menu
zoek

Nieuws 's-Hertogenbosch

Voortvluchtige man gepakt na achtervolging

vrijdag 24 maart 2023, 12:44 uur

Donderdagavond hield de politie in de Kempenlandstraat een 22-jarige man aan. Aan de arrestatie ging een stevige achtervolging vooraf. De man stond gesignaleerd omdat hij zich niet aan schorsingsvoorwaarden had gehouden tijdens een voorlopige hechtenis. Tijdens de achtervolging raakte meerdere politieauto’s beschadigd.

Waar: Kempenlandstraat in 's-Hertogenbosch

De man van 22 jaar met een onbekend woonadres, zat in voorlopige hechtenis in een onderzoek naar een plofkraak, maar was in afwachting van de rechtszaak met schorsingsvoorwaarden vrij. Omdat hij zich niet aan die voorwaarden had gehouden stond hij gesignaleerd omdat zijn verblijfplaats onbekend was. De politie had informatie gekregen dat de man in het buitenland verbleef, maar mogelijk met een bepaald voertuig terug naar Nederland zou komen. Toen de betreffende auto woensdagavond in Zuid-Limburg door een verkeerscamera werd vastgelegd, werd dat vermoeden bevestigd. Achtervolging Via meerdere verkeerscamera’s werd de auto langere tijd op zijn route gevolgd en op enig moment kwam hij in het zicht van collega’s in een onopvallend politieauto. De man kreeg bij de afslag Boxtel Noord aan de rijksweg A2 een stopteken nadat de inschatting was gemaakt dat de staande houding daar op een veilige manier kon plaatsvinden. De verdachte stopte echter niet, maar hij ging er vandoor. Wat volgde was een flinke achtervolging door Sint-Michielsgestel en omgeving, waarbij de bestuurder zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde om aan de politie te ontkomen. Hij reed onder andere tegen het verkeer in en met zeer hoge snelheden. Op enig moment reed hij zelfs met hoge snelheid tegen de verplichte rijrichting in de rijksweg A2 op. Gelukkig koos de man ervoor om bij de eerstvolgende afslag zijn spookrit te beëindigen, maar zijn vlucht voor de politie stopte niet. Hij zette zijn vlucht voort door Den Bosch, waarbij hij opnieuw gevaarlijke capriolen uithaalde. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Verkeersgevaarlijk rijgedrag Gezien het extreem gevaarlijke rijgedrag van de verdachte en het feit dat hij er niet voor terug deinsde op politieauto’s in te rijden, braken politiemensen de achtervolging meerdere keren af. Drie politieauto’s raakten flink beschadigd. Uiteindelijk is de auto door de bemanning van de politiehelikopter gevolgd op zijn route door de stad. In de Kempenlandstraat parkeerde hij zijn auto en daar vluchtte de man een appartementencomplex in. Daar werd hij in de kelderboxen door een arrestatieteam aangehouden. Bijrijder Tijdens de achtervolging, waarbij bij elkaar een groot aantal politie-eenheden betrokken waren, bleek er een tweede persoon in de verdachte auto te zitten. Deze man, een 21-jarige inwoner van Den Bosch, sprong tijdens de achtervolging op de Gestelseweg uit de auto, op het moment dat die even snelheid had verminderd. De man werd aangehouden en omdat hij zich niet kon legitimeren daarvoor beboet. Een andere reden om hem langer vast te houden was er niet. De aangehouden voortvluchtige verdachte zit vast en wordt overgebracht naar een huis van bewaring.


» Politie.nl

Kaart nieuws 's-Hertogenbosch. Locatie nieuws: 51.69325 / 5.29626 Kempenlandstraat
Kempenlandstraat in 's-Hertogenbosch


vrijdag 24 maart 2023, 18:39 uur
Man die in Den Bosch werd opgepakt na achtervolging is plofkraakverdachte
CrimesiteDe politie heeft donderdagavond in de Kempenlandstraat in Den Bosch een 22-jarige man aangehouden na een achtervolging. De man stond gesignaleerd omdat hij zich niet aan schorsingsvoorwaarden hield, nadat hij vastzat in een onderzoek naar een plofkraak. Gesignaleerd De man met een onbekend woonadres, kwam in afwachting van de rechtszaak onder voorwaarden op vrije voeten.
» Crimesite
vrijdag 24 maart 2023, 13:01 uur
Achtervolgde man (22) die werd gepakt in Den Bosch verdacht van plofkraak
Omroep BrabantDe 22-jarige man die donderdagavond na een lange achtervolging is aangehouden in een appartementencomplex in de Kempenlandstraat in Den Bosch, wordt verdacht van een plofkraak. Hij was voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak. Hij stond gesignaleerd omdat hij zich daarbij niet aan de afspraken heeft gehouden.
» Omroep Brabant
vrijdag 24 maart 2023, 10:58 uur
Man verschanste zich na wilde achtervolging in appartement van zijn ex
Omroep BrabantDe man die donderdagavond na een wilde achtervolging werd opgepakt in Den Bosch, had zich verschanst in het appartement van zijn ex. Dat zegt een bewoner van het appartementengebouw aan de Kempenlandstraat. Volgens de bewoner kwam de man vaker bij zijn ex.
» Omroep Brabant
vrijdag 24 maart 2023, 01:14 uur
Wilde politieachtervolging vanuit Limburg naar Den Bosch, man aangehouden
de TelegraafDe politie heeft na een achtervolging vanuit Limburg met onder andere een politiehelikopter een verdachte aangehouden in Den Bosch. De persoon werd door de politie gezocht. Het is niet bekend waarvoor.
» de Telegraaf
donderdag 23 maart 2023, 21:52 uur
Politieachtervolging vanuit Limburg eindigt in Den Bosch, man aangehouden
BN DeStemDEN BOSCH - Een man is donderdagavond aangehouden na een politieachtervolging die begon in Limburg en eindigde in de Kemperlandstraat in Den Bosch.
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 21:52 uur
Politieachtervolging vanuit Limburg eindigt in Den Bosch, man aangehouden
Brabants DagbladDEN BOSCH - Een man is donderdagavond aangehouden na een wilde politieachtervolging die begon in Limburg en eindigde in de Kemperlandstraat in Den Bosch.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 maart 2023, 21:52 uur
Wilde achtervolging met 25 politiewagens dwars door dorpen eindigt in Den Bosch: gezochte man gepakt
de StentorEen gezochte man is donderdagavond aangehouden na een wilde en urenlange politieachtervolging. Die begon in Limburg en eindigde in Den Bosch. Daar kon een arrestatieteam hem aanhouden in een woning. Er waren zo'n 25 politieauto's bij de actie betrokken, net als een helikopter.
» de Stentor
donderdag 23 maart 2023, 21:44 uur
Wilde politie-achtervolging eindigt in Den Bosch, man opgepakt
Omroep BrabantDe politie heeft donderdagavond in Den Bosch een man opgepakt na een wilde politie-achtervolging. Agenten zaten vanaf Limburg achter hem aan. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet.
» Omroep Brabant



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch

17 april 07:40Waarom je niet zomaar zonnepanelen op je dak mag leggen en ze soms weggehaald moeten worden
15 april 20:35Bossche minima eten weer gezond en gratis: gemeente springt financieel bij
15 april 07:58Man belandt met rolstoel op het spoor, treinverkeer stilgelegd
12 april 12:56Overname FC Den Bosch: dit is wat je moet weten over buitenlandse investeerders
11 april 20:49Eerste kennismaking met de nieuwe td van FC Den Bosch: ‘We gaan het repareren met elkaar’
11 april 17:24Arrestatieteam pakt vader, moeder en zonen op bij invallen in Den Bosch en Den Dungen
10 april 20:04Aziatische investeerders blazen FC Den Bosch nieuw leven in, prominente rol voor oud-international
10 april 19:46Parkeergarages in Den Bosch liggen plat door storing
10 april 17:30Allemaal Brabanders betrokken bij drama in Belgisch drugslab: derde dode (33) komt uit Den Bosch
9 april 09:09Kostorz laat FC Den Bosch eindelijk weer eens juichen: ‘Deze zege is speciaal’
8 april 22:43Willem II-spits Hilterman na zeperd bij Jong FC Utrecht: ‘We hadden gewoon moeten winnen’
8 april 07:01Man (21) gewond na val van metershoge kade, brandweer moet hem met brancard omhooghijsen
7 april 18:24Dit is waar het kistje uit de Sint-Jan is gestolen: 'En ze plasten er ook'
6 april 13:00Brabantse profclub is bevrijd van Amerikaanse investeerders, maar wat komt er voor terug?
5 april 14:08Drukte op Brabantse snelwegen, meerdere files op onder andere A58 en A59
5 april 08:47Eerste Bossche stadsgesprek ‘Waar het schuurt’ wil maar niet echt schuren
4 april 10:16Treinverkeer tijdelijk stilgelegd door gaslek in Den Bosch
2 april 15:40Bijvelds langer bij De Graafschap • Schuiteman technisch directeur FC Den Bosch
1 april 14:12VC Limax grijpt naast volleybalbeker in eerste grote finale
30 maart 12:06Gewapende overval bij feestwinkel in Den Bosch, verdachte met mes nog spoorloos
RSS.