menu
zoek

Nieuws Tilburg

Vreemde geur blijkt drugslab

zaterdag 1 mei 2021, 13:03 uur

Een chemische lucht die vrijdag 30 april 2021 bij een loods op de Schoorweg werd geroken, bleek afkomstig te zijn van een drugslab. De politie hield de bewoner van het perceel, waar de loods gevestigd was, aan. Specialisten ruimen het lab op.

Waar: Schoorweg in Tilburg

Agenten die op onderzoek uitgingen naar de sterke chemische lucht, stuitte vrijdagmiddag rond 18.00 uur op een loods op het erf aan de Schoorweg. Toen zij binnenin de loods een kijkje namen, zagen zij dat de buitenzijde groter leek dan er binnen te zien was. Het vermoeden was dan ook dat er zich iets achter een gesloten ruimte afspeelde. Toen zij het geluid van machines hoorde en door een aantal kieren in de afgesloten ruimte vaten zagen staan, werd de situatie afgewacht totdat specialisten van de politie en de brandweer aanwezig waren. In verband met de veiligheid werd het pand vooraf onderzocht.

Drugslab
Omdat niet duidelijk was of er personen in het pand aanwezig waren, werden medewerkers van het arrestatieteam ingezet. Zij troffen uiteindelijk niemand aan. De brandweer verrichtte ondertussen metingen naar mogelijke gevaarlijke stoffen. Toen de situatie voor de politieagenten veilig bleek, werd de afgesloten ruimte bekeken. Hier trof de politie een werkend XTC-laboratorium aan, waar de werkzame stof van XTC werd geproduceerd, MDMA. Het lab wordt opgeruimd door de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van dergelijke gevaarlijke opstellingen. De bewoner die in de tussentijd was gearriveerd, is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.  

Hoe ruikt een drugslab?
De geurstoffen en de productielocatie ruiken chemisch. Meestal kunt u ook goed oplosmiddelen (onder andere aceton) ruiken. Kieren van niet gebruikte ramen en deuren worden daarom meestal afgedicht met bijvoorbeeld ‘purschuim’. Ook worden vaak afzuiginstallaties met koolstoffilters gebruikt die de lucht afvoeren via het dak. Zo wordt de geur hoog in de lucht gebracht. Regelmatig zitten drugslabs ook in de buurt van ‘stinkende’ buren zoals fabrieken en/of boerderijen (mestlucht). Ga er nooit vanuit dat zolang u nog geen chemische geur ruikt, dat u veilig bent. Zorg dat u direct naar buiten gaat, zodra u een vermoedelijk drugslab ontdekt hebt. Vindt u een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng uzelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab i.v.m. brand- en explosiegevaar en geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Wilt u liever anoniem melding maken? Bel dan met “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000.

Drugs in Tilburg
Georganiseerde criminaliteit in Tilburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.57275 / 5.04530 Schoorweg


zondag 2 mei 2021, 11:06 uur
Xtc-lab in Tilburgse loods, bewoner aangehouden
CrimesiteBij een loods op de Schoorweg in Tilburg is vrijdagavond een xtc-lab aangetroffen. De bewoner van het perceel is aangehouden. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben het drugslab ontmanteld.
» Crimesite
zaterdag 1 mei 2021, 12:02 uur
Drugslab Tilburg was verstopt in een verborgen ruimte
Omroep BrabantHet xtc-lab dat vrijdagavond werd ontdekt in een loods aan de Schoorweg in Tilburg bevond zich in een verborgen ruimte. Het drugslab werd rond zes uur ontdekt nadat iemand in de omgeving een vreemde lucht rook. Toen agenten een kijkje namen in de loods, viel het hen op dat die aan de binnenkant een stuk kleiner oogde dan aan de buitenkant.
» Omroep Brabant
vrijdag 30 april 2021, 20:53 uur
Xtc-lab gevonden in een loods in Tilburg
Omroep BrabantDe politie heeft vrijdagavond een xtc-lab gevonden in een loods aan de Schoorweg in Tilburg. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om 'een middelgroot lab'. De eigenaar van de loods is aangehouden.
» Omroep Brabant
vrijdag 30 april 2021, 18:51 uur
Politie ontdekt xtc-lab bij een loods in Tilburg, eigenaar aangehouden
Brabants DagbladTILBURG - De politie meldt dat ze vrijdagavond een XTC-lab hebben aangetroffen bij een loods aan de Schoorweg, een buitengebied tussen Tilburg en Gilze. De eigenaar van de loods is aangehouden.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

19 juni 12:06Dave Livingston is de nieuwe coach van de Tilburg Trappers
19 juni 09:35Aanhouding na steekincident
18 juni 13:22Man laat autosleutel in het contact zitten en krijgt daar al snel spijt van
16 juni 08:16Forse schade na woningbrand
15 juni 11:25Bestuurder (24) motorscooter rijdt agent aan in Tilburg en wordt achterhaald na achtervolging
14 juni 19:40Ook Yessie en Ronny hadden een hartstilstand op het voetbalveld
14 juni 14:29Twee keer de toegestane snelheid: bestuurder is rijbewijs kwijt
13 juni 12:06Illegale feesten eindigen met aanrijding
12 juni 12:31Niemand ter wereld leefde langer met een donorhart dan Willem, hij is 65 geworden
12 juni 12:30Jaren ‘50-flats langs Ringbaan-Zuid onder de loep, ‘Leefbaarheid onder druk’
12 juni 11:11Politie valt pand in Tilburg binnen
10 juni 17:16Tilburgse basisschool schrapt naam Prins Bernard: ‘Die zorgt toch voor stoffig imago’
9 juni 15:23Strafeis van twee jaar tegen oud-decaan Tilburg University vanwege fraude
9 juni 14:36Militair krijgt 800 euro boete na ongeluk waarbij vrouw zwaargewond raakte
8 juni 18:39Zwaargewonde bij frontale botsing tussen twee scooters in Tilburg
8 juni 08:52Autobrand slaat over naar andere auto's
7 juni 17:03Vrachtwagen rijdt na botsing meters met auto tegen voorkant over Tilburgse weg
4 juni 12:18Agent vordert fiets om in de achtervolging te gaan, man opgepakt
1 juni 12:33Flits! Deze palen zorgen voor de meeste boetes in Brabant; Tilburg en Boxtel hoog in het lijstje
31 mei 16:08Na half jaar les in de bioscoop kan Jip (12) bijna terug naar school
RSS.