menu
zoek

Nieuws Stieltjeskanaal

Onderzoek dodelijk slachtoffer Stieltjeskanaal in volle gang

zondag 2 april 2017, 10:17 uur

De politie en het Openbaar Ministerie zijn vrijdag 31 maart een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart nadat een levenloos lichaam werd aangetroffen in een auto in Stieltjeskanaal.

Een voorbijganger trof vrijdagmorgen 31 maart rond 5:45 uur langs het Stieltjeskanaal tussen Dalen en Coevorden een auto half in het water aan en waarschuwde vervolgens de hulpdiensten. In het voertuig vonden agenten een overleden persoon. Doodsoorzaak Het lichaam van het slachtoffer is onder verdachte omstandigheden aangetroffen. De politie gaat er dan ook vanuit dat de persoon door een misdrijf om het leven is gebracht. Door de officier van justitie is het lichaam in beslag genomen. Dat is nodig, omdat er onderzoek gedaan wordt naar de doodsoorzaak van het slachtoffer. Onderdeel van dat onderzoek zijn een röntgenologisch onderzoek en sectie. Dat onderzoek vindt dit weekend plaats. Sporenonderzoek De politie is direct na het aantreffen van de auto gestart met een onderzoek. Daarbij is de weg enkele uren afgesloten geweest. Een politiehelikopter kwam ter plaatse om beelden vanuit de lucht te maken. Vrijdag is op de locatie waar de auto is aangetroffen sporenonderzoek verricht door de Verkeersongevallenanalyse en forensische opsporing van de politie. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook vindt sporenonderzoek in de auto plaats. Daarnaast wordt een buurtonderzoek gehouden. Zowel het buurt- en sporenonderzoek zijn nog niet afgerond. Auto gezien? De aangetroffen auto betreft een donkerkleurige Mercedes Benz 300 SE. Dat is een ouder type auto, zoals ook op bijgevoegde foto's zichtbaar is. De auto is voorzien van het kenteken PV-20-HT. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze auto tussen donderdagavond 18:00 uur en vrijdagochtend 5.45 hebben gezien. TGO Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is een speciale structuur voor de aanpak van complexe rechercheonderzoeken. In zo’n team zijn diverse specialisten vertegenwoordigd. Het team bestaat in dit geval uit ongeveer 20 rechercheurs. Tips Heeft u informatie over de auto of andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie in Noord-Nederland via 0900-8844. Wilt u uw informatie liever anoniem delen, bel dan met 0800-7000 of bel voor een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999. Alle gedeelde informatie over dit onderzoek is terug te vinden in een dossier op politie.nl.

(poging) Moord/Doodslag in Stieltjeskanaal

» Politie.nl
maandag 3 april 2017, 12:13 uur
Dode man in kofferbak in Stieltjeskanaal was 31 jaar oud
RTV DrentheDe politie weet wie de man is die vrijdagochtend dood werd gevonden in de kofferbak van een auto die in het Stieltjeskanaal lag. Hij is door geweld om het leven gebracht.
» RTV Drenthe
zondag 2 april 2017, 13:47 uur
Groot onderzoek naar dode man Stieltjeskanaal
Hart van NederlandDe politie in het Drentse Stieltjeskanaal heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart in verband met de dode man die vrijdagmorgen werd gevonden in een auto langs het Stieltjeskanaal. Een voorbijganger belde vrijdagmorgen rond 05.45 uur de politie na het aantreffen van een auto die half in het […]
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Stieltjeskanaal

25 februari 12:01Nederland - Nieuwe tip over kofferbakmoord in Opsporing Verzocht
9 januari 19:26Gewonde bij ongeluk in Stieltjeskanaal
11 november 15:30Politie maakt excuses: overleden vrouw in Stieltjeskanaal kon week eerder al worden gevonden
24 augustus 15:19Motorrijders gewond na ongelukken Stieltjeskanaal en Broekhuizen
6 februari 21:02Kofferbakmoord Stieltjeskanaal: Was Ralf verzeild in duistere zaken?
15 januari 20:50Uitslaande brand verwoest rietgedekte boerderij in Stieltjeskanaal
18 juli 19:32Politie zoekt zonder succes in Stieltjeskanaal naar sporen van kofferbakmoord
26 april 14:46Koeien gered uit water in Stieltjeskanaal
14 april 11:41Passantenonderzoek naar kofferbakmoord Stieltjeskanaal
4 april 06:00‘Ralf is in de verkeerde film beland’
3 april 12:13Dode man in kofferbak in Stieltjeskanaal was 31 jaar oud
1 april 14:53Slachtoffer Stieltjeskanaal is man uit Klazienaveen
31 maart 09:06Dode in auto Stieltjeskanaal
RSS.