menu
zoek

Nieuws Tilburg

'Kans dat coronapatiënt anderen heeft besmet is erg klein', maar onzekerheid duurt nog weken

vrijdag 28 februari 2020, 15:20 uur

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg heeft goede hoop dat de besmetting via het coronavirus beperkt blijft tot de ene, huidige patiënt. De 56-jarige man uit Loon op Zand ligt in dat ziekenhuis, omdat bij hem het virus is vastgesteld. “Ik denk dat de kans op verspreiding heel klein is, al blijft alertheid geboden”, klinkt het opgelucht uit de mond van Jean-Luc Murk, arts-microbioloog bij dit ziekenhuis.

» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 13:15 uur
Eerste Nederlandse coronapatiënt was niet besmettelijk tijdens carnaval
NU.nlDe Noord-Brabantse man met het coronavirus die in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg in quarantaine ligt, was tijdens de dagen dat hij carnaval vierde niet besmettelijk. Hij maakt het goed, melden de burgemeester van Tilburg, een woordvoerder van het ziekenhuis en de GGD vrijdag tijdens een persconferentie.
» NU.nl
vrijdag 28 februari 2020, 13:13 uur
Burgemeester: het gaat goed met de eerste Nederlandse coronapatiënt
Hart van Nederland“Het gaat goed met de patiënt.” Met die hoopvolle woorden opende burgemeester Theo Weterings van Tilburg de persconferentie vrijdagmiddag. Mogelijk mag de 56-jarige coronapatiënt uit Loon op Zand op korte termijn alweer naar huis.
» Hart van Nederland
vrijdag 28 februari 2020, 13:01 uur
Man met coronavirus was niet besmettelijk tijdens carnaval
MetroDe man die met het coronavirus in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ligt, was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Er is dus geen reden tot zorg, zei de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, tijdens een persconferentie over de eerste coronabesmetting van Nederland.
» Metro
vrijdag 28 februari 2020, 12:54 uur
’Coronapatiënt Tilburg niet besmettelijk tijdens carnaval, geen reden tot zorg’
de TelegraafDe 56-jarige man uit Loon op Zand bij wie als eerste in Nederland het coronavirus is vastgesteld, was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Het is voor 99 procent uitgesloten dat hij het virus toen heeft verspreid.
» de Telegraaf
vrijdag 28 februari 2020, 12:13 uur
KIJK TERUG: Persconferentie over coronabesmetting in Tilburg
Hart van NederlandIn Nederland zijn de afgelopen 24 uur twee gevallen van coronabesmetting vastgesteld. In Tilburg geven de instanties tijdens een persconferentie vrijdagmiddag meer duidelijkheid over het eerste geval, een 56-jarige man uit Loon op Zand. Hij ligt in isolatie in het ziekenhuis.
» Hart van Nederland
vrijdag 28 februari 2020, 11:01 uur
De uitzending van 28 februari
NOSCoronavirus nu ook in Nederland In Nederland zijn twee besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De eerste patiënt is een man uit Loon op Zand. Hij is woensdag al opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en verblijft daar in isolatie.
» NOS
vrijdag 28 februari 2020, 10:54 uur
Coleta (67) uit Loon op Zand: 'Er is geen ontsmettingsmiddel te vinden en de gemeente doet niets'
Omroep BrabantDe 67-jarige Coleta uit Loon op Zand snapt er niks van. Een dorpsgenoot ligt sinds woensdag in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, nadat bij hem het coronavirus was geconstateerd. “Maar waarom doet de gemeente niets?”
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 10:20 uur
'We willen overal grip op hebben', socioloog over onrust na coronabesmetting
Omroep BrabantNu bij een 56-jarige man uit Loon op Zand het coronavirus is vastgesteld, maken veel mensen zich zorgen. Ook al is de man opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en zeggen de officiële instanties dat er 'zeker geen reden voor paniek' is. Socioloog Peter Achterberg van de Tilburg University snapt dit wel en legt uit waar dit vandaan komt.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 08:55 uur
Kijk hier naar een extra nieuwsuitzending over het coronavirus in Tilburg
Omroep BrabantKijk hier vanaf 09.00 uur live naar een nieuwe extra uitzending over het coronavirus. Donderdag werd bekend dat er een coronapatiënt uit Loon op Zand in het ziekenhuis in Tilburg ligt. De uitzending wordt steeds herhaald.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 08:28 uur
De stelling: 'Eerste coronabesmetting in Nederland, ik ga hamsteren!'
Omroep GelderlandEen persoon in Tilburg is donderdag positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Neem jij, nu het virus in ons land is, extra voorzorgsmaatregelen? Ga jij bijvoorbeeld hamsteren? Reageer op de stelling van GLD.
» Omroep Gelderland
vrijdag 28 februari 2020, 08:03 uur
'Zeker geen reden voor paniek', zegt viroloog over coronavirus bij man uit Loon op Zand
Omroep BrabantViroloog Ab Osterhaus benadrukt dat er 'zeker geen reden tot paniek' is nu het coronavirus is vastgesteld bij een 56-jarige man uit Loon op Zand. Hij is opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Het is de eerste besmetting die is vastgesteld in Nederland.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 07:34 uur
Contactonderzoek na eerste Nederlandse coronabesmetting in volle gang
NU.nlDonderdag werd de eerste besmetting met het coronavirus in Nederland geconstateerd. Na onderzoek in Tilburg werd duidelijk dat een man het COVID-19-virus heeft opgelopen. De GGD is vrijdag druk bezig om in kaart te brengen met wie hij onlangs contact heeft gehad, om verdere verspreiding te voorkomen.
» NU.nl
vrijdag 28 februari 2020, 06:58 uur
Kijk hier extra nieuwsuitzending over coronavirus in Tilburg
Omroep BrabantOmroep Brabant verzorgt extra uitzendingen over het coronavirus. Donderdag werd bekend dat er een coronapatiënt uit Loon op Zand in het ziekenhuis in Tilburg ligt.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 04:48 uur
Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis: 'Niemand die hier is geweest, hoeft zich zorgen te maken'
Omroep BrabantHet Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg krijgt vragen van verontruste patiënten en bezoekers. Mensen die woensdag en donderdag in het ziekenhuis waren, vragen zich af of ze risico lopen op besmetting met het coronavirus. Volgens het ziekenhuis hoeft niemand zich zorgen te maken.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 04:24 uur
Gemeente Tilburg: 'Geen reden om evenementen af te gelasten' [LIVEBLOG]
Omroep BrabantDe coronapatiënt uit Loon op Zand was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Hij maakt het goed en mag mogelijk weer terug naar huis. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 04:24 uur
Coronapatiënt maakt het goed, evenementen Tilburg gaan gewoon door [LIVEBLOG]
Omroep BrabantDe coronapatiënt uit Loon op Zand was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Hij maakt het goed en mag mogelijk weer terug naar huis. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
» Omroep Brabant
vrijdag 28 februari 2020, 01:22 uur
Dit is wat er bekend is over het coronavirus
Omroep BrabantIn het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg is woensdag een man opgenomen met het coronavirus. Welke symptomen heeft iemand die besmet is, hoe besmettelijk is de ziekte en hoe snel kun je ziek worden na een besmetting?
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 23:46 uur
De komende uren zal het leven van ‘patiënt nul’ tot in detail in kaart worden gebracht
de GelderlanderMet de besmetting van een 56-jarige man uit Loon op Zand is het coronavirus nu ook in ons land aanbeland. De komende uren zullen de gangen van de man tot in detail in kaart worden gebracht. Maar hoe werkt dat precies?
» de Gelderlander
donderdag 27 februari 2020, 23:39 uur
Minister Bruins: Mogelijk mensen in quarantaine geplaatst
Brabants DagbladTILBURG - Minister Bruno Bruins hoopt vrijdag meer duidelijkheid te kunnen geven over hoe het verder gaat na de eerste besmetting met het coronavirus in Nederland.
» Brabants Dagblad
donderdag 27 februari 2020, 23:34 uur
Man met coronavirus meldde zich na klachten zelf bij het ziekenhuis
Omroep BrabantDe man die besmet is met het coronavirus heeft zich woensdag zelf gemeld bij het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat vertelde Jaap van Dissel van het RIVM donderdag aan de NOS.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 23:16 uur
Coronavirus duikt op in Tilburg, dit is wat onze verslaggever bij het ziekenhuis kon vertellen
Omroep BrabantHet coronavirus is opgedoken in Tilburg en dat betekent dat er crisisoverleg plaatsvindt bij het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Onze verslaggever staat bij het ziekenhuis en registreert wat daar nu gebeurt.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 22:38 uur
Gemeente Tilburg: nauwgezet contact met RIVM en ministerie, geen sprake van crisisoverleg
Brabants DagbladTILBURG - In het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg is woensdag een man opgenomen met het coronavirus, zo is donderdagavond bekendgemaakt. De gemeente Tilburg neemt vooralsnog geen extra maatregelen, aldus burgemeester Weterings.
» Brabants Dagblad
donderdag 27 februari 2020, 22:22 uur
RIVM: 'Contacten van Tilburgse coronapatiënt moeten hun temperatuur meten en doorgeven aan GGD'
Omroep BrabantIedereen die in contact is geweest met de coronapatiënt die is opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg , zal nauwlettend in de gaten worden gehouden door de GGD. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) donderdagavond laten weten.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 22:14 uur
Man (56) met coronavirus komt uit Loon op Zand, woensdag al opgenomen in ETZ in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - De 56-jarige man bij wie het nieuwe coronavirus is geconstateerd, is woensdag al opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis donderdagavond. Het gaat om een man uit Loon op Zand.
» Brabants Dagblad
donderdag 27 februari 2020, 21:57 uur
Gemeente Tilburg: vooralsnog geen extra maatregelen tegen coronavirus
Omroep BrabantDe gemeente Tilburg neemt vooralsnog geen extra maatregelen nu een man in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis is opgenomen met het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van de gemeente donderdagavond weten.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 21:55 uur
Eerste Nederlander met coronavirus opgenomen in Tilburg, 'man vierde carnaval'
NOSIn Nederland is een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Volgens verschillende media gaat het om een man van 56 uit Loon op Zand. Hij is woensdag al opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en verblijft daar in isolatie. Burgemeester Weterings van Tilburg zegt dat het naar omstandigheden goed gaat met hem.
» NOS
donderdag 27 februari 2020, 21:44 uur
Eerste persoon in Nederland besmet met coronavirus
NU.nlEen persoon in Tilburg is donderdag positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gaat om de eerste besmetting met het COVID-19-virus in Nederland.
» NU.nl
donderdag 27 februari 2020, 21:39 uur
Eerste besmetting coronavirus in Tilburg
MetroEr is in Nederland één persoon positief getest op het coronavirus. Dat zegt minister Bruno Bruin van Medische Zorg. 
» Metro
donderdag 27 februari 2020, 21:35 uur
Eerste besmetting met coronavirus in Tilburg, volg de ontwikkelingen in ons liveblog
Omroep BrabantIn het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg is een man opgenomen waarbij het coronavirus is vastgesteld. Dat meldt minister Bruno Bruins van Volksgezondheid donderdagavond. Volg de ontwikkelingen in ons live blog.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 21:35 uur
Viroloog over coronavirus bij man uit Loon op Zand: 'Geen reden voor paniek' [LIVEBLOG]
Omroep BrabantIn het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg is een man uit Loon op Zand opgenomen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het is de eerste besmetting in Nederland. Volg de ontwikkelingen in ons liveblog.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 21:25 uur
Man besmet met coronavirus, opgenomen in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg
Omroep BrabantIn het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg is woensdag een man opgenomen die het coronavirus onder de leden heeft. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg donderdag bekendgemaakt.
» Omroep Brabant
donderdag 27 februari 2020, 21:23 uur
Eerste besmetting in Nederland: man met coronavirus ligt in Tilburgs ziekenhuis
Hart van NederlandDe eerste besmetting met het nieuwe coronavirus in Nederland is een feit. Volgens minister Bruno Bruins voor Medische Zorg ligt er in een ziekenhuis in Tilburg een man die de ziekte heeft.
» Hart van Nederland
donderdag 27 februari 2020, 21:23 uur
Patiënt met coronavirus in ETZ ziekenhuis Tilburg
BN DeStemTILBURG - Bij een patiënt in Nederland is donderdag het nieuwe coronavirus (COVID-19) geconstateerd. Dat heeft het RIVM donderdag bekendgemaakt. De patiënt ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, zo zei minister Bruins donderdagavond bij de NOS in een speciale televisie-uitzending rond het coronavirus.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Tilburg

5 april 10:14Man gewond bij steekincident in Tilburg
5 april 09:47Man meerdere keren gestoken bij ruzie in Tilburg: ‘Huis zat onder het bloed’
4 april 17:17Twee uur in de rij voor een ijsje in Tilburg? ‘Ja, we hebben toch niets anders te doen’
4 april 16:07Man uit Spijkenisse rijdt expres tegen geparkeerde auto
4 april 10:49Twee tieners gewond bij steekpartij in Tilburg
3 april 15:38Klassieke Porsche uitgebrand op de afrit van de A58 in Tilburg
1 april 12:56Dit bedrijf stuurde NL-alert voor coronavirus: ‘Het is een zwaar wapen’
1 april 10:37Politieachtervolging over fietspad en zandpad, twee mannen opgepakt in Haghorst
31 maart 16:51Defensie schiet ziekenhuis Tilburg te hulp
31 maart 10:25Vrouw met mes in Tilburg aangehouden voor poging tot zware mishandeling
30 maart 18:0117-jarige jongen gepakt voor overval in Tilburg
30 maart 17:11Coronaspuger Tilburg krijgt vier weken cel: ‘Ik spuugde op de grond!’
29 maart 11:02Karins coronadagboek: 'De nood was hoog, om half vijf 's ochtends werd de eerste patiënt opgehaald'
29 maart 10:47Overvaller bedreigt winkelpersoneel met vuurwapen en maakt enkele telefoons buit
28 maart 16:20Politie Tilburg vindt harddrugs en veel cash in verborgen ruimte in auto
28 maart 12:47Coronadreiger bespuugt beveiliger in Tilburg, wordt in de cel gezet
26 maart 15:00Huisartsen gebruiken ook sportcomplex Drieburcht voor patiënten met coronaklachten
26 maart 06:46Een vijfde van coronapatiënten in Tilburgs ziekenhuis overleden
25 maart 16:50Man bespuwt supermarktmedewerker na ruzie over 1,5-meter-maatregel
25 maart 15:42Verwarde man loopt dreigend met zwaard op galerij flat in Tilburg
RSS.