menu
zoek

Nieuws Terborg

Facebook delen

Politie onderzoekt plofkraak

donderdag 4 mei 2017, 12:58 uur

In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 mei, rond 02.00 uur, hebben onbekenden een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Walstraat in Terborg. De kraak is mislukt, er is geen geld buitgemaakt. Er is niemand gewond geraakt.


Waar: Walstraat in Terborg

Heeft u ook iets gezien en de politie nog niet gesproken? Of heeft u wellicht camerabeelden waarop de gebruikte voertuigen en/of daders te zien zijn? Neem dan zsm contact op met de politie! De politie kwam direct na de melding ter plaatse en heeft ook in de omgeving gezocht, maar de daders waren er al vandoor. De pinautomaat bleek met een explosief te zijn opgeblazen. Een explosievenverkenner van de politie kwam ter plaatse om de situatie te beoordelen, toen hij het sein veilig gaf kon het sporenonderzoek ter plaatse van start gaan. Toen werd ook duidelijk dat er geen geld buitgemaakt is. Meerdere omwonenden bleken wakker te zijn geworden van de knal. Vlak na de plofkraak zagen getuigen een zwarte scooter met twee personen met slank postuur en muts over hun hoofd (geen helm) wegrijden, met vlak daarachter een witte VW Caddy. Het is niet bekend hoeveel inzittenden daar in zaten. De scooter en auto reden weg via de Elsensohnstraat en sloegen op de Industrieweg rechtsaf, richting Doetinchemseweg.

Tips
Denkt u ook de daders of genoemde voertuigen voor of na de kraak gezien te hebben afgelopen nacht? Neem dan zsm contact op met de politie via 0900-8844. Weet u meer en wilt u anoniem een tip doorgeven, dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Camerabeelden
De politie onderzoekt of er camerabeelden zijn van de daders. Als u beschikt over een beveiligingscamera die de voertuigen en/of daders heeft vastgelegd, neem ook dan zsm contact op met de politie.  Dat kan via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.   2017201150

Diefstal/Heling in Terborg

» Politie.nl
Kaart nieuws Terborg. Locatie nieuws: 51.92002 / 6.35872 Walstraat


donderdag 4 mei 2017, 15:41 uur
Rabobank schroeft pin-beveiliging verder op na nieuwe plofkraak
de GelderlanderTERBORG - De Rabobank denkt dat de maatregelen die genomen zijn tegen plofkraken op geldautomaten onvoldoende zijn. Een nieuwe plofkraak, dit keer in Terborg in de nacht van woensdag op donderdag, zet de bank ertoe aan extra maatregelen te nemen.
» de Gelderlander
donderdag 4 mei 2017, 13:33 uur
Plofkraak Terborg mislukt, dieven vertrekken zonder buit
de GelderlanderTERBORG - De plofkraak die vannacht is gepleegd op een pinautomaat van de Rabobank in de Walstraat in Terborg heeft de daders geen geld opgeleverd. Daarmee is de kraak volgens de politie mislukt. 
» de Gelderlander
donderdag 4 mei 2017, 07:53 uur
Opnieuw plofkraak op pinautomaat in Gelderse Terborg
de StentorIn het Gelderse Terborg is vannacht een plofkraak gepleegd op een pinautomaat in een oud bankgebouw. Of daar geld bij buit is gemaakt, is niet bekend. Wel is het pingedeelte van de automaat volledig uit de muur geslagen.
» de Stentor
donderdag 4 mei 2017, 07:35 uur
Geen buit na plofkraak op Gelderse automaat Rabobank
NOSIn Terborg in Gelderland is vannacht een plofkraak gepleegd op een filiaal van de Rabobank. Rond 02.00 uur bliezen criminelen de pinautomaat uit de muur. Getuigen zagen een witte bestelbus en een zwarte scooter wegrijden.
» NOS
donderdag 4 mei 2017, 07:16 uur
Plofkraak in Terborg
de TelegraafEen plofkraak in het Gelderse Terborg heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor veel schade gezorgd. De geldautomaat is uit de muur gerukt en de brokstukken lagen tot 40 meter ver.
» de Telegraaf
donderdag 4 mei 2017, 07:14 uur
Opnieuw plofkraak op pinautomaat in Terborg
de GelderlanderTERBORG - In Terborg is vannacht rond 02.00 uur een plofkraak gepleegd op een pinautomaat in  een oud bankgebouw aan de Walstrraat. Of daar geld bij buit is gemaakt, is niet bekend. Wel is het pingedeelte van de automaat volledig uit de muur geslagen.
» de Gelderlander
donderdag 4 mei 2017, 06:48 uur
Opnieuw plofkraak pinautomaat Rabobank
Hart van NederlandIn Terborg is aan de Walstraat woensdagnacht een plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank gepleegd. De politie meldt dat dat de plofkraak rond 2.00 uur ‘s nachts heeft plaatsgevonden. De geldautomaat zit in het pand van een fysiotherapeut. Het voorste gedeelte van de automaat is volledig weggeslagen.
» Hart van Nederland
donderdag 4 mei 2017, 05:41 uur
Opnieuw plofkraak pinautomaat Rabobank
Omroep GelderlandIn Terborg is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank gepleegd. Dat gebeurde aan de Walstraat.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Terborg

5 augustus 12:29Scherpe hooigeur te ruiken na uitbranden schuur in Terborg
6 februari 10:33Politie vraagt camerabeelden nadat automobilist inrijdt op moeder met baby in Terborg
5 februari 20:15'Dit is een monster', automobilist wilde vrouw met kinderwagen rammen
29 september 13:54Brandweer redt hond bij zolderbrand in Terborg
31 augustus 07:45Opnieuw geen treinen tussen Doetinchem en Terborg door aanrijding
28 juni 11:17Kalveren gered bij brand in schuur in Terborg
26 januari 11:03Gelderland wil 10.000 buitenlandse toptalenten binnenhalen
1 juli 21:26Verpleeghuis Terborg nog dagen afhankelijk van noodstroom
1 juli 12:33Verpleeghuis Terborg zonder stroom na brand; geen noodsituatie
4 mei 15:41Rabobank schroeft pin-beveiliging verder op na nieuwe plofkraak
27 april 11:00Beschonken man rijdt op eigen oprit over kinderfiets
26 april 10:41Zesde verdachte aangehouden voor groot drugslab, andere verdachten langer vast
14 april 17:16Inwoners Terborg reageren met afschuw op beroving 96-jarige: 'Wat voor held op sokken doet zoiets?'
11 april 18:37Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg
11 april 18:37Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg
RSS.