menu
zoek

Nieuws Tilburg

Man aangehouden op verdenking van stalking, bedreiging en mishandeling

zondag 16 mei 2021, 16:17 uur

De politie heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar een 28-jarige Tilburger die wordt verdacht van stalking en bedreiging. Hij is woensdag 12 mei 2021 buiten heterdaad aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in de cel gezet.

De man wordt ervan verdacht de broer van zijn ex-vriendin te hebben afgeperst en bedreigd. Hij zou onder meer foto’s van een wapen hebben gestuurd en gedreigd hebben om privé beelden online te plaatsen.

Al eerder veroordeeld
De verdachte is al eerder veroordeeld voor bedreiging/stalking van zijn ex-vriendin en mishandeling van haar broer. De politierechter heeft hiervoor in december 2020 een vonnis uitgesproken met een proeftijd van twee jaar. De afgelopen maanden bleek echter dat hij zijn ex-vriendin vermoedelijk nog steeds stalkte en onder andere haar auto bekrast heeft. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en de man buiten heterdaad kunnen aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Wordt u ook gestalkt?
Stalking is een misdrijf. Veel mensen die gestalkt worden, voelen zich bang en machteloos. Maar dat hoeft niet! Als u zich zorgen maakt over het risico dat u mogelijk loopt, bespreek dan uw zorgen met anderen en neem zo snel mogelijk contact op met de wijkagent of iemand anders van de politie. Ook als u bedreigd wordt of als er gedreigd wordt om privévideos openbaar te maken, neem dan altijd contact op met de politie. Melden en aangifte doen Hoewel een melding van een strafbaar feit vaak voldoende kan zijn om verder onderzoek in te stellen, is dat voor stalking niet het geval. Om stalking strafrechtelijk te kunnen vervolgen en onderzoek te doen, is altijd een aangifte nodig. De aangifte is een procesverbaal waarin de politie beschrijft wat u over de situatie vertelt. Ook verzoekt u daarin de politie om verder onderzoek te doen. De politie doet alleen verder onderzoek als u daar bij de aangifte uitdrukkelijk om vraagt en u ook na een aantal dagen nog achter uw verzoek om vervolging staat. In nood? Bel 112! In noodsituaties waarbij de stalker u direct bedreigt, uw spullen vernielt of bijvoorbeeld uw woning probeert binnen te komen, belt u direct 112. De politie zal zo snel mogelijk bij u komen om de acute dreiging te stoppen. Als de stalker iets strafbaars doet, neemt de politie hem mee naar het bureau. Dan wordt de pleger dus op heterdaad aangehouden. Omdat er niet altijd voldoende bewijs is, heeft de politie niet altijd mogelijkheden om de stalker aan te houden en strafrechtelijk in te grijpen. Soms heeft de politie geen mogelijkheden om de stalker aan te houden. U kunt dan met het gevoel achterblijven dat de politie u niet direct helpt en de stalker alleen maar wegstuurt. Toch is het belangrijk dat u de politie blijft bellen. De politie kan dan alle waarnemingen vastleggen in een politieregister. De politie verzamelt informatie om daarmee uiteindelijk (met ‘gestapelde’ feiten) wel degelijk strafrechtelijk op te kunnen treden en de stalker te vervolgen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Tilburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.57275 / 5.04530


zondag 16 mei 2021, 17:05 uur
Tilburger aangehouden op verdenking van stalken, bedreigen en mishandelen
Brabants DagbladTILBURG - Politie heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar een 28-jarige Tilburger die wordt verdacht van stalking, bedreiging en mishandeling. Woensdag werd hij buiten heterdaad aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in de cel gezet.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

16 juni 08:16Forse schade na woningbrand
15 juni 11:25Bestuurder (24) motorscooter rijdt agent aan in Tilburg en wordt achterhaald na achtervolging
14 juni 19:40Ook Yessie en Ronny hadden een hartstilstand op het voetbalveld
14 juni 14:29Twee keer de toegestane snelheid: bestuurder is rijbewijs kwijt
13 juni 12:06Illegale feesten eindigen met aanrijding
12 juni 12:31Niemand ter wereld leefde langer met een donorhart dan Willem, hij is 65 geworden
12 juni 12:30Jaren ‘50-flats langs Ringbaan-Zuid onder de loep, ‘Leefbaarheid onder druk’
12 juni 11:11Politie valt pand in Tilburg binnen
10 juni 17:16Tilburgse basisschool schrapt naam Prins Bernard: ‘Die zorgt toch voor stoffig imago’
9 juni 15:23Strafeis van twee jaar tegen oud-decaan Tilburg University vanwege fraude
9 juni 14:36Militair krijgt 800 euro boete na ongeluk waarbij vrouw zwaargewond raakte
8 juni 18:39Zwaargewonde bij frontale botsing tussen twee scooters in Tilburg
8 juni 08:52Autobrand slaat over naar andere auto's
7 juni 17:03Vrachtwagen rijdt na botsing meters met auto tegen voorkant over Tilburgse weg
4 juni 12:18Agent vordert fiets om in de achtervolging te gaan, man opgepakt
1 juni 12:33Flits! Deze palen zorgen voor de meeste boetes in Brabant; Tilburg en Boxtel hoog in het lijstje
31 mei 16:08Na half jaar les in de bioscoop kan Jip (12) bijna terug naar school
31 mei 11:39Onbekenden gooien brandend voorwerp door woningruit, bewoners ongedeerd
30 mei 21:25Botsing na rijden door rood licht, busje raakt motorrijder
29 mei 12:03Tilburger (18) aangehouden voor rondrijden in gestolen auto
RSS.