menu
zoek

Nieuws Schiphol

Noord-Nederland - Drie aanhoudingen in groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt

vrijdag 8 oktober 2021, 16:06 uur

De politie heeft op dinsdag 5 oktober drie personen aangehouden op Schiphol en in Gramsbergen. De aanhoudingen op Schiphol gebeurden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. De personen worden verdacht van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, hennepteelt en witwassen.

Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht. Agenten hebben doorzoekingen gedaan in woningen in Emmen, Purmerend en Amsterdam. Daar werden onder andere een vuurwapen, meerdere patronen, een flinke hoeveelheid hennep en een stroomstootwapen gevonden. In Purmerend troffen de agenten een woning die ingericht lijkt voor het tijdelijk onderbrengen van personen. Het Team Mensenhandel en de districtsrecherche Drenthe zijn sinds december 2020 bezig met het onderzoek. Er werd toen in een schuur in Wittelte in Drenthe een hennepstekkerij aangetroffen. Daar troffen de agenten een vrouw aan die onder erbarmelijke omstandigheden werkzaam was in de schuur. Mogelijke was er sprake van uitbuiting. In hetzelfde onderzoek werden in april van dit jaar ook al vijf verdachten aangehouden. Uitbuiting Bij criminele uitbuiting worden slachtoffers gedwongen om criminele feiten te plegen. Daarbij kun je denken aan kinderen of volwassenen die worden gedwongen om zakken te rollen, drugs te verhandelen of winkeldiefstallen te plegen. Criminele uitbuiting is een vorm van mensenhandel. Onder mensenhandel vallen ook seksuele- en arbeidsuitbuiting. Daarbij kun je denken aan gedwongen prostitutie of mensen die worden gedwongen om arbeid te leveren. Herken de signalen Uitbuiting is niet altijd goed zichtbaar. Het is daarom goed om te weten op welke signalen je moet letten. Je kunt mensenhandel herkennen aan mensen die bijvoorbeeld geen geldig identiteitsbewijs hebben, aan het feit dat iemand beperkte bewegingsvrijheid heeft of dat iemand veel lange werkdagen maakt. Als iemand weinig contact heeft met de buitenwereld, sporen van lichamelijke mishandeling draagt of als iemand kampt met schulden, kan dat ook wijzen op uitbuiting. Bij criminele uitbuiting zie je vaak dat de slachtoffers bang zijn voor de daders of een eventuele uitzetting. Ze zijn vaak afhankelijk van anderen en daarom stappen de slachtoffers niet snel naar de politie. Melden helpt De politie kan tips over mogelijke uitbuiting goed gebruiken. Vermoedt u dat er in uw omgeving sprake is van uitbuiting? Meld dit dan bij de politie via 0900 - 8844. Dat kan ook anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800 - 7000. De politie heeft uw hulp nodig bij het opsporen en bestrijden van mensenhandel.  


» Politie.nl
zaterdag 9 oktober 2021, 16:00 uur
Groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt leidt tot drie aanhoudingen
RTV N-HOp dinsdag 5 oktober zijn er drie personen op Schiphol en in Gramsbergen aangehouden op verdenking van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, hennepteelt en witwassen. 
» RTV N-H
vrijdag 8 oktober 2021, 20:38 uur
Drie nieuwe arrestaties in onderzoek naar mensenhandel en wietteelt
CrimesiteDe politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden op Schiphol en in Gramsbergen, die worden verdacht van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, wietteelt en witwassen. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht. Vuurwapen en munitie De aanhoudingen op Schiphol gebeurden in […] Het bericht Drie nieuwe arrestaties in onderzoek naar mensenhandel en wietteelt verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
vrijdag 8 oktober 2021, 17:08 uur
Drie verdachten van mensenhandel en witwassen opgepakt
de TelegraafIn Gramsbergen (Overijssel) en op Schiphol zijn in totaal drie verdachten opgepakt van mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennepteelt.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Schiphol

1 december 16:45Zangvogels in karaokeset en agamen in koffer: wilde dieren onderschept op Schiphol
30 november 18:52Spaans stel dat 'ontsnapte' uit quarantaine vrijgelaten
30 november 17:43KLM en Schiphol bieden excuses aan voor rommelige afhandeling ‘coronavluchten’ uit Zuid-Afrika
28 november 16:13De Jonge zaait verwarring over testen passagiers uit Zuid-Afrika
28 november 13:21Minister De Jonge: ’13 omicronbesmettingen op vluchten Schiphol’
25 november 21:26OM eist in hoger beroep levenslang tegen Willem Holleeder
12 november 17:54Omvangrijke QR-fraude GGD Schiphol: drie verdachten verstrekken valse codes
8 november 16:41Vliegen naar Amerika mag weer: 'Eerst huilen en knuffelen'
7 november 12:09Acht mannen uit vliegtuig gehaald om niet naleven coronaregels
5 november 19:39OM eist in hoger beroep tot 8,5 jaar cel voor diamantenroof Schiphol
29 oktober 16:30Vliegtickets fors duurder door tariefexplosie Schiphol
28 oktober 17:15Passagier over ontruimde Transavia-vlucht: "Er werd nog geschreeuwd, no luggage!"
27 oktober 18:24Schiphol bindt in: zomerchaos door personeelstekort en concurrentiestrijd
24 oktober 14:17Derde vliegtuig met 160 in Marokko gestrande reizigers geland op Schiphol
22 oktober 20:36Automobilist opgepakt op A4 voor diefstal bij meer dan 20 drogisterijen door het land
16 oktober 22:36Man met schaar in hand springt over balie geldwisselkantoor op Schiphol
15 oktober 15:25Feyenoord zonder Sinisterra, maar waarschijnlijk mét nieuweling Nelson tegen RKC
9 oktober 16:00Groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt leidt tot drie aanhoudingen
1 oktober 11:32Russisch worstelteam op Schiphol uit vliegtuig gezet om overlast
29 september 15:30Schiphol: storing opgelost en Polderbaan weer open
RSS.