menu
zoek

Nieuws Sprang-Capelle

Waalwijk, Sprang-Capelle - Hennepverdachte twee keer in twee dagen de fout in

donderdag 13 april 2017, 09:48 uur

Een man die eergisteren als verdachte van hennepteelt is aangehouden werd gisteren opnieuw opgepakt. Nu voor het knippen van hennep.

Waar: Tuinstraat in Sprang-Capelle

De 36-jarige man werd dinsdag 11 april rond 18.00 uur op aangehouden bij een hennepkwekerij in de Tuinstraat in Waalwijk. Agenten die een surveillance op de fiets hielden, roken bij het passeren van het pand een sterke wietlucht. De lucht kwam uit een loods. De eigenaar van het pand werd gebeld om de loods te openen. Daar vonden ze een werkende hennepkwekerij met 14 grote planten. De materialen zijn in beslag genomen en de planten zijn door een specialistisch bedrijf vernietigd. De zoon van de  eigenaar van het pand werd aangehouden als verdachte. Na verhoor van de verdachte werd hij naar huis gestuurd.

Opnieuw in de fout
Op woensdag 12 april rond 21.00 uur gingen agenten langs bij het woonadres van de verdachte in Sprang-Capelle. Ze zagen dat iemand in het huis was, maar er werd niet opgedaan. Een agent die achterom liep via een brandgang rook ook een sterke henneplucht. De agenten belden weer aan met een machtiging van de Officier van Justitie om het huis binnen te gaan. Intussen deed de verdachte van de dag daarvoor de deur open. Op de deurmat lag een tak van een wietplant. Hij verklaarde meteen dat hij hennep aan het knippen was. De agenten mochten naar binnen. Daar was ook een vrouw aanwezig. In de kamer stonden ongeknipte henneptakken en geknipte henneptoppen. De man werd opnieuw aangehouden voor de Opiumwet. Ook de vrouw (30) is als verdachte mee naar het bureau genomen. De knipscharen en andere materialen zijn in beslag genomen, evenals de hennep. Die zal worden vernietigd.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: -Aanwezigheid van hennepgeur; -Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting; -Constant zoemend of ronkend geluid; -Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: -via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, -via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), -anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, -via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Drugs in Sprang-Capelle

» Politie.nl


Kaart nieuws Sprang-Capelle. Locatie nieuws: 51.67958 / 5.05160 Tuinstraat


donderdag 13 april 2017, 11:39 uur
Hennepverdachte twee keer in twee dagen in de fout
Omroep BrabantSPRANG-CAPELLE - Twee keer in iets meer dan 24 uur naar het politiebureau. Dat gebeurde een 36-jarige man uit Waalwijk. Dinsdag werd-ie aangehouden toen er een hennepkwekerij werd ontdekt in zijn loods. Een dag later werd-ie opnieuw opgepakt. Toen agenten hem thuis opzochten, was-ie druk bezig met het knippen van hennep.
» Omroep BrabantMeer nieuws uit Sprang-Capelle

3 augustus 11:36Man (18) mept politieman meerdere malen in gezicht bij sussen familieruzie
27 juli 11:13Zes arrestaties bij burenruzie met hamer in Sprang-Capelle
11 juli 12:00Tasje met twee handgranaten verstopt in tuin, 29-jarige man opgepakt
1 juli 09:22Krokodil duikt op in Brabantse achtertuin: 'Beest lag rustig op prooi te wachten'
30 juni 17:42Nepkrokodil doet wenkbrauwen fronsen in Sprang-Capelle
29 mei 17:59Pet van 6-jarig meisje in brand gestoken: man (18) opgepakt
20 mei 08:54Waalwijk / Sprang-Capelle - Auto gestolen en daarna in brand gestoken
1 mei 18:32Dronken zestiger vernielt woninginboedel in Sprang-Capelle, agenten trekken hun wapens
28 april 16:06Man uit Sprang-Capelle thuis aangehouden voor overval op Aldi in Hilvarenbeek
20 maart 16:13Persoon te water in Sprang-Capelle, gewond naar het ziekenhuis
14 maart 12:17Beschonken auto-inbreker betrapt en achtervolgd door buurtbewoners in Sprang-Capelle
29 februari 17:35Twee Waalwijkers aangehouden na Duits drugsonderzoek
13 februari 16:53Woning Sprang-Capelle mogelijk al eerder beschoten
30 december 11:11Schuur brandt volledig uit: 15-jarige verdachten aangehouden voor brandstichting
30 december 07:33Vrouw trapt politieagent na melding van huiselijk geweld in Sprang-Capelle
29 november 18:39Drie automobilisten verdwenen na aanrijding, politie weet niet of er drank in het spel was
11 november 18:56Steffi bevalt van echte carnavalsbaby: Deavy wordt op 11-11 om 1.11 uur geboren
15 februari 12:51Onbesuisd rijgedrag mogelijk oorzaak van ongeval A59 waarbij bestuurder (25) omkwam
18 augustus 16:59Aanrijding tussen wielrenner en auto op kruispunt Julianalaan in Sprang-Capelle
3 augustus 14:22Automobilist schept scootmobiel, man gewond naar het ziekenhuis
RSS.