menu
zoek

Nieuws Tilburg

Facebook delen

Bent u als ondernemer ook slachtoffer van oplichting?

woensdag 14 augustus 2019, 20:15 uur

Woensdagmiddag werd in een bakkerij aan de Hoefstraat een man aangehouden, nadat hij de boel probeerde op te lichten. De politie vermoedt dat meer ondernemers slachtoffer zijn geworden van deze man en roept op om aangifte te doen.


Waar: Paletplein in Tilburg

Bij de politiemeldkamer werd rond 16.20 uur een melding gedaan dat een man goederen kwam ophalen op naam van een bedrijf. De ondernemer vertrouwde het niet, vooral omdat dit vorige week ook bij een bakkerij van dezelfde ondernemer en een slagerij, beiden uit Hilvarenbeek was gebeurd. Dit terwijl de bestellingen nadien niet meer waren afgerekend. Toen de man woensdagmiddag de bestelling in de winkel kwam ophalen, stond hij ineens oog in oog met twee agenten: "We hebben hem in de winkel aangehouden, omdat we vermoeden dat hij meer ondernemers heeft opgelicht. De bakker toonde ons zelfs een foto van de man, die in Hilvarenbeek de bestelling had opgehaald. Dit bleek dezelfde man te zijn. Ondertussen hebben we contact met de slager uit Hilvarenbeek gehad. Hij komt woensdagavond aangifte doen." De 41-jarige man uit Tilburg is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast.

Ook slachtoffer van oplichting? Doe aangifte!
De politie vermoedt dat de man meer ondernemers in de omgeving van Hilvarenbeek en Tilburg heeft opgelicht en vraagt slachtoffers om aangifte te doen. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden door te bellen naar 0900-8844. Vermeld hierbij zaaknummer 2019193475.

Oplichting in Tilburg

» Politie.nl
Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.57608 / 5.03947 Paletplein


woensdag 14 augustus 2019, 10:13 uur
Overvallers snel aangehouden
Politie.nlTwee Tilburgse jongens (15 en 17 jaar) zijn dinsdag 13 augustus 2019 omstreeks 20.45 uur door de politie op de Willem Knuttelstraat aangehouden omdat zij verdacht worden van een gewapende overval op een cafetaria aan de Hoefstraat. Het jonge overvalduo werd vanaf de snackbar achtervolgd in een auto door een familielid van de eigenaar en door twee andere getuigen. De automobiliste gaf steeds haar positie door waardoor agenten de overvallers binnen tien minuten na de overval al konden arresteren.
De politie kreeg dinsdagavond omstreeks 20.35 uur een melding dat een overval gaande zou zijn in een cafetaria aan de Hoefstraat. Twee jongens hadden de eigenaar bedreigd met een mes maar waren zonder buit gevlucht. Ze werden in een auto achtervolgd door een familielid van de eigenaar en te voet door twee andere getuigen. De automobiliste gaf haar positie voortdurend via een open lijn door aan de centralist van de politiemeldkamer. De daders staken vanuit de van Goorstraat de Ringbaan Oost over en liepen verder in de richting van de Willem Knuttelstraat. De eerste politie eenheid die daar aan kwam rijden zag de twee bedoelde jongens staan in een brandgang. De 17-jarige verdachte werd direct aangehouden. De 15-jarige verdachte klom over een schutting een tuin in. Het perceel werd afgezet waarna hij eveneens werd gearresteerd. Medewerkers van de Unit Forensisch Onderzoek hebben in de snackbar een sporenonderzoek ingesteld.

Overval in Tilburg
» Politie.nl
dinsdag 13 augustus 2019, 15:54 uur
Doorbraak in onderzoek naar overval cafetaria
Politie.nlDe recherche heeft, dankzij tips van kijkers naar Bureau Brabant, een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden die verdacht wordt van deelname aan de overval op de cafetaria aan het Paletplein op 24 maart 2019. De speurders hebben dinsdag 13 augustus ook de tweede overvaller, eveneens een 15-jarige jongen uit Tilburg, aangehouden.
Op 24 maart om ongeveer 20.45 uur, kwamen er twee jongemannen binnen bij snackbar Het Paletplein in Tilburg. Beide jongens hadden bivakmutsen op. Een van hen had een pistool vast en de andere een mes.  De knul met het mes dwong een medewerker de kassa open te maken, waarna hij het geld daaruit pakte. De overval werd op camerabeelden vastgelegd.  

Bureau Brabant
Op maandagavond 3 juni 2019 werd door Bureau Brabant uitgebreid aandacht aan de overval besteed. Er kwamen drie tips binnen, waarvan één via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). De Tipgevers wezen naar een 15-jarige jongen uit Tilburg. Deze overvaller, die het mes in zijn handen had,  werd door de kijkers mede door zijn stevige postuur herkend. Verder onderzoek leverde voldoende verdenking van betrokkenheid op om hem vanmorgen met toestemming van de officier van justitie  op zijn woonadres aan te houden. Hij is vastgezet. Op dinsdag 13 augustus werd de tweede verdachte aangehouden. Hij is eveneens overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.   

Overval in Tilburg
» Politie.nl
woensdag 14 augustus 2019, 20:32 uur
Mogelijke oplichter in kraag gevat in Tilburgse bakkerij
Brabants DagbladTILBURG - De politie heeft woensdagmiddag in een bakkerij aan de Hoefstraat in Tilburg een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichtingspraktijken.
» Brabants Dagblad
woensdag 14 augustus 2019, 10:39 uur
Jongens die verdacht worden van gewapende overval op snackbar De Smullerij zijn 15 en 17 jaar oud
Brabants DagbladTILBURG - De twee verdachten die dinsdagavond cafetaria De Smullerij aan de Hoefstraat overvielen zijn 15 en 17 jaar oud. Ze komen beiden uit Tilburg, meldt de politie.
» Brabants Dagblad
dinsdag 13 augustus 2019, 21:46 uur
Tieners (17, 15) opgepakt na mislukte overval en achtervolging in Tilburg
Omroep BrabantCafetaria De Smullerij aan de Hoefstraat in Tilburg is dinsdagavond overvallen. De twee piepjonge overvallers van 17 en 15 jaar oud bedreigden het personeel met een mes en werden daarna achtervolgd door een familielid van de eigenaar en twee andere getuigen.
» Omroep Brabant
dinsdag 13 augustus 2019, 21:46 uur
Medewerkers friettent rennen gewapende overvallers achterna
Omroep BrabantCafetaria De Smullerij aan de Hoefstraat in Tilburg is dinsdagavond overvallen. Twee overvallers bedreigden het personeel met een mes.
» Omroep Brabant
dinsdag 13 augustus 2019, 21:01 uur
Twee verdachten na achtervolging aangehouden voor overval op cafetaria in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Aan de Hoefstraat in Tilburg is dinsdagavond rond 20.30 uur een gewapende overval gepleegd op cafetaria De Smullerij. Agenten konden zo'n tien minuten later na een korte achtervolging twee verdachten aangehouden, zo meldt de politie op Twitter.
» Brabants Dagblad
dinsdag 13 augustus 2019, 16:08 uur
Tweede verdachte (15) aangehouden voor overval snackbar Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Een 15-jarige Tilburgse jongen is dinsdag aangehouden door de politie op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Paletplein in Tilburg op 24 maart. Dat meldt de politie. Twee weken geleden werd al een andere, eveneens 15-jarige, verdachte uit Tilburg opgepakt voor de overval.
» Brabants Dagblad
dinsdag 13 augustus 2019, 16:07 uur
Overvaller met bivakmuts en pistool blijkt jongen van 15, tweede arrestatie na overval op cafetaria
Omroep BrabantDe politie heeft een 15-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van een overval eind maart op een cafetaria in Tilburg. Dankzij tips van Bureau Brabant kon de politie de Tilburger aanhouden. Eind juli werd al een andere 15-jarige verdachte opgepakt.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Tilburg

23 augustus 17:29Primeur voor Tilburg: studenten gaan (tijdelijk) wonen op universiteitsterrein
23 augustus 10:42Beschonken Goirlenaar zonder rijbewijs blijkt nog 39 dagen te moeten zitten
23 augustus 10:22Tilburger aangehouden voor mishandeling van steward tijdens Willem II-wedstrijd
23 augustus 09:30Nieuwe Tilburgse studenten bedreigd met mes: 'Ik ben voortaan jullie drugsdealer'
23 augustus 08:34'Vandaag is rood' in Tilburg op Redhead Days
21 augustus 14:56Tilburger dreigt boa’s neer te steken en wordt aangehouden
20 augustus 15:1921-jarige man op heterdaad betrapt bij inbraak supermarkt Tilburg Reeshof
19 augustus 11:14Tilburgse koperdief wordt op zijn knieën bij een koelkast betrapt
18 augustus 08:28Voetganger ernstig gewond
17 augustus 13:52Bassen Decibel outdoor dreunen door: 47 mensen klagen bij Gemeente Hilvarenbeek
14 augustus 20:32Mogelijke oplichter in kraag gevat in Tilburgse bakkerij
14 augustus 12:00100 jaar Gianotten in Tilburg: familiebedrijf overleeft financiële crisis en persoonlijke drama's
14 augustus 11:05Tilburger (30) aangehouden na rijden in gestolen auto
12 augustus 12:42Treinen rond Tilburg rijden weer, verwarde vrouw van spoor gehaald
10 augustus 23:48Serero zegt niets te weten van transfer: ‘Mijn focus ligt op Vitesse’
9 augustus 14:24Willem II - Vitesse
6 augustus 10:31Op internetdate wachtende man (61) meerdere keren mishandeld door drie jongeren
5 augustus 11:37'Ramkraker Tilburg toonde eerder interesse in gestolen fiets'
3 augustus 17:49'1 op de 10 mannen heeft pedofiele gevoelens'
3 augustus 09:32Stank en flinke roetschade in Den Herdgang na brand, ‘Voor de derde keer brand dit jaar’
RSS.