menu
zoek

Nieuws Streefkerk

Streefkerk treurt na dood 1500 varkens: 'Vreselijk, tragisch, verschrikkelijk'

vrijdag 23 augustus 2019, 15:31 uur

De brand in de varkensstal in Streefkerk heeft de bewoners van het dorp hard geraakt. Een dag nadat de vuurzee aan honderden varkens het leven kostte, treuren Streefkerkers massaal na over het noodlot van de dieren, en de gevolgen van de brand voor de familie die de stal runde.

Waar: Middenpolderweg in Streefkerk

» RTV Rijnmond


Kaart nieuws Streefkerk. Locatie nieuws: Middenpolderweg
Middenpolderweg in Streefkerk


donderdag 22 augustus 2019, 20:36 uur
Brandlucht in de Betuwe door grote brand in varkensstal Streefkerk
de GelderlanderTIEL - Een brand in een varkensstal in Streefkerk, ten oosten van Rotterdam, zorgt deze donderdagavond voor een brandlucht in de omgeving van Geldermalsen, Deil, Tricht en Tiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Die verwacht dat de stank zich de komende uren verder zal verspreiden over de regio.
» de Gelderlander
donderdag 22 augustus 2019, 20:34 uur
Stank in Rivierengebied na brand
Omroep GelderlandIn Geldermalsen en omstreken klagen mensen deze donderdagavond over een brandlucht. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt dat die wordt veroorzaakt door brand in het Zuid-Hollandse Streefkerk.
» Omroep Gelderland
donderdag 22 augustus 2019, 20:13 uur
Bijna 1500 varkens omgekomen door vlammenzee nabij Streefkerk
Hart van NederlandBij een grote brand in een varkensstal bij het Zuid-Hollandse Streefkerk zijn bijna 1500 varkens om het leven gekomen. Hulpdiensten konden uiteindelijk vijftien varkens van de vlammen redden. Ook vijftig geiten die achter de loods stonden konden in veiligheid worden gebracht.
» Hart van Nederland
donderdag 22 augustus 2019, 18:44 uur
Bijna alle 1500 varkens hebben grote schuurbrand in Streefkerk niet overleefd
Brabants DagbladBijna alle varkens hebben de grote schuurbrand bij vleesvarkensbedrijf Van Beijnum aan de Middenpolderweg in Streefkerk niet overleefd. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. De schuur is in een uur tijd volledig verwoest.
» Brabants Dagblad
donderdag 22 augustus 2019, 18:42 uur
Bijna 1.500 varkens omgekomen bij zeer grote stalbrand in Streefkerk
NU.nlIn een grote varkensstal in het Zuid-Hollandse dorp Streefkerk is donderdagmiddag rond 17.00 uur brand uitgebroken. Op vijftien varkens na zijn alle vijftienhonderd dieren die in de stal stonden omgekomen, meldt de brandweer.
» NU.nl
donderdag 22 augustus 2019, 18:37 uur
Grote brand Streefkerk: vrijwel alle 1500 varkens omgekomen
RTV RijnmondBij de grote brand in een varkensstal bij Streefkerk zijn bijna alle varkens om het leven gekomen. "Er zijn ontzettend veel brandweermensen ingezet om de brand in de schuur te blussen en helaas is het daarbij niet gelukt om de varkens te redden", zei Jolanda Muntz van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid op Radio Rijnmond.
» RTV Rijnmond
donderdag 22 augustus 2019, 18:13 uur
Zeer grote brand in varkensstal in Zuid-Hollands Streefkerk
NU.nlIn een grote varkensstal in het Zuid-Hollandse Streefkerk is donderdagmiddag rond 17.30 uur brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn ingezet om de dieren te redden, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.
» NU.nl
donderdag 22 augustus 2019, 17:35 uur
Bijna alle 1500 varkens hebben grote schuurbrand in Streefkerk niet overleefd
BN DeStemBijna alle varkens hebben de grote schuurbrand bij vleesvarkensbedrijf Van Beijnum aan de Middenpolderweg in Streefkerk niet overleefd. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. De schuur is in een uur tijd volledig verwoest.
» BN DeStem
donderdag 22 augustus 2019, 17:34 uur
Enorme brand in stal met 1500 varkens bij Streefkerk
RTV RijnmondIn Streefkerk is brand uitgebroken in een veehouderij met 1500 varkens. De brandweer rukte rond 17:30 uur met meerdere voertuigen uit naar de boerderij aan de Middenpolderweg of N480.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Streefkerk

15 juni 08:41200 kalveren overleden bij brand in stal
23 augustus 15:31Streefkerk treurt na dood 1500 varkens: 'Vreselijk, tragisch, verschrikkelijk'
RSS.