menu
zoek

Nieuws Stevensbeek

Meisjesinternaat Stevensbeek 'was een hel': 'Ze hebben me daar kapot gemaakt'

zaterdag 23 juni 2018, 12:02 uur

STEVENSBEEK - Tienermeisjes op het toenmalige internaat Maria Regina in Stevensbeek moesten dagelijks kalmeringsmiddelen slikken. Hard werken was het parool, naar school gingen ze niet.

» de Gelderlander
vrijdag 22 juni 2018, 12:38 uur
Charlotte (65) over haar tijd op Maria Regina: 'Ze sloten me een week op in een isoleercel'
Omroep BrabantSTEVENSBEEK - "Ik had het een keer begaaid, om het maar op zijn Brabants te zeggen, en toen moest ik een week in de isoleercel", vertelt de 65-jarige Charlotte Rommen over haar tijd in meisjesinternaat Huize Maria Regina in Stevensbeek. Een hele week zat ze alleen in een kamertje waar het licht niet uitging en ze haar behoefte moest doen op een po.
» Omroep Brabant
vrijdag 22 juni 2018, 11:06 uur
Oproep: kent u oud-bewoners van meisjesinternaat in Stevensbeek?
de GelderlanderSTEVENSBEEK - Kinderen in het Stevensbeekse kindertehuis voor meisjes Maria Regina zijn jarenlang gedwongen kalmeringsmiddelen te slikken. Voor een artikel in De Gelderlander is onze verslaggever Niek Opten op zoek naar oud-bewoners, medewerkers en anderen die meer weten over de praktijken van het meisjesinternaat tot eind jaren 70.
» de Gelderlander
donderdag 21 juni 2018, 23:56 uur
Els moest verplicht Valium slikken in Huize Maria Regina: 'Dat er nooit ongelukken zijn gebeurd'
Omroep BrabantSTEVENSBEEK - “We stonden daar helemaal suf achter een mangel in de wasserette. Dat we er nooit met onze handen tussen zijn gekomen.” Els Dijks woonde van haar dertiende tot haar zeventiende in Huize Maria Regina in Stevensbeek. Ze moest iedere dag pillen slikken. Kalmeringsmiddelen en antidepressiva, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
» Omroep Brabant
donderdag 21 juni 2018, 19:11 uur
'Meisjes in Huize Maria Regina in Stevensbeek moesten Valium slikken om ze rustig te houden'
Omroep BrabantSTEVENSBEEK - Meisjes die in Huize Maria Regina in Stevensbeek zaten, werden jarenlang gedwongen om kalmeringsmiddelen en antidepressiva te slikken. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vijf oud-bewoners van het meisjesinternaat hebben dit aan RTL verteld.
» Omroep Brabant
donderdag 21 juni 2018, 18:43 uur
Kinderen in tehuis slikten gedwongen kalmeringsmiddel
PZCKinderen in Nederlandse kindertehuizen zijn jarenlang gedwongen kalmeringsmiddelen en antidepressiva te slikken. Dat meldt RTL Nieuws dat sprak met vijf oud-bewoners van meisjesinternaat Maria Regina in het Brabantse Stevensbeek.
» PZC
donderdag 21 juni 2018, 18:43 uur
Kinderen in tehuis Stevensbeek slikten gedwongen kalmeringsmiddelen
de GelderlanderSTEVENSBEEK - Kinderen in Nederlandse kindertehuizen zijn jarenlang gedwongen kalmeringsmiddelen en antidepressiva te slikken. Dat meldt RTL Nieuws dat sprak met vijf oud-bewoners van meisjesinternaat Maria Regina in het Brabantse Stevensbeek.
» de GelderlanderMeer nieuws uit Stevensbeek

4 juli 13:55Hond in beslag genomen na doodbijten andere hond
23 juni 12:02Meisjesinternaat Stevensbeek 'was een hel': 'Ze hebben me daar kapot gemaakt'
21 juni 11:56Groot drugslab op Brabantse grens: man (33) moet drie jaar de cel in
RSS.