menu
zoek

Nieuws Terneuzen

Samenscholingsverbod in Terneuzen

donderdag 10 oktober 2019, 16:59 uur

In verband met het opruiien en het aanzetten tot geweld door scholieren in Terneuzen heeft de burgemeester vandaag een samenscholingsverbod uitgevaardigd. Hierbij de brief die is gericht aan de leerlingen en ouders van de betreffende scholen.

Beste leerlingen en ouders, Zoals jullie weten zijn er deze week diverse incidenten geweest tussen leerlingen van het Lodewijk College en/of Scalda en/of de Sprong. Een grote groep jongeren was zowel dinsdag als woensdag op straat omdat er (via social media) opgeroepen werd om met elkaar de confrontatie aan te gaan. De politie heeft ingegrepen en verdere escalatie voorkomen. De politie constateert dat opruiing en aanzetten tot samenscholing en geweld blijft aanhouden. Dit gedrag wordt niet getolereerd. Om dit te voorkomen en aan te pakken heeft de lokale driehoek van gemeente, politie en openbaar ministerie, in samenspraak met het Lodewijk College tot de volgende maatregelen besloten: Vanaf donderdag 10 oktober 16.00 uur zal voor de duur van een week een samenscholingsverbod gelden voor de kern van Terneuzen. Alle leerlingen van het Lodewijk college en Scalda krijgen op 10-10-2019 uitleg van de directie en de politie over de incidenten en de inhoud van deze brief. De politie is zichtbaar en onzichtbaar actief rondom de ongeregeldheden. Zij houden de zaken goed in beeld, zowel online als offline. Zij treden op tegen het aanzetten van opruiing en vechtpartijen. Dit is strafbaar. Hier staan serieuze consequenties tegenover. Personen die zich hieraan schuldig maken lopen het risico te worden aangehouden. De personen die een mobiele telefoon gebruiken bij het aanzetten tot vechtpartijen of deze gebruiken bij het filmen vechtpartijen, raken deze kwijt. De telefoon wordt in beslag genomen door de politie en eveneens loopt men het risico te worden aangehouden. Het samenscholingsverbod geldt van 10-10-2019, 16.00 uur tot 17-10-2019 voor de kern van Terneuzen. Dit houdt in dat je niet met meerdere mensen bij elkaar mag staan. Dit is dan strafbaar en bij overtreding worden forse boetes uitgedeeld. De straffen worden hoger dan normaal omdat de leerlingen van tevoren gewaarschuwd zijn. De scholen zullen maatregelen nemen tegen leerlingen, waarvan bekend is dat zij deelnemen aan de vechtpartijen en/of opruiing. Dit kan een schorsing inhouden. De personen waarvan bekend is dat zij aanzetten tot vechtpartijen en/of hieraan deelnemen kunnen een huisbezoek van de politie verwachten. We realiseren ons dat dit verregaande maatregelen zijn. Maar we vinden dat er snel een einde moet komen aan deze situatie. Geweld en agressief gedrag tolereren we niet en verdere escalatie moet voorkomen worden. Leerlingen moeten veilig naar school kunnen en omwonenden moeten gevrijwaard zijn van geweld op straat. De rust moet terugkeren. Wij zullen jullie op de hoogte houden van het verdere verloop. Ik hoop u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Dit bericht verstuur ik namens de gemeente en de politie. Met vriendelijke groet, namens de schoolleiding J. Roosse, rector

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Terneuzen

» Politie.nl
vrijdag 11 oktober 2019, 12:38 uur
Lodewijk College zet alles op alles om rust te laten terugkeren
PZCTERNEUZEN - Het Lodewijk College in Terneuzen zet alles op alles om de rust te laten terugkeren onder de leerlingen van de middelbare school. ,,We zitten erbovenop", laat directeur Jan Roose weten.
» PZC
donderdag 10 oktober 2019, 18:49 uur
Terneuzen stelt samenscholingsverbod voor jongeren in
MetroDe gemeente Terneuzen heeft in samenspraak met politie en justitie een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor de stad Terneuzen.
» Metro
donderdag 10 oktober 2019, 15:45 uur
Samenscholingsverbod Terneuzen wegens spanningen tussen leerlingen
Omroep ZeelandIn Terneuzen geldt vanaf 16.00 uur vanmiddag een samenscholingsverbod. De gemeente heeft de maatregel genomen na spanningen tussen leerlingen. Het verbod geldt voor minimaal een week en is vanmiddag door de politie toegelicht op het Lodewijk College.
» Omroep Zeeland
donderdag 10 oktober 2019, 15:44 uur
Samenscholingsverbod in Terneuzen na massale opkomst voor vechtpartijen
PZCTERNEUZEN - Om opstootjes tussen jongeren te voorkomen is voor de hele kern Terneuzen een samenscholingsverbod afgekondigd. De maatregel is vanmiddag om vier uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: Metro

Meer nieuws uit Terneuzen

4 juli 15:05Automobilist zonder rijbewijs rijdt rond met kind in losstaand autozitje
30 juni 19:51Lonink stopt na ruim 17 jaar als burgemeester van Terneuzen
25 juni 20:22OM wil eigenaar coffeeshop Checkpoint nog steeds kaalplukken met miljoenenclaim
25 juni 12:13Jongen (15) aangehouden voor gewapende straatroof in Terneuzen
23 juni 21:38Tijgerende inbrekers vol in beeld bij inbraken
20 juni 15:32Ravage op weg na frontale botsing Terneuzen
18 juni 08:5916-jarig meisje beroofd van haar telefoon
17 juni 17:45Vrouw beroofd door tiener
16 juni 18:44Vrouw overleden in woning Terneuzen, politie doet onderzoek
6 juni 16:50Oorzaak dodelijk ongeluk Westerscheldetunnel: auto van vrouw viel stil, auto's klapten er bovenop
5 juni 15:36Op het Lodewijk College is nog niet iedereen op school
3 juni 12:56Twee verdachten aangehouden na drugsvondst
29 mei 15:15Terneuzen ook desnoods bereid vluchtelingenkinderen uit Griekenland op te vangen
27 mei 15:21Drie Terneuzenaren aangehouden in onderzoek naar drugshandel
19 mei 17:38Nog veel vragen over het noodlottige ongeluk Griete
18 mei 12:19Politie doet vandaag onderzoek op het lichaam van 17-jarige jongen die dood is gevonden
9 mei 18:38Minister De Jonge kletst via venster met cliënten Tragel in Terneuzen, ‘je voelt hun pijn’
7 mei 16:15Meisjes vallen man en vrouw aan in Terneuzen
2 mei 09:43Man aangehouden na steekincident op straat
28 april 14:51Opsporing Verzocht toont beelden in zaak WhatsApp-oplichting
RSS.