menu
zoek

Nieuws Utrecht

Utrechts bezoekje

maandag 30 september 2019, 16:23 uur

Utrecht is het bruisende utopia van Nederland. De stad is rond de Domtoren gebouwd en deze kan je dan ook geen seconde uit het oog verliezen. Uiteraard is dit niet het enige monument van Utrecht, er zijn er nog een heel aantal te vinden die je zullen laten voelen alsof je terug in de tijd bent gegaan. Dwaal rond in de sfeervolle binnenstad, langs mooie grachten, oude straatjes, en gezellige cafés en terrasjes aan het water.

Wat is die Domtoren dan nu juist?

   Deze kerktoren is de hoogste en oudste van Nederland, en is het belangrijkste oriëntatiepunt van Utrecht. Wat er dus ook voor zorgt dat je nooit kan verdwalen in deze prachtige stad. De Dom is gebouwd tussen 1321 en 1382 en is 112 meter hoog. Zelfs als je de toren niet kunt zien, zal je deze waarschijnlijk nog steeds wel horen, dankzij een veertiental klokken die tussen de 281 en 8227 kilo wegen. Uiteraard kan je genieten van een prachtig uitzicht, waarop je op een heldere dag de kerktorens van Amersfoort, Rhenen, Montfoort, Oudewater, ... kan zien. Maar daar dien je eerst de 465 treden voor te beklimmen. We garanderen je, dat het de moeite zeer zeker waard is! De dom werd in 1647 van de kathedraal gescheiden, maar ook deze kan je bezoeken en zijn prachtige Franse Gotische stijl ervaren, samen met de middeleeuwse binnenplaats die je in een oogwenk terug de tijd in meeneemt.

Dom toren
Je kan niet alleen de hoogte in, maar ook de laagtes verkennen.

  Onder het Domplein vind je DOMunder. Dit is een werkelijk uniek bezoekerscentrum waar je als een archeoloog de 2000 jaar historie kunt zien en verkennen die er verborgen ligt.

   Eenmaal je de Domtoren van boven naar onder toe hebt verkend, is het tijd om een stap te zetten in Utrecht zelf. Met de Dom weet je uiteindelijk toch steeds de weg terug. Als je toch liever niets van de lokale beleving wilt missen kan je gaan voor de Free walking Tour. Of je er nu al jaren woont, of Utrecht een dagje bezoekt is dit de manier om meer te leren over deze stad. Gedurende een wandeltocht van twee uur vertellen de begeleiders je over de geschiedenis, ontdek je de verborgen plekken, en krijg je alle to do’s en to sees van lokale gidsen.
Wanneer je hongerig bent na je wandeling, kun je een leuke tijd in het Casino restaurant besteden terwijl je kijkt hoe de mensen verschillende spelen uitproberen, zoals roulette, poker of de variant ervan.
Eet je liever in de binnenstad? Dan kan je plaatsnemen bij een van de vele restaurantjes en bars die met alle liefde zullen voor jouw maaltijd zullen zorgen.

   Even op adem komen?
Kom tot rust in Utrecht’s eigen Hortus Botanicus. Deze groene oase van rust brengt buiten een waarlijke geschiedenis, ook een moment van stilte met zich mee.  De Hortus is ook toegankelijk voor mensen die minder goed te been zijn.
Als de vijver van de Hortus je inspiratie geeft voor meer, kan je kiezen voor een rondvaart door de binnenstad. Er is haast geen betere manier om Utrecht te verkennen, de groene singles, kenmerkende werven en werfkelders. De klassieke oude bruggen, en charmante beeldhouwwerkjes, terwijl je kan genieten van een glaasje en een hapje.

   Zei daar iemand... shoppen?
Want ja, ook dat kan zeker in Utrecht. Van maandag t.e.m zondag. Hoog Catharijne is een van Nederlands grootste indoor winkelcentra en biedt een groot aantal winkels. Uiteraard zijn de smalle straatjes van Utrecht ook voorzien van de nodige leuke winkeltjes en boetiekjes. Wanneer je klaar bent met Hoog Catharijne kan je langs de Lijnmarkt naar de Oude Gracht lopen, wandel rustig door naar de Choorstraat, Oudkerkhof en Korte Minrebroederstraat. Deze straten staan bekend om hun grote merken en ook kleine boetiekjes. De fijnproevers raden we even door te stappen naar de Nachtegaalstraat, waar je een aantal ambachtelijke delicatessenwinkels zal vinden. Al kan je ook even langs de markt, om lokale specialiteiten te proeven.
En over marktjes gesproken. Utrecht is een stad waar je elke dag van de week een markt kunt bezoeken. In de binnenstad kun je verschillende markten bezoeken; de lapjesmarkt, de bloemenmarkt en de gewone markt.

   Veel te zien en veel te ontdekken, wat maakt dat Utrecht zeker een bezoekje waard is.






Meer nieuws uit Utrecht

28 maart 23:15Musical Pretty Woman krijgt Diamanten Award voor 175.000 verkochte tickets
28 maart 10:53Enorme vondst politie Utrecht: 7 miljoen e-mailadressen onderschept
28 maart 10:05FC Utrecht heeft met Belg Horemans nieuwe rechtsback binnen voor volgend seizoen
25 maart 20:27Syrisch gezin met minderjarige kinderen wil niet in flatwoning zonder lift en moet nu azc uit
21 maart 19:04Universiteit Utrecht zet subsidie aan corps voorlopig stop vanwege bangalijst
19 maart 21:28Vluchtende plofkrakers botsen met Audi op overstekend wild
19 maart 11:4911 jaar cel voor poging moord op eigen baby door moedermelk te manipuleren
18 maart 17:43NU praat je bij | Utrecht herdenkt tramaanslag | Nieuw tenue Oranje
18 maart 15:48Herdenking tramaanslag blijvend eerbetoon
18 maart 07:28Rinke (49) werd vijf jaar geleden vermoord bij tramaanslag in Utrecht: "Hij redde levens"
18 maart 05:30De tramaanslag in Utrecht en de zenuwslopende klopjacht op de schutter
18 maart 03:00Ayase Ueda breekt de ban bij Feyenoord: ‘Maar niet doen alsof hij nog niets heeft laten zien’
17 maart 17:16FC Utrecht Vrouwen stranden in bekertoernooi
17 maart 16:30NEC blijft zesde na nederlaag tegen FC Utrecht
16 maart 17:00Reconstructie van die fatale 2:09 minuten in tram 5014: zij stapten in en overleefden
15 maart 14:04Utrecht corps schorst leden vanwege bangalijst: 'Smakeloos en beschamend'
15 maart 09:39Clubicoon Mark van der Maarel (34) hakt de knoop door en stopt na dit seizoen bij FC Utrecht
13 maart 08:18Grote file tussen Den Bosch en Utrecht door gat in A2: stilstaand verkeer tussen Veghel en Kerkdriel
11 maart 20:08Student (23) krijgt gevangenisstraf voor twee verkrachtingen in Utrecht
11 maart 13:00Bevolkingsonderzoek werpt vruchten af: darmkanker veel vaker ontdekt
RSS.