menu
zoek

Nieuws Urk

Zoektocht vermiste vissers nog niets opgeleverd

vrijdag 29 november 2019, 16:40 uur

De zoektocht naar de twee vermiste opvarenden van de gezonken garnalenkotter UK-165 Lummetje heeft vrijdag nog geen resultaat gehad. De Kustwacht ging minder intensief te werk dan donderdag toen het schip vroeg in de morgen zonk. In plaats van een reddingsactie wordt nu gesproken van een bergingsactie.


» Omroep Flevoland

vrijdag 29 november 2019, 06:05 uur
Zoektocht vermiste vissers hervat, burgemeester hoopt op snelle vondst slachtoffers
Omroep FlevolandDe zoektocht naar de twee vermiste opvarenden van de gezonken garnalenkotter UK-165 Lummetje is vrijdagochtend hervat. De Kustwacht gaat minder intensief te werk dan donderdag toen het schip vroeg in de morgen zonk. In plaats van een reddingsactie wordt nu gesproken van een bergingsactie.
» Omroep Flevoland
donderdag 28 november 2019, 18:49 uur
Kustwacht staakt zoektocht bemanning kotter Urk
de TelegraafDe zoekactie naar twee opvarenden van de Urker vissersboot UK165 Lummetje is donderdag gestaakt. Na ruim elf uur zoeken door helikopters en een vliegtuig van de Kustwacht en reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is gestopt toen het donker werd. De boot verdween donderdag vroeg.
» de Telegraaf
donderdag 28 november 2019, 16:11 uur
Gezonken vissersboot drama voor Urk, collega's blijven zoeken naar bemanning
Hart van NederlandDe twee opvarenden van de gezonken vissersboot uit Urk zijn donderdagmiddag nog altijd niet gevonden. De hoop op overlevenden wordt met het uur kleiner, toch blijven vissers zoeken in de Noordzee bij Texel.
» Hart van Nederland
donderdag 28 november 2019, 15:31 uur
‘Duikers kunnen niet zoeken naar vermiste vissers’
de TelegraafDe verslagenheid op Urk is groot na het vergaan van visserskotter UK-165 Lummetje. De boot ligt zo goed als zeker op de zeebodem voor de kust van Texel. De twee opvarenden zijn nog vermist. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker vertelt dat een groot evenement op Urk is afgelast.
» de Telegraaf
donderdag 28 november 2019, 15:10 uur
Vermiste Urkse viskotter gezonken bij Texel, opvarenden nog vermist
NU.nlOp de Noordzee vlak bij Texel is sinds donderdagochtend een grote zoekactie naar een vermiste Urkse viskotter met twee opvarenden aan de gang. Het marineschip, de Zr. Ms. Makkum, wist de garnalenkotter rond 9.25 uur met sonarapparatuur te lokaliseren. De twee opvarenden, een 27-jarige en 41-jarige man uit Urk, zijn nog vermist.
» NU.nl
donderdag 28 november 2019, 13:39 uur
Evenementen Urk afgelast om vermiste vissers
de TelegraafUrk leeft tussen hoop en vrees over het lot van twee vissers die momenteel worden vermist op de Noordzee. Alleen een wonder lijkt schipper Jochem Foppen en zijn vaste opvarende nog te kunnen redden.
» de Telegraaf
donderdag 28 november 2019, 12:36 uur
Grote zoekactie naar vermiste vissersboot
NOSOp de Noordzee in de buurt van het eiland Texel is een grote zoekactie aan de gang. Er wordt gezocht naar een vissersboot uit Urk waar twee mensen aan boord waren. Het lijkt erop dat de boot is gezonken.
» NOS
donderdag 28 november 2019, 12:25 uur
Vermiste Urkse viskotter gezonken, opvarenden nog vermist
NU.nlOp de Noordzee vlak bij Texel is sinds donderdagochtend een grote zoekactie gaande vanwege een vermiste Urkse viskotter met twee opvarenden. Het marineschip de Zr. Ms. Makkum wist de garnalenkotter rond 9.25 uur met sonarapparatuur te lokaliseren. De twee opvarenden, een 27- en 41-jarige man uit Urk, zijn nog vermist.
» NU.nl
donderdag 28 november 2019, 10:34 uur
Kotterdrama - Evenementen afgelast en geschokte reacties
Omroep FlevolandOp sociale media wordt geschokt gereageerd op de vermissing van de Urker kotter UK-165 en haar bemanning. Rond 05.45 uur kwam er een noodsignaal binnen van kotter 'Lummetje'. Een mijnenjager van de Koninklijke Marine heeft het wrak van de kotter hoogstwaarschijnlijk gevonden. Gevreesd wordt voor de levens van de twee opvarenden.
» Omroep Flevoland
donderdag 28 november 2019, 09:59 uur
Urk tussen hoop en vrees door vermiste vissers op Noordzee: ‘Dit raakt iedereen in ons dorp’
de StentorHet is de nachtmerrie van ieder Urker visgezin: een schip, met opvarenden, dat vermist wordt. Via social media wordt meegeleefd en gebeden voor de Urker vissers die momenteel worden vermist.
» de Stentor
donderdag 28 november 2019, 09:44 uur
Viskotter hoogstwaarschijnlijk gevonden op zeebodem: opvarenden nog vermist
RTV N-HTEXEL - De vermiste vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd met een sonar van de mijnenjager Zr. Ms Makkum. De boot is gezonken en ligt op de bodem.
» RTV N-H
donderdag 28 november 2019, 09:29 uur
Grote zoekactie naar opvarenden van Vissersboot uit Urk
MetroEr is een grote zoekactie aan de gang op de Noordzee ten westen van Texel. Vanaf een vissersboot uit Urk werd vanochtend om 05.45 uur een automatisch noodsignaal uitgezonden. Het schip lijkt gelokaliseerd, maar voor de levens van de twee opvarenden wordt gevreesd. 
» Metro
donderdag 28 november 2019, 09:19 uur
Vissers houden hun hart vast voor vermiste viskotter: "Het is een drama"
RTV N-HTEXEL - Vissers in de regio zijn geschrokken van het nieuws dat een kotter uit Urk al ruim drie uur wordt vermist. Gevreesd wordt voor het leven van de twee opvarenden. Meerdere vissers zijn met hun eigen schip aan het meezoeken. 
» RTV N-H
donderdag 28 november 2019, 08:57 uur
Viskotter 'Lummetje' zo goed als zeker gevonden, twee opvarenden nog vermist
Hart van NederlandDe vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is zo goed als zeker gevonden op de bodem voor de kust van Texel. Het noodbaken van de viskotter activeerde donderdagochtend op zo’n zeven kilometer ten westen van Texel. Meerdere eenheden helpen mee met de zoektocht naar de vermiste opvarenden.
» Hart van Nederland
donderdag 28 november 2019, 08:51 uur
Vermiste vissersboot waarschijnlijk gevonden
Leeuwarder CourantDe vermiste vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd met een sonar van de mijnenjager Zr. Ms Makkum. Het schip bevond zich vlak voor de kust van Texel. De vermiste vissersboot had 2 opvarenden. Gevreesd wordt voor hun leven.
» Leeuwarder Courant
donderdag 28 november 2019, 08:34 uur
Massale zoekactie op Noordzee naar vermiste kotter uit Urk
BN DeStemOp de Noordzee is een grote zoekactie gaande naar een vermiste viskotter uit Urk. Het gaat om viskotter UK165 ‘Lummetje’. Dat meldt het kustwachtcentrum in Den Helder.
» BN DeStem
donderdag 28 november 2019, 08:34 uur
Vermiste kotter uit Urk gelokaliseerd met sonar, voor leven opvarenden wordt gevreesd
Brabants DagbladOp de Noordzee is sinds vanmorgen een grote zoekactie gaande naar de vermiste viskotter ‘Lummeltje’ uit Urk en twee bemanningsleden. De kotter is inmiddels door een sonar van de marine gelokaliseerd op de zeebodem maar duikers kunnen door het slechte weer niet het water in. Het is nu wachten op betere weersomstandigheden.
» Brabants Dagblad
donderdag 28 november 2019, 08:34 uur
Vermiste kotter uit Urk gelokaliseerd met sonar, voor leven opvarenden (27 en 41) wordt gevreesd
PZCOp de Noordzee is sinds vanmorgen een grote zoekactie gaande naar de vermiste viskotter ‘Lummeltje’ uit Urk en haar twee bemanningsleden. De kotter is inmiddels door een sonar van de marine gelokaliseerd op de zeebodem. De opvarenden, twee mannen van 41 en 27 jaar uit Urk, worden nog vermist.
» PZC
donderdag 28 november 2019, 08:34 uur
LIVE | Vermiste kotter uit Urk gelokaliseerd, voor leven opvarenden (27 en 41) wordt gevreesd
de GelderlanderOp de Noordzee is een grote zoekactie gaande naar een vermiste viskotter uit Urk. Het gaat om viskotter UK165 ‘Lummetje’. Dat meldt het kustwachtcentrum in Den Helder. Volg de laatste ontwikkelingen hier in ons liveblog.
» de Gelderlander
donderdag 28 november 2019, 08:34 uur
Vermiste kotter uit Urk gelokaliseerd met sonar, voor leven opvarenden wordt gevreesd
BN DeStemOp de Noordzee is sinds vanmorgen een grote zoekactie gaande naar de vermiste viskotter ‘Lummeltje’ uit Urk en twee bemanningsleden. De kotter is inmiddels door een sonar van de marine gelokaliseerd op de zeebodem maar duikers kunnen door het slechte weer niet het water in. Het is nu wachten op betere weersomstandigheden.
» BN DeStem
donderdag 28 november 2019, 08:32 uur
Vermiste Urker viskotter waarschijnlijk gezonken, twee opvarenden vermist
NOSOp de Noordzee ten westen van Texel is al sinds vanochtend een grote zoekactie aan de gang naar de twee opvarenden van een vissersboot uit Urk. Een mijnenjager van de marine heeft de kotter, de UK-165 'Lummetje' van het bedrijf J. Foppen, hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd op de bodem van de Noordzee, maar vanwege het slechte weer kunnen duikers het water niet in om dat te bevestigen.
» NOS
donderdag 28 november 2019, 08:31 uur
LIVE | Vermiste Urker viskotter waarschijnlijk gevonden in Noordzee, slecht weer hindert duikers
de StentorOp de Noordzee is een grote zoekactie gaande naar een vermiste viskotter uit Urk. Het gaat om viskotter UK165 ‘Lummetje’. Dat meldt het kustwachtcentrum in Den Helder. Volg de laatste ontwikkelingen hier in ons liveblog.
» de Stentor
donderdag 28 november 2019, 07:58 uur
Vermiste Urker viskotter bij Texel gelokaliseerd
de TelegraafDe vermiste vissersboot uit Urk, de UK165 Lummetje, is hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd met een sonar van de mijnenjager Zr. Ms Makkum. De boot is gezonken en ligt op de bodem.
» de Telegraaf
donderdag 28 november 2019, 07:53 uur
Viskotter vermist bij Texel: grote zoekactie op de Noordzee
RTV N-HTEXEL - Op de Noordzee ten westen van Texel wordt met man en macht gezocht naar een vermiste viskotter. Het schip uit Urk heeft om 5.46 uur een noodsignaal afgegeven. Er is een vlot gevonden, maar verder ontbreekt elk spoor. Er wordt gevreesd voor het leven van de twee opvarenden. 
» RTV N-H
donderdag 28 november 2019, 07:38 uur
Zoekactie naar vissers na ruim 11 uur gestaakt
Omroep FlevolandDe actieve zoekactie naar de twee vermiste opvarenden van de gezonken garnalenkotter UK-165 is donderdag rond 17 uur vanwege de invallende duisternis gestaakt. Met boten van de KNRM en helikopters en een vliegtuig van de Kustwacht is bij Texel ruim 11 uur zonder resultaat gezocht naar de twee opvarenden van de garnalenkotter.
» Omroep Flevoland
donderdag 28 november 2019, 07:38 uur
Zoekactie naar vissers: wrak kotter door slecht weer onbereikbaar voor duikers
Omroep FlevolandHet gezonken wrak van de vermiste Urker kotter UK-165 is gevonden. Dat zegt de gemeente Urk. Marineschip Zr.
» Omroep FlevolandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: Metro
Foto: RTV N-H
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Urk

16 januari 16:04Zoektocht naar persoon te water bij Ketelbrug
16 januari 15:12Ruben (20) redt bejaarde man na val met scootmobiel in haven Urk: 'Hij was in shock’
15 januari 10:31Identiteit bekend gemaakt tweede verdachte explosie op Urk
3 januari 19:13Verdachte (28) vuurwerkbom Urk blijft langer in de cel zitten
31 december 11:25Provincie stopt 1,7 miljoen euro in weg bij buitendijkse haven Urk ondanks onzekerheid
30 december 21:35Vissers Z-182: migranten begonnen te huilen van blijdschap
25 december 18:12Kerstcollecte Urk: 93.000 euro voor school Ethiopië
17 december 16:16Aanhouding in zaak explosie bij woning Urk
16 december 12:16Urk heeft dit seizoen primeur brievenbusbom: Post dwarrelt door winkelcentrum na vuurwerkexplosie
13 december 22:23Darter Nentjes uitgeschakeld bij WK darts
12 december 12:12Flevoland maakt nieuw plan voor haven Urk om stikstofbeleid
10 december 21:39Politie heeft daders aanslag vuurwerkbom in vizier
6 december 18:47Bemanningsleden van bij Texel gezonken kotter begraven
4 december 13:04Gert Jan Karsten nieuwe trainer SV Urk
3 december 13:13Urk opent condoleanceregisters voor verdronken vissers Jochem en Hendrik-Jan
1 december 17:51Gevonden lichamen zijn van vermiste Urker vissers
29 november 16:40Zoektocht vermiste vissers nog niets opgeleverd
28 november 17:07Onzekerheid voor familie vermiste vissers Urk 'geeft een vreselijk gevoel'
27 november 13:2716 tips over vuurwerkbom in woning
26 november 22:38Politie: vuurwerkaanslag Urk was mogelijk wraakactie
RSS.