menu
zoek

Nieuws Terneuzen

Straatracers hebben lak aan noodverordening

woensdag 8 april 2020, 15:01 uur

De politie heeft in het afgelopen weekend meerdere meldingen over illegale straatraces in Terneuzen en omgeving ontvangen.

Waar: Industrieweg in Terneuzen

De eerste melding werd afgelopen zondag rond 18.00 uur ontvangen. Er zou geracet worden op de Oostkade te Sluiskil. Onderweg naar deze locatie kwam de politie meerdere voertuigen tegen die hierbij betrokken zouden zijn geweest. Van daadwerkelijk racen bleek op dat moment geen sprake meer. Uit later onderzoek bleek dat er circa 40 personen bij de illegale wedstrijd betrokken waren. De politie is in het bezit van beelden waaruit blijkt dat er wel geracet is. Later op die avond kwam er opnieuw melding van straatraces, ditmaal aan de Industrieweg in Terneuzen. Hier werden geen races waargenomen, maar wel was er sprake van samenscholing. De politie heeft de aanwezigen gevorderd te vertrekken. Aan de vordering werd gehoor gegeven. De politie onderzoekt de beschikbare beelden en kijkt of op basis daarvan alsnog strafrechtelijk kan worden opgetreden.

Gevaar en schade
Ook in voorgaande jaren werden er in Zeeuws-Vlaanderen illegaal straatraces gehouden. De politie vermoedt dat achter al deze races dezelfde organisator zit. Omdat de openbare weg niet als circuit is ingericht en er met onverantwoord hoge snelheden wordt gereden, ontstaat bij de races groot gevaar voor deelnemers, omstanders en passanten. “Je moet er niet aan denken hoe vreselijk het mis kan gaan als een deelnemer rechtsreeks het publiek inrijdt”, zegt één van de betrokken agenten. Daarnaast veroorzaken de racers schade aan de directe omgeving. De deelnemers driften en slippen waardoor schade aan het wegdek ontstaat, bovendien parkeren de deelnemers in de berm, ook die is daarvoor niet gemaakt en beschadigt op die manier. De kosten voor het herstel komen voor rekening van de gemeenschap, dus het raakt alle belastingbetalers ook in de portemonnee. De politie heeft de vermoedelijke organisator dan ook aangesproken over deze onverantwoorde taferelen.

Noodverordening
De politie constateerde afgelopen weekend dat de deelnemers en organisatie niet alleen de normale regels naast zich neerleggen, maar ook lak hebben aan de noodverordening. Er was sprake van massale samenscholing. De politiemensen ter plaatse: “Absurd dat in een tijd waarin de zorg alle zeilen bij moet zetten en we samen het verschil kunnen maken door thuis te blijven, mensen er toch voor kiezen om voor hun plezier enorme risico’s te nemen door massaal samen te scholen”. De politie wijst erop dat er een noodverordening van kracht is en dat op het niet naleven van de regels een boete van 390 euro staat. “Bij volgende constateringen van een straatrace of samenscholing wordt er op grond van de noodverordening opgetreden en direct bekeurd”.

Verdachte situatie? Meld het!
De komende weken gaat de politie extra controleren om de straatraces te voorkomen. U kunt de politie daarbij helpen. Ziet u bijvoorbeeld meerdere (getunede) auto’s bij elkaar staan of ziet u daadwerkelijk een straatrace, meld dit dan meteen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844), of via What’s App (06-1220 7006). Hebt u informatie over de gehouden races of over races die mogelijk in de toekomst gaan plaatsvinden? Wilt u die informatie wel delen, maar liever niet rechtstreeks met de politie, dan kunt u ervoor kiezen om (gegarandeerd) anoniem contact te leggen met Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch. (0800-7000)  

Overlast/Vandalisme in Terneuzen

» Politie.nl


Kaart nieuws Terneuzen. Locatie nieuws: Industrieweg


woensdag 8 april 2020, 16:33 uur
Politie onderneemt actie tegen straatraces in Terneuzen
PZCTERNEUZEN - De politie gaat hard optreden tegen illegale straatraces in Terneuzen en omgeving. Dat is naar aanleiding van diverse meldingen afgelopen weekend.
» PZC
woensdag 8 april 2020, 16:16 uur
Politie over illegale straatraces: 'absurd'
Omroep ZeelandIn de gemeente Terneuzen zijn weer illegale straatraces gehouden. Volgens de politie hadden de deelnemers en de organisatoren van de races lak aan de geldende noodverordening. Een betrokken agent: "Je moet er niet aan denken hoe vreselijk het mis kan gaan als een deelnemer rechtstreeks het publiek inrijdt." Overtreders kunnen een boete krijgen van 390 euro.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Terneuzen

27 mei 15:21Drie Terneuzenaren aangehouden in onderzoek naar drugshandel
19 mei 17:38Nog veel vragen over het noodlottige ongeluk Griete
18 mei 12:19Politie doet vandaag onderzoek op het lichaam van 17-jarige jongen die dood is gevonden
9 mei 18:38Minister De Jonge kletst via venster met cliënten Tragel in Terneuzen, ‘je voelt hun pijn’
7 mei 16:15Meisjes vallen man en vrouw aan in Terneuzen
2 mei 09:43Man aangehouden na steekincident op straat
28 april 14:51Opsporing Verzocht toont beelden in zaak WhatsApp-oplichting
26 april 14:34Vechtersbazen met wapens aanagehouden
24 april 15:31Man (57) wordt door onbekende met mes aangevallen
20 april 15:11Onzekerheid over woontoren aan Terneuzense Beurtvaartkade
14 april 18:40Afscheid nemen vanuit de auto bij uitvaartcentra in Terneuzen en Vlissingen
11 april 15:48Controle op straatraces bij Terneuzen leidt tot boetes in loods
8 april 16:33Politie onderneemt actie tegen straatraces in Terneuzen
5 april 10:32Zeeuwse coronapatiënt overgebracht naar Gent
4 april 13:29Krimp North Sea Port ligt op de loer
3 april 07:31Tanker vastgelopen bij Terneuzen
2 april 14:29Kapitein vindt onderkoelde Albanese verstekelingen in ruim vrachtschip
31 maart 16:53Panden in Terneuzen maandenlang dicht
27 maart 12:34Politieagenten vinden duizenden euro's in auto
25 maart 15:01Nog eens vijf patiënten uit Brabant opgenomen in ZorgSaam
RSS.