menu
zoek

Nieuws Ter Apel

Stelling van de dag | Nederland moet meerdere aanmeldcentra openen voor asielzoekers

donderdag 18 augustus 2022, 05:00 uur

De problemen in en rond het aanmeldcentrum in Ter Apel lijken alsmaar groter te worden. Het centrum kan de toestroom van asielzoekers al lang niet meer aan.

» Dagblad van het Noorden
woensdag 17 augustus 2022, 12:54 uur
Hulppunt Rode Kruis in Ter Apel blijft voorlopig dicht vanwege 'onveilige situatie'
NU.nlHet hulppunt van het Rode Kruis bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel blijft voorlopig gesloten. De hulporganisatie vindt de situatie rond het aanmeldcentrum voor haar medewerkers te onveilig om hun werk te kunnen doen, zegt een woordvoerder woensdag tegen NU.nl.
» NU.nl
woensdag 17 augustus 2022, 12:53 uur
Servicepunt Rode Kruis aanmeldcentrum Ter Apel blijft toch dicht
RTV NoordHet Rode Kruis durft het bij nader inzien niet aan het servicepunt bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel weer te openen. 'We vinden het nog te onveilig voor onze vrijwilligers', zegt een woordvoerder.
» RTV Noord
dinsdag 16 augustus 2022, 15:37 uur
Servicepunt Rode Kruis in Ter Apel woensdag weer open na gevechten tussen asielzoekers
de TelegraafHet humanitair servicepunt van het Rode Kruis voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel gaat woensdagochtend weer open, meldt een woordvoerster van de hulporganisatie. Het Rode Kruis sloot het servicepunt nadat er zondag bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gevechten waren uitgebroken.
» de Telegraaf
dinsdag 16 augustus 2022, 15:04 uur
Noodopvang asielzoekers in Expo Assen waarschijnlijk verlengd tot maart 2023
RTV DrentheDe evenementenhal fungeert sinds eind november als tijdelijke opvang voor asielzoekers, voor wie geen plek meer was in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel.
» RTV Drenthe
dinsdag 16 augustus 2022, 13:19 uur
Servicepunt Rode Kruis in Ter Apel morgen weer open
RTV DrentheHet Rode Kruis sloot het servicepunt nadat er zondag bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gevechten waren uitgebroken.
» RTV Drenthe
dinsdag 16 augustus 2022, 13:08 uur
Servicepunt Rode Kruis Ter Apel gaat woensdag weer open na eerdere opstootjes
NU.nlHet humanitair servicepunt van het Rode Kruis bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel gaat woensdagochtend weer open. De hulporganisatie sloot het servicepunt maandag, omdat er zondag bij het aanmeldcentrum gevechten waren uitgebroken.
» NU.nl
dinsdag 16 augustus 2022, 12:51 uur
Servicepunt Rode Kruis in Ter Apel woensdag weer open
RTV NoordHet humanitair servicepunt van het Rode Kruis voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel gaat woensdagochtend weer open, meldt een woordvoerster van de hulporganisatie.
» RTV Noord
dinsdag 16 augustus 2022, 12:41 uur
Servicepunt Rode Kruis in Ter Apel woensdag weer open
Dagblad van het NoordenHet humanitair servicepunt van het Rode Kruis voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel gaat woensdagochtend weer open, meldt een woordvoerder van de hulporganisatie. Het Rode Kruis sloot het servicepunt nadat er zondag bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gevechten waren uitgebroken.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 16 augustus 2022, 07:16 uur
Tijdelijke sluiting 'Ter Apel' is een mogelijkheid, Rode Kruis doet dat nu al
Dagblad van het NoordenAlle opties zijn in beeld om een eind te maken aan de wantoestanden in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Tijdelijke sluiting ook.
» Dagblad van het Noorden
maandag 15 augustus 2022, 15:41 uur
Rode Kruis sluit servicepunt Ter Apel tijdelijk om veiligheid
de GelderlanderHet Rode Kruis heeft het humanitair servicepunt voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel tijdelijk gesloten, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Reden is de onrust van afgelopen weekend bij de hekken van het aanmeldcentrum. Het Rode Kruis gaat bepalen of het nog veilig is om medewerkers bij Ter Apel te laten staan.
» de Gelderlander
maandag 15 augustus 2022, 15:34 uur
Rode Kruis sluit hulppost Ter Apel na gevechten tussen asielzoekers
Dagblad van het NoordenHet Rode Kruis heeft het humanitair servicepunt voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel tijdelijk gesloten, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord.
» Dagblad van het Noorden
maandag 15 augustus 2022, 15:06 uur
Rode Kruis sluit servicepunt Ter Apel tijdelijk na ruzie bij aanmeldcentrum
NU.nlHet Rode Kruis heeft zijn servicepunt bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel tijdelijk gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Rode Kruis maandag na berichtgeving van RTV Noord. De reden voor de sluiting is een vechtpartij die zondagmiddag plaatsvond bij het aanmeldcentrum.
» NU.nl
maandag 15 augustus 2022, 13:18 uur
Rode Kruis sluit servicepunt na vechtpartij bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheAanleiding is de vechtpartij tussen asielzoekers, die zondagmiddag buiten voor de poort uitbrak.
» RTV Drenthe
maandag 15 augustus 2022, 13:01 uur
Rode Kruis sluit servicepunt na vechtpartij bij aanmeldcentrum Ter Apel (update)
RTV NoordHet Rode Kruis heeft het servicepunt bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel per direct gesloten. Aanleiding is de vechtpartij tussen asielzoekers, die zondagmiddag buiten voor de poort uitbrak.
» RTV Noord
zondag 14 augustus 2022, 22:50 uur
Vechtpartij bij aanmeldcentrum Ter Apel, weer moeten mensen buiten slapen
NOSVoor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is zondagmiddag een vechtpartij geweest. Bij de hekken zijn twee groepen slaags geraakt. De politie kwam tussenbeide, maar heeft niemand gearresteerd.
» NOS
zondag 14 augustus 2022, 19:04 uur
Opnieuw slapen asielzoekers nacht buiten de poorten van Ter Apel
Leeuwarder CourantOok in de nacht van zondag op maandag zullen naar verwachting mensen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel buiten moeten slapen. Om hoeveel mensen het gaat, is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag aan het begin van de avond. "We zijn nog druk bezig met het regelen van plekken."
» Leeuwarder Courant
zondag 14 augustus 2022, 11:20 uur
COA zoekt vandaag op zelfde manier naar plekken: 'We blijven bellen'
NU.nlHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat vandaag verder zoeken naar slaapplekken voor asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Zaterdag lukte dat niet. Daardoor moesten meer dan tweehonderd mensen buiten op het gras onder een deken slapen.
» NU.nl
zondag 14 augustus 2022, 11:17 uur
In beeld | Ruim tweehonderd asielzoekers bij Ter Apel moesten buiten slapen
NU.nlRuim tweehonderd asielzoekers in Ter Apel sliepen afgelopen nacht in de buitenlucht. Het asielzoekerscentrum zit vol en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon geen andere slaapplek voor ze vinden. De overvolle asielopvang leidt tot schrijnende beelden.
» NU.nl
zondag 14 augustus 2022, 10:52 uur
In beeld | Honderden asielzoekers moeten buiten slapen bij Ter Apel
NU.nlHonderden asielzoekers hebben de afgelopen nacht doorgebracht in de buitenlucht in Ter Apel. Het asielzoekerscentrum zit vol en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon geen andere slaapplek vinden. De overvolle asielopvang leidt tot schrijnende beelden.
» NU.nl
zondag 14 augustus 2022, 08:37 uur
200 asielzoekers slapen buiten in Ter Apel. Zo ging het eraan toe
Dagblad van het NoordenBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moesten 200 tot 250 asielzoekers zaterdagnacht buiten slapen, zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Er is wel geprobeerd mensen elders onder te brengen, maar dat is niet gelukt.
» Dagblad van het Noorden
zondag 14 augustus 2022, 08:27 uur
Een van de drukste nachten ooit bij aanmeldcentrum in Ter Apel
RTV DrentheBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben vannacht naar schatting zeker 200 tot 250 asielzoekers buiten geslapen.
» RTV Drenthe
zondag 14 augustus 2022, 01:18 uur
In Beeld: Meer dan 200 asielzoekers slapen buiten in Ter Apel
RTV NoordOp een dekentje ligt een knuffelbeer. 'Teddy, teddy', roept een 9-jarig meisje uit Syrië. Ze pakt het beertje stevig vast en drukt het tegen haar borst. Het is misschien wel haar enige troost als ze zaterdagavond buiten slaapt bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.
» RTV Noord
zaterdag 13 augustus 2022, 22:22 uur
Ruim 200 asielzoekers slapen komende nacht buiten in Ter Apel. COA: 'Zo gaat het al vele weken'
Dagblad van het NoordenZo’n 250 vluchtelingen moeten zaterdagnacht buiten slapen in Ter Apel, op het terrein voor het asielcentrum. Er is geen onderdak voor hen gevonden.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 13 augustus 2022, 21:40 uur
COA: ruim 200 asielzoekers slapen buiten in Ter Apel
de TelegraafBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten naar schatting zeker 200 tot 250 asielzoekers komende nacht buiten slapen, zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Zaterdag is wel geprobeerd mensen elders onder te brengen, maar dat is niet gelukt.
» de Telegraaf
zaterdag 13 augustus 2022, 21:36 uur
Aankomende nacht ruim 200 buitenslapers in Ter Apel: 'De situatie is zeer zorgelijk'
RTV NoordBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten ruim 200 mensen de aankomende nacht mogelijk buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 'De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang', aldus een woordvoerder.
» RTV Noord
zaterdag 13 augustus 2022, 19:44 uur
COA geeft zoektocht naar slaapplek voor honderden asielzoekers op
NU.nlHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de zoektocht opgegeven naar een slaapplek op zaterdag voor honderden asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat laat een woordvoerder weten aan NU.nl. De organisatie die verantwoordelijk is voor de opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland zegt de zoektocht zondag voort te zetten.
» NU.nl
zaterdag 13 augustus 2022, 16:36 uur
Weer moeten enkele honderden asielzoekers bij Ter Apel buiten slapen
NOSBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten aankomende nacht enkele honderden mensen buiten slapen. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is er geen zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, zowel bij de reguliere als crisisnoodopvang. "De situatie is zeer zorgelijk."
» NOS
zaterdag 13 augustus 2022, 14:11 uur
Aankomende nacht mogelijk paar honderd buitenslapers in Ter Apel: 'De situatie is zeer zorgelijk'
RTV NoordBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten een paar honderd mensen de aankomende nacht mogelijk buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 'De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang', aldus een woordvoerder.
» RTV Noord
zaterdag 13 augustus 2022, 13:59 uur
Mogelijk slapen vannacht paar honderd mensen buiten in Ter Apel: 'Situatie is zeer zorgelijk'
Dagblad van het NoordenBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten een paar honderd mensen de aankomende nacht mogelijk buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). „De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang”, aldus een woordvoerder.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 13 augustus 2022, 13:57 uur
COA: paar honderd mensen moeten buiten slapen in Ter Apel
RTV DrentheVolgens het COA zit het "behoorlijk klem" en moeten vandaag een paar honderd mensen op het grasveld slapen als er geen opvang geregeld wordt.
» RTV Drenthe
zaterdag 13 augustus 2022, 13:54 uur
COA: mogelijk paar honderd asielzoekers moeten op grasveld slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel
Brabants DagbladBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten een paar honderd mensen de aankomende nacht buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). ,,De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang”, aldus een woordvoerder.
» Brabants Dagblad
zaterdag 13 augustus 2022, 13:45 uur
COA: mogelijk slapen paar honderd mensen buiten in Ter Apel
Leeuwarder CourantBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten een paar honderd mensen de aankomende nacht mogelijk buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang", aldus een woordvoerder.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Drenthe
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Ter Apel

24 september 18:06Tientallen auto’s vernield in Ter Apel, verdachte aangehouden
21 september 20:35COA: voor iedereen bij Ter Apel onderdak in aankomende nacht
16 september 20:44Ter Apel loopt weer vol met minderjarige vluchtelingen
14 september 16:56Man (22) die vloeistof gooide door hek azc Ter Apel voorlopig vrijgelaten
12 september 22:10Moeder overleden baby Ter Apel schakelt advocaat in om sectierapport te krijgen
11 september 18:25Artsen zonder Grenzen stopt medische hulp in Ter Apel
11 september 13:00Nog geen ingrijpen politie nodig sinds noodverordening Ter Apel
11 september 11:56Ministerie zegt sorry voor afslaan hulp stichting bij opvang asielzoekers Ter Apel
10 september 21:43COA: geen buitenslapers Ter Apel, 441 mensen elders ondergebracht
10 september 15:45Een kale hal met vierhonderd veldbedjes: Goes maakt zich klaar voor komst nieuwe asielzoekers
9 september 12:32Voorarrest verlengd van man (22) die vloeistof spoot door hek azc Ter Apel
9 september 06:31Vluchtelingen slapen in de regen voor aanmeldcentrum Ter Apel
8 september 18:59Van der Burg: 'Buitenslapen in Ter Apel vanaf volgende week verboden'
6 september 14:27Verdachte van spuiten vloeistof bij azc Ter Apel is man (22)
4 september 21:09Honderden demonstreren op Museumplein in Amsterdam voor humanere behandeling in Ter Apel
2 september 13:53Alleenreizende minderjarige asielzoekers weggehaald uit Ter Apel
2 september 12:57Raad van Europa: mensenrechten in Ter Apel zijn in het geding
2 september 12:02OM: geen aanwijzing strafbaar feit bij overlijden baby in Ter Apel
2 september 11:41Bewonersavond moet mogelijke zorgen om crisisopvang wegnemen
31 augustus 22:17Spijt, pijn, zorgen en selfies: koning Willem-Alexander bezoekt aanmeldcentrum Ter Apel
RSS.