menu
zoek

Nieuws Stompetoren

Politieman aangereden

vrijdag 25 oktober 2019, 09:28 uur

Op donderdagavond raakte een politieman gewond toen hij door de bestuurder van een auto mogelijk opzettelijk werd aangereden. De politie heeft de verdachte nog niet aan kunnen houden.

Omstreeks 18.00 uur kreeg een politiepatrouille melding dat een personenauto over de A9 in de richting van Alkmaar reed. De auto stond bij de politie gesignaleerd omdat deze eerder op dag in Heemskerk een stopteken had genegeerd. De auto werd aangetroffen op de N242 in de richting Heerhugowaard. De politie zette de achtervolging in. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor, nam de grasberm en reed vervolgens verder over de parallelweg. De achtervolging leidde uiteindelijk naar de Noordervaart. Hier probeerde de bestuurder van de vluchtende auto te keren. Bij deze manoeuvre kwam de auto deels in de berm te staan. De politie zette hun auto voor de auto in de berm en een van de politiemensen stapte uit en rende naar de passagierszijde van de auto. De bestuurder was echter niet van plan zich te laten pakken, zette zijn auto in de achteruit en gaf gas. Hierbij werd de politieman aangereden. Hij raakte daarbij gewond aan een been. De dader scheurde vervolgens weer weg. In verband met de verkeersveiligheid besloot de politie de verdere achtervolging te staken. Een onderzoek wordt ingesteld naar de bestuurder van de lease-auto. 2019206083

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Stompetoren
Verkeer in Stompetoren

» Politie.nl


Kaart nieuws Stompetoren. Locatie nieuws: 52.61289 / 4.82162


vrijdag 25 oktober 2019, 10:41 uur
Vluchtende automobilist in geleasede Mercedes reed politieagent aan: nog niet gepakt
RTV N-HDe automobilist die gister op de vlucht sloeg voor de politie en door verschillende gemeenten is achtervolgd, is nog niet gepakt. Hij heeft tijdens de ontsnapping een politieagent aangereden, toen hij via de berm bij de Noordervaart in Stompetoren probeerde te keren. Daarbij raakte de agent gewond. De dader reed in een geleasede Mercedes.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Stompetoren

25 oktober 10:41Vluchtende automobilist in geleasede Mercedes reed politieagent aan: nog niet gepakt
31 januari 10:24167 boetes onderweg na snelheidscontrole op N243 bij Stompetoren
20 januari 16:52Kwart van bestuurders rijdt te snel in Stompetoren
RSS.