menu
zoek

Nieuws Tilburg

Lachgasgebruiker na wilde achtervolging aangehouden

donderdag 31 maart 2022, 15:43 uur

Politieagenten hielden woensdagavond 30 maart 2022 omstreeks 18.00 uur na een achtervolging op de Professor Cobbenhagenlaan een 22-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van diverse feiten, onder andere het verlaten van een plaats van een ongeval. Tijdens het veroorzaken van de aanrijding zou de verdachte lachgas hebben gebruikt.

Waar: Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg

De verdachte was kort daarvoor in de Pater Ruttenstraat tegen een geparkeerd staande auto gereden. Een politieagent zag dat gebeuren en zag tevens dat de bestuurder en zijn bijrijder ballonnen (vermoedelijk gevuld met lachgas) aan hun mond hielden. De agent sprak de mannen aan, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor de Kardinaal Vaughanstraat in. De agent waarschuwde direct zijn collega’s in het Operationeel Centrum (OC) die contact opnamen met andere politie-eenheden op straat, terwijl de agent zelf naar zijn dienstauto rende. Wilde rit De verdachte reed intussen met hoge snelheid door de Goirkestraat in de richting van het Julianapark en reageerde niet op het stopteken dat de agent die hem had betrapt hem gaf. Hij reageerde daarna ook niet op de signalen die de agent hem met zwaailicht en sirene gaf en zette zijn vluchtpoging door in de richting van de Ringbaan-Noord. Op de kruising met de Ringbaan-Noord, waar het gezien het tijdstip erg druk was met andere automobilisten en fietsers, reed de verdachte door rood. Een fietser die wilde oversteken, kon daarbij te nauwer nood een aanrijding voorkomen. Ook diverse automobilisten moesten moeite doen om niet met de verdachte, die inmiddels richting de Hasseltrotonde reed, in aanrijding te komen. De verdachte reed met een snelheid van zo’n 140 km/uur richting de Hasseltrotonde, over een weg waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. Omdat er voor de Hasseltrotonde erg veel verkeer stilstond, reed het vluchtende voertuig via de middenberm de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer op en ging de bestuurder al spookrijdend de Hasseltrotonde over en vervolgens de Ringbaan-West op. Via de Ringbaan-West ging het naar de Professor Cobbenhagenlaan, waar de auto tot stilstand kwam en politiemensen de verdachte bestuurder, een 21-jarige Rotterdammer, konden aanhouden. In de auto lagen onder andere een lachgascilinder en meerdere lege ballonnen. Ook trof de politie vals geld aan. Vervolgonderzoek De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar een politiebureau en in de cel gezet. Hij wordt donderdag verhoord.  Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wegenverkeerswet (gevaarlijk rijgedrag, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed). Ook wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en voor het bezit van vals geld.De auto waarin de verdachte reed, het lachgas en het vals geld zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.


» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.56071 / 5.05555 Professor Cobbenhagenlaan


donderdag 31 maart 2022, 16:33 uur
Lachgasgebruiker (22) aangehouden na ‘wilde achtervolging’ in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Een 22-jarige Rotterdammer is woensdagavond rond 18.00 uur aangehouden na een achtervolging op de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Hij zat met lachgas achter het stuur, meldt de politie.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

25 juni 09:30Man loopt met geslachtsdeel uit broek en wordt aangehouden in Tilburg
25 juni 08:49Man gewond bij steekincident
21 juni 19:01Bulgaarse student heeft geen woonruimte in Tilburg en vliegt dus maar heen en weer voor colleges
21 juni 17:28Overval op bejaarde vrouw: 14-jarige jongen opgepakt dankzij tips
21 juni 11:32Aanhouding na steekincident Langendijk
19 juni 15:541,1 miljoen euro opgehaald tijdens Nacht van de Vluchteling
19 juni 11:21Politie: scooterrijder gezocht die behulpzame man in de rug stak
19 juni 11:21Man in graafmachine verwoest politiewagen, politie lost waarschuwingsschoten
19 juni 06:25Voetganger zwaargewond na aanrijding op fietspad
18 juni 18:39Veel drinken en smeren, maar vooral genieten bij Spoorpark Live in Tilburg
18 juni 14:59Koper blijkt gewelddadige dief: vrouw (29) onder bedreiging pistool van telefoon beroofd
17 juni 06:54Geen treinen tussen Den Bosch en Oss door aanrijding
16 juni 16:00Gratis parkeren drijft buurt tot wanhoop: 'Straat staat altijd bomvol'
13 juni 12:4910.000 euro, vuurwapen en softdrugs gevonden in huis in Tilburg
12 juni 21:00Nieuwsoverzicht | Man neergeschoten op bomvol terras - Tennisclub apetrots op Tim van Rijthoven
12 juni 07:49Vissersboot gelanceerd op de A58 bij Tilburg na aanrijding
10 juni 08:49Stier doodt medewerker slachtbedrijf in Tilburg: ‘Het is vreselijk’
10 juni 08:42Auto raakt van de weg en komt in water tot stilstand
8 juni 09:14Agenten met getrokken wapens houden drie mannen aan in Tilburg
7 juni 13:56Man tijdens carnaval mishandeld: mannen na drie maanden opgepakt
RSS.