menu
zoek

Nieuws Tilburg

Vier jongens met wapen aangehouden

zaterdag 26 maart 2022, 09:51 uur

Met getrokken pistolen houden meerdere agenten vrijdagavond vier jongens aan bij het ziekenhuis. De beveiliging ziet namelijk dat ze een vuurwapen bij zich hebben.

Waar: Hilvarenbeekseweg in Tilburg

Op vrijdag 25 maart 2022 om 17.40 stuurt het Operationeel Centrum meerdere politie-eenheden naar het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg. De beveiligingsmedewerker belde dat hij op zijn camera enkele jongens bij de ingang van het ziekenhuis ziet. Hij ziet ook dat ze een koffer bij zich hebben met daarin een vuurwapen, of in ieder geval iets wat daar op lijkt. Getrokken pistolen De melding wordt uiterst serieus genomen. De aanrijdende eenheden maken onderweg een aanvalsplan. De ‘zware’ vesten worden omgedaan die beter bestand zijn een kogels. In samenwerking met de beveiligingsbeambte, die de omgeving goed kent, worden de vier jongens van verschillende kanten benaderd. De agenten trekken hun pistolen en richten die op de jongens. De jongens moeten bevelen van de agenten opvolgen, wat ze gelukkig ook doen. Nadat ze geboeid zijn, bekijken de agenten het koffertje. Daar ligt dan een balletjespistool in, een zogeheten BB-gun. Dat is geen ‘echt’ vuurwapen maar een wapen wat men op de kermis wint of als zwaardere versie wordt gebruikt in de schietsport. Het is verboden om een dergelijk wapen op de openbare weg bij je te hebben. Aanhouden De vier jongens van 16 (2x) en 17 (2X) uit Houten worden aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit de verklaringen blijkt dat ze het neppistool wilden gebruiken om een fotodocu te maken in en om het ziekenhuis. Ook blijkt uit de verklaringen dat ze geschrokken zijn maar het wel snappen dat ze aangehouden zijn. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Ze zullen van Bureau Halt een oproep krijgen. Fout aflopen Er zijn de afgelopen jaren al meerdere incidenten geweest waarbij agenten hun pistool trekken omdat er een melding is van een vuurwapen wat later een nepvuurwapen blijkt te zijn. In de meeste gevallen loopt het goed af en snappen de betrokkenen dat ze zich in een levensgevaarlijke situatie bevinden en werken volledig mee. Het is ook niet niks als een politieagent je met een getrokken pistool benadert en schreeuwt dat je je handen omhoog moet doen. De agent staat op dat moment onder hoogspanning, één verkeerde beweging en hij of zij kan niet anders dan te schieten voor zijn of haar veiligheid en die van de omgeving. Het zou een drama zijn voor iedereen als later blijkt dat het om een nepvuurwapen ging die bijvoorbeeld ‘voor de lol’ is meegenomen. De les is duidelijk, doe dat niet. Laat nepvuurwapens, of alles wat op een echt vuurwapen lijkt, thuis. Moet je het toch vervoeren pak het dan zo in dat niemand herkent dat het een vuurwapen is en daar een melding van doet. Lees meer over de verboden balletjespistolen en andere nepwapens op https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/balletjespistolen.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.53839 / 5.10306 Hilvarenbeekseweg


zaterdag 26 maart 2022, 11:10 uur
Politie rukt massaal uit voor tieners met balletjespistool bij Tilburgs ziekenhuis
NU.nlDe politie is vrijdagmiddag met zwaar materieel uitgerukt naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, waar vier tieners met een balletjespistool een "fotodocumentaire" aan het maken waren. Dat meldt de politie zaterdag.
» NU.nl
zaterdag 26 maart 2022, 11:03 uur
Consternatie door tieners met nepwapen bij Tilburgs ziekenhuis
de TelegraafVier tieners hebben vrijdagmiddag grote consternatie veroorzaakt bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg door daar met een zogenoemd balletjespistool een fotodocumentaire te maken. Na de melding van jongeren met een vuurwapen gingen politie-eenheden met kogelwerende vesten en getrokken wapens af op de situatie rond het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg.
» de Telegraaf
vrijdag 25 maart 2022, 19:22 uur
Politie houdt met getrokken wapen vier tieners met BB-gun aan bij ziekenhuis in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Vier jongens (16 en 17) zijn vrijdagavond aangehouden voor bezitten van een BB-gun bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat ging met getrokken wapen van de politie.
» Brabants Dagblad
vrijdag 25 maart 2022, 19:15 uur
Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens
Omroep BrabantDe politie is vrijdag aan het begin van de avond met getrokken wapens op vier jongens af gegaan, die met een pistool rondhingen bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De politie kreeg een melding over een vuurwapen, maar het bleek om een neppistool te gaan. De jongens zijn zestien en zeventien jaar oud, meldt de politie.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

27 juni 12:24112-nieuws: auto slaat over de kop in Tilburg • grote schuurbrand in Asten
26 juni 06:11Een dode en zes gewonden bij ongeval op A58 tussen Tilburg en Breda
25 juni 09:30Man loopt met geslachtsdeel uit broek en wordt aangehouden in Tilburg
25 juni 08:49Man gewond bij steekincident
21 juni 19:01Bulgaarse student heeft geen woonruimte in Tilburg en vliegt dus maar heen en weer voor colleges
21 juni 17:28Overval op bejaarde vrouw: 14-jarige jongen opgepakt dankzij tips
21 juni 11:32Aanhouding na steekincident Langendijk
19 juni 15:541,1 miljoen euro opgehaald tijdens Nacht van de Vluchteling
19 juni 11:21Politie: scooterrijder gezocht die behulpzame man in de rug stak
19 juni 11:21Man in graafmachine verwoest politiewagen, politie lost waarschuwingsschoten
19 juni 06:25Voetganger zwaargewond na aanrijding op fietspad
18 juni 18:39Veel drinken en smeren, maar vooral genieten bij Spoorpark Live in Tilburg
18 juni 14:59Koper blijkt gewelddadige dief: vrouw (29) onder bedreiging pistool van telefoon beroofd
17 juni 06:54Geen treinen tussen Den Bosch en Oss door aanrijding
16 juni 16:00Gratis parkeren drijft buurt tot wanhoop: 'Straat staat altijd bomvol'
13 juni 12:4910.000 euro, vuurwapen en softdrugs gevonden in huis in Tilburg
12 juni 21:00Nieuwsoverzicht | Man neergeschoten op bomvol terras - Tennisclub apetrots op Tim van Rijthoven
12 juni 07:49Vissersboot gelanceerd op de A58 bij Tilburg na aanrijding
10 juni 08:49Stier doodt medewerker slachtbedrijf in Tilburg: ‘Het is vreselijk’
10 juni 08:42Auto raakt van de weg en komt in water tot stilstand
RSS.