menu
zoek

Nieuws Schiedam

Tweede aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident Schiedam

woensdag 22 januari 2020, 15:17 uur

In het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 28 december in een Schiedamse woning, waarbij een 26-jarige man om het leven kwam, heeft de politie vanmorgen in Den Haag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man.

Waar: Boomgaardstraat in Schiedam

Tussen 19.00 en 20.00 uur moet er in de woning aan de Boomgaardstraat geschoten zijn. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk door een automobilist is opgepikt. Eerste aanhouding: 14 januari In het onderzoek was al één aanhouding verricht. Dat gebeurde op dinsdag 14 januari. Het gaat om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Derde verdachte en bestuurder auto Onder andere twintig rechercheurs hebben de zaak in onderzoek. Zij riepen in de uitzending op dinsdag 21 januari via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. In de tv-uitzending werden er onder meer bewakingsbeelden waarop het verdachte drietal is te zien. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera’s die langs de vluchtroute hangen. Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op een derde verdachte die op die beelden te zien is. Verder bestaat het vermoeden dat het drietal is opgepikt met een auto vanaf de Ooievaarsteeg. Het onderzoek richt zich daarom ook op de bestuurder van die auto. Vragen De rechercheurs hebben een aantal vragen voor het publiek. Zoals: weet u wie er betrokken zijn bij het schietincident, wat was de aanleiding voor het schieten en wie was de bestuurder in de auto de Ooievaarssteeg? Heeft u meer info en nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844, de gratis Opsporingstiplijn via 0800-6070 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. 

Getuigenoproep in Schiedam
(poging) Moord/Doodslag in Schiedam

» Politie.nl


Kaart nieuws Schiedam. Locatie nieuws: 51.91696 / 4.39882 Boomgaardstraat


dinsdag 21 januari 2020, 15:53 uur
Nederland - Opsporing Verzocht: schietpartij Schiedam
Politie.nlEen 26-jarige man uit Rijswijk kwam zaterdag 28 december 2019 om het leven nadat er was geschoten in een Schiedamse woning. De politie vraagt in Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak, waarbij het vermoeden bestaat dat een andere betrokkene van het incident gewond raakte.
Tussen 19.00 en 20.00 uur moet er in de woning aan de Boomgaardstraat geschoten zijn. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk door een automobilist was opgepikt.

Aanhouding
In het onderzoek is inmiddels een aanhouding verricht. Het gaat om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Hij werd op 14 januari aangehouden.

Camerabeelden
Onder andere twintig rechercheurs hebben de zaak in onderzoek. Zij roepen via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. In de tv-uitzending toont de politie onder meer bewakingsbeelden waarop het verdachte drietal is te zien. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera’s die langs de vluchtroute hangen.

Vragen
De rechercheurs hebben een aantal vragen voor het publiek. Zoals: weet u wie er betrokken zijn bij het schietincident, wat was de aanleiding voor het schieten en door wie zijn de drie personen opgepikt bij de Ooievaarssteeg?

Alle items
Een overzicht van alle items  in de uitzending: - Schiedam: dodelijke schietpartij - Oost-Nederland: winkeldiefstallen - Hoogvliet: woningoverval - Helmond: diefstal van een auto - Eindhoven: woningoverval - Zwaanshoek: brandstichting - Rijswijk: plofkraak - Willemsoord: inbraak in een winkel - Den Haag/Honselersdijk: overval op geldlopers Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de items die in de vorige uitzending aan bod kwamen.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 21 januari vanaf 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is op woensdag 22 januari rond 11.55 uur via NPO 2.

Brand in Schiedam
Diefstal/Heling in Schiedam
Inbraak in Schiedam
Overval in Schiedam
Schietincident/steekincident in Schiedam
Wapens in Schiedam
» Politie.nl
woensdag 22 januari 2020, 17:56 uur
Tweede aanhouding in onderzoek dodelijk schietincident Schiedam
Blik op NieuwsWoensdagochtend heeft de politie, in het onderzoek naar het dodelijk schietincident op 28 december in een Schiedamse woning waarbij een 26-jarige man om het leven kwam, in Den Haag een tweede verdachte aangehouden. 'Het gaat om een 31-jarige man', zo meldt de politie woensdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 22 januari 2020, 16:34 uur
Tweede verdachte vast voor schietpartij Schiedam
CrimesiteIn het onderzoek naar de dodelijk schietpartij op 28 december in een Schiedamse woning is woensdagmorgen in Den Haag een tweede verdachte aangehouden. Het is een 31-jarige Hagenaar. De 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning is op 14 januari al gearresteerd.
» Crimesite
woensdag 22 januari 2020, 16:01 uur
Tweede arrestatie in verband met dodelijke schietpartij Schiedam
RTV RijnmondDe politie heeft woensdagochtend een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op 28 december in Schiedam. Hij is de tweede verdachte in de zaak.
» RTV Rijnmond
dinsdag 21 januari 2020, 20:50 uur
Video: verdachten dodelijke schietpartij lieten bloedspoor achter door Schiedam
RTV RijnmondNaast de 41-jarige man die een week geleden is opgepakt omdat hij iemand zou hebben doodgeschoten aan de Boomgaardstraat in Schiedam, zoekt de politie nog twee andere verdachten. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen en een vrouw weglopen.
» RTV Rijnmond
dinsdag 21 januari 2020, 20:40 uur
Politie zoekt drie mannen voor dodelijke schietpartij Schiedam (VIDEO)
CrimesiteDe politie heeft twee mannen en een vrouw op video die zij verantwoordelijk houdt voor de dodelijke schietpartij waarbij op 28 december een man (26) werd doodgeschoten in woning Boomgaardstraat in Schiedam. De overleden man is een 26-jarige inwoner van Rijswijk. Het schietincident gebeurde die avond tussen 19.00 en 20.00 uur. Uit onderzoek blijkt dat na het […] Het bericht Politie zoekt drie mannen voor dodelijke schietpartij Schiedam (VIDEO) verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
dinsdag 21 januari 2020, 17:03 uur
Drie verdachten weggelopen na neerschieten Rijswijker in Schiedam
Omroep WestVlak nadat een 26-jarige man uit Rijswijk is neergeschoten in een huis in Schiedam, zijn drie verdachten lopend vertrokken. De politie heeft bewakingsbeelden van de drie, die zijn gemaakt langs de vluchtroute. Omdat er een bloedspoor van zo'n 400 meter vanaf de woning is gevonden, zou het kunnen dat één van hen gewond is geraakt.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep West
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Schiedam

27 november 09:25Jongen in been gestoken in Schiedam
20 november 16:34Tieners opgepakt voor straatroven Maassluis en Schiedam
7 november 15:15Politie Schiedam plukt 14-jarige automobilist van de weg
7 november 10:31Coronaboetes uitgedeeld op beruchte hangplek in Schiedam-West
24 oktober 14:48OM eist 3 jaar cel tegen geldkoeriers met 1 miljoen euro in boodschappentassen
11 oktober 22:36Toestand neergeschoten Schiedammer (18) nog altijd zorgwekkend
10 oktober 21:28Jongen (18) zwaargewond bij schietincident Schiedam, verdachte (21) aangehouden
7 oktober 12:01Supermarkt voor de tweede keer overvallen
7 oktober 09:31Bejaarde vrouw overvallen in Schiedam: team zoekt getuigen en beelden
5 oktober 09:24Eenzijdig ongeval met dodelijke afloop
3 oktober 13:49Politie pakt mannen op na steekincident Schiedam
28 september 18:45Auto beschoten in Schiedam
18 september 11:43Voor ruim twee miljoen euro aan nepmerkkleding in Schiedam
3 september 22:37OM eist cel voor 'sadistische' ontvoering van tiener die seksvideo maakte
2 september 16:36Vrouw hoort inbreker in haar huis en belt politie, een verdachte aangehouden
31 augustus 18:13'Schietpartij' blijkt ongeluk met kokosnoot
30 augustus 14:22Geschoten vanuit auto op snelweg, vijf Belgen aangehouden
26 augustus 06:46Brandweer redt meerdere bewoners bij grote brand in portiekflat Schiedam, twee katten omgekomen
24 augustus 10:14Nepagenten beroven man in Schiedam van sieraden
19 augustus 17:25Nabestaanden herdenken doodgestoken Alice (15) in Schiedam
RSS.