menu
zoek

Nieuws Urmond

Onderzoek en ontmanteling drugslaboratorium

donderdag 6 juli 2017, 10:09 uur

De politie is donderdagochtend gestart met de ontmanteling van een drugslaboratorium in een schuurtje bij een woning aan de Grotestraat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in het lopende onderzoek.

Waar: Grotestraat in Urmond

De hulpdiensten krijgen dinsdag een melding van een ontploffing en brand bij het schuurtje. Uit voorzorg zijn de naast gelegen panden ontruimd. De brandweer heeft het vuur geblust en er zijn geen slachtoffers gevallen. Bij de brand is asbest vrijgekomen, waarna er een opschoningprocedure hiervoor is opgestart. Tijdens onderzoek werd in het schuurtje het drugslaboratorium aangetroffen.

Onderzoek
De politie heeft woensdag een buurtonderzoek gehouden en doet daarnaast een oproep richting burgers om die informatie die zij hebben over het drugslaboratorium of de brand te delen. Dit kan via 0900 – 88 44 of indien gewenst via 0800-7000. De verwachting is dat de politie en de experts van het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) vandaag een groot deel van de dag bezig zijn met technisch onderzoek en de ontmanteling van het drugslaboratorium.

Hoe te handelen bij aantreffen van een mogelijk drugslab?
Vindt u een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng uzelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab i.v.m. brand- en explosiegevaar en geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Wilt u liever anoniem melding maken? Bel dan met “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000. Als de situatie of omgeving buiten het lab veilig is, kunt u mogelijk bijzonderheden vastleggen, zodat u deze kunt meegeven aan de politie wanneer deze ter plaatse komt. Denk aan het noteren van nummerborden, beschrijvingen van vervoermiddelen en personen, en andere opvallende activiteiten.

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing. De LFO is opgericht in 2001 en richtte zich in het begin vooral op de ontmanteling van MDMA (XTC) en amfetaminetype laboratoria. In de loop van de jaren heeft het werkveld zich verbreed en doet de LFO ook onderzoek naar de zelfproductie van precursoren (APAAN en safrol omzetting), synthetische cannabinoïden, designer drugs, medicinale producten, methamfetamine, cocaïne extractie laboratoria, heroïne versnijdingplaatsen en in samenwerking met EOD synthetische explosieven.

Drugs in Urmond
Getuigenoproep in Urmond

» Politie.nl


Kaart nieuws Urmond. Locatie nieuws: 50.99213 / 5.76494 Grotestraat


donderdag 6 juli 2017, 11:53 uur
Politie ontmantelt drugslab in woonwijk
Hart van NederlandJe zult er maar naast wonen. In een schuur aan de Grotestraat in het Limburgse Urmond ontplofte dinsdagavond een drugslab. Deze keer niet in een buitengebied of op een industrieterrein, maar middenin een woonwijk.
» Hart van Nederland
donderdag 6 juli 2017, 10:25 uur
Drugslab ontploft in woonwijk
de TelegraafDe politie heeft een drugslab ontdekt na een ontploffing in een schuur bij een woning in Urmond. De schuur aan de Grotestraat in het Limburgse dorpje brandde vervolgens uit, waarbij asbest vrijkwam. Het lab ligt midden in een woonwijk. ,,Het had anders kunnen aflopen'', zei een woordvoerder van de politie donderdag.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Urmond

23 maart 12:57Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen
19 december 19:30Hond en baasje in Urmond gewond door vuurwerkbom in brievenbus
6 juli 11:53Politie ontmantelt drugslab in woonwijk
RSS.