menu
zoek

Nieuws Utrecht

Autokrakers aangehouden bij winkelcentrum Overvecht

woensdag 26 februari 2020, 14:30 uur

Dinsdagmiddag 25 februari omstreeks half vijf heeft de politie in Utrecht bij winkelcentrum Overvecht twee auto-inbrekers op heterdaad betrapt. Dat winkelcentrum is bij de politie bekend als een hotspot waar veel auto-inbraken worden gepleegd. Bij de aanhouding is door de politie geschoten, toen een verdachte in een auto probeerde te vluchten en daarbij op een agent afreed.

Waar: Harpstraat in Eindhoven in Utrecht

Agenten in uniform en agenten in burgerkleding waren aan het surveilleren, toen zij op de parkeerplaats van winkelcentrum Overvecht een tweetal mannen zagen inbreken in een geparkeerde auto. Na de inbraak reden de verdachten weg in hun eigen auto. Een opvallende politiewagen versperde de vluchtende verdachten bij het verlaten van de parkeerplaats van het winkelcentrum de weg. De verdachte die op de bijrijdersstoel van de vluchtauto zat probeerde nog weg te rennen maar agenten konden hem direct aanhouden. De verdachte die de vluchtauto bestuurde weigerde te stoppen. Hij zette de auto in de achteruit en hij gaf vol gas. Met hoge snelheid reed hij met de vluchtauto achteruit en hij botste daarbij tegen een politieauto aan. Om niet te worden aangereden, moest een agent wegspringen. Daarbij kwam de agent ten val. Er ontstond hierdoor een zeer bedreigende situatie voor de politieagent. De vluchtende verdachte botste ook tegen een andere auto aan, waar op dat moment een vrouw en kinderen in zaten. Agenten hebben geschoten om de vluchtende verdachte in de auto tot stoppen te brengen. Eerst heeft een agent een waarschuwingsschot in de lucht gelost. Toen de verdachte weigerde te stoppen, is zes keer gericht geschoten. De verdachte zag aanvankelijk kans weg te komen. De vluchtauto werd teruggevonden in de J.S. de Rijkstraat. Het voortvarend ingezette onderzoek leidde echter al snel tot de aanhouding van de bestuurder. De beide verdachten in deze zaak zitten vast. Het gaat om een 21-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man uit Utrecht. De 21-jarige verdachte die de vluchtauto bestuurde, wordt vanwege het achteruitrijden met de vluchtauto ook verdacht van poging tot doodslag op een agent. Geweldsaanwending en onderzoek Altijd wanneer een agent geweld gebruikt, meldt hij of zij dit geweld bij zijn of haar meerdere. Die legt het geweldsoptreden vast en daarna vindt een onderzoek naar het gebruikte geweld plaats. Op basis van dat onderzoek, wordt beoordeeld of het geweld redelijk en gematigd was en welke eventuele leerpunten er zijn. Daarom is het belangrijk om ook met getuigen van het incident te spreken. Bent u getuige geweest van het incident bij winkelcentrum Overvecht, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.Ook als u reeds met de politie heeft gesproken maar behoefte heeft aan nazorg vanwege dat wat u heeft meegemaakt, kunt u bellen.

Getuigenoproep in Utrecht
Inbraak in Utrecht
Schietincident/steekincident in Utrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.09074 / 5.12142 Harpstraat in Eindhoven


woensdag 26 februari 2020, 16:26 uur
Man die inreed op agent in Utrecht verdacht van poging tot doodslag
NU.nlDe politie heeft woensdag laten weten dat de 21-jarige man die dinsdag na een autokraak in de Utrechtse wijk Overvecht inreed op een agent verdacht wordt van poging tot doodslag.
» NU.nl
woensdag 26 februari 2020, 15:46 uur
Politie loste schoten in Utrecht wegens 'dreigende situatie' na autokraak
NU.nlDe politie heeft woensdag laten weten dat zij dinsdag na een autokraak in de Utrechtse wijk Overvecht meerdere schoten loste omdat er volgens agenten sprake was van een "zeer dreigende situatie". Twee autokrakers werden op heterdaad betrapt en reden tijdens hun vlucht op een agent af. Hierna heeft de politie zes keer gericht op de vluchtende auto geschoten.
» NU.nl
woensdag 26 februari 2020, 15:04 uur
Vluchtende autokraker Overvecht verdacht van poging tot doodslag op agent
RTV UtrechtUTRECHT - De autokraker die gisteren op de vlucht sloeg voor de politie in Overvecht, wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent. Het gaat om een 21-jarige man uit Utrecht. Hij werd even later enkele kilometers verderop alsnog aangehouden.
» RTV Utrecht
dinsdag 25 februari 2020, 21:19 uur
Politie opent vuur bij druk winkelcentrum (UPDATE)
CrimesiteDe man die dinsdagmiddag in Utrecht op politieagenten inreed wordt verdacht van poging tot doodslag. De politie opende bij het grote winkelcentrum in de wijk Overvecht in Utrecht daarna het vuur op twee mannen in een auto. De twee waren verdachten van een autokraak en op de vlucht geslagen. De kogels sloegen in dichtbij winkelend publiek.
» Crimesite
dinsdag 25 februari 2020, 21:02 uur
Agenten lossen schoten in Utrecht na autokraak, tweede verdachte opgepakt
NU.nlAgenten hebben dinsdag meerdere waarschuwingsschoten gelost na een autokraak in de Utrechtse wijk Overvecht. Eén verdachte werd direct aangehouden, een andere wist te ontvluchten maar werd later op de avond opgepakt.
» NU.nl
dinsdag 25 februari 2020, 18:28 uur
Agenten betrappen autokrakers en lossen schoten
de TelegraafBij een winkelcentrum in Utrecht heeft de politie twee autokrakers op heterdaad betrapt. Toen de verdachten probeerden te vluchten werden waarschuwingsschoten gelost. Video via Dumpert.
» de Telegraaf
dinsdag 25 februari 2020, 17:27 uur
Agenten trekken wapen bij winkelcentrum Utrecht
de TelegraafVerschillende agenten in uniform en in burger hebben vanmiddag schoten gelost bij winkelcentrum Overvecht.
» de Telegraaf
dinsdag 25 februari 2020, 17:27 uur
Agenten schieten bij winkelcentrum Utrecht
de TelegraafDe politie heeft meerdere schoten gelost bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Dat is te zien op beelden.
» de Telegraaf
dinsdag 25 februari 2020, 17:24 uur
Politie betrapt autokrakers in Overvecht en lost schoten
NOSBij het winkelcentrum in de wijk Overvecht in Utrecht heeft de politie vanmiddag geschoten.
» NOS
dinsdag 25 februari 2020, 17:04 uur
Door agenten beschoten autokrakers inmiddels allebei ingerekend door politie
RTV UtrechtUTRECHT - Bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht zijn einde van de vanmiddag meerdere schoten gelost door de politie. De agenten zagen zich daartoe genoodzaakt omdat twee autokrakers op hen inreden. Een van hen werd direct na het incident al opgepakt, zojuist is ook de ander ingerekend.Op Twitter belandde dit korte maar heftige filmpje van de agenten die op de rijdende auto schieten.
» RTV Utrecht
dinsdag 25 februari 2020, 13:12 uur
Schoten bij aanhouding in Utrecht na achtervolging uit Eindhoven (UPDATE VIDEO)
CrimesiteBij een aanhouding van twee mannen in de Utrechtse-Overvecht heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag  waarschuwingsschoten gelost. De politie Oost-Brabant zegt te denken dat de twee betrokken bij een poging tot ontvoering in Eindhoven. De verdachten zijn inwoners van Den Haag (van 33 en 46 jaar).
» Crimesite
dinsdag 25 februari 2020, 08:35 uur
Twee verdachten aangehouden na mogelijke ontvoering
NOSDe politie heeft vannacht twee personen opgepakt. De politie denkt dat ze betrokken waren bij een ontvoering. Ze zouden gisteravond in Eindhoven een man tegen zijn zin hebben meegenomen in een auto.
» NOS
dinsdag 25 februari 2020, 08:07 uur
Mogelijk ontvoering Eindhoven: twee verdachten opgepakt, politie lost waarschuwingsschoten
BN DeStemEINDHOVEN - In Utrecht zijn maandagnacht twee mannen aangehouden voor de betrokkenheid bij een mogelijke ontvoering in Eindhoven eerder die avond. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost.
» BN DeStem
dinsdag 25 februari 2020, 07:10 uur
Politie houdt twee verdachten aan na ontvoering, slachtoffer ook gearresteerd
NOSDe politie heeft vannacht in Utrecht een auto klemgereden met daarin twee verdachten van een ontvoering. Ook het slachtoffer is gearresteerd. Volgens de politie gaat het om een conflict in het criminele milieu.
» NOS
dinsdag 25 februari 2020, 06:46 uur
Politie lost schoten bij arrestatie in Utrecht
de TelegraafDe politie heeft bij de aanhouding van twee verdachten in Utrecht schoten gelost. De personen zijn aangehouden in verband met een mogelijke ontvoering.
» de Telegraaf
dinsdag 25 februari 2020, 06:24 uur
Schoten gelost bij arrestatie in Utrecht na mogelijke ontvoering in Eindhoven
Hart van NederlandDe politie heeft bij de aanhouding van twee verdachten in Utrecht schoten gelost. De personen zijn aangehouden in verband met een mogelijke ontvoering in Eindhoven.
» Hart van Nederland
dinsdag 25 februari 2020, 05:58 uur
Twee ontvoerders slaan op de vlucht, politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding
Omroep BrabantDe politie heeft maandagnacht twee mannen aangehouden die worden verdacht van een ontvoering. De mannen zouden in de Harpstraat in Eindhoven een man hebben meegenomen. De twee mannen werden later in Utrecht aangehouden.
» Omroep Brabant
dinsdag 25 februari 2020, 05:55 uur
Politie lost waarschuwingsschoten in Overvecht na mogelijke ontvoering
RTV UtrechtUTRECHT - De politie heeft bij de aanhouding van twee verdachten in Utrecht waarschuwingsschoten gelost. Zij zijn aangehouden in verband met een mogelijke ontvoering. Agenten in Eindhoven kregen rond middernacht een melding dat een man tegen zijn wil zou zijn meegenomen in de Harpstraat in Eindhoven.
» RTV Utrecht
dinsdag 25 februari 2020, 00:56 uur
Mogelijk ontvoering Eindhoven: twee verdachten opgepakt, politie lost waarschuwingsschoten
Brabants DagbladEINDHOVEN - In Utrecht zijn maandagnacht twee mannen aangehouden voor de betrokkenheid bij een mogelijke ontvoering in Eindhoven eerder die avond. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Utrecht

5 april 08:46Politie in Utrechtse Sterrenwijk met man en macht op zoek naar gevluchte plofkrakers
4 april 14:33Hartmassageapparaat gestolen uit ambulance Utrecht
3 april 18:08Tramschutter gaat niet in hoger beroep; definitief levenslang voor Gökmen Tanis
3 april 15:58Utrecht in beroep tegen vonnis ja-ja-sticker
3 april 13:11Woning overvallen in Utrecht, politie zoekt getuigen
2 april 17:01Revalidatiecentrum bereidt zich voor op coronapatiënten: 'Hoe zijn ze eraan toe?'
1 april 10:44Twee verdachten opgepakt voor gewapende overval Aldi in Utrecht Overvecht
30 maart 11:16Twee inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden op de Groenewoudsedijk
26 maart 15:49Man en vrouw mishandeld nadat ze in hun gezicht werden gehoest
25 maart 17:14Schadevergoeding voor na aanslag Utrecht aangehouden Utrechtse broers
25 maart 14:38'Corona-dreiger' aangehouden op Utrecht CS
25 maart 10:43Streep door Brabantse Vuelta-feesten vanwege coronavirus, Ronde van Spanje gaat voorlopig wel door
24 maart 10:29Politie zwijgt over Utrechtse aanhouding in Amsterdams onderzoek
24 maart 07:03Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden
23 maart 14:14Getuigen gezocht ongeval auto en motor
20 maart 21:02RIVM weigert tbc-vaccins te leveren als bescherming tegen corona
20 maart 19:31Nabestaanden opgelucht over levenslang voor Gökmen T.: 'Nu hoef ik hem nooit meer tegen te komen'
19 maart 18:2712 dagen cel voor ict-student die schadelijke software verkocht
19 maart 09:19FC Utrecht en familie Sneijder staan op tegen corona
18 maart 20:16Camera RTV Utrecht gestolen na herdenking tramaanslag
RSS.