menu
zoek

Nieuws Ter Apel

Weer sliepen zo'n 700 mensen buiten in Ter Apel, deel krijgt noodopvang in Apeldoorn

vrijdag 26 augustus 2022, 06:15 uur

De asielzoekers hebben in Apeldoorn vier dagen onderdak, meldt de Stentor.

Waar: Molenplein in Ter Apel

» RTV Drenthe


Kaart nieuws Ter Apel. Locatie nieuws: 52.87499 / 7.06229 Molenplein
Molenplein in Ter Apel


donderdag 25 augustus 2022, 21:16 uur
Honderden mensen lopen protestmars naar aanmeldcentrum Ter Apel
NU.nlIn Ter Apel hebben donderdagavond honderden mensen meegelopen met een protestmars naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers. De inwoners zeggen genoeg te hebben van de overlast die asielzoekers zouden veroorzaken in hun dorp. Veel protesten in de mars richtten zich voornamelijk op de (plaatselijke) bestuurders.
» NU.nl
donderdag 25 augustus 2022, 21:10 uur
Voor derde nacht op rij slapen 700 mensen buiten in Ter Apel
Dagblad van het NoordenBij het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen donderdagnacht voor de derde opeenvolgende keer ongeveer 700 mensen buiten.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 21:07 uur
Honderden deelnemers bij protestmars naar aanmeldcentrum Ter Apel
NOSIn Ter Apel hebben enkele honderden mensen meegelopen met een protestmars. De ongeveer 500 deelnemers, onder wie veel inwoners van Ter Apel, liepen vanaf het centraal gelegen Molenplein richting het aanmeldcentrum voor asielzoekers aan de rand van het dorp. Ze haalden hun beoogde eindbestemming niet: voordat ze bij het aanmeldcentrum waren, stuitten ze op een afzetting en keerden ze om.
» NOS
donderdag 25 augustus 2022, 20:21 uur
Honderden demonstranten lopen uit protest naar aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheBij de aftrap van de wandeling rond 19.00 uur heeft de organisatie deelnemers expliciet gezegd dat demonstranten die racistische uitlatingen doen, uit de wandeling worden gezet.
» RTV Drenthe
donderdag 25 augustus 2022, 20:10 uur
Honderden mensen wandelen uit protest naar aanmeldcentrum Ter Apel
Dagblad van het NoordenIn Ter Apel wandelden donderdagavond honderden mensen uit protest vanaf het Molenplein naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 20:01 uur
Honderden mensen wandelen uit protest naar aanmeldcentrum Ter Apel
de TelegraafIn Ter Apel wandelden donderdagavond honderden mensen uit protest vanaf het Molenplein naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers. De wandelaars deden dat naar eigen zeggen, zo is te lezen in de aankondiging van de demonstratie, vanwege overlast die er in het dorp is door asielzoekers. Inwoners van het dorp zijn aanwezig, maar ook mensen uit de rest van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.
» de Telegraaf
donderdag 25 augustus 2022, 16:44 uur
Hotelketens willen Ter Apel ontlasten door extra vluchtelingen op te vangen
Dagblad van het NoordenHotelketens Postillion Hotels en Fletcher Hotels staan open voor de opvang van extra vluchtelingen om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten, zeggen de hotels desgevraagd. Ze zijn hiervoor niet benaderd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 11:21 uur
Voor tweede nacht op rij sliepen 700 mensen buiten in Ter Apel
Dagblad van het NoordenBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van woensdag op donderdag ruim zevenhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook in de nacht van dinsdag op woensdag sliepen er ongeveer zevenhonderd mensen buiten.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 07:51 uur
Honderden mensen slapen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
Leeuwarder CourantBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw honderden mensen buiten geslapen. Een aantal mensen sliep onder de luifels die eerder zijn neergezet om beschutting te bieden, maar ook op plekken daaromheen hadden asielzoekers een plekje gevonden.
» Leeuwarder Courant
donderdag 25 augustus 2022, 06:00 uur
Nieuwe reeks dieptepunten in Ter Apel: dode baby, opnieuw tenten geruimd en slecht eten
Dagblad van het NoordenLeed stapelde zich woensdag op leed bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een baby van drie maanden overleed in het centrum en een recordaantal van 700 vluchtelingen sliep in de nacht van dinsdag op woensdag buiten.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 25 augustus 2022, 00:19 uur
COA: vannacht weer minstens 700 buitenslapers in Ter Apel
NOSOok vannacht slapen er weer zeker 700 mensen buiten bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan RTV Noord. Dat zijn er net zo veel als vorige nacht, toen sprake was van een record.
» NOS
woensdag 24 augustus 2022, 23:16 uur
COA schat opnieuw minstens 700 buitenslapers in Ter Apel
RTV DrentheAfgelopen nacht sliepen er ook al ongeveer 700 mensen buiten voor het hek van het aanmeldcentrum. Zoveel buitenslapers waren er in Ter Apel nog nooit.
» RTV Drenthe
woensdag 24 augustus 2022, 22:37 uur
COA schat opnieuw 'minstens 700 buitenslapers' in Ter Apel
RTV NoordHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) schat dat voor de poort van het aanmeldcentrum in ter Apel 'minstens zevenhonderd' asielzoekers de nacht in de open lucht hebben doorgebracht.
» RTV Noord
woensdag 24 augustus 2022, 19:22 uur
Baby overleden bij aanmeldcentrum Ter Apel
Blik op NieuwsBij het aanmeldcentrum in Ter Apel is een drie maanden oude baby overleden in een sporthal. Dit bevestigd een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers aan Het Parool. De doodsoorzaak van de zuigeling is niet bekend. Dit is onderwerp van onderzoek.
» Blik op Nieuws
woensdag 24 augustus 2022, 19:22 uur
Inspecties onderzoeken overlijden baby in Ter Apel, doodsoorzaak nog onbekend
NU.nlEen drie maanden oude baby is overleden in de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. De doodsoorzaak moet nog worden onderzocht. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid nemen het voortouw.
» NU.nl
woensdag 24 augustus 2022, 19:03 uur
Inspecties doen onderzoek naar dood baby in noodopvang Ter Apel
Leeuwarder CourantDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoeken de dood van de baby van drie maanden in de sporthal bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. De inspecties onderzoeken alle aspecten die mogelijk een rol gespeeld kunnen hebben bij het overlijden, meldt de IGJ.
» Leeuwarder Courant
woensdag 24 augustus 2022, 18:06 uur
Honderden lege plekken in een tent maar recordaantal asielzoekers slaapt buiten, hoe zit dat?
de TelegraafTerwijl een recordaantal asielzoekers buiten de poorten van Ter Apel slaapt, staat op het terrein van het aanmeldcentrum een paviljoentent met tweehonderd slaapplaatsen leeg. Intussen heeft de toestand in en rond het centrum een nieuw dieptepunt bereikt nu er een drie maanden oude baby is overleden.
» de Telegraaf
woensdag 24 augustus 2022, 16:55 uur
Waarom asielzoekers er in Ter Apel soms zelf voor kiezen om buiten te slapen
NU.nlEen recordaantal asielzoekers sliep in de nacht van dinsdag op woensdag buiten voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het betekent niet dat er voor al deze zevenhonderd mensen geen opvangplek was. Sommigen kiezen er zelf voor om buiten te slapen. Waarom doen ze dat?
» NU.nl
woensdag 24 augustus 2022, 16:40 uur
Politie fouilleert asielzoekers op terrein aanmeldcentrum in Ter Apel
Dagblad van het NoordenDe politie is woensdagmiddag begonnen met het preventief fouilleren van asielzoekers op het het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 24 augustus 2022, 16:15 uur
Baby van drie maanden oud overleden bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheHoe de baby is overleden, moet nog worden onderzocht.
» RTV Drenthe
woensdag 24 augustus 2022, 16:07 uur
Drie maanden oude baby overleden in sporthal bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV NoordIn de sporthal bij het aanmeldcentrum Ter Apel is een drie maanden oude baby overleden. In de hal verblijven vooral vrouwen, kinderen en mensen met een slechte gezondheid.
» RTV Noord
woensdag 24 augustus 2022, 15:59 uur
Baby overleden in sporthal bij aanmeldcentrum Ter Apel
Dagblad van het NoordenBij de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is in de nacht van dinsdag op woensdag een drie maanden oude baby overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA na een bericht van Het Parool. Hoe de baby exact is overleden moet nog worden onderzocht, aldus de woordvoerder.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 24 augustus 2022, 15:49 uur
Baby van drie maanden overleden in sporthal Ter Apel
Leeuwarder CourantIn de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is een drie maanden oude baby overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), meldt Het Parool. De doodsoorzaak is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht, aldus een woordvoerder van het COA.
» Leeuwarder Courant
woensdag 24 augustus 2022, 15:49 uur
Drie maanden oude baby overleden in sporthal bij aanmeldcentrum Ter Apel
BN DeStemIn de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is een drie maanden oude baby overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De doodsoorzaak is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht, aldus een woordvoerder van het COA.
» BN DeStem
woensdag 24 augustus 2022, 15:48 uur
Baby van drie maanden overleden in sporthal Ter Apel
Dagblad van het NoordenIn de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is in de nacht van dinsdag op woensdag een drie maanden oude baby overleden.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 24 augustus 2022, 15:44 uur
Baby van drie maanden overleden in sporthal Ter Apel
de TelegraafIn de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is een drie maanden oude baby overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De doodsoorzaak is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht, meldt een woordvoerder van het COA.
» de Telegraaf
woensdag 24 augustus 2022, 14:59 uur
Van der Burg bezig met extra opvanglocatie in buurt Ter Apel
Dagblad van het NoordenStaatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) is "volop bezig" met een tijdelijke extra opvanglocatie in de buurt van Ter Apel. Daar zouden asielzoekers voor korte tijd opgevangen kunnen worden als ze niet meteen terecht kunnen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. De afgelopen tijd sliepen telkens honderden mensen buiten, omdat er geen ruimte was voor alle nieuwkomers.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 24 augustus 2022, 11:21 uur
700 mensen sliepen afgelopen nacht buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
NU.nlZevenhonderd asielzoekers in Ter Apel sliepen in de nacht van dinsdag op woensdag in de buitenlucht. Dat is een stuk meer dan de nachten ervoor.
» NU.nl
woensdag 24 augustus 2022, 10:40 uur
Afgelopen nacht sliepen 700 mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
NU.nlIn de nacht van dinsdag op woensdag hebben 700 mensen buitengeslapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat is veel meer dan de nachten ervoor.
» NU.nl
woensdag 24 augustus 2022, 10:37 uur
Nog nooit zoveel buitenslapers in Ter Apel: 700 mensen slapen buiten
RTV NoordVoor het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ongeveer zevenhonderd mensen buiten geslapen. Dat is bijna het dubbele van de nachten daarvoor; toen sliepen er rond de vierhonderd asielzoekers buiten.
» RTV Noord
woensdag 24 augustus 2022, 10:33 uur
Niet eerder sliepen zoveel mensen buiten in Ter Apel: 700
RTV DrentheDe afgelopen nachten brachten ook al honderden mensen de nacht buiten door bij het aanmeldcentrum. De afgelopen twee nachten op rij lag dat aantal op 400.
» RTV Drenthe
woensdag 24 augustus 2022, 10:28 uur
Asielcrisis Ter Apel: vannacht hebben 700 mensen buiten geslapen
NOSBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben afgelopen nacht ongeveer 700 mensen buiten geslapen. Volgens het COA zijn er onvoldoende opvangplekken beschikbaar gesteld.
» NOS
woensdag 24 augustus 2022, 10:23 uur
700 mensen sliepen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
Leeuwarder CourantBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ongeveer zevenhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De afgelopen nachten brachten ook al honderden mensen buiten de nacht buiten door bij het aanmeldcentrum, waar het al maanden te druk is.
» Leeuwarder Courant
woensdag 24 augustus 2022, 10:22 uur
700 mensen sliepen afgelopen nacht buiten in Ter Apel, Rode Kruis sluit servicepunt
de TelegraafBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ongeveer zevenhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De twee nachten hiervoor moesten ongeveer vierhonderd mensen de nacht buiten doorbrengen.
» de Telegraaf
woensdag 24 augustus 2022, 10:20 uur
700 mensen sliepen afgelopen nacht buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
de GelderlanderBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben vannacht zevenhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Nog niet eerder waren het er zoveel. De afgelopen dagen brachten ook al honderden mensen de nacht buiten door bij het centrum.
» de Gelderlander
woensdag 24 augustus 2022, 10:20 uur
700 mensen sliepen afgelopen nacht buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
PZCBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben vannacht zevenhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Nog niet eerder waren het er zoveel. De afgelopen dagen brachten ook al honderden mensen de nacht buiten door bij het centrum.
» PZC
dinsdag 23 augustus 2022, 22:26 uur
Ook vannacht weer 400 buitenslapers voor aanmeldcentrum Ter Apel
RTV NoordVoor de derde achtereenvolgende nacht zullen voor het aanmeldcentrum in Ter Apel rond de vierhonderd asielzoekers de nacht in de buitenlucht doorbrengen.
» RTV Noord
dinsdag 23 augustus 2022, 11:45 uur
Opnieuw sliepen 400 mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheDe mensen lagen onder meer onder de luifels die ter beschutting zijn geplaatst.
» RTV Drenthe
dinsdag 23 augustus 2022, 11:38 uur
Opnieuw zeker 400 buitenslapers bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV NoordOpnieuw hebben er zeker 400 mensen buiten de poorten van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat zijn er net zoveel als de nacht ervoor.
» RTV Noord
dinsdag 23 augustus 2022, 11:27 uur
Voor tweede nacht op rij sliepen 400 mensen buiten in Ter Apel
Leeuwarder CourantBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van maandag op dinsdag weer zo'n vierhonderd mensen buiten geslapen. Dat laat een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Het was de tweede nacht op rij dat er zo veel mensen buiten sliepen.
» Leeuwarder Courant
maandag 22 augustus 2022, 22:05 uur
Mensen slapen opnieuw buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV NoordHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat er vanwege de drukte komende nacht opnieuw mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Om hoeveel mensen het ongeveer gaat, kon een COA-woordvoerster nog niet zeggen, maar ze liet doorschemeren dat het vermoedelijk niet minder zijn dan afgelopen nacht.
» RTV Noord
maandag 22 augustus 2022, 21:21 uur
Mensen slapen opnieuw buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
Dagblad van het NoordenHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat er komende nacht opnieuw mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Om hoeveel mensen het ongeveer gaat, kon een COA-woordvoerder nog niet zeggen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 22 augustus 2022, 21:03 uur
Mensen slapen opnieuw buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
Leeuwarder CourantHet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat er vanwege de drukte komende nacht opnieuw mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Om hoeveel mensen het ongeveer gaat, kon een COA-woordvoerster nog niet zeggen.
» Leeuwarder Courant
maandag 22 augustus 2022, 13:07 uur
Nieuw 'record': afgelopen nacht 400 buitenslapers in Ter Apel
RTV NoordOngeveer vierhonderd asielzoekers hebben bij het aanmeldcentrum in Ter Apel de nacht van zondag op maandag in de buitenlucht doorgebracht. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» RTV Noord
maandag 22 augustus 2022, 12:46 uur
Bij aanmeldcentrum Ter Apel hebben 400 mensen buiten geslapen
RTV DrentheHet is al maanden druk in het Groningse aanmeldcentrum, waar ook mensen de nacht doorbrachten op stoelen in de wachtruimtes
» RTV Drenthe
maandag 22 augustus 2022, 12:29 uur
Bij aanmeldcentrum Ter Apel hebben 400 mensen buiten geslapen
de TelegraafBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van zondag op maandag zo'n vierhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Nog niet eerder waren het er zoveel.
» de Telegraaf
maandag 22 augustus 2022, 02:55 uur
Weer slapen mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
Dagblad van het NoordenHet is wederom zo druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel dat asielzoekers buiten moeten slapen de komende nacht. Om hoeveel mensen het ongeveer gaat, kon een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nog niet zeggen.
» Dagblad van het Noorden
zondag 21 augustus 2022, 23:00 uur
Drukte bij Ter Apel houdt aan: opnieuw slapen zo'n 300 asielzoekers buiten
NU.nlHet is wederom zo druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel dat asielzoekers buiten moeten slapen. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het precies gaat. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) spreekt in gesprek met NU.nl van "een vergelijkbaar beeld" ten opzichte van eerdere nachten.
» NU.nl
zondag 21 augustus 2022, 22:54 uur
COA verwacht opnieuw honderden buitenslapers
RTV NoordIn de nacht van zondag op maandag slapen opnieuw honderden mensen buiten voor de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel.
» RTV Noord
zondag 21 augustus 2022, 22:28 uur
Weer slapen mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
de StentorHet was wederom zo druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel dat asielzoekers de afgelopen nacht buiten hebben moeten slapen. Om hoeveel mensen gaat, kon een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nog niet zeggen.
» de Stentor
zondag 21 augustus 2022, 22:28 uur
Weer slapen mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
Brabants DagbladHet was wederom zo druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel dat asielzoekers de afgelopen nacht buiten hebben moeten slapen. Om hoeveel mensen gaat, kon een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nog niet zeggen.
» Brabants Dagblad
zondag 21 augustus 2022, 16:37 uur
Weer overnachtten 300 mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
NOSBij het aanmeldcentrum van het COA in Ter Apel hebben vannacht opnieuw mensen buiten geslapen. Het waren er zo'n 300. Al dagen op rij is het zo druk dat honderden mensen buiten moeten overnachten.
» NOS
zondag 21 augustus 2022, 13:23 uur
Opnieuw 300 mensen die buiten slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV NoordDe afgelopen nacht hebben opnieuw rond de driehonderd mensen buiten geslapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat laat een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten.
» RTV Noord
zondag 21 augustus 2022, 13:09 uur
Weer hebben rond 300 mensen buiten geslapen bij aanmeldcentrum Ter Apel
de TelegraafWeer hebben rond de 300 mensen buiten geslapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat laat een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Het is al voor de zoveelste nacht op rij dat het zo druk was bij het aanmeldcentrum dat mensen buiten moesten overnachten.
» de Telegraaf
zaterdag 20 augustus 2022, 23:47 uur
Opnieuw sliepen mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
de GelderlanderVoor de zoveelste dag op rij was het zo druk bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel dat mensen zaterdagnacht buiten moeten slapen. Om hoeveel mensen het precies ging, kon een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers niet zeggen.
» de Gelderlander
zaterdag 20 augustus 2022, 23:47 uur
Opnieuw sliepen mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
PZCVoor de zoveelste dag op rij was het zo druk bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel dat mensen zaterdagnacht buiten moeten slapen. Om hoeveel mensen het precies ging, kon een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers niet zeggen.
» PZC
zaterdag 20 augustus 2022, 23:21 uur
Reeks zet zich voort: opnieuw slapen mensen buiten in Ter Apel
RTV DrentheDe vorige nacht sliepen 250 mensen buiten, de nachten daarvoor ging het om 300 en 70 mensen.
» RTV Drenthe
zaterdag 20 augustus 2022, 23:08 uur
En weer moeten mensen buiten slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel
de TelegraafVoor de zoveelste nacht op rij is het zaterdagavond opnieuw zo druk bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel dat mensen buiten moeten slapen komende nacht. Om hoeveel mensen het ongeveer gaat, kon een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) niet zeggen.
» de Telegraaf
zaterdag 20 augustus 2022, 16:05 uur
Zo'n 250 asielzoekers sliepen gisternacht buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
NU.nlIn de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ongeveer 250 asielzoekers buiten geslapen bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» NU.nl
zaterdag 20 augustus 2022, 15:19 uur
Weer ongeveer 250 buitenslapers in Ter Apel
RTV NoordOngeveer 250 asielzoekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag buiten geslapen bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Dit meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» RTV Noord
zaterdag 20 augustus 2022, 14:39 uur
Opnieuw 250 buitenslapers bij ‘risicogebied’ Ter Apel, niet voor iedereen plek
de StentorOngeveer 250 asielzoekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag buiten geslapen bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Dit meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Gisterenavond werd al duidelijk dat niet voor iedereen plek gevonden kon worden, maar aantallen waren toen nog onduidelijk.
» de Stentor
zaterdag 20 augustus 2022, 14:31 uur
Ongeveer 250 asielzoekers sliepen buiten bij Ter Apel
Dagblad van het NoordenOngeveer 250 asielzoekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag buiten geslapen bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Dit meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdagavond werd al duidelijk dat niet voor iedereen plek gevonden kon worden, maar aantallen waren toen nog onduidelijk.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 19 augustus 2022, 23:12 uur
COA: opnieuw slapen mensen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheNiet alleen vorige nacht, ook in de nacht van woensdag op donderdag sliepen mensen buiten. Volgens het COA waren dat ongeveer 70 mensen. In de nachten ervoor sliepen asielzoekers ook noodgedwongen in de buitenlucht.
» RTV Drenthe
vrijdag 19 augustus 2022, 18:49 uur
Hulppost Rode Kruis bij aanmeldcentrum Ter Apel gaat maandag weer open
RTV NoordHet Rode Kruis heeft besloten de hulppost bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel aanstaande maandag weer open te doen. Een bewaker gaat toezicht houden om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers veilig hun werk kunnen doen.
» RTV Noord
vrijdag 19 augustus 2022, 15:38 uur
COA en Rode Kruis: 'Situatie Ter Apel vreselijk, maar kunnen niet meer doen'
NU.nlAl weken slapen er per nacht tientallen tot honderden asielzoekers in de buitenlucht, omdat het te druk is bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Rode Kruis zijn allesbehalve blij met de situatie. Maar de organisaties vinden dat zij op de korte termijn niet meer voor de asielzoekers kunnen betekenen dan ze al doen.
» NU.nl
vrijdag 19 augustus 2022, 11:35 uur
Opnieuw honderden buitenslapers in Ter Apel
RTV NoordBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag rond de driehonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt persbureau ANP.
» RTV Noord
vrijdag 19 augustus 2022, 11:29 uur
300 mensen sliepen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
NOSBij het aanmeldcentrum in Ter Apel sliep afgelopen nacht wederom een grote groep in de openlucht. Het gaat om zo'n 300 mensen, zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
» NOS
vrijdag 19 augustus 2022, 10:19 uur
Zo'n 300 mensen sliepen vannacht buiten bij asielzoekerscentrum Ter Apel
NU.nlZo'n driehonderd asielzoekers sliepen afgelopen nacht in de buitenlucht in Ter Apel. Nog niet eerder waren het er zoveel. Het asielzoekerscentrum zit vol en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon geen andere slaapplek voor ze vinden.
» NU.nl
vrijdag 19 augustus 2022, 10:06 uur
Bij aanmeldcentrum Ter Apel hebben 300 mensen buiten geslapen
Leeuwarder CourantBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag rond de driehonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Nog niet eerder waren het er zoveel.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 19 augustus 2022, 10:04 uur
Bij aanmeldcentrum in Ter Apel slapen rond 300 mensen buiten. Niet eerder waren het er zoveel
Dagblad van het NoordenBij het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag rond de driehonderd mensen buiten geslapen.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 18 augustus 2022, 22:37 uur
Tientallen asielzoekers slapen buiten in Ter Apel
RTV Noord'Behoorlijk wat mensen' hebben de komende nacht geen plek in het aanmeldcentrum in Ter Apel en moeten de nacht buiten doorbrengen, aldus een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Om hoeveel mensen het gaat, is niet duidelijk. Maar volgens de woordvoerder zijn het er meer dan woensdagnacht.
» RTV Noord
donderdag 18 augustus 2022, 21:43 uur
Mensen slapen weer buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel
RTV DrentheOm hoeveel mensen het gaat is nog lastig in te schatten, maar volgens de woordvoerster 'zullen het er waarschijnlijk meer zijn dan afgelopen nacht'.
» RTV Drenthe
donderdag 18 augustus 2022, 21:25 uur
Mensen moeten weer buiten slapen bij aanmeldcentrum Ter Apel
Dagblad van het NoordenBij het aanmeldcentrum in Ter Apel is voor "behoorlijk wat mensen" komende nacht geen onderdak en zij zullen de nacht buiten moeten doorbrengen, aldus een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Om hoeveel mensen het gaat is nog lastig in te schatten, maar volgens de woordvoerster "zullen het er waarschijnlijk meer zijn dan afgelopen nacht". Hoewel toen de verwachting was dat er genoeg plek zou zijn in Ter Apel, moesten er toch 70 mensen buiten slapen.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: NOS
Foto: RTV Noord
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Ter Apel

25 november 16:03Arbeidsinspectie: Qbuzz schiet tekort bij begeleiding chauffeurs op bussen naar Ter Apel (update)
20 november 11:32Automobilist (48) rijdt onder invloed bijna het kanaal in bij Ter Apel: rijbewijs kwijt
17 november 06:00Directeur Museum Klooster Ter Apel vertrekt: 'Ik kan niet meer zoveel toevoegen'
11 november 16:01Jongen (17) uit Ter Apel aangehouden voor naar binnen sluipen bij woningen in binnenstad Groningen
9 november 23:09Raad Westerwolde wil onderzoeken wat asielcomplex Ter Apel oplevert
8 november 11:26VVD-fractievoorzitter Westerwolde over asieldiscussie: ‘Ik voel me in de steek gelaten’
5 november 08:31Straatcoaches ingezet tegen overlast asielzoekers Ter Apel
4 november 14:14Noodverordening Ter Apel wordt niet verlengd
31 oktober 23:04Twee mannen uit Ter Apel met gestolen goederen aangehouden in Drachten
28 oktober 19:40Advocaat mag gevangenis Ter Apel niet in na vermeende smokkel
22 oktober 20:05Opnieuw te veel minderjarige asielzoekers in Ter Apel
21 oktober 15:43Minderjarige vluchtelingen kregen beschimmeld brood in Stadskanaal
20 oktober 17:31'Geschrokken' ondernemer krijgt in Ter Apel uitgedeelde tenten in erbarmelijke staat terug
19 oktober 13:45Van der Burg: vrijdag nog steeds te veel jongeren in Ter Apel
19 oktober 11:43COA heeft nog één dag om 275 kinderen uit Ter Apel over te plaatsen
16 oktober 15:05Motorrijder raakt gewond bij botsing met auto bij Ter Apel
14 oktober 09:46Trekker botst frontaal op auto bij Ter Apel, man ernstig gewond
12 oktober 19:07Man vrijgesproken van spuiten vloeistof door hek Ter Apel
12 oktober 17:48Asielzoeker krijgt zes weken cel voor vernielen 23 auto's in Ter Apel
10 oktober 16:57Kinderombudsman stuurt brief over Ter Apel: 'Kinderen worden aan hun lot overgelaten'
RSS.