menu
zoek

Nieuws Urk

Gevonden lichamen zijn van vermiste Urker vissers

zondag 1 december 2019, 17:51 uur

De lichamen die zondagmiddag zijn gevonden in een gezonken Urker kotter in de Noordzee, zijn van de 41-jarige Jochem Foppen en de 27-jarige Hendrik-Jan de Vries. Dat bevestigt de politie Landelijke Eenheid op Twitter.


» Omroep Flevoland

zondag 1 december 2019, 17:47 uur
Lichamen van vermiste vissers gevonden in stuurhut gezonken Urker boot
NU.nlDuikers van de Koninklijke Marine hebben zondag twee lichamen aangetroffen in de stuurhut van de viskotter UK165. Het gaat om die van de twee opvarenden, een 27-jarige en een 41-jarige man uit Urk, die werden vermist nadat het schip donderdag verging.
» NU.nl
zondag 1 december 2019, 16:28 uur
Lichamen vermiste vissers gevonden
Blik op NieuwsDuikers van de Koninklijke Marine hebben 2 lichamen gevonden in de gezonken garnalenkotter Lummetje uit Urk. De stoffelijke overschotten zijn nog niet geidentificeerd. Waarschijnlijk gaat het om beide vissers die sinds donderdag werden vermist nadat hun schip verging.
» Blik op Nieuws
zondag 1 december 2019, 15:31 uur
Rijkswaterstaat laat kotter bergen
Omroep FlevolandRijkswaterstaat zal de gezonken viskotter UK-165 'Lummetje' laten bergen. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Zee en Delta.
» Omroep Flevoland
zondag 1 december 2019, 14:14 uur
Dubbel gevoel na vondst lichamen in gezonken kotter: ‘Zekerheid die ze liever niet hadden’
de StentorVerdriet was er al dagen op Urk, maar sinds vanmiddag is er ook ruimte voor opluchting. Hoe tegenstrijdig ook, de vondst van de twee lichamen in de gezonken kotter ‘Lummetje’ biedt troost. ,,Het is fijn voor de families dat aan de onzekerheid een einde is gekomen”, laat burgemeester Ineke Bakker in een officiële verklaring weten.
» de Stentor
zondag 1 december 2019, 13:58 uur
Vermiste vissers gevonden in gezonken vissersboot
NOSOp de bodem van de zee bij Texel zijn twee vissers gevonden. Het zijn vrijwel zeker de twee vissers uit Urk die sinds donderdag werden vermist. Ze zijn niet meer in leven. Er was al dagen een zoekactie aan de gang.
» NOS
zondag 1 december 2019, 13:20 uur
Twee lichamen gevonden in stuurhut gezonken Urkse viskotter
NU.nlDuikers van de Koninklijke Marine hebben zondag twee lichamen aangetroffen in de stuurhut van de viskotter UK165. Waarschijnlijk zijn die van de twee opvarenden, een 27-jarige en een 41-jarige man uit Urk, die werden vermist nadat het schip donderdag verging.
» NU.nl
zondag 1 december 2019, 12:58 uur
Lichamen gevonden in gezonken kotter
Omroep FlevolandDe twee vermiste Urker vissers zijn vrijwel zeker door duikers gevonden. Dat meldt de Landelijke Eenheid Politie. In de stuurhut van de gezonken garnalenkotter UK-165 zijn twee lichamen aangetroffen.
» Omroep Flevoland
zondag 1 december 2019, 12:58 uur
Twee lichamen gevonden in stuurhut gezonken viskotter Urk
Hart van NederlandDuikers van de marine hebben twee lichamen aangetroffen in de stuurhut van de UK 165, de gezonken viskotter uit Urk. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de twee bemanningsleden.
» Hart van Nederland
zondag 1 december 2019, 12:55 uur
Twee lichamen gevonden in stuurhut van gezonken Urker kotter
de StentorDuikers van de marine hebben vandaag twee lichamen gevonden in de gezonken Urker garnalenkotter ‘Lummetje’. Dat meldt de politie. De lichamen werden gevonden in de stuurhut van het wrak. Het gaat vrijwel zeker om de twee vermiste vissers uit Urk.
» de Stentor
zondag 1 december 2019, 10:30 uur
Marineduikers zoeken opnieuw naar vermiste opvarenden Urker viskotter
Hart van NederlandOpnieuw gaan duikers van de marine op zoek naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk. Om 10.15 uur zijn ze weer te water gegaan. Het schip ligt op een diepte van 12 tot 14 meter, ten westen van de zuidpunt van Texel. Zaterdag is de boot al zodanig voorbereid dat de duikers het schip in kunnen.
» Hart van Nederland
zondag 1 december 2019, 10:15 uur
Duikers zoeken weer naar Urker vissers
Omroep FlevolandDe zoekactie naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk is zondagmorgen hervat. Duikers van de marine zijn om 10.15 uur het water ingegaan. Ze hebben de kotter zaterdag al onderzocht aan de buitenkant. Daarbij zijn maatregelen genomen zodat ze vandaag voor het eerst het schip binnen kunnen gaan.
» Omroep Flevoland
zondag 1 december 2019, 08:10 uur
Wekdienst 1/12: Bouterse terug in Suriname en kerken Urk staan stil bij vermiste vissers
NOSGoedemorgen! De veroordeelde Surinaamse president Desi Bouterse is weer terug in Paramaribo en in kerken op Urk wordt stilgestaan bij de twee vissers van wie sinds donderdagochtend geen teken van leven meer is vernomen.
» NOS
zondag 1 december 2019, 06:30 uur
Duikers gaan weer zoeken naar Urker vissers
Omroep FlevolandDe zoekactie naar twee opvarenden van de gezonken viskotter uit Urk wordt zondagmorgen hervat. Duikers van de marine hebben de kotter zaterdag onderzocht aan de buitenkant. Daarbij zijn maatregelen genomen zodat ze vandaag voor het eerst het schip binnen kunnen gaan.
» Omroep Flevoland
zaterdag 30 november 2019, 22:22 uur
Urk leeft mee met families van vermiste bemanning garnalenkotter
Hart van NederlandHeel Urk leeft mee met de families van de vermiste bemanning van de garnalenkotter UK 165 ‘Lummetje’. Met spanning wordt gewacht op het moment dat de duikers de kotter binnengaan, zondag gaat dat waarschijnlijk gebeuren.
» Hart van Nederland
zaterdag 30 november 2019, 17:06 uur
Duikers eind van de middag naar gezonken vissersboot uit Urk
Hart van NederlandDuikers van de marine kunnen zaterdag waarschijnlijk aan het einde van de middag voor het eerst duiken naar de gezonken vissersboot uit Urk. Vanaf dan is het getij goed daarvoor, volgens de Kustwacht.
» Hart van Nederland
zaterdag 30 november 2019, 16:00 uur
Duikers zijn het water in gegaan bij gezonken UK-165
Omroep FlevolandDuikers van de marine zijn zaterdagmiddag tussen half vier en half vijf voor het eerst het water in gegaan bij het wrak van de gezonken UK-165 bij Texel. Dat meldt de Kustwacht. Hun eerste prioriteit is het in kaart te brengen van de garnalenkotter en onderzoeken of het veilig is om naar binnen te gaan. De kotter ligt op 13 meter diepte.
» Omroep Flevoland
zaterdag 30 november 2019, 15:40 uur
Duik naar vermiste kotter zondag verder
de TelegraafDe marine heeft zaterdag aan het einde van de middag voor het eerst gedoken naar de gezonken garnalenkotter uit Urk. Vanaf dan was het getij goed daarvoor, aldus een woordvoerder van de Kustwacht. De vissersboot zonk donderdagochtend. Twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar zijn vermist. Mogelijk bevinden ze zich nog aan boord.
» de Telegraaf
zaterdag 30 november 2019, 14:09 uur
Marineduikers zoeken bij gezonken vissersboot uit Urk
Hart van NederlandDuikers van de marine zijn zaterdagmiddag aan het zoeken op de plek waar de vissersboot uit Urk is gezonken. Ze gaan proberen of ze de boot kunnen onderzoeken.
» Hart van Nederland
zaterdag 30 november 2019, 13:40 uur
Marineduikers aangekomen bij Urker kotter
de TelegraafDuikers van de marine zijn zaterdag aan het begin van de middag aangekomen op de plek waar de garnalenkotter uit Urk is gezonken. Ze gaan proberen of ze de boot kunnen onderzoeken. Mogelijk bevinden de twee bemanningsleden van 27 en 41 jaar zich nog aan boord. Ze zijn vermist sinds de kotter donderdagochtend vroeg bij Texel in de problemen kwam.
» de Telegraaf
zaterdag 30 november 2019, 12:12 uur
Marineduikers aangekomen bij locatie van gezonken Urker kotter
RTV N-HTEXEL - De Kustwacht heeft net na het middaguur de locatie bereikt waar donderdagochtend de Urker kotter met twee vissers naar de bodem zonk. Vandaag gaan tien duikers van de marine proberen om de gezonken vissersboot uit Urk te onderzoeken. 
» RTV N-H
zaterdag 30 november 2019, 10:32 uur
Marineduikers bij gezonken kotter Urk voor zoektocht naar bemanning
NOSDuikers van de marine proberen vandaag de gezonken garnalenkotter uit Urk te onderzoeken. De afgelopen dagen was het vanwege slecht weer en hoge golven niet mogelijk om de Noordzee in te gaan.
» NOS
zaterdag 30 november 2019, 09:50 uur
Marineduikers naar de gezonken viskotter
MetroDuikers van de marine gaan zaterdag proberen om de gezonken vissersboot uit Urk te onderzoeken. Er wordt nog gezocht naar twee bemanningsleden. 
» Metro
zaterdag 30 november 2019, 09:33 uur
Eerste duik naar gezonken UK-165 waarschijnlijk eind van de middag
Omroep FlevolandDuikers van de marine kunnen waarschijnlijk aan het einde van de middag voor het eerst duiken naar de gezonken garnalenkotter UK-165 bij Texel. Hun eerste prioriteit is het in kaart te brengen van het wrak en onderzoeken of het veilig is om naar binnen te gaan. De kotter ligt op 13 meter diepte.
» Omroep Flevoland
zaterdag 30 november 2019, 09:25 uur
Duikers op plek van gezonken Urker kotter, wrak ligt zeker 12 meter diep
de StentorDuikers van de marine gaan vandaag proberen om de gezonken vissersboot uit Urk te onderzoeken. Ze gaan kijken of de lichamen van de twee vermiste Urker vissers nog aan boord zijn. De twee worden nog vermist sinds de viskotter afgelopen donderdag in problemen kwam.
» de Stentor
zaterdag 30 november 2019, 09:25 uur
Zoektocht naar vermiste vissers uit Urk gaat verder
de GelderlanderDuikers van de marine gaan vandaag proberen om de gezonken vissersboot uit Urk te onderzoeken. De afgelopen dagen was het door de wind, de hoge golven en sterke stroming niet mogelijk om het water in te gaan, maar de omstandigheden zijn vanochtend goed genoeg om een poging te wagen.
» de Gelderlander
zaterdag 30 november 2019, 08:55 uur
Marineduikers zoeken naar vermiste bemanning in gezonken vissersboot
Hart van NederlandDuikers van de marine gaan zaterdag proberen om de gezonken vissersboot uit Urk te onderzoeken. Eerder was het door het weer niet mogelijk om het water in te gaan.
» Hart van Nederland
zaterdag 30 november 2019, 08:35 uur
Marineduikers naar gezonken Urker viskotter
de TelegraafDuikers van de marine gaan zaterdag proberen om de gezonken vissersboot uit Urk te onderzoeken. De afgelopen dagen was het door de wind, de hoge golven en sterke stroming niet mogelijk om het water in te gaan, maar de omstandigheden zijn zaterdagochtend goed genoeg om een poging te wagen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Urk

16 januari 16:04Zoektocht naar persoon te water bij Ketelbrug
16 januari 15:12Ruben (20) redt bejaarde man na val met scootmobiel in haven Urk: 'Hij was in shock’
15 januari 10:31Identiteit bekend gemaakt tweede verdachte explosie op Urk
3 januari 19:13Verdachte (28) vuurwerkbom Urk blijft langer in de cel zitten
31 december 11:25Provincie stopt 1,7 miljoen euro in weg bij buitendijkse haven Urk ondanks onzekerheid
30 december 21:35Vissers Z-182: migranten begonnen te huilen van blijdschap
25 december 18:12Kerstcollecte Urk: 93.000 euro voor school Ethiopië
17 december 16:16Aanhouding in zaak explosie bij woning Urk
16 december 12:16Urk heeft dit seizoen primeur brievenbusbom: Post dwarrelt door winkelcentrum na vuurwerkexplosie
13 december 22:23Darter Nentjes uitgeschakeld bij WK darts
12 december 12:12Flevoland maakt nieuw plan voor haven Urk om stikstofbeleid
10 december 21:39Politie heeft daders aanslag vuurwerkbom in vizier
6 december 18:47Bemanningsleden van bij Texel gezonken kotter begraven
4 december 13:04Gert Jan Karsten nieuwe trainer SV Urk
3 december 13:13Urk opent condoleanceregisters voor verdronken vissers Jochem en Hendrik-Jan
1 december 17:51Gevonden lichamen zijn van vermiste Urker vissers
29 november 16:40Zoektocht vermiste vissers nog niets opgeleverd
28 november 17:07Onzekerheid voor familie vermiste vissers Urk 'geeft een vreselijk gevoel'
27 november 13:2716 tips over vuurwerkbom in woning
26 november 22:38Politie: vuurwerkaanslag Urk was mogelijk wraakactie
RSS.