menu
zoek

Nieuws Sprang-Capelle

Facebook delen

Waalwijk, Sprang-Capelle - Hennepverdachte twee keer in twee dagen de fout in

donderdag 13 april 2017, 09:48 uur

Een man die eergisteren als verdachte van hennepteelt is aangehouden werd gisteren opnieuw opgepakt. Nu voor het knippen van hennep.


Waar: Tuinstraat in Sprang-Capelle

De 36-jarige man werd dinsdag 11 april rond 18.00 uur op aangehouden bij een hennepkwekerij in de Tuinstraat in Waalwijk. Agenten die een surveillance op de fiets hielden, roken bij het passeren van het pand een sterke wietlucht. De lucht kwam uit een loods. De eigenaar van het pand werd gebeld om de loods te openen. Daar vonden ze een werkende hennepkwekerij met 14 grote planten. De materialen zijn in beslag genomen en de planten zijn door een specialistisch bedrijf vernietigd. De zoon van de  eigenaar van het pand werd aangehouden als verdachte. Na verhoor van de verdachte werd hij naar huis gestuurd.

Opnieuw in de fout
Op woensdag 12 april rond 21.00 uur gingen agenten langs bij het woonadres van de verdachte in Sprang-Capelle. Ze zagen dat iemand in het huis was, maar er werd niet opgedaan. Een agent die achterom liep via een brandgang rook ook een sterke henneplucht. De agenten belden weer aan met een machtiging van de Officier van Justitie om het huis binnen te gaan. Intussen deed de verdachte van de dag daarvoor de deur open. Op de deurmat lag een tak van een wietplant. Hij verklaarde meteen dat hij hennep aan het knippen was. De agenten mochten naar binnen. Daar was ook een vrouw aanwezig. In de kamer stonden ongeknipte henneptakken en geknipte henneptoppen. De man werd opnieuw aangehouden voor de Opiumwet. Ook de vrouw (30) is als verdachte mee naar het bureau genomen. De knipscharen en andere materialen zijn in beslag genomen, evenals de hennep. Die zal worden vernietigd.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: -Aanwezigheid van hennepgeur; -Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting; -Constant zoemend of ronkend geluid; -Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: -via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, -via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), -anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, -via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Drugs in Sprang-Capelle

» Politie.nl
Kaart nieuws Sprang-Capelle. Locatie nieuws: 51.67958 / 5.05160 Tuinstraat


donderdag 13 april 2017, 11:39 uur
Hennepverdachte twee keer in twee dagen in de fout
Omroep BrabantSPRANG-CAPELLE - Twee keer in iets meer dan 24 uur naar het politiebureau. Dat gebeurde een 36-jarige man uit Waalwijk. Dinsdag werd-ie aangehouden toen er een hennepkwekerij werd ontdekt in zijn loods. Een dag later werd-ie opnieuw opgepakt. Toen agenten hem thuis opzochten, was-ie druk bezig met het knippen van hennep.
» Omroep BrabantMeer nieuws uit Sprang-Capelle

15 februari 12:51Onbesuisd rijgedrag mogelijk oorzaak van ongeval A59 waarbij bestuurder (25) omkwam
18 augustus 16:59Aanrijding tussen wielrenner en auto op kruispunt Julianalaan in Sprang-Capelle
3 augustus 14:22Automobilist schept scootmobiel, man gewond naar het ziekenhuis
24 juli 11:48Vandalen slopen negen bushokjes in Sprang-Capelle en Kaatsheuvel
15 juli 09:03Vrouw zonder rijbewijs 'wil ook eens rijden': auto slaat over de kop
23 juni 15:36Kindje aangereden door automobilist in Sprang-Capelle
3 juni 10:14Zestien vaten drugsafval gedumpt in Sprang-Capelle, aantal in sloot
6 mei 13:47Politie zoekt doorrijder in luxe auto die op A59 helpende vrouw bij ongeval aanreed
2 mei 10:50'Ik schiet je dood', man bedreigt zijn vriendin met een wapen
28 maart 10:16Zwaargewonde bij werkzaamheden aan gasleiding Sprang-Capelle, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis
20 maart 14:01250 euro boete voor aanbieden stempas op Marktplaats
12 maart 12:11School ontruimd vanwege brand Sprang-Capelle
26 januari 12:58Drugsvangst tijdens huisbezoek
16 januari 11:06Hardleerse bestuurder voor de vierde keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs
13 januari 14:23Gratis ontbijtje voor 5700 huishoudens
30 oktober 12:42Weegschaal, verpakkingsmateriaal en drugs in de auto, politie pakt bestuurder op
27 augustus 22:53Gazonmaaierracer Desiree Rutters (29) laat iedereen achter zich
26 juli 15:23Bestelbusje neemt afslag naar tankstation en vliegt spontaan in brand
4 juli 11:17Tientallen kilo’s hennep aangetroffen in garagebox Sprang-Capelle
17 juni 11:33Vrouw belaagt agenten met mes
RSS.