menu
zoek

Nieuws Schalkwijk

Mannen met valse politie-uniformen plegen gewapende overval in Schalkwijk

vrijdag 18 juni 2021, 12:31 uur

Op donderdagmorgen 17 juni vindt er op de Provincialeweg 60 in Schalkwijk een gewapende overval plaats. Een vrachtwagenchauffeur wordt hierbij bedreigd met een wapen.

Waar: Provincialeweg in Schalkwijk

Toedracht: Rond 07:45 uur is een vrachtwagenchauffeur klaar met het lossen van zijn lading, als hij uit zijn ooghoeken een donkere auto aan ziet komen rijden met blauwe flitslampen. Direct hierachter rijdt een wit busje. Uit de donkere stationwagen springen vier mannen. De mannen die voorin zitten dragen een politie-uniform en een van de mannen achterin ook. Uit het witte busje erachter springen ook twee mannen. Een van die mannen draagt mogelijk ook een vals politie-uniform. Een van de daders bedreigt de vrachtwagenchauffeur met een wapen en slaat hem. Op dat moment heeft de chauffeur in de gaten dat het geen politieagenten zijn. De geüniformeerde mannen openen de lading en gelijk ruikt de chauffeur een scherpe wietlucht. De inhoud van de pallets wordt meegenomen en rond 08:15 uur rijden de mannen met dezelfde auto’s in hoge snelheid weer richting Schalkwijk. De recherche roept uw hulp in bij de volgende vragen: De politie is op zoek naar meer informatie en tips over deze brute overval. Hebt u donderdagmorgen 17 juni voor 07:45 uur een donkere auto of een witte bus zien rijden in de richting van Schalkwijk of door Schalkwijk? Of hebt u op een andere plaats in de omgeving auto’s gezien die lijken op onderstaande voertuigen? Hebt u camerabeelden waar de auto’s opstaan of mogelijk zelfs desk scam beelden? Voertuig 1: Een donkere auto, mogelijk een Opel, met blauwe flitslampen. In de auto zitten vier mannen. De mannen voorin dragen vrijwel zeker een vals politie-uniform. Op de achterbank zitten ook twee mannen. Een van deze mannen heeft een vals politie-uniform aan. De andere man draagt geen uniform. Verder weten we dat de bestuurder van de auto een petje op zijn hoofd heeft. Voertuig 2: Een witte bus met een dichte cabine. Vermoedelijk een oud model met voorlampen die aan elkaar zitten. In de bus zitten twee mannen met politie-uniformen aan. Getuigenoproep De recherche is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en die iets kunnen vertellen over de gewapende overval op donderdagmorgen 17 juni tussen 07:45 uur en 08:15 uur plaatsvond aan de Provincialeweg 60 te Schalkwijk. Deel deze informatie via 0800-6070 of vul het onderstaande tipformulier in. Via het tipformulier is het ook mogelijk om camerabeelden te delen. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Schalkwijk. Locatie nieuws: 51.98927 / 5.20208 Provincialeweg
Provincialeweg in Schalkwijk


vrijdag 18 juni 2021, 15:46 uur
Nepagenten rippen wiet tijdens gewapende overval in Schalkwijk
CrimesiteIn Schalkwijk hebben meerdere mannen met valse politie-uniformen donderdagochtend een gewapende overval gepleegd op een vrachtwagenchauffeur. Tijdens de brute overval waarbij de vrachtwagenchauffeur werd geslagen, gingen de verdachten ervandoor met een partij wiet. Volgens de politie wist de chauffeur waarschijnlijk niets van de drugs die hij vervoerde.
» Crimesite
vrijdag 18 juni 2021, 13:38 uur
Nepagenten plegen drugsroof: nietsvermoedende chauffeur zwaar bedreigd
de TelegraafCriminelen in politiekleding hebben donderdag in Schalkwijk een hondsbrutale drugsroof gepleegd. Een vrachtwagenchauffeur stond doodsangsten uit toen hij bij het lossen van zijn lading door de mannen een wapen op zijn hoofd gedrukt kreeg.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Schalkwijk

10 april 14:33Ontmanteling drugslab Schalkwijk in volle gang, recherche doet onderzoek
25 juni 15:28Kind (8) gereanimeerd in zwembad Haarlem-Schalkwijk
18 februari 12:07De Kruijf en Beliën zetten punt achter imposante carrière bij Oranje
25 september 16:30Hoek wint ruim dankzij goals van Schalkwijk en sterk optreden De Vroe
18 juni 15:46Nepagenten rippen wiet tijdens gewapende overval in Schalkwijk
17 juni 10:23Overval op bedrijventerrein
RSS.