menu
zoek

Nieuws Ulicoten

Camping gedeeltelijk ontruimd na aantreffen busje met drugsafval

zondag 25 augustus 2019, 10:56 uur

Zaterdagavond werd een deel van een camping in Ulicoten ontruimd, nadat aan de rand van deze camping een busje met drugsafval was gedumpt. De brandweer kon een explosie van het aanwezige chemische afval niet uitsluiten.

Waar: Maaijkant in Ulicoten

Rond de klok van 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er achter camping Ponserosa aan de Maaijkant in Ulicoten een bus in de berm stond. Kennelijk was gepoogd het busje in brand te steken en mogelijk stonden er vaten drugsafval in de laadruimte. Eenmaal ter plaatse zagen agenten inderdaad een grote hoeveelheid jerrycans in het busje staan. Daarom werd de brandweer, met een specialist chemische stoffen, ter plaatse geroepen. Die stelde een dusdanig explosief mengel vast dat uit voorzorg een veilige ring van minstens 25 meter rond het busje moest worden aangenomen. Dat betekende dat ook enkele campinggasten tijdelijk een ander onderkomen moesten zoeken. Om het busje met gevaarlijke stoffen veilig te ontmantelen werken specialisten van de Brandweer, het milieuteam van de politie en een gespecialiseerd bergingsbedrijf samen. Uiteindelijk werden zo onder meer 18 vaten van 25 kg, 5 vaten van 200 liter en enkele vaten van meer dan 100 liter chemisch afval geborgen. De hulpdiensten zijn tot in de vroege ochtend bezig geweest met deze ontmanteling. De gevolgen die het gehad zou hebben als het busje daadwerkelijk in brand was gegaan zijn nauwelijks te overzien. Veel gebruikers van Synthetische drug beseffen niet dat zij indirect bijdragen aan het gevaarlijke en ondermijnende karakter van drugshandel. Naast de gevaar zetting moet de eigenaar van de grond waarop het afval is gedumpt de schoonmaakkosten namelijk zelf betalen. Wanneer het de grond van de overheid betreft betaald de overheid de kosten, met belastinggeld dat beter aan andere zaken besteed kan worden. Het is bizar dat inwoners op deze manier ongewild mee betalen aan de respectloze handel en wandel van criminelen en dat criminelen op deze manier burgers betrekt bij de criminele handel en het gevaar waar ze mensen aan blootstelt.

Drugs in Ulicoten
Milieu in Ulicoten

» Politie.nl


Kaart nieuws Ulicoten. Locatie nieuws: 51.46382 / 4.86934 Maaijkant


zondag 25 augustus 2019, 11:41 uur
'Camping Ponderosa aan ramp ontsnapt', busje met drugsafval was zeer explosief
Omroep BrabantCamping Ponderosa in Ulicoten is aan een ramp ontsnapt. In het bestelbusje dat zaterdagavond werd gedumpt in een natuurgebied achter de camping, bleken tientallen vaten met drugsafval te staan. De brandweer kon een explosie van het chemische afval niet uitsluiten en daarom werd een deel van camping Ponderosa ontruimd.
» Omroep Brabant
zondag 25 augustus 2019, 10:44 uur
Camping ontsnapt, ruim duizend liter aan explosief drugsafval in busje gevonden
BN DeStemIn het deels uitgebrande busje bij camping Ponderosa in Ulicoten zat meer dan duizend liter aan drugsafval, blijkt uit onderzoek van de politie.
» BN DeStem
zondag 25 augustus 2019, 10:10 uur
Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval
MetroDat was even schrikken voor de bewoners van een camping in het Noord-Brabantse dorp Ulicoten. De camping waar ze verbleven werd zaterdagavond (24 augustus) namelijk ontruimd vanwege een busje met drugsafval. 
» Metro
zondag 25 augustus 2019, 08:49 uur
Noord-Brabantse camping ontruimd vanwege bus met drugsafval
NU.nlIn het Noord-Brabantse dorp Ulicoten moest zaterdagavond een camping deels worden ontruimd vanwege een busje met drugsafval.
» NU.nl
zondag 25 augustus 2019, 08:44 uur
Camping Ulicoten ontruimd om busje met drugsafval
Hart van NederlandIn de Noord-Brabantse dorp Ulicoten moest zaterdagavond een camping deels worden ontruimd vanwege een busje met drugsafval.
» Hart van Nederland
zondag 25 augustus 2019, 06:18 uur
Busje lekt drugsafval bij camping Ponderosa in Ulicoten, gasten opgevangen in kantine
Omroep BrabantAchter camping Ponderosa in Ulicoten is zaterdagavond rond halfelf een busje met drugsafval ontdekt. Volgens een getuige lekte er chemische vloeistof en ontstond er door de dampen in het busje explosiegevaar. "De belastingbetaler mag waarschijnlijk weer opdraaien voor het opruimen...", verzucht een politiewoordvoerder.
» Omroep Brabant
zondag 25 augustus 2019, 00:30 uur
Busje met mogelijk drugsafval gevonden in Ulicoten, deel camping Ponderosa tijdelijk ontruimd
BN DeStemULICOTEN - De politie heeft zaterdagavond aan de Maaijkant in Ulicoten een uitgebrand busje aangetroffen met mogelijk drugsafval. Het busje werd aangetroffen achter camping Ponderosa aan de Maaijkant in Ulicoten.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Ulicoten

29 november 09:59Man (26) omgekomen door verkeersongeval in Ulicoten
25 augustus 11:41'Camping Ponderosa aan ramp ontsnapt', busje met drugsafval was zeer explosief
RSS.