menu
zoek

Nieuws Terneuzen

Samenscholingsverbod in Terneuzen

donderdag 10 oktober 2019, 16:59 uur

In verband met het opruiien en het aanzetten tot geweld door scholieren in Terneuzen heeft de burgemeester vandaag een samenscholingsverbod uitgevaardigd. Hierbij de brief die is gericht aan de leerlingen en ouders van de betreffende scholen.


Beste leerlingen en ouders, Zoals jullie weten zijn er deze week diverse incidenten geweest tussen leerlingen van het Lodewijk College en/of Scalda en/of de Sprong. Een grote groep jongeren was zowel dinsdag als woensdag op straat omdat er (via social media) opgeroepen werd om met elkaar de confrontatie aan te gaan. De politie heeft ingegrepen en verdere escalatie voorkomen. De politie constateert dat opruiing en aanzetten tot samenscholing en geweld blijft aanhouden. Dit gedrag wordt niet getolereerd. Om dit te voorkomen en aan te pakken heeft de lokale driehoek van gemeente, politie en openbaar ministerie, in samenspraak met het Lodewijk College tot de volgende maatregelen besloten: Vanaf donderdag 10 oktober 16.00 uur zal voor de duur van een week een samenscholingsverbod gelden voor de kern van Terneuzen. Alle leerlingen van het Lodewijk college en Scalda krijgen op 10-10-2019 uitleg van de directie en de politie over de incidenten en de inhoud van deze brief. De politie is zichtbaar en onzichtbaar actief rondom de ongeregeldheden. Zij houden de zaken goed in beeld, zowel online als offline. Zij treden op tegen het aanzetten van opruiing en vechtpartijen. Dit is strafbaar. Hier staan serieuze consequenties tegenover. Personen die zich hieraan schuldig maken lopen het risico te worden aangehouden. De personen die een mobiele telefoon gebruiken bij het aanzetten tot vechtpartijen of deze gebruiken bij het filmen vechtpartijen, raken deze kwijt. De telefoon wordt in beslag genomen door de politie en eveneens loopt men het risico te worden aangehouden. Het samenscholingsverbod geldt van 10-10-2019, 16.00 uur tot 17-10-2019 voor de kern van Terneuzen. Dit houdt in dat je niet met meerdere mensen bij elkaar mag staan. Dit is dan strafbaar en bij overtreding worden forse boetes uitgedeeld. De straffen worden hoger dan normaal omdat de leerlingen van tevoren gewaarschuwd zijn. De scholen zullen maatregelen nemen tegen leerlingen, waarvan bekend is dat zij deelnemen aan de vechtpartijen en/of opruiing. Dit kan een schorsing inhouden. De personen waarvan bekend is dat zij aanzetten tot vechtpartijen en/of hieraan deelnemen kunnen een huisbezoek van de politie verwachten. We realiseren ons dat dit verregaande maatregelen zijn. Maar we vinden dat er snel een einde moet komen aan deze situatie. Geweld en agressief gedrag tolereren we niet en verdere escalatie moet voorkomen worden. Leerlingen moeten veilig naar school kunnen en omwonenden moeten gevrijwaard zijn van geweld op straat. De rust moet terugkeren. Wij zullen jullie op de hoogte houden van het verdere verloop. Ik hoop u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Dit bericht verstuur ik namens de gemeente en de politie. Met vriendelijke groet, namens de schoolleiding J. Roosse, rector

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Terneuzen

» Politie.nl

vrijdag 11 oktober 2019, 12:38 uur
Lodewijk College zet alles op alles om rust te laten terugkeren
PZCTERNEUZEN - Het Lodewijk College in Terneuzen zet alles op alles om de rust te laten terugkeren onder de leerlingen van de middelbare school. ,,We zitten erbovenop", laat directeur Jan Roose weten.
» PZC
donderdag 10 oktober 2019, 18:49 uur
Terneuzen stelt samenscholingsverbod voor jongeren in
MetroDe gemeente Terneuzen heeft in samenspraak met politie en justitie een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor de stad Terneuzen.
» Metro
donderdag 10 oktober 2019, 15:45 uur
Samenscholingsverbod Terneuzen wegens spanningen tussen leerlingen
Omroep ZeelandIn Terneuzen geldt vanaf 16.00 uur vanmiddag een samenscholingsverbod. De gemeente heeft de maatregel genomen na spanningen tussen leerlingen. Het verbod geldt voor minimaal een week en is vanmiddag door de politie toegelicht op het Lodewijk College.
» Omroep Zeeland
donderdag 10 oktober 2019, 15:44 uur
Samenscholingsverbod in Terneuzen na massale opkomst voor vechtpartijen
PZCTERNEUZEN - Om opstootjes tussen jongeren te voorkomen is voor de hele kern Terneuzen een samenscholingsverbod afgekondigd. De maatregel is vanmiddag om vier uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: Metro

Meer nieuws uit Terneuzen

6 december 06:45Domper na ernstige bodemschade: sluis Terneuzen kost 50 miljoen extra
30 november 14:32Aanhouding met hennep
29 november 12:33Drugspanden in Sas van Gent en Terneuzen voor drie maanden dicht
28 november 11:23Man aangehouden na vondst radarverklikker en stroomstootwapen
27 november 16:00Dealer niet schuldig aan dood gebruikster uit Terneuzen
27 november 11:20Lek bij Dow Benelux: onbekende hoeveelheid kankerverwekkende benzeen in Westerschelde
22 november 12:43Miljoenenstrop voor Nieuwe Sluis in Terneuzen
20 november 06:30Honderden mensen van ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen, Hulst en Oostburg staken
12 november 15:52Handvol demonstranten bij protest tegen roetveegpieten in Terneuzen
6 november 12:28Nog een aanhouding in zaak vechtende scholieren Terneuzen
5 november 20:15Automobiliste rijdt bijna agent omver bij Tractaatweg
4 november 08:01ZorgSaam Terneuzen legt op 20 november het werk neer
30 oktober 13:30Man zwaait met mes op busstation Terneuzen
27 oktober 16:01Daan Eikenhout stapt op bij VV Terneuzen
27 oktober 11:34Zeeuwse man wil aangifte doen bij politie, blijkt zelf nog te moeten brommen
27 oktober 09:12Politie onderzoekt mogelijk schietincident in Terneuzen
26 oktober 14:08Slachtoffer raakt tanden kwijt na mishandeling
24 oktober 16:46Meerdere overtredingen bij huisvesting arbeidsmigranten in Terneuzen
21 oktober 08:31Met 128 km per uur scheuren over Rooseveltlaan in Terneuzen: rijbewijs direct ingevorderd
21 oktober 07:39Lodewijk College in Terneuzen stelt inzet ‘stewards’ uit vanwege angst ouders en leerlingen
RSS.