menu
zoek

Nieuws Tilburg

Vier jongens met wapen aangehouden

zaterdag 26 maart 2022, 09:51 uur

Met getrokken pistolen houden meerdere agenten vrijdagavond vier jongens aan bij het ziekenhuis. De beveiliging ziet namelijk dat ze een vuurwapen bij zich hebben.

Waar: Hilvarenbeekseweg in Tilburg

Op vrijdag 25 maart 2022 om 17.40 stuurt het Operationeel Centrum meerdere politie-eenheden naar het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg. De beveiligingsmedewerker belde dat hij op zijn camera enkele jongens bij de ingang van het ziekenhuis ziet. Hij ziet ook dat ze een koffer bij zich hebben met daarin een vuurwapen, of in ieder geval iets wat daar op lijkt. Getrokken pistolen De melding wordt uiterst serieus genomen. De aanrijdende eenheden maken onderweg een aanvalsplan. De ‘zware’ vesten worden omgedaan die beter bestand zijn een kogels. In samenwerking met de beveiligingsbeambte, die de omgeving goed kent, worden de vier jongens van verschillende kanten benaderd. De agenten trekken hun pistolen en richten die op de jongens. De jongens moeten bevelen van de agenten opvolgen, wat ze gelukkig ook doen. Nadat ze geboeid zijn, bekijken de agenten het koffertje. Daar ligt dan een balletjespistool in, een zogeheten BB-gun. Dat is geen ‘echt’ vuurwapen maar een wapen wat men op de kermis wint of als zwaardere versie wordt gebruikt in de schietsport. Het is verboden om een dergelijk wapen op de openbare weg bij je te hebben. Aanhouden De vier jongens van 16 (2x) en 17 (2X) uit Houten worden aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit de verklaringen blijkt dat ze het neppistool wilden gebruiken om een fotodocu te maken in en om het ziekenhuis. Ook blijkt uit de verklaringen dat ze geschrokken zijn maar het wel snappen dat ze aangehouden zijn. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Ze zullen van Bureau Halt een oproep krijgen. Fout aflopen Er zijn de afgelopen jaren al meerdere incidenten geweest waarbij agenten hun pistool trekken omdat er een melding is van een vuurwapen wat later een nepvuurwapen blijkt te zijn. In de meeste gevallen loopt het goed af en snappen de betrokkenen dat ze zich in een levensgevaarlijke situatie bevinden en werken volledig mee. Het is ook niet niks als een politieagent je met een getrokken pistool benadert en schreeuwt dat je je handen omhoog moet doen. De agent staat op dat moment onder hoogspanning, één verkeerde beweging en hij of zij kan niet anders dan te schieten voor zijn of haar veiligheid en die van de omgeving. Het zou een drama zijn voor iedereen als later blijkt dat het om een nepvuurwapen ging die bijvoorbeeld ‘voor de lol’ is meegenomen. De les is duidelijk, doe dat niet. Laat nepvuurwapens, of alles wat op een echt vuurwapen lijkt, thuis. Moet je het toch vervoeren pak het dan zo in dat niemand herkent dat het een vuurwapen is en daar een melding van doet. Lees meer over de verboden balletjespistolen en andere nepwapens op https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/balletjespistolen.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.53839 / 5.10306 Hilvarenbeekseweg
Hilvarenbeekseweg in Tilburg


zaterdag 26 maart 2022, 11:10 uur
Politie rukt massaal uit voor tieners met balletjespistool bij Tilburgs ziekenhuis
NU.nlDe politie is vrijdagmiddag met zwaar materieel uitgerukt naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, waar vier tieners met een balletjespistool een "fotodocumentaire" aan het maken waren. Dat meldt de politie zaterdag.
» NU.nl
zaterdag 26 maart 2022, 11:03 uur
Consternatie door tieners met nepwapen bij Tilburgs ziekenhuis
de TelegraafVier tieners hebben vrijdagmiddag grote consternatie veroorzaakt bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg door daar met een zogenoemd balletjespistool een fotodocumentaire te maken. Na de melding van jongeren met een vuurwapen gingen politie-eenheden met kogelwerende vesten en getrokken wapens af op de situatie rond het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg.
» de Telegraaf
vrijdag 25 maart 2022, 19:22 uur
Politie houdt met getrokken wapen vier tieners met BB-gun aan bij ziekenhuis in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Vier jongens (16 en 17) zijn vrijdagavond aangehouden voor bezitten van een BB-gun bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat ging met getrokken wapen van de politie.
» Brabants Dagblad
vrijdag 25 maart 2022, 19:15 uur
Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens
Omroep BrabantDe politie is vrijdag aan het begin van de avond met getrokken wapens op vier jongens af gegaan, die met een pistool rondhingen bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De politie kreeg een melding over een vuurwapen, maar het bleek om een neppistool te gaan. De jongens zijn zestien en zeventien jaar oud, meldt de politie.
» Omroep Brabant



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

19 april 18:25Het houdt niet op, alweer een aanslag op coffeeshop Caza: de achtste inmiddels, nu met een explosief
18 april 14:49Politie stopt fraudeur met pepperspray en stroomstootwapen
17 april 16:21Angstige momenten in seksbios: 'Hij zei dat hij m'n strot ging doorsnijden'
17 april 13:05Witte straten: viel er nou sneeuw, of is er toch iets anders aan de hand?
15 april 11:19Man (27) slaat ruit kapot en steekt slachtoffer met glasscherf in Tilburgse flat
15 april 06:37Man vlucht dak op om te ontkomen aan arrestatie, maar valt en raakt gewond
12 april 16:06Flinke file op de A58 richting Tilburg door ongeval bij Oirschot
10 april 18:53Man doodgestoken: vrouw die daarvan wordt verdacht mag naar huis
8 april 10:36Voormalig Kensington-zanger Eloi Youssef gaat weer optreden: ‘Heb het zingen gemist’
8 april 08:01Twee gewonden bij aanrijding tussen twee auto's in Tilburg
7 april 12:14Man (41) overleden na steekpartij in Tilburg, gewonde vrouw aangehouden
6 april 15:14Gijs van café Zomerlust is er klaar mee: wéér is de brug kapot
6 april 09:37Grote groep slaat man (47) in elkaar in Tilburg: ‘Duidelijk op zoek naar ruzie’
3 april 18:49Aanhouding voor internationale drugssmokkel en geweldsincidenten
1 april 21:17Tilburg Trappers wint, maar promoveren mag niet
1 april 15:12Politie nog steeds op zoek naar verdachten aanslag op coffeeshop Caza in Tilburg
31 maart 13:15Caitlyn is radeloos na aanslag op haar huis: 'Ik word al jaren bedreigd'
30 maart 09:54Man beroofd door vijf overvallers, bewusteloos en bebloed achtergelaten
29 maart 06:30Felle brand richt grote schade aan in flatwoning Tilburg, mogelijk brandstichting
28 maart 09:30Jos (1979-2023) was doodziek, maar voelde zich goed: 'Erg goed zelfs, raar is dat’
RSS.