menu
zoek

Nieuws 's-Hertogenbosch

Video | Drone filmt kunstburcht voor dassen langs spoor in Molkwerum

donderdag 23 maart 2023, 17:35 uur

ProRail mag de dassen bij het spoor in het Friese Molkwerum laten verhuizen. Afgelopen weekend is de bouw van een kunstburcht voor de dieren van start gegaan.

» NU.nl
donderdag 23 maart 2023, 13:02 uur
ProRail mag dassen bij spoor in Molkwerum verplaatsen naar nieuwe kunstburcht
NU.nlProRail mag de dassen bij het spoor in het Friese Molkwerum laten verhuizen. Door de dassenburcht onder het spoor rijden er sinds 13 maart geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. De spoorbeheerder heeft donderdagochtend meteen gaas op de spoordijk aangebracht om het gebied minder aanlokkelijk te maken voor de dassen.
» NU.nl
donderdag 23 maart 2023, 12:29 uur
ProRail mag dassen bij spoor Molkwerum verplaatsen
Leeuwarder CourantSpoorbeheerder ProRail mag de dassen bij het spoor in Molkwerum laten verhuizen. Door de dassenburcht onder het spoor rijden er sinds 13 maart geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. De das is een beschermde diersoort en daarom moest de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) eerst toestemming geven voordat ProRail maatregelen kon gaan nemen.
» Leeuwarder Courant
donderdag 23 maart 2023, 12:17 uur
ProRail mag dassen bij spoor Molkwerum verplaatsen
de TelegraafSpoorbeheerder ProRail mag de dassen bij het spoor in het Friese Molkwerum laten verhuizen. Door de dassenburcht onder het spoor rijden er sinds 13 maart geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. De das is een beschermde diersoort en daarom moest de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) eerst toestemming geven voordat ProRail maatregelen kon gaan nemen.
» de Telegraaf
woensdag 22 maart 2023, 16:25 uur
Ondermijnende dassen zetten treinen en spoorbeheer in de wacht
Omroep BrabantHet is nog onduidelijk wanneer er weer treinen rijden op het spoor tussen Den Bosch en Boxtel. Dat vertelt een woordvoerder van ProRail. "Het is op dit moment lastig om een prognose te geven, maar we hopen heel erg snel een ontheffing te krijgen voor het verplaatsen van de dassen." De dieren hebben het spoor ondergraven bij Esch.
» Omroep Brabant
woensdag 22 maart 2023, 15:03 uur
Van een verzakt fietspad tot een ondergrondse knokpartij: hier lag de das al eerder dwars
Brabants DagbladESCH - Door het graafwerk van dassen kan het spoor tussen Boxtel en Den Bosch elk moment verzakken. Een probleem dat op veel plekken in Brabant bekend zal klinken. Een greep uit de hoofdbrekens die de zwart-witte dieren de laatste jaren veroorzaakten.
» Brabants Dagblad
woensdag 22 maart 2023, 14:11 uur
Reizigersorganisatie wil dassen met spoed weg: 'En zet extra treinen in'
Omroep BrabantEr moeten snel extra treinen worden ingezet om de overlast voor reizigers tussen Den Bosch en Eindhoven te beperken. Dat zegt reizigersorganisatie Rover. Ook moeten de dassen die de problemen rond het spoor veroorzaken, snel worden verplaatst.
» Omroep Brabant
woensdag 22 maart 2023, 14:08 uur
Door dassen nog wekenlang geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven
NU.nlProRail heeft dinsdagavond een vergunning aangevraagd om dassen die onder het spoor bij Esch hebben gegraven te kunnen weghalen. "Maar voordat er weer treinen over het spoor kunnen rijden, zijn we zomaar een aantal weken verder", zegt de spoorbeheerder tegen NU.nl. Het gaat om het traject tussen Den Bosch en Eindhoven.
» NU.nl
woensdag 22 maart 2023, 13:54 uur
Op 40 locaties zitten dassen rond het spoor, nog langer geen treinen door beruchte burcht
BN DeStemHet gaat nog langer duren voordat er treinen kunnen rijden tussen Den Bosch en Boxtel. De NS meldt inmiddels dat de problemen, veroorzaakt door een dassenburcht, tot zeker volgende week woensdagochtend om 03.30 uur aanhouden. Daarmee is ook treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven nog lange tijd gestremd. Mogelijk duurt het zelfs nog langer.
» BN DeStem
woensdag 22 maart 2023, 13:49 uur
ProRail: op 40 locaties dassen bij en onder spoor, meer in opkomst
De LimburgerVolgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van het land dassen bij en onder het spoor. Volgens een woordvoerder is dat al jaren bekend en worden deze plekken nauwlettend in de gaten gehouden. Hij spreekt echter van een uitzonderlijke situatie in het Friese Molkwerum en het Brabantse Esch, waar momenteel geen treinen rijden vanwege de vrees dat door de dassen het spoor verzakt.
» De Limburger
woensdag 22 maart 2023, 10:15 uur
Stelling | Dassen die gaten graven onder het spoor direct afschieten
Brabants DagbladHet treinverkeer in Zuid-Nederland is in ieder geval tot en met volgende week maandag fors ontregeld. Bij het bouwen van de burcht onder het spoor hebben dassen het traject bij Esch ondergraven. ,,Dan kan de grond onder het spoor ieder moment inzakken. En wat er dan gebeurt als er een trein overheen rijdt, wil je niet weten”, meldt ProRail.
» Brabants Dagblad
dinsdag 21 maart 2023, 22:20 uur
Dassenburcht onder spoor bij Esch zit er al jaren: ‘Deze plek hebben ze onderschat’
BN DeStemESCH – Het was al jaren bekend dat er een dassenburcht bij Esch onder het spoor tussen Den Bosch en Boxtel zat. ,,Een das graaft veel, maar zoveel graven dat een spoorlijn gaat verzakken, dat gebeurt niet zomaar van de een op andere dag”, legt voorzitter Friso Derikx van Dassenwerkgroep Brabant uit.
» BN DeStem
dinsdag 21 maart 2023, 19:42 uur
Dassen onder spoor moeten snel weggehaald worden zegt stichting Das en Boom
Omroep BrabantNog liever vandaag dan morgen moet de dassenburcht bij Esch worden afgegraven. Dat is het opvallende standpunt van de Stichting Das en Boom. Omdat er dassen onder het spoor zitten, rijden er tot maandag geen treinen van Eindhoven naar Den Bosch.
» Omroep Brabant
dinsdag 21 maart 2023, 17:30 uur
Gravende dassen leggen treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel stil
Blik op NieuwsDinsdagmiddag is rond 13.00 uur het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel stilgelegd. 'Dassen hebben het spoor namelijk ondergraven bij Esch. Daardoor kan het spoor verzakken en is de veiligheid van treinverkeer niet langer te garanderen.
» Blik op Nieuws
dinsdag 21 maart 2023, 16:44 uur
Dassen leggen treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven zeker week plat
NU.nlTussen Den Bosch en Eindhoven rijden zeker tot en met volgende week maandag geen treinen vanwege een defect spoor. Dassen hebben het spoor op dat traject ondergraven, waardoor de veiligheid van het treinverkeer in gevaar zou komen.
» NU.nl
dinsdag 21 maart 2023, 16:40 uur
Das zorgt voor ellende op spoor: week lang geen treinen Den Bosch-Eindhoven
Omroep BrabantNog zeker tot en met maandag rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Dassen hebben het spoor ondergraven bij Esch, waardoor de rails kunnen verzakken. En dus staan de perrons in Den Bosch dinsdag bomvol en ook in de treinen om via Tilburg in Eindhoven te komen hangen de reizigers met de benen buiten.
» Omroep Brabant
dinsdag 21 maart 2023, 15:56 uur
Dassen ondergraven spoor tussen Den Bosch en Boxtel, voorlopig geen treinen
NU.nlTussen Den Bosch en Boxtel rijden de komende tijd geen treinen vanwege een defect spoor. Daardoor kunnen treinreizigers niet tussen Den Bosch en Eindhoven reizen. Dassen hebben het spoor op dat traject ondergraven, waardoor de veiligheid van treinverkeer in gevaar komt.
» NU.nl
dinsdag 21 maart 2023, 14:38 uur
Dassen leggen opnieuw spoor plat: tussen Den Bosch en Eindhoven tot zeker maandag geen treinverkeer
de TelegraafDassen blijven treinreizigers dwars zitten. Nu is het spoor tussen Den Bosch en Eindhoven te gevaarlijk om op te rijden door de ondergrondse bouw van dassenburchten bij Esch. Daardoor is het treinverkeer op de belangrijke A2-corridor stilgelegd, in ieder geval tot maandag. In het slechtste geval duurt het nog weken voordat het probleem is opgelost.
» de Telegraaf
dinsdag 21 maart 2023, 14:14 uur
Tot woensdagochtend geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel door kapot spoor
NU.nlTussen Den Bosch en Boxtel rijden tot woensdagochtend geen treinen vanwege een defect spoor. Daardoor kunnen treinreizigers de hele dag niet tussen Den Bosch en Eindhoven reizen.
» NU.nl
dinsdag 21 maart 2023, 13:44 uur
Dassen ondergraven spoor: voorlopig geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel
Omroep BrabantTussen Den Bosch en Boxtel rijden dinsdag de rest van de dag geen treinen meer. Dassen hebben het spoor ondergraven bij Esch. Daardoor kunnen de rails verzakken.
» Omroep Brabant
dinsdag 21 maart 2023, 13:22 uur
Dassen graven onder het spoor: tot en met maandag geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel
PZCTussen Den Bosch en Boxtel rijden er tot en met volgende week maandag geen treinen. Dat meldt de NS. De storing komt door een defect spoor, doordat dassen onder het spoor hebben gegraven.
» PZC
dinsdag 21 maart 2023, 13:22 uur
NS legt treinverkeer dagenlang stil: spoor is ondergraven door dassen en daardoor gevaarlijk
de GelderlanderBOXTEL/DEN BOSCH - Tussen Den Bosch en Boxtel rijden er tot en met volgende week maandag geen treinen. De storing komt door een defect spoor, omdat dassen onder het spoor gegraven hebben. In de buurt van het traject hebben de dieren een burcht gebouwd. Treinen kunnen daardoor niet doorrijden.
» de Gelderlander
dinsdag 21 maart 2023, 13:22 uur
Hele dag geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel, ook vertraging voor reizigers vanuit Eindhoven
Brabants DagbladBOXTEL/DEN BOSCH - Tussen Den Bosch en Boxtel rijden dinsdagmiddag en -avond geen treinen. Dat meldt de NS even na 13.00 uur. De storing komt door een defect spoor. Treinverkeer tussen Eindhoven en Den Bosch rijdt zodoende ook niet.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: De Limburger
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch

10 juni 10:35Verdachte van steekincident Den Bosch aangehouden, werd betrapt bij auto-inbraak
9 juni 16:51Man gewond geraakt bij steekincident
9 juni 09:10Appartementen verwoest door brand: 'Alles zag oranje door het vuur'
9 juni 08:31Bewoners van bijna 30 adressen in Den Bosch zitten tijdelijk zonder water door lekkende leiding
7 juni 12:40Verdachten aangehouden voor steekincident
1 juni 08:07Ongeregeldheden na 13-0 verlies Den Bosch: supporters gestraft door KNVB
30 mei 18:00Aanslagen bij twee huizen in de Maaspoort: 3 jaar cel geëist tegen man (21)
30 mei 14:05A65 richting Den Bosch is dicht door een ongeluk tussen auto en vrachtwagen
28 mei 19:15Vijf maanden lag een man van 42 onopgemerkt dood in zijn flat. Waarom sloeg niemand alarm?
26 mei 19:34Cristiano Ronaldo junior hád mee kunnen doen in Brabant: ‘Maar beveiliging was niet te doen’
26 mei 14:31En nu? COA wacht op duidelijkheid na afketsen azc-locatie in Rosmalen
24 mei 20:16OM eist vijf jaar cel tegen oud-profvoetballer
22 mei 16:24AT valt woning binnen in Den Bosch, geld en vuurwapens gevonden
21 mei 11:00Einde van een tijdperk: voor het eerst in 25 jaar geen HC Den Bosch in finales play-offs
20 mei 23:46Arrestatieteam aanwezig na melding van huiselijk geweld in Den Bosch, verdachte niet aangetroffen
19 mei 21:39Duels FC Den Bosch en NAC stilgelegd na rotzooi op het veld
18 mei 12:31Duur ritje voor motorrijder: moet meer dan 1000 euro aan boetes betalen
17 mei 06:56'Trotse' Jack Mikkers mag langer blijven als burgemeester van Den Bosch
16 mei 22:48Donar hunkert naar landstitel: 'Ik wil de stad trots maken, dit is een kampioensploeg'
16 mei 16:14Peerke: van de Seychellen naar tien jaar cel
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?