd, wat resulteerde in een handgemeen. De agent kreeg een stomp tegen zijn gezichten ook een andere agent werd geslagen. De vader bedreigde de betreffende agent met de dood en nam daarbij een vechthouding aan. De drie mannen werden uiteindelijk onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De betreffende politiemannen deden aangifte. De drie mannen zitten vast voor verder onderzoek; ze zijn in verzekering gesteld. Bij het onderzoek in de woning van de verdachten werd geen hennepkwekerij aangetroffen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in 's-Hertogenbosch
» Politie.nl
vrijdag 24 april 2020, 10:10 uur
Familie uit Den Bosch wil aangifte doen na vechtpartij met politie
Hart van NederlandDe familie Josipovic uit Den Bosch wil aangifte doen tegen de politie. De vader en twee van de zonen van de familie zouden tijdens een vechtpartij door de politie zijn behandeld met buitensporig geweld.
» Hart van Nederland
donderdag 23 april 2020, 17:36 uur
Bossche familie vrij na vechtpartij met politie: 'Zoon kreeg binnen een klap’
BN DeStemDEN BOSCH - Op het internet circuleert een filmpje van het gevecht tussen politieagenten en de Bossche familie Josipovic dat aan de Oude Vlijmenseweg woont. Een vader en zijn twee volwassen inwonende zonen zijn dinsdagmiddag aangehouden, omdat ze gewelddadig waren tegen de agenten. De agenten vermoedden dat er een hennepkwekerij binnen was, maar dat was niet zo.
» BN DeStem
donderdag 23 april 2020, 17:36 uur
Familie reageert op filmpje vechtpartij met politie: ‘Zoon kreeg binnen een klap’
de StentorOp het internet circuleert een filmpje van het gevecht tussen politieagenten en de familie Josipovic die aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch woont. Een vader en zijn twee volwassen, inwonende zonen zijn dinsdagmiddag aangehouden omdat ze gewelddadig waren tegen agenten. De agenten vermoedden dat er een hennepkwekerij binnen was, maar dat was niet zo.
» de Stentor
donderdag 23 april 2020, 10:58 uur
Politie reageert op filmpje van uit de hand gelopen arrestatie in Den Bosch: 'Heftige beelden'
Omroep BrabantDe politie heeft donderdag gereageerd op de beelden van een geweldincident tussen politieagenten en leden van een Bossche familie. Dinsdag liep een politiecontrole aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch flink uit de hand. "We kennen de inhoud van het filmpje en realiseren ons dat deze beelden heftig kunnen overkomen", zegt de politie.
» Omroep Brabant
woensdag 22 april 2020, 23:48 uur
Wietcontrole Brabant loopt uit de hand: vechtpartij familie en politie
de TelegraafEen doorzoeking van een woning aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch is dinsdagmiddag uitgelopen op een confrontatie tussen de bewoners en de politie. Bij de controle naar een eventuele wietkwekerij in het huis in de wijk Kruiskamp werd niets aangetroffen. Op een filmpje dat de betrokken familie Josipovic op sociale media heeft gedeeld, is te zien hoe de situatie echter toch uit de hand loopt.
» de Telegraaf
woensdag 22 april 2020, 12:33 uur
Politie krijgt rake klappen bij huiszoeking in Den Bosch, vader en zonen aangehouden
Omroep BrabantEen agent is dinsdagmiddag in zijn gezicht gestompt in Den Bosch. Ook een andere agent werd geslagen toen agenten een kijkje in het huis van een gezin wilden nemen, omdat ze vermoedden dat daar een hennepkwekerij was. De vader en zijn twee zonen werden aangehouden.
» Omroep Brabant
woensdag 22 april 2020, 12:00 uur
Drie mannen belagen agenten bij hun woning terwijl er naar hennepkwekerij wordt gezocht in Den Bosch
Brabants DagbladDEN BOSCH - Een vader en zijn twee volwassen inwonende zonen zijn dinsdagmiddag aangehouden bij hun woning aan de Oude Vlijmense weg in Den Bosch omdat ze gewelddadig waren tegen agenten. Die stonden aan de deur, omdat er een vermoeden was van een hennepkwekerij.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch

2 juli 15:45JBZ over nepverpleegkundige: ‘Hij registreerde in dossier toedienen van medicatie’
1 juli 10:09Witte rook in Brabant, provincie presenteert vrijdag opvolger van Wim van de Donk
26 juni 14:32Forse straffen voor Roemeense pinrovers
24 juni 13:26Middeleeuwse muurschildering ontdekt op zolder woning Den Bosch
19 juni 21:33Rechtbank laat verdachten van groepsverkrachtingen Den Bosch vrij
19 juni 19:55Alle verdachten groepsverkrachting mogen naar huis: Openbaar Ministerie is ‘teleurgesteld’
17 juni 11:05Brabantse politiek wil tijdelijke stop op zonneweides
15 juni 21:55Zesde arrestatie na burenruzie in Den Bosch
15 juni 21:35Moeder (49) van verdachte groepsverkrachting op de Orthen in Den Bosch aangehouden na burenruzie
13 juni 17:31Circa 1600 mensen bij protesten Breda en Den Bosch
12 juni 14:01Protestactie bij politiebureau
10 juni 16:43In dit huisje willen wel 838 mensen wonen
7 juni 15:33Doof geboren Rowan haalt havo-diploma met een 9 voor Nederlands mondeling
5 juni 11:58Danny Verbeek verlaat FC Den Bosch voor De Graafschap: ‘Ik wil nog om de prijzen spelen’
4 juni 18:33Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
3 juni 13:21Brabantse wolf is zwerver uit Duitsland
1 juni 18:41Hobbyfotograaf Andre staat oog in oog met wolf: 'Hij keek me gewoon aan'
1 juni 18:06Brand op dak van woning in centrum Den Bosch, brandweervoertuigen tussen terrassen vol publiek
28 mei 20:38Drugsdealer op heterdaad betrapt in Den Bosch: voorraad en dure kleding in beslag genomen
28 mei 15:47Flinke schade bij botsing tussen drie auto's in Den Bosch
RSS.