menu
zoek

Nieuws Stampersgat

Inbreker op heterdaad aangehouden

vrijdag 18 juni 2021, 13:51 uur

Donderdagmiddag werd, met hulp van een politiehondengeleider en zijn diensthond, een woninginbreker aangehouden in Stampersgat. De man was betrapt door de bewoner van een woning aan de Noordzeedijk en vluchtte via de voetbalvelden een bosachtig gebied in. Bij een sloot werd hij gevonden door de politiehond.

Waar: Noordzeedijk in Stampersgat

De bewoner kwam op donderdagmiddag 17 juni thuis en zag een kapot raam in de woning. Ze liep om en kon ook via de voordeur het huis niet betreden. Doordat ze herrie ging maken schrok de inbreker waarschijnlijk en verdween hij via de achterkant van het huis. De vrouw riep twee voorbijgangers om hulp en één daarvan is achter de inbreker aan gerend. De politie werd gebeld en agenten kwamen direct ter plaatse. Omdat de voorbijganger wist waar de inbreker naartoe was gerend kon hij het gebied goed aanwijzen aan de agenten. Die zetten de omgeving af. Een hondengeleider ging met zijn diensthond op zoek. Het duurde niet lang of de hond had een spoor en even later de man zelf opgespoord. De inbreker heeft hierbij wat oppervlakkige bijtwonden opgelopen.   De man, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon worden aangehouden en is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. Daarna is hij overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij is in verzekering gesteld en wordt door de politie gehoord over de inbraak. De bewoners hebben aangifte gedaan van de inbraak in hun woning. Mogelijk had de man sieraden weggenomen uit de woning in Stampersgat. Deze zijn teruggevonden tijdens het zoeken naar de verdachte. Tijdens de achtervolging, zo verklaart de voorbijganger, heeft de inbreker hem bedreigd met een scherp voorwerp. Hij heeft aangifte gedaan van de bedreiging. Ook dit feit wordt meegenomen in het onderzoek.


» Politie.nl


Kaart nieuws Stampersgat. Locatie nieuws: 51.61442 / 4.43734 Noordzeedijk
Noordzeedijk in Stampersgat


vrijdag 18 juni 2021, 14:17 uur
Betrapte inbreker vlucht de bossen in, maar politiehond is sneller
Omroep BrabantEen inbreker die donderdagmiddag op heterdaad werd betrapt in een huis in Stampersgat lukte het niet om aan een politiehond te ontkomen. De man vluchtte via nabijgelegen voetbalvelden de bossen in maar de politiehond spoorde hem op bij een sloot. Hierbij heeft de inbreker wat lichte bijtwonden opgelopen.
» Omroep BrabantMeer nieuws uit Stampersgat

19 april 16:19Wedstrijd in Brabant al na vijf seconden gestaakt: ‘Dit is een blamage voor het amateurvoetbal’
6 maart 12:25Auto staat midden op de snelweg A17 stil, politie weet aanrijding te voorkomen
18 juni 14:17Betrapte inbreker vlucht de bossen in, maar politiehond is sneller
28 augustus 15:40Motorrijder zwaargewond na ongeval: A17 dicht tussen Stampersgat en Oudenbosch
RSS.