menu
zoek

Nieuws Tubbergen

Zo werd een onbekend hotel in Albergen in een dag het meest besproken pand van het land

woensdag 17 augustus 2022, 21:40 uur

De ‘Superieur Kamer’ met bad en inloopdouche is voor vanavond nog beschikbaar, zo meldt de website van Landhotel ’t Elshuys in Albergen woensdagochtend. Wie op reserveren klikt, krijgt een groen vinkje. ‘Uw boeking is voltooid.’ Nergens staat vermeld dat het hotel binnenkort een asielzoekerscentrum zal zijn. Maar dat wordt het wel.

» de Stentorwoensdag 17 augustus 2022, 21:04 uur
Lokale VVD'ers in Overijssel kritisch over azc-besluit Albergen: "Ver over de grens"
RTV OostLokale VVD'ers in Overijssel zijn zeer kritisch over het besluit van VVD-staatssecretaris Van der Burg om de gemeente Tubbergen te dwingen asielzoekers op te vangen in een hotel in Albergen. "Wat ons betreft is dit echt ver over de grens", schrijft de VVD Oldenzaal. Partijgenoten in andere Overijsselse gemeenten onderstrepen dat.
» RTV Oost
woensdag 17 augustus 2022, 21:00 uur
De overvaltactiek van de overheid in Albergen is een slecht idee
de GelderlanderÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
» de Gelderlander
woensdag 17 augustus 2022, 19:24 uur
Tubbergen boos om komst AZC: 'Er is geen ruimte'
de TelegraafDe gemeente Tubbergen wordt door de overheid gedwongen om asielzoekers op te nemen. We spreken bewoners en staatssecretaris Eric van der Burg.
» de Telegraaf
woensdag 17 augustus 2022, 19:23 uur
Protest bij toekomstige asielzoekerscentrum in Albergen
de TelegraafBij het toekomstige asielzoekerscentrum in het dorpje Albergen in de gemeente Tubbergen zijn woensdagavond enkele tientallen demonstranten op de been. De sfeer is rustig, melden omstanders.
» de Telegraaf
woensdag 17 augustus 2022, 16:33 uur
Veiligheidsberaad en gemeenten praten met kabinet over asielcrisis
Dagblad van het NoordenVertegenwoordigers van het Veiligheidsberaad, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het kabinet overleggen woensdag opnieuw over de crisis in de asielopvang. Dat meldt een woordvoerster van het Veiligheidsberaad. Het gesprek zal onder meer gaan over de aanwijzing door het kabinet van een hotel in Albergen als locatie voor de opvang van asielzoekers, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 17 augustus 2022, 16:18 uur
Gemeente Tubbergen kwaad op kabinet om gedwongen opvang asielzoekers
NU.nlDe gemeente Tubbergen is "boos" over het besluit van het kabinet om een hotel in de Overijsselse gemeente op te kopen en er een asielopvang van te maken. "Zo ga je niet met mensen om", zei wethouder Ursula Bekhuis woensdag op een persconferentie. Volgens staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) was het besluit nodig omdat Tubbergen ondanks veel verzoeken nog niets heeft gedaan aan asielopvang.
» NU.nl
woensdag 17 augustus 2022, 16:02 uur
Staatssecretaris en gemeente lijnrecht tegenover elkaar over gedwongen asielopvang
NOSStaatssecretaris Van der Burg (Asiel) vindt dat het kabinet bij het passeren van de gemeente Tubbergen bij de vestiging van een asielzoekerscentrum heeft moeten "kiezen tussen hoofdpijn en buikpijn". Gisteren maakte het kabinet bekend dat het een vergunning wil verlenen voor het opvangen van asielzoekers in een hotel in Albergen, een dorp in de gemeente Tubbergen. De gemeente is daar fel op tegen en voelt zich overvallen door het besluit.
» NOS
woensdag 17 augustus 2022, 15:42 uur
Staatssecretaris: Tubbergen nog niks gedaan, daarom helaas dwang
Leeuwarder CourantDe gemeente Tubbergen heeft ondanks vele verzoeken nog niks gedaan aan asielopvang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) sprak al maanden met de gemeente over het hotel in Albergen, dat geschikt was voor opvang van vluchtelingen. Toen de gemeente nee bleef zeggen was het helaas nodig om naar een dwangmaatregel te grijpen.
» Leeuwarder Courant
woensdag 17 augustus 2022, 15:23 uur
Tubbergen praat inwoners bij over gedwongen asielopvang: ’Democratie wordt teniet gedaan’
de TelegraafDe gemeente Tubbergen heeft woensdag een ingelaste persconferentie gehouden over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven.
» de Telegraaf
woensdag 17 augustus 2022, 13:42 uur
Bewoners Albergen woest door gedwongen opvang asielzoekers: ’We willen het niet’
de TelegraafHet Twentse Tubbergen beleeft een voorproefje van wat het land te wachten staat met de overvaltactiek van het kabinet voor het vinden van opvangplekken voor asielzoekers. Het draagvlak smelt, het vertrouwen in de landelijke overheid ebt weg en gemeente en bewoners vragen zich af hoe het verder moet.
» de Telegraaf
woensdag 17 augustus 2022, 12:36 uur
Ophef over kabinet dat gemeente Tubbergen dwingt tot opvang asielzoekers
Metro
» Metro
woensdag 17 augustus 2022, 11:52 uur
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen
Dagblad van het NoordenDe gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 17 augustus 2022, 11:00 uur
Stelling | Niet gemeenten maar het kabinet moet voortaan plekken voor asielopvang aanwijzen
de StentorHet kabinet heeft gisteren een vergunning verleend voor de opvang van asielzoekers in een hotel in Albergen, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. De gemeente heeft met verbazing gereageerd op dit besluit, dat ook tot een demonstratie bij het hotel leidde.
» de Stentor
woensdag 17 augustus 2022, 07:03 uur
Verbazing over gedwongen opvang asielzoekers Albergen, honderd betogers op de been
RTV OostZo'n honderd mensen hebben dinsdagavond geprotesteerd tegen de komst van asielzoekers naar Albergen. Het kabinet heeft besloten hotel 't Elshuys in te richten als opvangcentrum. Het gaat daarbij voorbij aan de gemeente Tubbergen. Het is de eerste gemeente in Nederland die door het kabinet wordt gedwongen om asielzoekers op te vangen.
» RTV Oost
woensdag 17 augustus 2022, 00:00 uur
Protest bij hotel Albergen waar kabinet asielzoekers wil opvangen
NU.nlEen groep demonstranten heeft deze nacht geprotesteerd bij het hotel in Albergen waar het kabinet asielzoekers wil opvangen. Volgens Tubantia ging het om enkele honderden mensen die het 'onacceptabel vinden' dat het kabinet haar besluit erdoor wil drukken. De staatssecretaris van Asiel en Migratie liet eerder weten voorbij te gaan aan eventuele bezwaren van de gemeente Tubbergen tegen de opvang van asielzoekers.
» NU.nl
dinsdag 16 augustus 2022, 23:14 uur
Honderden betogers bij beoogd ‘asielzoekershotel’ in Albergen: ‘Willen die lui hier niet’
PZCEnkele honderden mensen hebben zich dinsdagavond verzameld voor Landhotel ’t Elshuys in Albergen. Eerder op de avond werd bekend dat het kabinet een vergunning verleent voor de opvang van asielzoekers, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. De eigenares van het hotel is ondergedoken.
» PZC
dinsdag 16 augustus 2022, 23:14 uur
Honderden betogers bij beoogd ‘asielzoekershotel’ in Albergen: ‘Willen die lui hier niet’
Brabants DagbladEnkele honderden mensen hebben zich dinsdagavond verzameld voor Landhotel ’t Elshuys in Albergen. Eerder op de avond werd bekend dat het kabinet een vergunning verleent voor de opvang van asielzoekers, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. De eigenares van het hotel is ondergedoken.
» Brabants Dagblad
dinsdag 16 augustus 2022, 20:20 uur
Kabinet negeert gemeente Tubbergen, geeft vergunning voor asielopvang in hotel
NU.nlHet kabinet heeft besloten om voorbij te gaan aan eventuele bezwaren van de gemeente Tubbergen tegen de opvang van asielzoekers in een hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) krijgt een vergunning om tot driehonderd asielzoekers te huisvesten in het hotel.
» NU.nl
dinsdag 16 augustus 2022, 19:54 uur
Kabinet zet Twentse gemeente buitenspel voor locatie asielopvang
de TelegraafDe Twentse gemeente Tubbergen krijgt, gedwongen door de landelijke overheid, een opvanglocatie voor asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) mag een daar opgekocht hotel gebruiken nadat de gemeente buitenspel werd gezet bij het afgeven van een vergunning. De gemeente zegt ’onaangenaam verrast’ te zijn.
» de Telegraaf
dinsdag 16 augustus 2022, 19:51 uur
Kabinet passeert gemeente Tubbergen en geeft vergunning voor asielopvang in hotel
NU.nlHet kabinet heeft besloten om voorbij te gaan aan eventuele bezwaren van de gemeente Tubbergen tegen het opvangen van asielzoekers in een hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) krijgt een vergunning om in het hotel driehonderd asielzoekers te huisvesten.
» NU.nl
dinsdag 16 augustus 2022, 19:38 uur
Kabinet passeert gemeente: vergunning voor asielopvang in hotel
Leeuwarder CourantHet kabinet is van plan voor het eerst een vergunning te geven voor de opvang van asielzoekers zonder akkoord met de gemeente. Het gaat om een hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen. Overleg met die gemeente leidde nog niet tot een akkoord, meldt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) aan de Tweede Kamer.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 16 augustus 2022, 19:36 uur
Kabinet passeert gemeente en geeft vergunning voor asielopvang in hotel
de GelderlanderHet kabinet gaat voor het eerst een gemeente passeren die weigert de bestemming van een gebouw aan te passen om asielzoekers in op te vangen. Hotel 't Elshuys in Albergen krijgt een vergunning van het Rijk, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. Dat meldt staatssecretaris Eric van der Brug (Asiel) aan de Tweede Kamer vanavond.
» de Gelderlander
dinsdag 16 augustus 2022, 19:36 uur
Kabinet passeert gemeente en geeft vergunning voor asielopvang in hotel
BN DeStemHet kabinet gaat voor het eerst een gemeente passeren die weigert de bestemming van een gebouw aan te passen om asielzoekers in op te vangen. Hotel 't Elshuys in Albergen krijgt een vergunning van het Rijk, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. Dat meldt staatssecretaris Eric van der Brug (Asiel) aan de Tweede Kamer vanavond.
» BN DeStem
dinsdag 16 augustus 2022, 19:36 uur
Kabinet passeert gemeente en geeft vergunning voor asielopvang in hotel
Brabants DagbladHet kabinet gaat voor het eerst een gemeente passeren die weigert de bestemming van een gebouw aan te passen om asielzoekers in op te vangen. Hotel 't Elshuys in Albergen krijgt een vergunning van het Rijk, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. Dat meldt staatssecretaris Eric van der Brug (Asiel) aan de Tweede Kamer vanavond.
» Brabants Dagblad
dinsdag 16 augustus 2022, 19:30 uur
Kabinet dwingt Tubbergen asielzoekers op te vangen in hotel 't Elshuys in Albergen
RTV OostHet kabinet is van plan voor het eerst een vergunning te geven voor de opvang van asielzoekers zonder akkoord met de gemeente. Het gaat om landhotel 't Elshuys in Albergen in de gemeente Tubbergen. Overleg met Tubbergen leidde nog niet tot een akkoord, meldt staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) aan de Tweede Kamer.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Oost
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tubbergen

17 juli 12:21Vijf maanden cel voor bedreigen burgemeester rond komst asielhotel
24 juni 23:04STEVO had geen vergunning voor stellage die op fans viel bij duel FC Twente
21 mei 07:12Politie zoekt getuigen van zwaar ongeval in Tubbergen
15 mei 13:30Dode geëlektrocuteerde bedrijfsongeval Tubbergen is 16-jarige stagiair ROC
15 mei 09:21’Tiener dodelijk geëlektrocuteerd in kruipruimte horecabedrijf in Tubbergen’
26 maart 11:28Man uit Albergen aangehouden voor bedreigen burgemeester Tubbergen
3 juli 22:09Van Beetsterzwaag naar Tubbergen: wethouder Anko Postma wordt burgemeester
16 juni 15:31Gesteggel met COA gaat door, Tubbergen legt asielhotel bouwstop op
16 maart 13:50Voormalig CDA-bolwerk Tubbergen nu van BBB: ’Caroline snapt ons wél’
6 februari 07:18Oudste inwoner (107) van Overijssel overleden: ‘Vanaf mijn zestigste begon ik pas met leven’
18 september 13:2118-jarige is dodelijke slachtoffer van crash op provinciale weg in Twente
5 september 22:37Infoavond asielhotel was 'heetgebakerd', gemeente Tubbergen wil niet reageren
31 augustus 13:52'Goed gesprek' tussen Van der Burg en Tubbergen over asielhotel
31 augustus 10:26Krijgt de raad in Tubbergen wel zijn zin met de eis 'maximaal 150 asielzoekers'?
26 augustus 16:21Inwoners Tubbergen: ’We zijn fatsóenlijke boerenkinkels’
24 augustus 12:46Staatssecretaris reageert op ongerustheid: ‘Dat is zwaar klote’
20 augustus 13:21Snollebollekes-fan slingert van links naar rechts over de weg in Tubbergen
19 augustus 22:50Staatssecretaris Van der Burg dinsdag naar Tubbergen voor gesprek over azc
18 augustus 06:15Deze VVD’ers vegen de vloer aan met het kabinet: ‘Waardeloos en liberaal onwaardig’
17 augustus 22:43Het kabinet dat gemeenten passeert en dwingt tot asielopvang: ik heb er begrip voor
RSS.