menu
zoek

Nieuws Strijbeek

Politieonderzoek naar fatale woningbrand afgerond

maandag 16 september 2019, 11:19 uur

Het onderzoek naar de woningbrand aan de Daesdonckseweg van afgelopen zaterdagnacht is afgerond. De conclusie is dat we uitsluiten dat het hier om een misdrijf gaat of dat er sprake is van nalatigheid.

Waar: Daesdonckseweg in Strijbeek

Bij die brand zijn zaterdag twee jongens omgekomen. Net voor middernacht kwam de melding binnen dat een houten chalet in een bosperceel in brand stond. Er zouden nog twee kinderen i het pand zitten. Politie en brandweer konden niets meer betekenen voor de jongens omdat het hele pand al in brand stond. Ook de vader van één van de jongens had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Hij was daar bij gewond geraakt. Ook de bewoonster van het huis is gewond geraakt toen ze het huis uit vluchtte voor de brand. Later werden de twee stoffelijke overschotten gevonden in de bijna afgebrande woning.

Onderzoek
Er is een uitgebreid forensisch- en tactisch onderzoek gestart. De plaats van het incident is nauwkeurig onderzocht. De beide lichamen zijn geschouwd en betrokkenen zijn gehoord. Uit dat onderzoek is gebleken dat de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is. Wel is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf af van enige nalatigheid. Het politieonderzoek is hiermee afgerond.

Impact
Het drama heeft een uiteraard een diepe impact op de twee families van de slachtoffertjes. Maar ook de kleine gemeenschap van Strijbeek is geschokt. De hulpverleners die zaterdag ter plaatse waren zijn ook aangeslagen. Slachtofferzorg (www.slachtofferhulp.nl) is voor een ieder bereikbaar om zorg te verlenen. De hulpverleners hebben via hun organisatie hulp aangeboden gekregen.

Brand in Strijbeek

» Politie.nl


Kaart nieuws Strijbeek. Locatie nieuws: 51.53057 / 4.78187 Daesdonckseweg


zondag 15 september 2019, 09:02 uur
Twee jongens omgekomen bij woningbrand
Politie.nlTwee jongen, 6 en 9 jaar, zijn zaterdagavond omgekomen bij een uitslaande brand in een woning. Twee anderen mensen raakten gewond.
Op zaterdag 13 september 2019 om 23.45 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum van een brand. Aan de Daesdonckseweg zou een woning in brand staan. De hulpdiensten spoedden zich massaal naar die locatie. Het ging om een houten chalet in een bosperceel die alleen te bereiken was via een onverharde weg. Toen de politie als eerste ter plaatse kwam werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen en mogelijk niet naar buiten waren gekomen. De bewoonster van de woning had samen met een andere kind wel naar buiten kunnen vluchten.

Hevige brand
De chalet stond zodanig in brand dat de agenten niet meer naar binnen konden. Ook de brandweer, die een minuut later arriveerde konden de woning niet meer betreden. Ze begonnen meteen te blussen. Er was nog even de hoop dat de kinderen uit de woning gevlucht waren en de omgeving werd afgezocht met politiehonden. Maar die hoop was van korte duur want korte tijd later werd de gruwelijke waarheid duidelijk toen brandweermannen twee stoffelijke overschotten troffen op de eerste verdieping. De jongens hadden de brand niet overleefd.

Hulpdiensten
Er waren verschillende brandweerwagen en ambulances ter plaatste. De omgeving afgezet door meerdere politie-eenheden en op een nabij gelegen grasveld was een trauma helikopter geland om bijstand te verlenen. De bewoonster van het pand, de oma van één van de slachtoffers, was gewond geraakt. De vader van dat kind, die in een andere chalet sliep, had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk, hij had daarbij brandwonden opgelopen. Ook de moeder sliep in dat chalet. Deze familie komt uit Rotterdam. De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatste. Medewerkers van de ambulancedienst en toegesnelde familieleden ontfermden zich over de twee gewonden en de andere familieleden. Iedereen werd of naar een ziekenhuis gebracht of heeft op een andere wijze lichamelijk of psychische zorg aangeboden gekregen.

Onderzoek
Hoewel er geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit of verwijtbaar gedrag heeft de politie toch een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt aan een ongeval. Dat onderzoek bestaat onder andere uit een forensisch onderzoek op de plaats van het incident als dat mogelijk is, een schouw van de twee lichamen en een tactisch onderzoek door de recherche. Hierbij worden de direct betrokkenen gehoord en eventueel getuigen. Om begrijpelijke redenen is het de komende tijd niet mogelijk om de direct betrokkenen te horen. Het onderzoek zal dan ook minimaal enkele weken in beslag gaan nemen. De burgemeester is op de hoogte gebracht en er zal ook contact gezocht worden met de scholen waar de twee jongens op zitten. Uit privacyoverwegingen zal vooralsnog niet meer informatie gedeeld worden.

Brand in Strijbeek
» Politie.nl
maandag 16 september 2019, 18:03 uur
School herdenkt 6-jarig jongetje dat omkwam bij brand
MetroOp de Rudolf Steiner School in Breda heeft maandag stilgestaan bij het verlies van een 6-jarige leerling die in de nacht van zaterdag op zondag om het leven kwam door een brand in een houten woning in Strijbeek. Medewerkers van de school kwamen zondag al samen om voorbereidingen te treffen.
» Metro
maandag 16 september 2019, 16:40 uur
Scholen rouwen om bij brand omgekomen jongens (6) en (9): ‘Wat een verdriet’
PZCDe Jenaplanschool Blijberg in Rotterdam-Noord en de Rudolf Steiner School in Breda zijn in rouw om de jongens (6) en (9) die in de nacht van zaterdag op zondag om het leven kwam bij de verwoestende brand in Strijbeek. De vriendjes konden niet meer ontsnappen uit de vlammen van het Brabantse vakantiehuis.
» PZC
maandag 16 september 2019, 16:00 uur
Bredase school rouwt om bij brand omgekomen leerling
BN DeStemBREDA/STRIJBEEK - Diepbedroefde gezichten maandagochtend op de Rudolf Steinerschool in Breda. Leerlingen, docenten en ouders stonden uitgebreid stil bij het overlijden van de 6-jarige leerling die afgelopen weekend omkwam bij de brand in Strijbeek.
» BN DeStem
maandag 16 september 2019, 13:54 uur
Rudolf Steiner School in Breda rouwt om 6-jarig jongetje dat omkwam bij brand Strijbeek
Omroep BrabantLeerlingen, ouders en leraren zijn maandag in diepe rouw nadat een 6-jarige leerling van de Rudolf Steiner School in Breda afgelopen weekend omkwam bij een brand in Strijbeek. Er wordt de hele dag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van het jongetje, vertelt bestuurder Johan van Knijff.
» Omroep Brabant
maandag 16 september 2019, 13:26 uur
Precieze oorzaak fatale woningbrand Strijbeek niet te achterhalen
NU.nlDe woningbrand waarbij in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van zes en negen jaar omkwamen in de Brabantse plaats Strijbeek, was niet het gevolg van een misdrijf of nalatigheid. De politie heeft het onderzoek naar de brand afgerond.
» NU.nl
maandag 16 september 2019, 12:40 uur
Oorzaak van brand die twee jongens het leven kostte in Strijbeek, is niet meer te achterhalen
Omroep BrabantDe oorzaak van de brand in een houten chalet in Strijbeek is volgens de politie niet meer te achterhalen. Bij de brand kwamen zaterdagnacht twee kinderen om het leven. Er was geen sprake van een misdrijf of nalatigheid, concludeert de politie na onderzoek dat inmiddels is afgesloten.
» Omroep Brabant
maandag 16 september 2019, 11:52 uur
Oorzaak fatale woningbrand Strijbeek niet meer te achterhalen, misdrijf of nalatigheid uitgesloten
Hart van NederlandDe oorzaak van de brand in een chaletwoning in Strijbeek, waarbij zaterdagavond twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven kwamen, is niet meer te achterhalen. Dat meldt de politie maandag. Een misdrijf of enige vorm van nalatigheid wordt wel uitgesloten. Het politieonderzoek is daarmee afgerond.
» Hart van Nederland
maandag 16 september 2019, 11:46 uur
Fatale chaletbrand Strijbeek was geen misdrijf of nalatigheid
RTV RijnmondHet onderzoek naar de chaletbrand in het Brabantse Strijbeek is afgerond. De oorzaak van de brand is volgens de politie niet meer te achterhalen, maar een misdrijf of enige sprake van nalatigheid wordt uitgesloten.
» RTV Rijnmond
maandag 16 september 2019, 11:34 uur
Politie sluit misdrijf uit bij fatale brand Strijbeek, oorzaak blijft onbekend
BN DeStemSTRIJBEEK - De politie sluit een misdrijf uit bij de brand afgelopen zaterdag in Strijbeek waarbij twee jongens van 6 en 9 omkwamen. De oorzaak is niet meer te achterhalen. Het onderzoek naar de brand aan de Daesdonckseweg is inmiddels afgerond.
» BN DeStem
maandag 16 september 2019, 11:34 uur
Politie sluit misdrijf uit bij fatale brand Strijbeek, oorzaak blijft onbekend
Brabants DagbladSTRIJBEEK - De politie sluit een misdrijf uit bij de brand afgelopen zaterdag in Strijbeek waarbij twee jongens van 6 en 9 omkwamen. De oorzaak van de brand is niet meer te achterhalen. Het onderzoek naar de brand aan de Daesdonckseweg is inmiddels afgerond.
» Brabants Dagblad
zondag 15 september 2019, 19:56 uur
Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieonderzoek
BN DeStemSTRIJBEEK - Twee plastic schommels die schijnbaar ongeschonden wat heen en weer wiegen in de wind. Een rode en een gele, hangend aan een houten frame. Ze herinneren aan de vrolijke momenten die kleinkinderen tot en met zaterdag hadden bij hun oma in Strijbeek.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 14:58 uur
Geëmotioneerde buurtbewoners na drama Strijbeek: 'Een schok voor het dorp'
NOSIn het Brabantse Strijbeek is vol ongeloof gereageerd op de dood van twee kinderen van 6 en 9 bij een woningbrand. "Een ramp en een schok voor het dorp", zegt een buurtbewoner tegen Omroep Brabant.
» NOS
zondag 15 september 2019, 14:54 uur
Verslagenheid in Strijbeek is groot na fatale brand: 'het is niet te bevatten'
Hart van NederlandDe verslagenheid is zondag groot na de brand in het Brabantse dorp Strijbeek, waar twee jongens van 6 en 9 jaar oud om het leven kwamen.
» Hart van Nederland
zondag 15 september 2019, 11:56 uur
Afgebrande woning in Strijbeek was een plek waar de (klein)kinderen graag kwamen
BN DeStemSTRIJBEEK - Een plek in de bossen, waar de (klein)kinderen dolgraag kwamen. En een fijne, aardige oma. Dat zeggen buren over Francine Brouwers en haar recreatiewoning aan de Daesdonckseweg in Strijbeek, waar in de nacht van zaterdag op zondag twee kinderen omkwamen bij een brand.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 11:56 uur
Kleinkinderen kwamen graag op plek waar inferno ontstond: ‘Het is een ramp’
de StentorEen plek in de bossen, waar de (klein)kinderen dolgraag kwamen. En een fijne, aardige oma. Dat zeggen buren over de bewoonster en haar recreatiewoning aan de Daesdonckseweg in het Brabantse dorp Strijbeek, waar in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 6 en 9 jaar omkwamen bij een brand.
» de Stentor
zondag 15 september 2019, 11:56 uur
Afgebrande woning in Strijbeek was een plek waar de (klein)kinderen graag kwamen
Brabants DagbladSTRIJBEEK - Een plek in de bossen, waar de (klein)kinderen dolgraag kwamen. En een fijne, aardige oma. Dat zeggen buren over de bewoonster (73) en haar recreatiewoning aan de Daesdonckseweg in Strijbeek, waar in de nacht van zaterdag op zondag twee kinderen omkwamen bij een brand.
» Brabants Dagblad
zondag 15 september 2019, 11:17 uur
'Ik dacht meteen: dit is foute boel', buurtbewoners in tranen na drama in Strijbeek
Omroep BrabantGeschokt en emotioneel. Zo reageren buurtbewoners op de brand die zaterdagavond uitbrak in een chalet aan de Daesdonckseweg in Strijbeek. Daarbij kwamen twee kinderen van 6 en 9 jaar om het leven.
» Omroep Brabant
zondag 15 september 2019, 10:18 uur
Rotterdams gezin getroffen door chalet-brand in Brabant: twee kinderen dood
RTV RijnmondBij een brand in het Brabantse Strijbeek zijn zaterdagnacht twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen. Een van de kinderen komt uit Rotterdam.
» RTV Rijnmond
zondag 15 september 2019, 10:00 uur
Twee kinderen van 6 en 9 omgekomen bij woningbrand in Brabants Strijbeek
NU.nlBij een brand in een woning aan de Daesdonckseweg in het Brabantse Strijbeek zijn zondag twee kinderen van zes en negen jaar omgekomen.
» NU.nl
zondag 15 september 2019, 09:33 uur
Twee kinderen van 6 en 9 omgekomen door woningbrand in Brabantse Strijbeek
NU.nlBij een brand in een woning aan de Daesdonckseweg in het Brabantse Strijbeek zijn zondag twee kinderen van 6 en 9 jaar omgekomen.
» NU.nl
zondag 15 september 2019, 09:28 uur
Twee jongens van 6 en 9 komen om bij brand in chalet in Strijbeek
Omroep BrabantTwee jongens van 6 en 9 jaar oud zijn zaterdagavond omgekomen bij een uitslaande brand in een houten chalet aan de Daesdonckseweg in Strijbeek. De oma en de vader van een van die jongens raakten gewond.
» Omroep Brabant
zondag 15 september 2019, 09:04 uur
Twee kinderen om het leven gekomen bij brand in Strijbeek
MetroIn de nacht van 14 op 15 september heeft zich een drama voltrokken in het Brabantse Strijbeek. Bij een brand in een woning kwamen twee jongetjes van nog geen tien jaar oud om het leven. 
» Metro
zondag 15 september 2019, 08:36 uur
Drama in Brabantse Strijbeek: twee jongens (6 en 9 jaar) omgekomen bij woningbrand
Hart van NederlandBij een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een houten woning het Brabantse Strijbeek zijn twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen.
» Hart van Nederland
zondag 15 september 2019, 06:11 uur
Twee jongens (6 en 9) komen om bij woningbrand in Strijbeek, oma en vader gewond
BN DeStemSTRIJBEEK - Bij een woningbrand aan de Daesdonckseweg in Strijbeek zijn vannacht twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen. Een derde kind kon samen met de vrouw bij wie ze logeerden - de oma van één van hen - ontsnappen. De oma en een vader raakten gewond. Deze vader trachtte tevergeefs zijn zoon te redden.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 03:08 uur
Twee kinderen omgekomen bij woningbrand in Strijbeek, oma en vader gewond naar ziekenhuis
Omroep BrabantBij een brand in een huis in Strijbeek zijn twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen. De bewoonster en een derde kind konden het brandende huis op tijd verlaten.
» Omroep Brabant
zondag 15 september 2019, 02:15 uur
Twee kinderen omgekomen door woningbrand in Brabants Strijbeek
NU.nlBij een brand in een woning aan de Daesdonckseweg in het Brabantse Strijbeek zijn zondag twee kinderen omgekomen.
» NU.nl
zondag 15 september 2019, 02:01 uur
Twee kinderen (6 en 9) omgekomen bij woningbrand in Strijbeek
NOSBij een brand in een huis in Strijbeek, in Brabant, zijn twee kinderen om het leven gekomen. Het gaat om jongens van 6 en 9 jaar.
» NOS
zondag 15 september 2019, 01:49 uur
Kinderen vermist bij woningbrand Strijbeek
de GelderlanderBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek worden twee kinderen vermist. De politie houdt er rekening mee dat ze door de brand zijn omgekomen.
» de Gelderlander
zondag 15 september 2019, 01:49 uur
Twee kinderen komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
Brabants DagbladEen logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een drama: twee jonge kinderen zijn om het leven gekomen. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinkind en de vader - die sliep in een naastgelegen chalet - trachtte tevergeefs zijn kind te redden.
» Brabants Dagblad
zondag 15 september 2019, 01:49 uur
Twee jongens (6 en 9) komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
de StentorEen logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een inferno: twee jongens van 6 en 9 jaar oud zijn om het leven gekomen bij de woningbrand. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinzoon en de vader trachtte tevergeefs zijn zoon te redden.
» de Stentor
zondag 15 september 2019, 01:49 uur
Twee jongens (6 en 9) komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
de GelderlanderEen logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een inferno: twee jongens van 6 en 9 jaar oud zijn om het leven gekomen bij de woningbrand. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinzoon en de vader trachtte tevergeefs zijn zoon te redden.
» de Gelderlander
zondag 15 september 2019, 01:49 uur
Twee jongens (6 en 9) komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
PZCEen logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een inferno: twee jongens van 6 en 9 jaar oud zijn om het leven gekomen bij de woningbrand. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinzoon en de vader trachtte tevergeefs zijn zoon te redden.
» PZC
zondag 15 september 2019, 01:45 uur
Twee kinderen vermist na woningbrand in Brabants Strijbeek
NU.nlBij een brand in een woning aan de Daesdonckseweg in het Brabantse Strijbeek worden twee kinderen vermist. Volgens de politie zijn ze mogelijk overleden.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Strijbeek

24 november 17:35Auto raakt op zijn kant in Strijbeek en komt tegen een schutting tot stilstand
18 september 20:16Vriendengroep van gezin dat Floris (6) verloor bij brand in Strijbeek zamelt geld in voor uitvaart
16 september 18:03School herdenkt 6-jarig jongetje dat omkwam bij brand
10 mei 10:36Man (78) urenlang vermist na ongeluk in Strijbeek
10 mei 09:44Gewonde man tijdelijk vermist na verkeersongeval Strijbeek, teruggevonden op Belgische grens
4 mei 15:45Inbrekers met hulp politiehond gepakt in Strijbeek
RSS.