menu
zoek

Nieuws Ter Apel

COA verwacht dit weekend geen tekort aan opvangplaatsen in Ter Apel

vrijdag 13 mei 2022, 22:19 uur

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat er dit weekend geen tekort aan opvangplaatsen zal zijn in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat komt doordat er sprake is van uitstroom van mensen en doordat zich in het weekend sowieso minder asielzoekers melden.

» NU.nl



vrijdag 13 mei 2022, 13:28 uur
Dagelijkse zoektocht naar opvangplekken voor asielzoekers blijft zware opgave
NU.nlDe asielcrisis houdt onverminderd aan. Het vinden van voldoende slaapplekken voor asielzoekers blijft de komende tijd een zware opgave voor de verantwoordelijke staatssecretaris en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het aanmeldcentrum in Ter Apel is overvol en er moet elke avond voor zo'n honderd mensen een bed worden geregeld.
» NU.nl
vrijdag 13 mei 2022, 09:59 uur
Staatssecretaris brengt verrassingsbezoek aan Ter Apel
RTV DrentheVan den Burg wilde met eigen ogen de situatie in het aanmeldcentrum bekijken.
» RTV Drenthe
vrijdag 13 mei 2022, 09:46 uur
Staatssecretaris: Tekort aan opvangplekken asielzoekers nog lang niet opgelost
de StentorHet tekort aan opvangplekken voor asielzoekers is voorlopig nog niet opgelost. Dat zei staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) na een bezoek aan het overbelaste aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel.
» de Stentor
vrijdag 13 mei 2022, 09:46 uur
Staatssecretaris: Tekort aan opvangplekken asielzoekers nog lang niet opgelost
de GelderlanderHet tekort aan opvangplekken voor asielzoekers is voorlopig nog niet opgelost. Dat zei staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) na een bezoek aan het overbelaste aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel.
» de Gelderlander
donderdag 12 mei 2022, 23:00 uur
Zuidbroek biedt crisisnoodopvang voor honderd asielzoekers uit Ter Apel
NU.nlHet aantal asielzoekers voor wie donderdagavond geen plek is in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel is gegroeid. Eerst waren dat er ongeveer vijftig, maar inmiddels zijn het er ongeveer honderd, waaronder veel kleine kinderen. Het Groningse dorp Zuidbroek heeft crisisnoodopvang opgetuigd voor hen.
» NU.nl
donderdag 12 mei 2022, 21:56 uur
Voor ongeveer 100 asielzoekers geen plek in aanmeldcentrum Ter Apel
de TelegraafHet aantal asielzoekers voor wie donderdagavond geen plek is in het overvolle aanmeldcentrum Ter Apel is gegroeid. Eerst waren dat er ongeveer vijftig, maar inmiddels zijn het er ongeveer honderd. Daaronder zijn ook veel kleine kinderen.
» de Telegraaf
donderdag 12 mei 2022, 18:36 uur
Rode Kruis denkt dat tenten bij asielopvang Ter Apel vannacht niet nodig zijn
NU.nlHet Rode Kruis gaat donderdagavond zeer waarschijnlijk niet opnieuw tenten en units voor de opvang van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel plaatsen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Wel zou het kunnen dat de hulp van de organisatie nodig is bij het vervoeren van asielzoekers naar andere opvanglocaties.
» NU.nl
donderdag 12 mei 2022, 18:11 uur
Rode Kruis zet donderdagavond geen tenten neer in Ter Apel
de TelegraafHet Rode Kruis acht het donderdagavond niet nodig om tenten neer te zetten voor noodopvang bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, zoals het een avond eerder wel deed. De hulporganisatie verwacht dat er donderdagavond ongeveer honderd mensen te veel zullen zijn in Ter Apel, maar dat zij kunnen doorstromen naar een andere locatie. Of daarvoor vervoer van het Rode Kruis nodig is, hoort de organisatie later vanavond.
» de Telegraaf
donderdag 12 mei 2022, 09:30 uur
Tenten Rode Kruis in Ter Apel niet gebruikt, vandaag wordt het weer improviseren
NU.nlVoor zover bekend heeft niemand in de nacht van woensdag op donderdag in Ter Apel in de door het Rode Kruis opgezette tenten hoeven slapen, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tegen NU.nl. Wat er donderdag gaat gebeuren, weet ze nog niet. Wel is het zeker dat er weer "geïmproviseerd moet worden".
» NU.nl
woensdag 11 mei 2022, 23:21 uur
Opvang weer niet rond in Ter Apel, Rode Kruis grijpt in
NU.nlHet Rode Kruis is woensdagavond op eigen initiatief naar Ter Apel gekomen om daar tenten op te bouwen voor tweehonderd vluchtelingen. De opvang puilt al tijden uit, waardoor dinsdagavond mensen in het gras lagen bij gebrek aan een bed. "We hebben een absoluut dieptepunt bereikt", zegt directeur Marieke van Schaik.
» NU.nl
woensdag 11 mei 2022, 22:06 uur
Rode Kruis zet tenten op in Ter Apel in crisisnoodopvang
NOSHet Rode Kruis heeft gisteravond tenten opgezet bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel om asielzoekers in op te vangen. De hulporganisatie hield er rekening mee dat voor 200 mensen geen plek zou zijn, maar het was uiteindelijk niet nodig om in tenten te overnachten.
» NOS
woensdag 11 mei 2022, 21:40 uur
Rode Kruis zet tenten op in Ter Apel voor crisisnoodopvang
RTV DrentheStaatssecretaris Eric van der Burg van Asiel en Migratie heeft Veiligheidsregio Groningen vanwege de drukte in Ter Apel gevraagd om de crisisnoodopvang in te zetten.
» RTV Drenthe
woensdag 11 mei 2022, 21:34 uur
Rode Kruis zet tenten op voor crisisnoodopvang bij overvol Ter Apel
NU.nlHet Rode Kruis zet woensdagavond tenten op bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel om asielzoekers in op te vangen. De hulporganisatie houdt er rekening mee dat er woensdagavond zo'n tweehonderd extra plekken nodig zijn, zegt directeur Marieke van Schaik.
» NU.nl
woensdag 11 mei 2022, 21:20 uur
Rode Kruis zet tenten op in Ter Apel voor crisisnoodopvang
de TelegraafHet Rode Kruis zet woensdagavond tenten op bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel om asielzoekers in op te vangen. De hulporganisatie houdt er rekening mee dat er woensdagavond voor zo’n tweehonderd mensen geen plek meer is, zegt directeur Marieke van Schaik, die spreekt van „een absoluut dieptepunt.”
» de Telegraaf
woensdag 11 mei 2022, 19:53 uur
Kabinet wil dat er crisisnoodopvang wordt ingezet voor overvol Ter Apel
NU.nlHet kabinet heeft de veiligheidsregio Groningen gevraagd om crisisnoodopvang in te zetten voor mensen die in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel zitten. Dat betekent dat mensen voor een week ondergebracht worden in bijvoorbeeld sporthallen. Hierdoor wordt het aanmeldcentrum tijdelijk ontlast.
» NU.nl
woensdag 11 mei 2022, 19:38 uur
’We zeulen mensen door het land’
de TelegraafDe ’buitenslapers’ in Ter Apel maken duidelijk dat ons asielsysteem faalt. Hoewel de oorzaken bekend zijn, laat een oplossing op zich wachten. Gemeenten en ’Den Haag’ wijzen naar elkaar. Nu grijpt het kabinet zelfs naar het ultieme lapmiddel in de vorm van crisisnoodopvang in een sport- of evenementenhal.
» de Telegraaf
woensdag 11 mei 2022, 17:23 uur
Kabinet zet crisisnoodopvang in voor asielzoekers Ter Apel
RTV DrentheHet inzetten van de crisisnoodopvang betekent dat mensen bijvoorbeeld worden opgevangen in sporthallen.
» RTV Drenthe
woensdag 11 mei 2022, 17:12 uur
Kabinet: asielzoekers Ter Apel moeten de crisisnoodopvang in
de TelegraafDe crisissituatie rond de overvolle asielzoekersopvang in Ter Apel duurt nog zeker tot volgende week dinsdag. Dat verwacht staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Hij heeft de burgemeester van Groningen gevraagd om de komende nacht asielzoekers op te vangen in een sporthal of evenementenhal.
» de Telegraaf
woensdag 11 mei 2022, 10:42 uur
Onduidelijk waar asielzoekers voor wie geen plek was in Ter Apel terechtkunnen
NU.nlHet is nog niet duidelijk waar de tientallen asielzoekers die afgelopen nacht in Ter Apel op straat dreigden te moeten slapen aankomende nacht terechtkunnen. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdagochtend weten. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) doet een beroep op alle gemeenten om te helpen met de opvang van asielzoekers.
» NU.nl
woensdag 11 mei 2022, 10:26 uur
Woede in Kamer over volle asielopvang Ter Apel: ‘Verschrikkelijk en mensonterend’
de StentorIn de Tweede Kamer is met woede en afschuw gereageerd op beelden uit Ter Apel, waar bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers mensen afgelopen nacht uren buiten moesten wachten op een slaapplek. ‘Te triest voor woorden’, en ‘onacceptabel’, aldus een groot deel van de oppositiepartijen. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) erkent dat het ‘flink is misgegaan’.
» de Stentor
woensdag 11 mei 2022, 10:26 uur
Woede in Kamer over volle asielopvang Ter Apel: ‘Verschrikkelijk en mensonterend’
de GelderlanderIn de Tweede Kamer is met woede en afschuw gereageerd op beelden uit Ter Apel, waar bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers mensen afgelopen nacht uren buiten moesten wachten op een slaapplek. ‘Te triest voor woorden’, en ‘onacceptabel’, aldus een groot deel van de oppositiepartijen. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) erkent dat het ‘flink is misgegaan’.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Ter Apel

19 april 12:10COA-topman zegt signalen opgestapte regiomanager te 'herkennen'
18 april 11:32Hoop op snelle heropening speciale asielopvang in Ter Apel voor kansarme aanvragen
16 april 15:46Westerwolde legt 'claim' op gronden in Ter Apel, ten behoeve van extra huizen. 'Een unieke stap'
5 april 14:27Aanmeldcentrum Ter Apel voor de 30e keer boven maximum van 2000
4 april 12:512235 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel: 'Dit houden we niet lang meer vol'
2 april 12:16Boetebedrag COA voor te vol Ter Apel stijgt tot boven de 4 ton
27 maart 23:31Meer incidenten op straat in Ter Apel; gemeente krijgt vier extra boa's
27 maart 15:43Problemen voor Ter Apel nemen toe: noodopvang 2e Exloërmond over paar dagen dicht
25 maart 07:35WTC Leeuwarden opent als overlooplocatie voor Ter Apel
24 maart 11:56Opnieuw te veel asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel
23 maart 09:09Verdachte aangehouden na steekincident Ter Apelervenen
18 maart 06:00Waarom lukt het maar niet om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten?
14 maart 14:07Weer te veel mensen bij COA in Ter Apel
14 maart 13:32Verbouwing aanmeldcentrum Ter Apel; in 2026 moet het klaar zijn
13 maart 12:56Ter Apel weer te vol, ook nog geen alternatief voor 2e Exloërmond
12 maart 18:48COA niet in hoger beroep tegen sobere opvanglocatie voor Algerijn
12 maart 12:00Recordaantal asielzoekers in Ter Apel sinds rechterlijke uitspraak. 'Er is minimale uitstroom'
10 maart 14:38Aanmeldcentrum Ter Apel weer te vol, inmiddels 60.000 euro in boetepot
6 maart 10:03Speciale opvang overlastgevende asielzoekers Ter Apel in pauzestand na uitspraak rechter
2 maart 08:00Asielaanvragen derdelanders nieuw probleem voor overvol aanmeldcentrum Ter Apel
RSS.