menu
zoek

Nieuws Terneuzen

Facebook delen

Samenscholingsverbod in Terneuzen

donderdag 10 oktober 2019, 16:59 uur

In verband met het opruiien en het aanzetten tot geweld door scholieren in Terneuzen heeft de burgemeester vandaag een samenscholingsverbod uitgevaardigd. Hierbij de brief die is gericht aan de leerlingen en ouders van de betreffende scholen.


Beste leerlingen en ouders, Zoals jullie weten zijn er deze week diverse incidenten geweest tussen leerlingen van het Lodewijk College en/of Scalda en/of de Sprong. Een grote groep jongeren was zowel dinsdag als woensdag op straat omdat er (via social media) opgeroepen werd om met elkaar de confrontatie aan te gaan. De politie heeft ingegrepen en verdere escalatie voorkomen. De politie constateert dat opruiing en aanzetten tot samenscholing en geweld blijft aanhouden. Dit gedrag wordt niet getolereerd. Om dit te voorkomen en aan te pakken heeft de lokale driehoek van gemeente, politie en openbaar ministerie, in samenspraak met het Lodewijk College tot de volgende maatregelen besloten: Vanaf donderdag 10 oktober 16.00 uur zal voor de duur van een week een samenscholingsverbod gelden voor de kern van Terneuzen. Alle leerlingen van het Lodewijk college en Scalda krijgen op 10-10-2019 uitleg van de directie en de politie over de incidenten en de inhoud van deze brief. De politie is zichtbaar en onzichtbaar actief rondom de ongeregeldheden. Zij houden de zaken goed in beeld, zowel online als offline. Zij treden op tegen het aanzetten van opruiing en vechtpartijen. Dit is strafbaar. Hier staan serieuze consequenties tegenover. Personen die zich hieraan schuldig maken lopen het risico te worden aangehouden. De personen die een mobiele telefoon gebruiken bij het aanzetten tot vechtpartijen of deze gebruiken bij het filmen vechtpartijen, raken deze kwijt. De telefoon wordt in beslag genomen door de politie en eveneens loopt men het risico te worden aangehouden. Het samenscholingsverbod geldt van 10-10-2019, 16.00 uur tot 17-10-2019 voor de kern van Terneuzen. Dit houdt in dat je niet met meerdere mensen bij elkaar mag staan. Dit is dan strafbaar en bij overtreding worden forse boetes uitgedeeld. De straffen worden hoger dan normaal omdat de leerlingen van tevoren gewaarschuwd zijn. De scholen zullen maatregelen nemen tegen leerlingen, waarvan bekend is dat zij deelnemen aan de vechtpartijen en/of opruiing. Dit kan een schorsing inhouden. De personen waarvan bekend is dat zij aanzetten tot vechtpartijen en/of hieraan deelnemen kunnen een huisbezoek van de politie verwachten. We realiseren ons dat dit verregaande maatregelen zijn. Maar we vinden dat er snel een einde moet komen aan deze situatie. Geweld en agressief gedrag tolereren we niet en verdere escalatie moet voorkomen worden. Leerlingen moeten veilig naar school kunnen en omwonenden moeten gevrijwaard zijn van geweld op straat. De rust moet terugkeren. Wij zullen jullie op de hoogte houden van het verdere verloop. Ik hoop u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Dit bericht verstuur ik namens de gemeente en de politie. Met vriendelijke groet, namens de schoolleiding J. Roosse, rector

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Terneuzen

» Politie.nl

vrijdag 11 oktober 2019, 12:38 uur
Lodewijk College zet alles op alles om rust te laten terugkeren
PZCTERNEUZEN - Het Lodewijk College in Terneuzen zet alles op alles om de rust te laten terugkeren onder de leerlingen van de middelbare school. ,,We zitten erbovenop", laat directeur Jan Roose weten.
» PZC
donderdag 10 oktober 2019, 18:49 uur
Terneuzen stelt samenscholingsverbod voor jongeren in
MetroDe gemeente Terneuzen heeft in samenspraak met politie en justitie een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor de stad Terneuzen.
» Metro
donderdag 10 oktober 2019, 15:45 uur
Samenscholingsverbod Terneuzen wegens spanningen tussen leerlingen
Omroep ZeelandIn Terneuzen geldt vanaf 16.00 uur vanmiddag een samenscholingsverbod. De gemeente heeft de maatregel genomen na spanningen tussen leerlingen. Het verbod geldt voor minimaal een week en is vanmiddag door de politie toegelicht op het Lodewijk College.
» Omroep Zeeland
donderdag 10 oktober 2019, 15:44 uur
Samenscholingsverbod in Terneuzen na massale opkomst voor vechtpartijen
PZCTERNEUZEN - Om opstootjes tussen jongeren te voorkomen is voor de hele kern Terneuzen een samenscholingsverbod afgekondigd. De maatregel is vanmiddag om vier uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: Metro

Meer nieuws uit Terneuzen

17 oktober 17:38Twee gewonden bij ongeluk in tunnelbuis - Westerscheldetunnel om 19.15 uur weer open
17 oktober 13:51Samenscholingsverbod in Terneuzen niet meer van kracht
16 oktober 21:23Jongen (18) aangehouden voor opruiing rond dreigende vechtpartijen in Terneuzen
11 oktober 12:38Lodewijk College zet alles op alles om rust te laten terugkeren
9 oktober 15:03Meisje (16) aangehouden voor opruiing in Terneuzen
8 oktober 09:55Vlag halfstok bij Dow: onderhoud stilgelegd en alle werknemers ingelicht over dodelijk ongeluk
4 oktober 08:26Agrimarkten Roosendaal en Terneuzen verder als Jumbo en Lidl
2 oktober 19:24Automobilist moet auto inleveren bij verkeerscontrole
2 oktober 19:14Mensen helpen handje mee met 'drugsdumping' in hartje Terneuzen
30 september 17:06Terneuzense Chlo├ź op Boerinnenkalender
29 september 12:57Politie lost waarschuwingsschot in Terneuzen
27 september 11:45Gebouw vol damp door lekkend vat bij ICL-IP in Terneuzen
20 september 15:45Politie en gemeente waarschuwen straatracers: 160 euro boete voor deelnemers en bezoekers
17 september 15:27Zeeland rolt rode loper uit voor wilde bij
15 september 12:41Groep 7 wil strenge invaljuf niet en 'staakt' met succes
13 september 15:03North Sea Port test sneller schutten zeeschepen
12 september 15:59Terneuzenaar aangehouden voor bezit van verboden wapens
11 september 18:00Vooral in Terneuzen veel uitstoot van broeikasgassen
10 september 10:31Getuigen gezocht na mogelijke brandstichting Terneuzen
9 september 07:22Meldkamer krijgt ongeruste telefoontjes over vlam bij Dow
RSS.