menu
zoek

Nieuws Utrecht

Utrechts bezoekje

maandag 30 september 2019, 16:23 uur

Utrecht is het bruisende utopia van Nederland. De stad is rond de Domtoren gebouwd en deze kan je dan ook geen seconde uit het oog verliezen. Uiteraard is dit niet het enige monument van Utrecht, er zijn er nog een heel aantal te vinden die je zullen laten voelen alsof je terug in de tijd bent gegaan. Dwaal rond in de sfeervolle binnenstad, langs mooie grachten, oude straatjes, en gezellige cafés en terrasjes aan het water.

Wat is die Domtoren dan nu juist?

   Deze kerktoren is de hoogste en oudste van Nederland, en is het belangrijkste oriëntatiepunt van Utrecht. Wat er dus ook voor zorgt dat je nooit kan verdwalen in deze prachtige stad. De Dom is gebouwd tussen 1321 en 1382 en is 112 meter hoog. Zelfs als je de toren niet kunt zien, zal je deze waarschijnlijk nog steeds wel horen, dankzij een veertiental klokken die tussen de 281 en 8227 kilo wegen. Uiteraard kan je genieten van een prachtig uitzicht, waarop je op een heldere dag de kerktorens van Amersfoort, Rhenen, Montfoort, Oudewater, ... kan zien. Maar daar dien je eerst de 465 treden voor te beklimmen. We garanderen je, dat het de moeite zeer zeker waard is! De dom werd in 1647 van de kathedraal gescheiden, maar ook deze kan je bezoeken en zijn prachtige Franse Gotische stijl ervaren, samen met de middeleeuwse binnenplaats die je in een oogwenk terug de tijd in meeneemt.

Dom toren
Je kan niet alleen de hoogte in, maar ook de laagtes verkennen.

  Onder het Domplein vind je DOMunder. Dit is een werkelijk uniek bezoekerscentrum waar je als een archeoloog de 2000 jaar historie kunt zien en verkennen die er verborgen ligt.

   Eenmaal je de Domtoren van boven naar onder toe hebt verkend, is het tijd om een stap te zetten in Utrecht zelf. Met de Dom weet je uiteindelijk toch steeds de weg terug. Als je toch liever niets van de lokale beleving wilt missen kan je gaan voor de Free walking Tour. Of je er nu al jaren woont, of Utrecht een dagje bezoekt is dit de manier om meer te leren over deze stad. Gedurende een wandeltocht van twee uur vertellen de begeleiders je over de geschiedenis, ontdek je de verborgen plekken, en krijg je alle to do’s en to sees van lokale gidsen.
Wanneer je hongerig bent na je wandeling, kun je een leuke tijd in het Casino restaurant besteden terwijl je kijkt hoe de mensen verschillende spelen uitproberen, zoals roulette, poker of de variant ervan.
Eet je liever in de binnenstad? Dan kan je plaatsnemen bij een van de vele restaurantjes en bars die met alle liefde zullen voor jouw maaltijd zullen zorgen.

   Even op adem komen?
Kom tot rust in Utrecht’s eigen Hortus Botanicus. Deze groene oase van rust brengt buiten een waarlijke geschiedenis, ook een moment van stilte met zich mee.  De Hortus is ook toegankelijk voor mensen die minder goed te been zijn.
Als de vijver van de Hortus je inspiratie geeft voor meer, kan je kiezen voor een rondvaart door de binnenstad. Er is haast geen betere manier om Utrecht te verkennen, de groene singles, kenmerkende werven en werfkelders. De klassieke oude bruggen, en charmante beeldhouwwerkjes, terwijl je kan genieten van een glaasje en een hapje.

   Zei daar iemand... shoppen?
Want ja, ook dat kan zeker in Utrecht. Van maandag t.e.m zondag. Hoog Catharijne is een van Nederlands grootste indoor winkelcentra en biedt een groot aantal winkels. Uiteraard zijn de smalle straatjes van Utrecht ook voorzien van de nodige leuke winkeltjes en boetiekjes. Wanneer je klaar bent met Hoog Catharijne kan je langs de Lijnmarkt naar de Oude Gracht lopen, wandel rustig door naar de Choorstraat, Oudkerkhof en Korte Minrebroederstraat. Deze straten staan bekend om hun grote merken en ook kleine boetiekjes. De fijnproevers raden we even door te stappen naar de Nachtegaalstraat, waar je een aantal ambachtelijke delicatessenwinkels zal vinden. Al kan je ook even langs de markt, om lokale specialiteiten te proeven.
En over marktjes gesproken. Utrecht is een stad waar je elke dag van de week een markt kunt bezoeken. In de binnenstad kun je verschillende markten bezoeken; de lapjesmarkt, de bloemenmarkt en de gewone markt.

   Veel te zien en veel te ontdekken, wat maakt dat Utrecht zeker een bezoekje waard is.


Meer nieuws uit Utrecht

27 mei 15:30Gökmen T. door rechtbank ook schuldig verklaard aan verkrachting
27 mei 08:27Politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven
26 mei 12:23Extreme droogte Overijssel veroorzaakt door klimaatverandering
25 mei 17:11FC Utrecht trekt alles uit de kast bij UEFA, van simulatiebureau tot Van Hanegem
25 mei 14:45Tien jaar cel Lorenzo S. voor doden Utrechtse studente Dunja, geen tbs
24 mei 11:30Ook FC Utrecht akkoord met salarisverlaging
19 mei 22:27Beloning voor tip en aanhouding Ben Hamou (VIDEO)
18 mei 22:33Burgemeesters willen niet dat terrassen eerder open gaan: ‘1 juni is al ingewikkeld genoeg’
18 mei 14:30Feyenoord ziet finale met FC Utrecht wel zitten, maar niet om EL-ticket
16 mei 21:34Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel
15 mei 22:25Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Utrecht
15 mei 17:46‘Nog altijd een onbegrijpelijke keuze van de KNVB, maar de knop moet om’
15 mei 16:01Fanshop FC Utrecht overvallen
13 mei 17:11OM eist schuldigverklaring in verkrachtingszaak tegen Gökmen T.
13 mei 14:07Getuigen gezocht van aanrijding met doorrijder
12 mei 11:31Harde schijven met patiëntgegevens gestolen uit computers van UMC Utrecht
11 mei 15:11Simon Makienok test positief op coronavirus
11 mei 15:07Ondergedoken oplichter na 9 jaar gepakt in Utrecht
11 mei 13:14OM eist 10 jaar cel en tbs voor doden Utrechtse studente
8 mei 22:24Cambuur en De Graafschap nog een week in spanning: volgende week uitspraak over promotie
RSS.