menu
zoek

Nieuws Soest

Afspraak via datingapp mondt uit in poging straatroof

woensdag 11 november 2020, 12:44 uur

Een 24-jarige man uit Lisse dacht in Soest een date te hebben, maar werd in plaats daarvan slachtoffer van een poging straatroof op dinsdagavond 10 november 2020. De politie zoekt getuigen.

Waar: Spoorstraat in Soest

Het slachtoffer had via een datingapp contact met een vrouw en samen maakten ze een afspraak om elkaar te ontmoeten in Soest. De man komt rond 19.40 uur aan op de Spoorstraat waar hij wordt belaagd en bedreigd door drie verdachten die zijn persoonlijke spullen proberen te stelen. De man weet weg te komen en de drie verdachten vluchten weg. Signalementen verdachten  Verdachte 1 Man; Circa 18 tot 20 jaar oud; Witte huidskleur; Mager postuur; Droeg een korte, witte jas. Verdachte 2 Jongeman; Licht getinte huidskleur; Droeg een zwart mondkapje, donkere jas en een spijkerbroek. Verdachte 3 Jongeman; Witte huidskleur; Circa 1.80 meter lang. Lichte haarkleur, krullend haar; Stevig postuur; Droeg een donkere jas, donker shirt en geen mondkapje. Help mee met politieonderzoek De politie doet onderzoek naar deze zaak en heeft daarbij uw hulp nodig. Heeft u gezien wat er is gebeurd vlak voor, tijdens of na de poging overval? En heeft u nog niet met de politie gesproken? Dan komen we graag met  u in contact. Vul onderstaand meldformulier in of bel 0900 8844. Anoniem uw verhaal doen kan natuurlijk ook als u meer weet over deze zaak. Bel dan 0800 7000 of ga naar Meld Misdaad Anoniem. Wees terughoudend De afgelopen periode hebben we in Utrecht meerdere meldingen en aangiften gekregen van mensen die bedreigd, afgeperst, mishandeld en/of beroofd zijn op een afspraak die zij via een datingapp hadden gemaakt. Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat. We willen een paar aanbevelingen doen: wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken. Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact. Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker. Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader. Doe aangifte! Mensen die dit ook meegemaakt hebben, vragen we om aangifte te doen. Wanneer het gaat om een LHBTI-contact, kan een collega van ons team Roze in Blauw helpen bij de aangifte met extra expertise op dit gebied. Ook kunnen we slachtofferzorg betrekken. Mensen die dat echt niet willen of durven kunnen ook (anoniem) een melding doen bij www.weblijvenonszelf.nl. Dit is een nieuw meldingsplatform voor lhbti-personen ondergebracht bij Art 1 MN. Anoniem melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem.

Overval in Soest

» Politie.nl


Kaart nieuws Soest. Locatie nieuws: Spoorstraat


woensdag 11 november 2020, 14:04 uur
Datingapp-afspraak mondt uit in poging straatroof
HardnieuwsSOEST - Woensdag 11 november doet de politie onderzoek naar een poging straatroof en vraagt getuigen zich te melden.
» Hardnieuws
woensdag 11 november 2020, 13:32 uur
Opnieuw beroving na afspraakje via dating-app: 'Wees gezond wantrouwig'
RTV UtrechtSOEST - Een 24-jarige man uit Lisse dacht gisteravond een leuke date te hebben in Soest. Dit liep even anders, want hij werd bijna beroofd. De man had via een dating-app contact gekregen met een vrouw en de twee maakten een afspraakje om elkaar te zien in Soest op de Spoorstraat.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Soest

3 april 14:18Grote brand in Soest laait weer op, mogelijk rookoverlast
26 maart 21:27Schoorsteenbrand bij woning met rieten kap in Soest
9 maart 13:35Bouwvakker valt van steiger in Soest, zwaargewond naar ziekenhuis
15 februari 12:41Auto ramt gevel Gall & Gall in Soest
7 februari 14:00Onderzoek naar dodelijk ongeluk Soest nog in volle gang
4 februari 13:21Zes jaar celstraf geëist tegen Syriëganger Angela B.
20 november 08:44Brand bij dagbesteding in Soest, woning ontruimd
16 november 18:18Wild-west achtervolging door woonwijk in Soest eindigt met botsing politieauto
26 oktober 16:20Grote brand in keuken en bovenwoning van caf? d'Oude Enghe in Soest geblust
26 oktober 15:03Vrouwen dringen woning binnen met babbeltruc
23 oktober 16:39Voetganger gewond na aanrijding met auto op zebrapad in Soest
2 oktober 09:46Gesprongen waterleiding zorgt voor verkeershinder
8 september 19:52Man zwaargewond door val met elektrische step in bos bij Soest
31 augustus 16:11Getuigen gezocht mogelijke poging beroving Prins Hendriklaan
27 augustus 08:24Bewoner ademt rook in bij keukenbrand
27 juli 14:23Aanrijding loopt uit op forse ruzie
15 juni 11:54Nieuwe omroepstem NS als eerste te horen in Leiden, Waddinxveen en Boskoop
26 mei 20:09Auto slaat over de kop in Soest
21 mei 22:41Verdachten opgepakt voor plannen moord Soester zakenman
14 mei 22:44‘Politie verijdelde liquidatie van Soester zakenman Chris Kraijpoel’
RSS.