menu
zoek

Nieuws Ter Apel

Onduidelijkheid over informatieavond rond aanmeldcentrum

donderdag 7 juli 2022, 15:52 uur

De gemeente Noordoostpolder is niet van plan om op korte termijn een informatieavond voor de inwoners te houden over de komst van het aanmeldcentrum voor asielzoekers naar Bant. "We willen geen deelgenoot zijn van de plannen van het COA", zegt een woordvoerder. Zij stelt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zelf een informatiebijeenkomst moet regelen.

Waar: Oosterringweg in Ter Apel

» Omroep Flevoland

Kaart nieuws Ter Apel. Locatie nieuws: Oosterringweg
Oosterringweg in Ter Apel


donderdag 7 juli 2022, 11:46 uur
Raad Noordoostpolder wil antwoorden van COA over aanmeldcentrum
de TelegraafDe gemeenteraad van Noordoostpolder wil nog veel antwoorden van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de eventuele opening van een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant bij de grens met Luttelgeest. Er zijn onder meer vragen over de veiligheid, over hoe het centrum zal gaan functioneren en over de informatievoorziening aan omwonenden. De raad wil eerst antwoord op die vragen voordat er tijdens een raadsvergadering een besluit kan worden genomen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
» de Telegraaf
woensdag 6 juli 2022, 21:46 uur
’Tweede Ter Apel’ stuit op verzet: ’We dragen ons steentje al ruimschoots bij’
de TelegraafKabinet en COA stuiten met hun plan voor een ’tweede Ter Apel’ in het Flevolandse Bant op weerstand in de gemeente Noordoostpolder. Niet omdat de gemeente tegen asielzoekers is - in Luttelgeest, op een steenworp afstand van de voorziene locatie, worden al sinds jaar en dag asielzoekers opgevangen. Dat is het ’m juist, zegt raadslid Alex Tuinenga van de Politieke Unie: „We dragen ons steentje al ruimschoots bij.”
» de Telegraaf
woensdag 6 juli 2022, 20:35 uur
Dorpje tegen nieuw aanmeldcentrum asielzoekers: 'Horen hier niet thuis'
de TelegraafEr liggen plannen om een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers te openen zoals in Ter Apel. In het dorpje Bant in Flevoland is hiervoor al grond aangekocht door het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers). Bewoners en de burgemeester van het dorp hebben de nodige zorgen.
» de Telegraaf
woensdag 6 juli 2022, 19:54 uur
Noordoostpolder - Politiek achter gesloten deuren bijgepraat door COA
Omroep FlevolandDe gemeenteraad van Noordoostpolder wordt woensdagavond door het COA bijgepraat over het plan van het Rijk voor een aanmeldcentrum voor asielzoekers bij Bant. Het is een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis in Emmeloord. Daarbij worden de gemeenteraadsleden als eerste geïnformeerd en daar mag geen pers of publiek bij zijn.
» Omroep Flevoland
woensdag 6 juli 2022, 14:45 uur
COA koopt grond in Noordoostpolder voor bouw extra aanmeldcentrum asielzoekers
Blik op NieuwsEr is een locatie gevonden voor een extra aanmeldcentrum in Bant in de Noordoostpolder in de provincie Flevoland. Dat schrijft staatssecretaris Eric van der Burg woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
» Blik op Nieuws
woensdag 6 juli 2022, 14:30 uur
Bant in Flevoland moet ook aanmeldcentrum krijgen, gemeente is sceptisch
NU.nlAls het aan het kabinet ligt, krijgt Nederland een extra aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Flevolandse Bant. Dit moet de druk op het Groningse aanmeldcentrum in Ter Apel verlichten. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft hiervoor een stuk grond van de provincie gekocht.
» NU.nl
woensdag 6 juli 2022, 14:17 uur
Flevolands Bant moet ook aanmeldcentrum krijgen, gemeente vindt het onwenselijk
NU.nlAls het aan het kabinet ligt, krijgt Nederland een extra aanmeldcentrum voor asielzoekers in Flevoland. Dit moet de druk op het Groningse aanmeldcentrum in Ter Apel verlichten. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft hiervoor van de provincie een stuk grond gekocht in Bant, dat in de Noordoostpolder ligt.
» NU.nl
woensdag 6 juli 2022, 13:01 uur
Noordoostpolder - Burgemeester en raad kritisch op plannen voor aanmeldcentrum
Omroep FlevolandDe gemeente Noordoostpolder is niet blij met de plannen voor een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers bij Bant. Daarmee reageert de gemeente op de plannen van staatssecretaris Van der Burg. Noordoostpolder zegt dat een dergelijk aanmeldcentrum 'geen wenselijke ontwikkeling' is voor de gemeente. Er moeten 250 tot 300 opvangplekken komen.
» Omroep Flevoland
woensdag 6 juli 2022, 12:26 uur
Naast Ter Apel moet ook Noordoostpolder aanmeldcentrum voor asielzoekers krijgen
NU.nlAls het aan het kabinet ligt, krijgt Nederland een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers, naast dat in het Groningse Ter Apel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft hiervoor een stuk grond gekocht in Bant, dat in de Noordoostpolder in Flevoland ligt. Het extra aanmeldcentrum moet de druk op Ter Apel verlichten.
» NU.nl
woensdag 6 juli 2022, 12:04 uur
Naast Ter Apel komt er ook aanmeldcentrum in Noordoostpolder
RTV DrentheHet dorp Bant krijgt een aanmeldcentrum, heeft staatssecretaris Eric van der Burg bekendgemaakt. Dit centrum moet Ter Apel ontlasten.
» RTV Drenthe
woensdag 6 juli 2022, 11:52 uur
Ministerie wil nieuw aanmeldpunt voor asielzoekers in Bant om druk op Ter Apel te verlichten
de StentorDe overheid heeft een locatie in Bant aangewezen als extra aanmeldpunt voor asielzoekers. Dat schrijft staatssecretaris Eric van der Burg vandaag aan de Tweede Kamer. De grond waarop het aanmeldcentrum moet komen, is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» de Stentor
woensdag 6 juli 2022, 11:50 uur
Nieuw aanmeldcentrum asielzoekers in Bant
de TelegraafIn Bant, in Flevoland, komt een tweede aanmeldcentrum naast Ter Apel. Dat heeft staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) woensdag gezegd na overleg met betrokken burgemeesters. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daartoe grond aangekocht in de buurt van het bestaande asielzoekerscentrum in Luttelgeest.
» de Telegraaf
woensdag 6 juli 2022, 11:36 uur
Naast Ter Apel krijgt ook Bant (Flevoland) aanmeldcentrum voor asielzoekers
NU.nlNederland krijgt naast het Groningse Ter Apel een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft hiervoor een stuk grond gekocht in Bant, dat in de Noordoostpolder in Flevoland ligt. Het extra aanmeldcentrum moet de druk op Ter Apel verlichten.
» NU.nl
woensdag 6 juli 2022, 11:36 uur
Tweede aanmeldcentrum asielzoekers op plek boerderij in Bant moet druk op Ter Apel verlichten
de GelderlanderEr moet een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers komen in Bant, in de Noordoostpolder. Het gaat om het tweede centrum dat het al maandenlang overvolle centrum in Ter Apel moet ontlasten. Daar worden mogelijk voor de komende dagen weer tenten gebouwd.
» de Gelderlander
woensdag 6 juli 2022, 11:36 uur
Tweede aanmeldcentrum asielzoekers op plek boerderij in Bant moet druk op Ter Apel verlichten
BN DeStemEr moet een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers komen in Bant, in de Noordoostpolder. Het gaat om het tweede centrum dat het al maandenlang overvolle centrum in Ter Apel moet ontlasten. Daar worden mogelijk voor de komende dagen weer tenten gebouwd.
» BN DeStem
woensdag 6 juli 2022, 11:36 uur
Tweede aanmeldcentrum asielzoekers in Bant moet druk op Ter Apel verlichten
de StentorEr moet een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers komen in Bant, in de Noordoostpolder. Het gaat om het tweede centrum dat het al maandenlang overvolle centrum in Ter Apel moet ontlasten. Daar worden mogelijk voor de komende dagen weer tenten gebouwd.
» de Stentor
woensdag 6 juli 2022, 10:52 uur
Asielzoekers sliepen buiten opvang Ter Apel uit angst voor vertraging procedure
NU.nlZo'n dertig asielzoekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel geslapen. Dat zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tegen RTV Noord. Er waren wel bussen om de asielzoekers ergens anders te brengen, maar de mensen gingen niet mee omdat ze onder meer bang waren te laat te komen bij hun afspraak woensdag.
» NU.nl
woensdag 6 juli 2022, 08:27 uur
Circa dertig asielzoekers sliepen vannacht buiten bij vol aanmeldcentrum Ter Apel
BN DeStemZo’n dertig asielzoekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag buiten geslapen, op de stoep bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel. Er is geen plek meer in het aanmeldcentrum en de groep wil niet naar een crisisnoodopvang uit angst dat het aanmeldproces wordt vertraagd.
» BN DeStem
woensdag 6 juli 2022, 08:27 uur
Circa dertig asielzoekers sliepen vannacht buiten bij vol aanmeldcentrum Ter Apel
de StentorZo’n dertig asielzoekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag buiten geslapen, op de stoep bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel. Er is geen plek meer in het aanmeldcentrum en de groep wil niet naar een crisisnoodopvang uit angst dat het aanmeldproces wordt vertraagd.
» de Stentor
woensdag 6 juli 2022, 06:34 uur
Dertig asielzoekers slapen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV Drenthe"We zijn bang onze afspraak te missen", vertelt een van de asielzoekers.
» RTV Drenthe
woensdag 6 juli 2022, 03:07 uur
Dertig asielzoekers sliepen vannacht buiten in Ter Apel
NOSZo'n dertig asielzoekers hebben vannacht buiten geslapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt RTV Noord. Opvangorganisatie COA zegt tegen de regionale omroep dat er bussen klaarstonden om hen naar een opvang elders in het land te brengen, maar dat de asielzoekers die om verschillende redenen hebben geweigerd.
» NOS



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Drenthe
Foto: NOS
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Ter Apel

19 april 12:10COA-topman zegt signalen opgestapte regiomanager te 'herkennen'
18 april 11:32Hoop op snelle heropening speciale asielopvang in Ter Apel voor kansarme aanvragen
16 april 15:46Westerwolde legt 'claim' op gronden in Ter Apel, ten behoeve van extra huizen. 'Een unieke stap'
5 april 14:27Aanmeldcentrum Ter Apel voor de 30e keer boven maximum van 2000
4 april 12:512235 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel: 'Dit houden we niet lang meer vol'
2 april 12:16Boetebedrag COA voor te vol Ter Apel stijgt tot boven de 4 ton
27 maart 23:31Meer incidenten op straat in Ter Apel; gemeente krijgt vier extra boa's
27 maart 15:43Problemen voor Ter Apel nemen toe: noodopvang 2e Exloërmond over paar dagen dicht
25 maart 07:35WTC Leeuwarden opent als overlooplocatie voor Ter Apel
24 maart 11:56Opnieuw te veel asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel
23 maart 09:09Verdachte aangehouden na steekincident Ter Apelervenen
18 maart 06:00Waarom lukt het maar niet om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten?
14 maart 14:07Weer te veel mensen bij COA in Ter Apel
14 maart 13:32Verbouwing aanmeldcentrum Ter Apel; in 2026 moet het klaar zijn
13 maart 12:56Ter Apel weer te vol, ook nog geen alternatief voor 2e Exloërmond
12 maart 18:48COA niet in hoger beroep tegen sobere opvanglocatie voor Algerijn
12 maart 12:00Recordaantal asielzoekers in Ter Apel sinds rechterlijke uitspraak. 'Er is minimale uitstroom'
10 maart 14:38Aanmeldcentrum Ter Apel weer te vol, inmiddels 60.000 euro in boetepot
6 maart 10:03Speciale opvang overlastgevende asielzoekers Ter Apel in pauzestand na uitspraak rechter
2 maart 08:00Asielaanvragen derdelanders nieuw probleem voor overvol aanmeldcentrum Ter Apel
RSS.