menu
zoek

Nieuws Terneuzen

Straatracers hebben lak aan noodverordening

woensdag 8 april 2020, 15:01 uur

De politie heeft in het afgelopen weekend meerdere meldingen over illegale straatraces in Terneuzen en omgeving ontvangen.

Waar: Industrieweg in Terneuzen

De eerste melding werd afgelopen zondag rond 18.00 uur ontvangen. Er zou geracet worden op de Oostkade te Sluiskil. Onderweg naar deze locatie kwam de politie meerdere voertuigen tegen die hierbij betrokken zouden zijn geweest. Van daadwerkelijk racen bleek op dat moment geen sprake meer. Uit later onderzoek bleek dat er circa 40 personen bij de illegale wedstrijd betrokken waren. De politie is in het bezit van beelden waaruit blijkt dat er wel geracet is. Later op die avond kwam er opnieuw melding van straatraces, ditmaal aan de Industrieweg in Terneuzen. Hier werden geen races waargenomen, maar wel was er sprake van samenscholing. De politie heeft de aanwezigen gevorderd te vertrekken. Aan de vordering werd gehoor gegeven. De politie onderzoekt de beschikbare beelden en kijkt of op basis daarvan alsnog strafrechtelijk kan worden opgetreden.

Gevaar en schade
Ook in voorgaande jaren werden er in Zeeuws-Vlaanderen illegaal straatraces gehouden. De politie vermoedt dat achter al deze races dezelfde organisator zit. Omdat de openbare weg niet als circuit is ingericht en er met onverantwoord hoge snelheden wordt gereden, ontstaat bij de races groot gevaar voor deelnemers, omstanders en passanten. “Je moet er niet aan denken hoe vreselijk het mis kan gaan als een deelnemer rechtsreeks het publiek inrijdt”, zegt één van de betrokken agenten. Daarnaast veroorzaken de racers schade aan de directe omgeving. De deelnemers driften en slippen waardoor schade aan het wegdek ontstaat, bovendien parkeren de deelnemers in de berm, ook die is daarvoor niet gemaakt en beschadigt op die manier. De kosten voor het herstel komen voor rekening van de gemeenschap, dus het raakt alle belastingbetalers ook in de portemonnee. De politie heeft de vermoedelijke organisator dan ook aangesproken over deze onverantwoorde taferelen.

Noodverordening
De politie constateerde afgelopen weekend dat de deelnemers en organisatie niet alleen de normale regels naast zich neerleggen, maar ook lak hebben aan de noodverordening. Er was sprake van massale samenscholing. De politiemensen ter plaatse: “Absurd dat in een tijd waarin de zorg alle zeilen bij moet zetten en we samen het verschil kunnen maken door thuis te blijven, mensen er toch voor kiezen om voor hun plezier enorme risico’s te nemen door massaal samen te scholen”. De politie wijst erop dat er een noodverordening van kracht is en dat op het niet naleven van de regels een boete van 390 euro staat. “Bij volgende constateringen van een straatrace of samenscholing wordt er op grond van de noodverordening opgetreden en direct bekeurd”.

Verdachte situatie? Meld het!
De komende weken gaat de politie extra controleren om de straatraces te voorkomen. U kunt de politie daarbij helpen. Ziet u bijvoorbeeld meerdere (getunede) auto’s bij elkaar staan of ziet u daadwerkelijk een straatrace, meld dit dan meteen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844), of via What’s App (06-1220 7006). Hebt u informatie over de gehouden races of over races die mogelijk in de toekomst gaan plaatsvinden? Wilt u die informatie wel delen, maar liever niet rechtstreeks met de politie, dan kunt u ervoor kiezen om (gegarandeerd) anoniem contact te leggen met Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch. (0800-7000)  

Overlast/Vandalisme in Terneuzen

» Politie.nl


Kaart nieuws Terneuzen. Locatie nieuws: Industrieweg


woensdag 8 april 2020, 16:33 uur
Politie onderneemt actie tegen straatraces in Terneuzen
PZCTERNEUZEN - De politie gaat hard optreden tegen illegale straatraces in Terneuzen en omgeving. Dat is naar aanleiding van diverse meldingen afgelopen weekend.
» PZC
woensdag 8 april 2020, 16:16 uur
Politie over illegale straatraces: 'absurd'
Omroep ZeelandIn de gemeente Terneuzen zijn weer illegale straatraces gehouden. Volgens de politie hadden de deelnemers en de organisatoren van de races lak aan de geldende noodverordening. Een betrokken agent: "Je moet er niet aan denken hoe vreselijk het mis kan gaan als een deelnemer rechtstreeks het publiek inrijdt." Overtreders kunnen een boete krijgen van 390 euro.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Terneuzen

15 oktober 12:08Politie heeft handen vol aan dronken mensen - en moet er soms ook nog mee in gevecht
12 oktober 18:21Compleet drugslab gevonden in Terneuzen
12 oktober 17:17Drugslabs en honderden liters chemicaliën bij politieactie Brabant
10 oktober 12:35Gewonde bij verkeersongeval met bus in Terneuzen
3 oktober 11:06Koninklijke onderscheiding voor Rinus Meesen
1 oktober 22:30Inwoner gemeente Terneuzen wint hoofdprijs Staatsloterij: 30 jaar lang 10.000 euro per maand
1 oktober 13:42Burgemeester van Terneuzen zet streep door start Scheldeprijs
29 september 16:06Zaak Checkpoint nog niet klaar; Openbaar Ministerie en coffeeshop vechten vonnis aan
22 september 18:56Westerscheldetunnel weer afgesloten na ongeluk
22 september 10:36Jongen met geweld van telefoon beroofd
18 september 17:40Westerscheldetunnel dicht door ongeluk
17 september 17:59Zeeuws-Vlaamse gemeenten verdubbelen subsidie voor de voedselbank
16 september 22:37Coffeeshop moet veel minder terugbetalen dan geëist
16 september 20:13Eigenaar coffeeshop Checkpoint moet elf miljoen euro drugswinst betalen, Willemsen tekent beroep aan
16 september 10:08Terneuzenaren mogen meedenken over nieuwe burgemeester, de opvolger van Jan Lonink
15 september 07:09Meer goederenvervoer via binnenvaart uit Zeeuwse havens
9 september 06:30Gezocht butskopjong dood aangetroffen, waarschijnlijk jong van dode walvismoeder Terneuzen
7 september 17:53File voor Westerscheldetunnel door pechgeval
7 september 16:16Persoon gewond bij stijkincident
5 september 08:58Brandweer pompt binnenvaartschip leeg aan kade in Terneuzen
RSS.