menu
zoek

Nieuws Utrecht

Slachtoffer misbruik Jehovah's: 'Rapport geen afsluiting maar een nieuw begin'

donderdag 23 januari 2020, 20:13 uur

'Geen afsluiting van een periode, maar het begin van een nieuwe fase.' Zo beschouwt het Groningse misbruikslachtoffer Frank Huiting het donderdagmiddag gepubliceerde rapport van de Universiteit Utrecht over misbruikpraktijken bij de Jehovah's Getuigen.

» RTV Noord
donderdag 23 januari 2020, 18:21 uur
De belangrijkste punten van het misbruikrapport over Jehova's getuigen
NU.nlDe rechtbank in Utrecht heeft donderdag bepaald dat een rapport (pdf) over seksueel misbruik en aangiftebereidheid bij Jehova's getuigen gepubliceerd mag worden. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht (UU) moet het makkelijker worden voor Jehova's om seksueel misbruik te melden. Dit zijn de belangrijkste punten uit het rapport.
» NU.nl
donderdag 23 januari 2020, 18:05 uur
’Misbruik bij Jehova’s Getuigen ging in doofpot’
de TelegraafJehova’s Getuigen die in de kerk melding maken van seksueel misbruik, stappen vaak niet naar de politie. Ze zijn bovendien zeer negatief hoe de gemeenschap hun misbruikmelding afhandelt. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht in een nieuw verschenen onderzoek.
» de Telegraaf
donderdag 23 januari 2020, 17:36 uur
Rapport over seksueel misbruik bij Jehova's mag worden gepubliceerd
Hart van NederlandHet wetenschappelijk onderzoeksrapport naar aangiften van seksueel misbruik binnen de Jehova’s Getuigen Gemeenschap mag openbaar worden gemaakt. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag beslist.
» Hart van Nederland
donderdag 23 januari 2020, 17:34 uur
Lees hier het rapport dat de Jehova's Getuigen geheim wilden houden
Dagblad van het NoordenDe rechter besliste donderdag dat het rapport dat de Universiteit van Utrecht opstelde over seksueel misbruik bij de Jehova's Getuigen openbaar mag worden.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 23 januari 2020, 16:54 uur
Rapport Jehova's mag openbaar worden gemaakt
RTV UtrechtUTRECHT - Het wetenschappelijk onderzoeksrapport naar aangiften van seksueel misbruik binnen de Jehovas Getuigen Gemeenschap mag openbaar worden gemaakt. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag besloten. De Jehova-gemeenschap probeerde via de rechter publicatie van het rapport van het kenniscentrum WODC van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Universiteit Utrecht te voorkomen.
» RTV Utrecht
donderdag 23 januari 2020, 16:36 uur
Rechter: Het rapport over seksueel misbruik bij de Jehovah's mag openbaar worden
Leeuwarder CourantHet rapport over seksueel misbruik bij de Jehovah’s Getuigen mag openbaar worden. Dat heeft de rechter in Utrecht donderdagmiddag bepaald. De kerk wilde publicatie tegenhouden en spande een kort geding aan.
» Leeuwarder Courant
donderdag 23 januari 2020, 16:31 uur
Rechter: Misbruikrapport Jehova's getuigen mag gepubliceerd worden
NU.nlEen rapport over seksueel misbruik en aangiftebereidheid bij Jehova's getuigen mag gepubliceerd worden, heeft de rechter donderdag bepaald. Jehova's waren naar de rechter gestapt om de publicatie van de Universiteit Utrecht (UU) te voorkomen.
» NU.nl
donderdag 23 januari 2020, 16:25 uur
Rechter: misbruikrapport Jehova’s mag openbaar
de TelegraafHet veelbesproken rapport over seksueel misbruik binnen de Jehova’s Getuigen mag openbaar worden gemaakt. Dat heeft de rechter in Utrecht vanmiddag besloten.
» de Telegraaf
donderdag 23 januari 2020, 16:23 uur
Rechter: Het rapport over seksueel misbruik bij de Jehovah's mag openbaar worden
Dagblad van het NoordenHet rapport over seksueel misbruik bij de Jehovah's Getuigen mag openbaar worden. Dat heeft de rechter in Utrecht donderdagmiddag bepaald. De kerk wilde publicatie tegenhouden en spande een kort geding aan.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 23 januari 2020, 16:21 uur
Misbruikte Jehovah's Getuigen oordelen hard over interne afhandeling
NOSLeden van Jehovah's Getuigen die binnen de geloofsgemeenschap te maken kregen met seksueel misbruik, doen meestal geen aangifte bij de politie en zijn overwegend negatief over de interne afhandeling van het misbruik. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de aangiftebereidheid van de misbruikslachtoffers binnen Jehovah's Getuigen.
» NOS
donderdag 23 januari 2020, 16:19 uur
Rapport over misbruik bij Jehovah's Getuigen mag naar buiten
RTV NoordHet onderzoeksrapport over misbruik binnen de Jehovah's Getuigen mag worden gepubliceerd. Dat heeft de rechtbank in Utrecht zojuist bepaald.
» RTV Noord
donderdag 23 januari 2020, 16:18 uur
Rapport over misbruik bij Jehova's mag openbaar worden
de GelderlanderHet rapport over seksueel misbruik bij de Jehova's getuigen mag openbaar worden. Dat heeft de rechter in Utrecht zojuist bepaald. De kerk wilde publicatie tegenhouden.
» de Gelderlander
donderdag 23 januari 2020, 16:18 uur
Rapport over misbruik bij Jehova's mag openbaar worden
Brabants DagbladHet rapport over seksueel misbruik bij de Jehova's Getuigen mag openbaar worden. Dat heeft de rechter in Utrecht zojuist bepaald. De kerk wilde publicatie tegenhouden.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 januari 2020, 10:35 uur
Misbruikrapport Jehovah's mogelijk openbaar, 'verandering is echt nodig'
NOSDe leiding van de Jehovah's Getuigen ziet seksueel misbruik in eigen kring als een beperkt aantal incidenten, op de vingers van een hand te tellen. De organisatie eist dat een "onjuist en onrechtmatig" onderzoeksrapport over kindermisbruik, dat de Universiteit Utrecht opstelde in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid, niet openbaar wordt gemaakt.
» NOS
donderdag 23 januari 2020, 08:55 uur
Ex-Jehova: 'We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet'
Dagblad van het NoordenOnderzoekers van de Universiteit Utrecht vellen een hard oordeel over de omgang met seksueel misbruik binnen de gemeenschap van Jehova’s getuigen. Marianne de Voogd (56) werd als jonge tiener misbruikt door een ouderling, en is blij met dat oordeel. ,,We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet.’’
» Dagblad van het Noorden
donderdag 23 januari 2020, 08:32 uur
Rapport Jehovah's Getuigen: 'Seksueel misbruik onvoldoende gemeld'
RTV DrentheBeschuldigingen van seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen-gemeenschap worden niet of met tegenzin gemeld bij de politie. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek van de de Universiteit Utrecht naar de gemeenschap.
» RTV Drenthe
donderdag 23 januari 2020, 07:45 uur
Ex-Jehova: ‘Ik had nu ook met een spuit in mijn arm in de goot kunnen liggen’
de StentorOnderzoekers van de Universiteit Utrecht vellen een hard oordeel over de omgang met seksueel misbruik binnen de gemeenschap van Jehova’s getuigen. Marianne de Voogd (56) werd als jonge tiener misbruikt door een ouderling. Haar verhaal werd uiteindelijk de aanleiding voor het onderzoek. ,,We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet.’’
» de Stentor
donderdag 23 januari 2020, 07:01 uur
'Plaats Jehova's Getuigen onder verscherpt staatstoezicht'
Hart van NederlandJehova’s Getuigen hebben een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik, melden beschuldigingen daarover niet (of met tegenzin) aan de politie en hebben ‘een verscherpt staatsonderzoek’ nodig omdat zij een ‘gesloten gemeenschap’ zijn. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht vrijdag naar buiten brengt.
» Hart van Nederland
donderdag 23 januari 2020, 05:37 uur
'751 meldingen over misbruik bij Jehovah's Getuigen, verscherpt staatsonderzoek is nodig'
RTV UtrechtUTRECHT - De Jehovah's Getuigen Gemeenschap heeft een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik. Beschuldigingen daarover worden niet, of met tegenzin, gemeld aan de politie en er is een verscherpt staatsonderzoek nodig omdat het om een gesloten gemeenschap gaat. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht naar buiten gaat brengen, schrijft het AD.
» RTV Utrecht
donderdag 23 januari 2020, 03:00 uur
Onderzoekers: plaats Jehovah’s onder verscherpt toezicht van de staat
Brabants DagbladJehovah’s Getuigen hebben een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik, melden beschuldigingen daarover niet (of met tegenzin) aan de politie en hebben ‘een verscherpt staatsonderzoek’ nodig omdat zij een ‘gesloten gemeenschap’ zijn. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht morgen naar buiten brengt. De onderzoekers kregen liefst 751 meldingen binnen.
» Brabants Dagblad
donderdag 23 januari 2020, 03:00 uur
Onderzoekers: plaats Jehova’s onder verscherpt toezicht van de staat
de GelderlanderJehova’s getuigen hebben een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik, melden beschuldigingen daarover niet (of met tegenzin) aan de politie en hebben ‘een verscherpt staatsonderzoek’ nodig omdat zij een ‘gesloten gemeenschap’ zijn. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht vandaag naar buiten brengt. De onderzoekers kregen liefst 751 meldingen binnen.
» de Gelderlander
woensdag 22 januari 2020, 21:32 uur
Rechter doet morgenmiddag uitspraak over rapport Jehovah's Getuigen
RTV DrentheDe rechter doet morgenmiddag pas uitspraak over de publicatie van een rapport over seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen. De geloofsgemeenschap wil niet dat de Universiteit Utrecht de uitkomst van een onderzoek openbaar maakt.
» RTV Drenthe
woensdag 22 januari 2020, 18:54 uur
Morgen uitspraak publicatie rapport Jehovah's Getuigen
RTV UtrechtUTRECHT - De rechter in Utrecht doet morgen om 16.00 uur uitspraak in het kort geding dat de Jehovah's Getuigen Gemeenschap heeft aangespannen tegen onderzoekers van het kenniscentrum WODC en de Universiteit Utrecht. Met het geding wil de gemeenschap de publicatie voorkomen van een onderzoeksrapport over seksueel kindermisbruik en aangiften binnen de gemeenschap van Jehovah's Getuigen.Het rapport zou donderdag worden gepubliceerd en worden aangeboden aan de Tweede Kamer. De Kamer diende in maart 2018 een motie in om het onderzoek te laten uitvoeren, na publicaties in dagblad Trouw.
» RTV Utrecht
woensdag 22 januari 2020, 14:38 uur
Deuren dicht bij kort geding Jehovah's over rapport misbruik
RTV UtrechtUTRECHT - Het kort geding waarmee de Jehovah's Getuigen Gemeenschap de publicatie van een wetenschappelijk onderzoeksrapport proberen te voorkomen, vindt plaats achter gesloten deuren. Dat heeft de rechter woensdag op verzoek van de Jehovah's Getuigen bepaald. Volgens ingewijden blijkt uit het onderzoek dat de gemeenschap nauwelijks iets doet met de aangiften van seksueel misbruik, meldde RTL Nieuws woensdag.Het rapport is geschreven door onderzoekers van het kenniscentrum WODC van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Universiteit Utrecht.
» RTV Utrecht
woensdag 22 januari 2020, 14:02 uur
Rechtszaak Jehovah's achter gesloten deuren
Brabants DagbladHet kort geding waarin Jehova’s getuigen willen voorkomen dat donderdag een universitair rapport uitkomt rond seksueel misbruik en aangiftebereidheid, wordt achter gesloten deuren behandeld. Dat heeft de rechter zojuist bepaald. De Universiteit Utrecht deed hier vorig jaar onderzoek naar in opdracht van het kenniscentrum van het ministerie van Justitie (WODC), dat de resultaten morgen presenteert.
» Brabants Dagblad
woensdag 22 januari 2020, 13:15 uur
Donderdag uitspraak over misbruikrapport Jehova’s Getuigen
de TelegraafDe rechter in Utrecht doet donderdag om 16.00 uur uitspraak in het kort geding dat de Jehova’s Getuigen Gemeenschap heeft aangespannen tegen onderzoekers van het kenniscentrum WODC en de Universiteit Utrecht. Met het geding wil de gemeenschap de publicatie voorkomen van een onderzoeksrapport over seksueel kindermisbruik en aangiften binnen de gemeenschap van Jehova’s getuigen.
» de Telegraaf
dinsdag 21 januari 2020, 16:56 uur
Jehova's getuigen naar rechter om publicatie kritisch rapport te voorkomen: 'Weinig kans van slagen'
RTV UtrechtUTRECHT - De gemeenschap van Jehova's getuigen is het niet eens met de uitkomsten van een onderzoek van de Universiteit Utrecht, uitgevoerd in opdracht van het ministerie. Zij willen de publicatie, die zich richt op seksueel misbruik binnen deze geloofsgemeenschap, morgen via de rechter voorkomen. "Weinig kans van slagen", denkt een advocaat die gespecialiseerd is in onder meer mediarecht.
» RTV Utrecht
dinsdag 21 januari 2020, 15:46 uur
Jehova’s willen publicatie misbruikrapport tegenhouden
de TelegraafDe Jehova’s Getuigen proberen met een kort geding woensdag de publicatie te voorkomen van een kritisch rapport over seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap. De Universiteit Utrecht is vanwege het onderzoek gedaagd, meldt Het Parool.
» de Telegraaf
dinsdag 21 januari 2020, 13:00 uur
Jehova's stappen naar rechter om publicatie misbruikrapport te voorkomen
NU.nlJehova's getuigen stappen naar de rechter om een stokje te steken voor de publicatie van een rapport over seksueel misbruik en aangiftebereidheid binnen de kerk. Woensdag vindt een kort geding plaats in de rechtbank van Utrecht, bevestigt een woordvoerder van de Universiteit Utrecht na berichtgeving van het AD.
» NU.nl
dinsdag 21 januari 2020, 12:37 uur
Jehovah’s Getuigen willen publicatie van misbruikrapport voorkomen
NOSDe Nederlandse afdeling van de Jehovah's Getuigen wil met een kort geding publicatie voorkomen van een rapport over misbruik binnen de gemeenschap, schrijven Het Parool en het Dagblad van het Noorden. De Universiteit Utrecht, waaraan de opstellers van het rapport zijn verbonden, bevestigt het geding tegenover de NOS. De geloofsgemeenschap is niet bereikbaar voor commentaar.
» NOS
dinsdag 21 januari 2020, 11:30 uur
Jehova's naar rechter om publicatie rapport over misbruik te voorkomen
Dagblad van het NoordenJehova’s getuigen willen voorkomen dat donderdag een universitair rapport uitkomt rond seksueel misbruik en aangiftebereidheid. De Universiteit Utrecht deed hier vorig jaar onderzoek naar in opdracht van het kenniscentrum van het ministerie van Justitie (WODC), dat de resultaten deze week presenteert.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 21 januari 2020, 11:27 uur
Jehovah's Getuigen willen onthulling kritisch rapport tegenhouden
RTV DrentheJehovah's Getuigen Nederland wil met een kort geding de publicatie voorkomen van een rapport over misbruik binnen de gemeenschap. Morgen dient de zaak bij de rechtbank in Utrecht, waarbij de Universiteit Utrecht is gedaagd, meldt Het Parool.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Utrecht

22 september 22:20Politie nog op zoek naar drie relschoppers Kanaleneiland
22 september 15:58Utrechtse jongen in ziekenhuis na telefoonberoving
22 september 14:49FC Utrecht-AZ definitief op 27 december
22 september 06:56Rechter doet uitspraak in zaak verdronken peuter Sven (3)
22 september 06:30Volwassen NAC-topscorer Van Hooijdonk maakt einde aan discussie
21 september 13:52Slachtoffer en verdachte steekpartij Utrecht bekenden van elkaar
21 september 11:57Zaak zeilbootmoord uitgesteld om coronatest rechter
20 september 16:32Honderden betogers bij Moria-demonstratie op Jaarbeursplein: 'No Mor(ia) excuses'
19 september 22:24Parken in Utrecht ontruimd vanwege drukte, vertrek verloopt rustig
18 september 21:09Utrecht wil van studieverenigingen en sportclubs plan van aanpak
18 september 20:57Man gewond na steekincident
18 september 17:30LIVE | FC Utrecht opent seizoen met duel bij koploper VVV
17 september 14:39Uitbraak bij Vitesse zorgt voor extra spanning bij popelend FC Utrecht
17 september 09:26Fietser gewond bij ongeluk op Stadsbaan Leidsche Rijn
16 september 13:20Voor het eerst grasmus met Westnijlvirus in Nederland, mensen kunnen ook worden besmet
15 september 15:54FC Utrecht strikt transfervrij Frans toptalent Sylla
14 september 16:00Reserves FC Utrecht in oefenduel onderuit tegen Vitesse
13 september 08:04Braziliaans beachduo voorkomt Nederlandse zege in Utrecht
12 september 14:47Hicham Acheffay ambitieus met Jong FC Utrecht: 'Proberen linkerrijtje te halen'
11 september 20:26'Vluchtelingen kamp Moria kunnen wij makkelijk aan!'
RSS.