menu
zoek

Nieuws Spaubeek

Agent mishandeld bij aanhouding

donderdag 14 oktober 2021, 13:37 uur

De politie heeft woensdagochtend 13 oktober een man aangehouden voor mishandeling van een politiecollega. De 24-jarige Belg had zich kort daarvoor weten te onttrekken aan zijn aanhouding voor een ander feit.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden op de afrit van de A76 in Spaubeek een Belgische personenauto. Bij deze controle roken zij een henneplucht. In het voertuig werd vervolgens ook daadwerkelijk hennep aangetroffen waarop de verdachte werd aangehouden. De man wist er direct te voet vandoor te gaan. Na een korte achtervolging belandde één van de agenten en de verdachte onder aan het talud in de bosjes. Nadat de politie pepperspray had ingezet probeerde de agent de verdachte de handboeien aan te leggen. De jonge Belg wist zich alsnog te verzetten waardoor de politieman op zijn rug op de grond kwam te liggen. De verdachte sloeg vervolgens met zijn vuisten meerdere malen in op het gezicht van de politiemedewerker. De collega raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. Met de handboeien nog in zijn hand wist de agent uiteindelijk de aanval af te wenden, de verdachte te overmeesteren en de handboeien bij hem aan te leggen. De collega is ter plaatse door het ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex waar hij is ingesloten. De politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De recherche heeft de zaak in onderzoek.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Spaubeek. Locatie nieuws: 50.94308 / 5.84646


donderdag 14 oktober 2021, 15:12 uur
Worsteling in bosjes: man mishandelt agent bij aanhouding
1LimburgEen 24-jarige Belg heeft woensdagochtend bij zijn aanhouding in Spaubeek een agent mishandeld.
» 1Limburg
donderdag 14 oktober 2021, 14:57 uur
Belg slaat met vuisten meerdere malen in gezicht van agent bij aanhouding in Spaubeek
de TelegraafEen 24-jarige Belg met een lading wiet in zijn auto heeft in het Limburgse Spaubeek een agent mishandeld. De agent raakte daardoor gewond en moest ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen worden behandeld. Hij heeft aangifte gedaan.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: 1Limburg
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Spaubeek

14 oktober 15:12Worsteling in bosjes: man mishandelt agent bij aanhouding
17 juni 08:46Gaslek Spaubeek: woningen ontruimd, afrit A76 gesloten
RSS.