menu
zoek

Nieuws 's-Hertogenbosch

Voortvluchtige man gepakt na achtervolging

vrijdag 24 maart 2023, 12:44 uur

Donderdagavond hield de politie in de Kempenlandstraat een 22-jarige man aan. Aan de arrestatie ging een stevige achtervolging vooraf. De man stond gesignaleerd omdat hij zich niet aan schorsingsvoorwaarden had gehouden tijdens een voorlopige hechtenis. Tijdens de achtervolging raakte meerdere politieauto’s beschadigd.

Waar: Kempenlandstraat in 's-Hertogenbosch

De man van 22 jaar met een onbekend woonadres, zat in voorlopige hechtenis in een onderzoek naar een plofkraak, maar was in afwachting van de rechtszaak met schorsingsvoorwaarden vrij. Omdat hij zich niet aan die voorwaarden had gehouden stond hij gesignaleerd omdat zijn verblijfplaats onbekend was. De politie had informatie gekregen dat de man in het buitenland verbleef, maar mogelijk met een bepaald voertuig terug naar Nederland zou komen. Toen de betreffende auto woensdagavond in Zuid-Limburg door een verkeerscamera werd vastgelegd, werd dat vermoeden bevestigd. Achtervolging Via meerdere verkeerscamera’s werd de auto langere tijd op zijn route gevolgd en op enig moment kwam hij in het zicht van collega’s in een onopvallend politieauto. De man kreeg bij de afslag Boxtel Noord aan de rijksweg A2 een stopteken nadat de inschatting was gemaakt dat de staande houding daar op een veilige manier kon plaatsvinden. De verdachte stopte echter niet, maar hij ging er vandoor. Wat volgde was een flinke achtervolging door Sint-Michielsgestel en omgeving, waarbij de bestuurder zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde om aan de politie te ontkomen. Hij reed onder andere tegen het verkeer in en met zeer hoge snelheden. Op enig moment reed hij zelfs met hoge snelheid tegen de verplichte rijrichting in de rijksweg A2 op. Gelukkig koos de man ervoor om bij de eerstvolgende afslag zijn spookrit te beëindigen, maar zijn vlucht voor de politie stopte niet. Hij zette zijn vlucht voort door Den Bosch, waarbij hij opnieuw gevaarlijke capriolen uithaalde. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Verkeersgevaarlijk rijgedrag Gezien het extreem gevaarlijke rijgedrag van de verdachte en het feit dat hij er niet voor terug deinsde op politieauto’s in te rijden, braken politiemensen de achtervolging meerdere keren af. Drie politieauto’s raakten flink beschadigd. Uiteindelijk is de auto door de bemanning van de politiehelikopter gevolgd op zijn route door de stad. In de Kempenlandstraat parkeerde hij zijn auto en daar vluchtte de man een appartementencomplex in. Daar werd hij in de kelderboxen door een arrestatieteam aangehouden. Bijrijder Tijdens de achtervolging, waarbij bij elkaar een groot aantal politie-eenheden betrokken waren, bleek er een tweede persoon in de verdachte auto te zitten. Deze man, een 21-jarige inwoner van Den Bosch, sprong tijdens de achtervolging op de Gestelseweg uit de auto, op het moment dat die even snelheid had verminderd. De man werd aangehouden en omdat hij zich niet kon legitimeren daarvoor beboet. Een andere reden om hem langer vast te houden was er niet. De aangehouden voortvluchtige verdachte zit vast en wordt overgebracht naar een huis van bewaring.


» Politie.nl


Kaart nieuws 's-Hertogenbosch. Locatie nieuws: 51.69325 / 5.29626 Kempenlandstraat
Kempenlandstraat in 's-Hertogenbosch


vrijdag 24 maart 2023, 18:39 uur
Man die in Den Bosch werd opgepakt na achtervolging is plofkraakverdachte
CrimesiteDe politie heeft donderdagavond in de Kempenlandstraat in Den Bosch een 22-jarige man aangehouden na een achtervolging. De man stond gesignaleerd omdat hij zich niet aan schorsingsvoorwaarden hield, nadat hij vastzat in een onderzoek naar een plofkraak. Gesignaleerd De man met een onbekend woonadres, kwam in afwachting van de rechtszaak onder voorwaarden op vrije voeten.
» Crimesite
vrijdag 24 maart 2023, 13:01 uur
Achtervolgde man (22) die werd gepakt in Den Bosch verdacht van plofkraak
Omroep BrabantDe 22-jarige man die donderdagavond na een lange achtervolging is aangehouden in een appartementencomplex in de Kempenlandstraat in Den Bosch, wordt verdacht van een plofkraak. Hij was voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak. Hij stond gesignaleerd omdat hij zich daarbij niet aan de afspraken heeft gehouden.
» Omroep Brabant
vrijdag 24 maart 2023, 10:58 uur
Man verschanste zich na wilde achtervolging in appartement van zijn ex
Omroep BrabantDe man die donderdagavond na een wilde achtervolging werd opgepakt in Den Bosch, had zich verschanst in het appartement van zijn ex. Dat zegt een bewoner van het appartementengebouw aan de Kempenlandstraat. Volgens de bewoner kwam de man vaker bij zijn ex.
» Omroep Brabant
vrijdag 24 maart 2023, 01:14 uur
Wilde politieachtervolging vanuit Limburg naar Den Bosch, man aangehouden
de TelegraafDe politie heeft na een achtervolging vanuit Limburg met onder andere een politiehelikopter een verdachte aangehouden in Den Bosch. De persoon werd door de politie gezocht. Het is niet bekend waarvoor.
» de Telegraaf
donderdag 23 maart 2023, 21:52 uur
Politieachtervolging vanuit Limburg eindigt in Den Bosch, man aangehouden
BN DeStemDEN BOSCH - Een man is donderdagavond aangehouden na een politieachtervolging die begon in Limburg en eindigde in de Kemperlandstraat in Den Bosch.
» BN DeStem
donderdag 23 maart 2023, 21:52 uur
Politieachtervolging vanuit Limburg eindigt in Den Bosch, man aangehouden
Brabants DagbladDEN BOSCH - Een man is donderdagavond aangehouden na een wilde politieachtervolging die begon in Limburg en eindigde in de Kemperlandstraat in Den Bosch.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 maart 2023, 21:52 uur
Wilde achtervolging met 25 politiewagens dwars door dorpen eindigt in Den Bosch: gezochte man gepakt
de StentorEen gezochte man is donderdagavond aangehouden na een wilde en urenlange politieachtervolging. Die begon in Limburg en eindigde in Den Bosch. Daar kon een arrestatieteam hem aanhouden in een woning. Er waren zo'n 25 politieauto's bij de actie betrokken, net als een helikopter.
» de Stentor
donderdag 23 maart 2023, 21:44 uur
Wilde politie-achtervolging eindigt in Den Bosch, man opgepakt
Omroep BrabantDe politie heeft donderdagavond in Den Bosch een man opgepakt na een wilde politie-achtervolging. Agenten zaten vanaf Limburg achter hem aan. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch

10 juni 10:35Verdachte van steekincident Den Bosch aangehouden, werd betrapt bij auto-inbraak
9 juni 16:51Man gewond geraakt bij steekincident
9 juni 09:10Appartementen verwoest door brand: 'Alles zag oranje door het vuur'
9 juni 08:31Bewoners van bijna 30 adressen in Den Bosch zitten tijdelijk zonder water door lekkende leiding
7 juni 12:40Verdachten aangehouden voor steekincident
1 juni 08:07Ongeregeldheden na 13-0 verlies Den Bosch: supporters gestraft door KNVB
30 mei 18:00Aanslagen bij twee huizen in de Maaspoort: 3 jaar cel geëist tegen man (21)
30 mei 14:05A65 richting Den Bosch is dicht door een ongeluk tussen auto en vrachtwagen
28 mei 19:15Vijf maanden lag een man van 42 onopgemerkt dood in zijn flat. Waarom sloeg niemand alarm?
26 mei 19:34Cristiano Ronaldo junior hád mee kunnen doen in Brabant: ‘Maar beveiliging was niet te doen’
26 mei 14:31En nu? COA wacht op duidelijkheid na afketsen azc-locatie in Rosmalen
24 mei 20:16OM eist vijf jaar cel tegen oud-profvoetballer
22 mei 16:24AT valt woning binnen in Den Bosch, geld en vuurwapens gevonden
21 mei 11:00Einde van een tijdperk: voor het eerst in 25 jaar geen HC Den Bosch in finales play-offs
20 mei 23:46Arrestatieteam aanwezig na melding van huiselijk geweld in Den Bosch, verdachte niet aangetroffen
19 mei 21:39Duels FC Den Bosch en NAC stilgelegd na rotzooi op het veld
18 mei 12:31Duur ritje voor motorrijder: moet meer dan 1000 euro aan boetes betalen
17 mei 06:56'Trotse' Jack Mikkers mag langer blijven als burgemeester van Den Bosch
16 mei 22:48Donar hunkert naar landstitel: 'Ik wil de stad trots maken, dit is een kampioensploeg'
16 mei 16:14Peerke: van de Seychellen naar tien jaar cel
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?