menu
zoek

Nieuws Soest

Afspraak via datingapp mondt uit in poging straatroof

woensdag 11 november 2020, 12:44 uur

Een 24-jarige man uit Lisse dacht in Soest een date te hebben, maar werd in plaats daarvan slachtoffer van een poging straatroof op dinsdagavond 10 november 2020. De politie zoekt getuigen.

Waar: Spoorstraat in Soest

Het slachtoffer had via een datingapp contact met een vrouw en samen maakten ze een afspraak om elkaar te ontmoeten in Soest. De man komt rond 19.40 uur aan op de Spoorstraat waar hij wordt belaagd en bedreigd door drie verdachten die zijn persoonlijke spullen proberen te stelen. De man weet weg te komen en de drie verdachten vluchten weg. Signalementen verdachten  Verdachte 1 Man; Circa 18 tot 20 jaar oud; Witte huidskleur; Mager postuur; Droeg een korte, witte jas. Verdachte 2 Jongeman; Licht getinte huidskleur; Droeg een zwart mondkapje, donkere jas en een spijkerbroek. Verdachte 3 Jongeman; Witte huidskleur; Circa 1.80 meter lang. Lichte haarkleur, krullend haar; Stevig postuur; Droeg een donkere jas, donker shirt en geen mondkapje. Help mee met politieonderzoek De politie doet onderzoek naar deze zaak en heeft daarbij uw hulp nodig. Heeft u gezien wat er is gebeurd vlak voor, tijdens of na de poging overval? En heeft u nog niet met de politie gesproken? Dan komen we graag met  u in contact. Vul onderstaand meldformulier in of bel 0900 8844. Anoniem uw verhaal doen kan natuurlijk ook als u meer weet over deze zaak. Bel dan 0800 7000 of ga naar Meld Misdaad Anoniem. Wees terughoudend De afgelopen periode hebben we in Utrecht meerdere meldingen en aangiften gekregen van mensen die bedreigd, afgeperst, mishandeld en/of beroofd zijn op een afspraak die zij via een datingapp hadden gemaakt. Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat. We willen een paar aanbevelingen doen: wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken. Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact. Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker. Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader. Doe aangifte! Mensen die dit ook meegemaakt hebben, vragen we om aangifte te doen. Wanneer het gaat om een LHBTI-contact, kan een collega van ons team Roze in Blauw helpen bij de aangifte met extra expertise op dit gebied. Ook kunnen we slachtofferzorg betrekken. Mensen die dat echt niet willen of durven kunnen ook (anoniem) een melding doen bij www.weblijvenonszelf.nl. Dit is een nieuw meldingsplatform voor lhbti-personen ondergebracht bij Art 1 MN. Anoniem melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem.

Overval in Soest

» Politie.nl


Kaart nieuws Soest. Locatie nieuws: Spoorstraat


woensdag 11 november 2020, 14:04 uur
Datingapp-afspraak mondt uit in poging straatroof
HardnieuwsSOEST - Woensdag 11 november doet de politie onderzoek naar een poging straatroof en vraagt getuigen zich te melden.
» Hardnieuws
woensdag 11 november 2020, 13:32 uur
Opnieuw beroving na afspraakje via dating-app: 'Wees gezond wantrouwig'
RTV UtrechtSOEST - Een 24-jarige man uit Lisse dacht gisteravond een leuke date te hebben in Soest. Dit liep even anders, want hij werd bijna beroofd. De man had via een dating-app contact gekregen met een vrouw en de twee maakten een afspraakje om elkaar te zien in Soest op de Spoorstraat.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Soest

6 mei 17:09Twee aanhoudingen vanwege drogeren meisjes in Soest
23 april 21:47Modelvliegtuigje belandt in boom naast spoor in Soest
11 maart 19:40Politie houdt vijf mannen aan, worden verdacht van witwassen van tien miljoen euro
24 februari 17:02Winkelmedewerker mishandeld bij overval in Soest
24 februari 12:18Twee voetgangers gewond bij aanrijding in Soest
19 februari 17:34Politie doet opnieuw inval bij garagebedrijf in Soest
21 januari 15:31Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en personenauto
18 januari 10:15Vitens druk met waterleiding reparatie
3 januari 07:40Hulpdiensten druk met autobranden in Soest en Woerden
23 december 11:29Recherche en brandweer doen onderzoek bij Kwalitaria Délifrance
17 december 06:10Alarm om brand in kartonbedrijf Soest, ambulance ingezet
5 december 21:34Schoorsteenbrand in Soest trekt veel bekijks op Sinterklaasavond
3 december 14:18Belangrijke brieven en kaartjes gedumpt in polder Soest
18 november 15:5113 jaar cel voor flatmoord Soest
11 november 14:04Datingapp-afspraak mondt uit in poging straatroof
4 november 15:02Eis 13 jaar cel tegen gevluchte Azerbeidzjaan om doden buurman
30 oktober 11:00Geen treinverkeer door aanrijding met fietser
1 oktober 10:24Griftland College ploetert met besmettingsgolf: 'Trots op docenten, ze verdienen applaus'
16 september 20:03Omstreden hekken op fietspad Dorpsstreek Soest door gemeente weggehaald
13 september 19:39Meisje valt uit boom in Soesterduinen en raakt ernstig gewond
RSS.