menu
zoek

Nieuws Utrecht

Facebook delen

Utrechts bezoekje

maandag 30 september 2019, 16:23 uur

Utrecht is het bruisende utopia van Nederland. De stad is rond de Domtoren gebouwd en deze kan je dan ook geen seconde uit het oog verliezen. Uiteraard is dit niet het enige monument van Utrecht, er zijn er nog een heel aantal te vinden die je zullen laten voelen alsof je terug in de tijd bent gegaan. Dwaal rond in de sfeervolle binnenstad, langs mooie grachten, oude straatjes, en gezellige cafés en terrasjes aan het water.

Wat is die Domtoren dan nu juist?

   Deze kerktoren is de hoogste en oudste van Nederland, en is het belangrijkste oriëntatiepunt van Utrecht. Wat er dus ook voor zorgt dat je nooit kan verdwalen in deze prachtige stad. De Dom is gebouwd tussen 1321 en 1382 en is 112 meter hoog. Zelfs als je de toren niet kunt zien, zal je deze waarschijnlijk nog steeds wel horen, dankzij een veertiental klokken die tussen de 281 en 8227 kilo wegen. Uiteraard kan je genieten van een prachtig uitzicht, waarop je op een heldere dag de kerktorens van Amersfoort, Rhenen, Montfoort, Oudewater, ... kan zien. Maar daar dien je eerst de 465 treden voor te beklimmen. We garanderen je, dat het de moeite zeer zeker waard is! De dom werd in 1647 van de kathedraal gescheiden, maar ook deze kan je bezoeken en zijn prachtige Franse Gotische stijl ervaren, samen met de middeleeuwse binnenplaats die je in een oogwenk terug de tijd in meeneemt.

Dom toren
Je kan niet alleen de hoogte in, maar ook de laagtes verkennen.

  Onder het Domplein vind je DOMunder. Dit is een werkelijk uniek bezoekerscentrum waar je als een archeoloog de 2000 jaar historie kunt zien en verkennen die er verborgen ligt.

   Eenmaal je de Domtoren van boven naar onder toe hebt verkend, is het tijd om een stap te zetten in Utrecht zelf. Met de Dom weet je uiteindelijk toch steeds de weg terug. Als je toch liever niets van de lokale beleving wilt missen kan je gaan voor de Free walking Tour. Of je er nu al jaren woont, of Utrecht een dagje bezoekt is dit de manier om meer te leren over deze stad. Gedurende een wandeltocht van twee uur vertellen de begeleiders je over de geschiedenis, ontdek je de verborgen plekken, en krijg je alle to do’s en to sees van lokale gidsen.
Wanneer je hongerig bent na je wandeling, kun je een leuke tijd in het Casino restaurant besteden terwijl je kijkt hoe de mensen verschillende spelen uitproberen, zoals roulette, poker of de variant ervan.
Eet je liever in de binnenstad? Dan kan je plaatsnemen bij een van de vele restaurantjes en bars die met alle liefde zullen voor jouw maaltijd zullen zorgen.

   Even op adem komen?
Kom tot rust in Utrecht’s eigen Hortus Botanicus. Deze groene oase van rust brengt buiten een waarlijke geschiedenis, ook een moment van stilte met zich mee.  De Hortus is ook toegankelijk voor mensen die minder goed te been zijn.
Als de vijver van de Hortus je inspiratie geeft voor meer, kan je kiezen voor een rondvaart door de binnenstad. Er is haast geen betere manier om Utrecht te verkennen, de groene singles, kenmerkende werven en werfkelders. De klassieke oude bruggen, en charmante beeldhouwwerkjes, terwijl je kan genieten van een glaasje en een hapje.

   Zei daar iemand... shoppen?
Want ja, ook dat kan zeker in Utrecht. Van maandag t.e.m zondag. Hoog Catharijne is een van Nederlands grootste indoor winkelcentra en biedt een groot aantal winkels. Uiteraard zijn de smalle straatjes van Utrecht ook voorzien van de nodige leuke winkeltjes en boetiekjes. Wanneer je klaar bent met Hoog Catharijne kan je langs de Lijnmarkt naar de Oude Gracht lopen, wandel rustig door naar de Choorstraat, Oudkerkhof en Korte Minrebroederstraat. Deze straten staan bekend om hun grote merken en ook kleine boetiekjes. De fijnproevers raden we even door te stappen naar de Nachtegaalstraat, waar je een aantal ambachtelijke delicatessenwinkels zal vinden. Al kan je ook even langs de markt, om lokale specialiteiten te proeven.
En over marktjes gesproken. Utrecht is een stad waar je elke dag van de week een markt kunt bezoeken. In de binnenstad kun je verschillende markten bezoeken; de lapjesmarkt, de bloemenmarkt en de gewone markt.

   Veel te zien en veel te ontdekken, wat maakt dat Utrecht zeker een bezoekje waard is.


Meer nieuws uit Utrecht

17 oktober 18:04Verhoeven en Hari beloven elkaar te slopen : 'Ik ga hem knock-out slaan'
17 oktober 16:47Baas verrassende basisspeler bij De Graafschap tegen Jong Utrecht
17 oktober 11:27Van Seumeren wil Galgenwaard kopen: "Op den duur het liefst alles in eigen beheer"
16 oktober 14:15Winkeldief die man van trap duwde op Utrecht CS krijgt vijf maanden cel
16 oktober 13:09Seuntjens en Van Huizen twijfelgevallen bij De Graafschap voor uitduel bij Jong FC Utrecht
16 oktober 07:48Boeren blokkeren snelwegen rond Utrecht, tractor raakt motoragent op A7
16 oktober 06:20Drukte op de weg door protesterende boeren neemt af, verkeer rondom Utrecht nog wel muurvast
15 oktober 14:04Onderzoek naar gewelddadige overvallen in Griftpark, vannacht en zondag was het weer raak
15 oktober 13:07Utrechters opgepakt voor Duitse plofkraken
15 oktober 11:28Trends nieuwbouwwoningen in 2019
13 oktober 16:52Hockeyers HC Tilburg verliezen in Utrecht van Kampong
11 oktober 14:59Utrechter (16) vast voor scooterroof met pistool
11 oktober 12:20Hennepkwekerij ontdekt in pijler van Utrechtse brug
10 oktober 17:00VodafoneZiggo rolt supersnel Gigabit-internet landelijk uit
10 oktober 14:13Duizend regelaars, wegwijzers en promotie-medewerkers nodig bij Vuelta
10 oktober 08:00Ongeluk op A58 bij Tilburg richting Eindhoven: vertraging neemt af
9 oktober 15:58De Camper van het Jaar is een Bürstner en de Caravan van het Jaar komt van Dethleffs
9 oktober 15:12Jongens in Transwijk bedreigd met pistool en beroofd van scooter
9 oktober 00:44Oud-minister en PvdA-politicus Ella Vogelaar overleden
8 oktober 17:57Vermiste Bo uit Alphen aan den Rijn gevonden in Utrecht
RSS.