menu
zoek

Nieuws Utrecht

Reactie politie op vonnis Gökmen T.

vrijdag 20 maart 2020, 15:11 uur

Gökmen T. is vrijdagmiddag in de rechtbank Midden-Nederland tot levenslang veroordeeld voor de Utrechtse tramaanslag in maart 2019. Bij deze aanslag kwamen vier mensen om het leven. Rob van Bree, hoofd Operatiën van de Eenheid Midden-Nederland reageert op de uitspraak.

´Onder de collega´s heerst een groot rechtvaardigheidsgevoel vanuit de zorg die ze hebben voor een veilige samenleving. Deze dader mag niet meer vrij rondlopen. We zijn opgelucht dat de rechter ook tot dat oordeel is gekomen.´

Intens
Er waren veel politiemensen betrokken bij het incident van 18 maart vorig jaar. Vooral voor hen die in en rond de tram moesten optreden was het een intense en heftige ervaring. ´In eerste instantie traden ze op als professionals. Door iedereen werd naar omstandigheden gehandeld. Later kwamen de indrukken en emoties binnen en besefte je wat er allemaal was gebeurd´, zegt Rob van Bree. Zeker voor de collega’s die direct contact hadden met slachtoffers en/of nabestaanden, was het heftig. ´Dan komt het allemaal heel dichtbij. Immers, iedereen is zelf ook vader, moeder, zoon of dochter en beseft dat het hem of haar ook had kunnen overkomen. Ik denk en hoop dat de uitspraak enig gevoel van rechtvaardigheid maar ook voldoening oplevert. Rechtvaardigheid, omdat dankzij het kordate optreden een dader is aangehouden en voor de rechter is gebracht. Dat maakt het leed naar vooral de nabestaanden niet ongedaan, maar het is het maximale wat wij als politie kunnen bijdragen. Dit geeft voldoening, omdat iedereen die dag onder onzekere omstandigheden een stap naar voren zette en bijdroeg aan de uiteindelijke veroordeling.´

Organisatie in Utrecht
Schietincident/steekincident in Utrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.09074 / 5.12142


vrijdag 20 maart 2020, 19:31 uur
Nabestaanden opgelucht over levenslang voor Gökmen T.: 'Nu hoef ik hem nooit meer tegen te komen'
Hart van NederlandSlachtoffers en nabestaanden van de aanslag in en bij de tram in Utrecht reageerden vrijdag opgelucht na het aanhoren van het vonnis. “Nu hoef ik hem nooit meer tegen te komen en kan ik gaan beginnen met rouwen”, aldus René Verschuur, vader van de doodgeschoten Roos Verschuur (19).
» Hart van Nederland
vrijdag 20 maart 2020, 16:19 uur
Nabestaanden opgelucht over levenslang voor tramschutter
NOSNabestaanden en slachtoffers reageren opgelucht op de levenslange gevangenisstraf die de rechtbank heeft opgelegd aan de dader van de tramaanslag in Utrecht, Gökmen T. Ze noemen levenslang de enige passende straf voor de dader.
» NOS
vrijdag 20 maart 2020, 15:37 uur
Gökmen T. krijgt levenslang voor tramaanslag Utrecht
MetroGökmen T. krijgt levenslang voor de door hem gepleegde tramaanslag in Utrecht op 18 maart vorig jaar. Daartoe heeft de rechtbank vrijdag besloten.
» Metro
vrijdag 20 maart 2020, 15:26 uur
Levenslang voor schietpartij in tram op 24 Oktoberplein Utrecht
Blik op NieuwsDe rechtbank Midden-Nederland heeft een 38-jarige man veroordeeld voor de schietpartij met terroristisch oogmerk in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht op 18 maart vorig jaar. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan moord op vier mensen, poging tot moord op drie mensen en bedreiging met een terroristisch misdrijf van zeventien mensen. Alleen een levenslange gevangenisstraf is op zijn plaats, zo oordeelt de rechtbank.
» Blik op Nieuws
vrijdag 20 maart 2020, 14:52 uur
Hierom krijgt Gökmen T. levenslang
de TelegraafDe dader van de tramaanslag in Utrecht, Gokmen T., heeft zijn straf te horen gekregen. Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven.
» de Telegraaf
vrijdag 20 maart 2020, 14:31 uur
Gökmen T. krijgt levenslang voor aanslag in Utrechtse tram
NU.nlGökmen T. krijgt levenslang voor het doodschieten van Roos (19), Daniël (28), Rinke (49) en Willem (74) tijdens de tramaanslag in Utrecht in maart vorig jaar. Voor de geradicaliseerde man is geen enkele andere straf passend, zo heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag geoordeeld.
» NU.nl
vrijdag 20 maart 2020, 14:30 uur
Gökmen T. krijgt levenslang voor tramaanslag Utrecht
Hart van NederlandDe rechter heeft tramschutter Gökmen T. vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de tramaanslag in Utrecht. Bij de aanslag op het 24 Oktoberplein kwamen op 18 maart vorig jaar vier mensen om het leven en vielen meerdere zwaargewonden.
» Hart van Nederland
vrijdag 20 maart 2020, 14:28 uur
Tramschutter Gökmen T. levenslang de cel in
de TelegraafDe rechtbank in Utrecht heeft Gökmen T. vrijdagmiddag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de bloedige tramaanslag in Utrecht. Volgens de rechtbank heeft T. „op klaarlichte dag dood en verderf gezaaid, met geen ander doel dan het nemen van levens.”
» de Telegraaf
vrijdag 20 maart 2020, 14:27 uur
Levenslang voor dader van aanslag in Utrecht
NOSGökmen T., de man die vorig jaar een aanslag pleegde in Utrecht, moet levenslang de cel in. Dat heeft de rechter bepaald.
» NOS
vrijdag 20 maart 2020, 14:26 uur
Gökmen T. krijgt levenslang voor aanslag in Utrechtse tram
NOSGökmen T. moet levenslang de gevangenis in voor het plegen van de aanslag in een Utrechtse tram, vorig jaar maart. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. Vanwege het coronavirus mochten niet meer dan acht nabestaanden en slachtoffers in de zaal zijn. T. was er zelf niet bij.
» NOS
vrijdag 20 maart 2020, 14:26 uur
Levenslang voor Utrechtse tramschutter Gökmen T.
CrimesiteDe rechtbank in Utrecht heeft vrijdagmiddag de Utrechtse tramschutter Gökmen T. (38) veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens viervoudige moord, poging moord op drie mensen en bedreiging met een terroristisch misdrijf van zeventien mensen. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie van twee weken geleden.
» Crimesite
vrijdag 20 maart 2020, 14:26 uur
Maximale straf voor tramaanslag Utrecht: G?kmen T. levenslang de cel in
RTV UtrechtUTRECHT - G?kmen T. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de tramaanslag in Utrecht. Dat is de hoogst mogelijke straf die opgelegd kan worden.
» RTV Utrecht
vrijdag 20 maart 2020, 13:55 uur
Live: uitspraak tramaanslag Utrecht
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - De rechtbank in Utrecht doet om 14.00 uitspraak over de tramaanslag. Er zijn maar een beperkt aantal mensen welkom in de zaal in verband met het coronavirus. De uitspraak is live te volgen via onze livestream.
» RTV Utrecht
vrijdag 20 maart 2020, 13:39 uur
LIVE | Rechtbank doet uitspraak tegen tramschutter Gökmen Tanis
BN DeStemIn de rechtbank in Utrecht wordt om 14.00 uur het vonnis gewezen in de zaak tegen tramschutter Gökmen Tanis. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie levenslang tegen Tanis, die eerder toegaf verantwoordelijk te zijn voor de aanslag in de tram in maart 2019. Verslaggevers Peter Koop en Yelle Tieleman doen verslag.
» BN DeStem
vrijdag 20 maart 2020, 13:39 uur
Levenslange celstraf voor Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis
de StentorDe rechtbank in Utrecht heeft tramschutter Gökmen Tanis een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Tanis krijgt daarmee de zwaarst mogelijke straf opgelegd. Volgens de rechtbank is dat de enige passende straf die mogelijk is. Tanis schoot in maart 2019 vier mensen dood in de Utrechtse tram. Drie anderen raakten zwaargewond.
» de Stentor
vrijdag 20 maart 2020, 13:39 uur
Levenslange celstraf voor Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis
PZCDe rechtbank in Utrecht heeft tramschutter Gökmen Tanis een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Volgens de rechtbank is dat de enige passende straf die mogelijk is. Tanis schoot in maart 2019 vier mensen dood in de Utrechtse tram. Drie anderen raakten zwaargewond. Tanis krijgt daarmee de zwaarst mogelijke straf opgelegd.
» PZC
vrijdag 20 maart 2020, 13:39 uur
Levenslange celstraf voor Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis
de GelderlanderDe rechtbank in Utrecht heeft tramschutter Gökmen Tanis een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Tanis krijgt daarmee de zwaarst mogelijke straf opgelegd. Volgens de rechtbank is dat de enige passende straf die mogelijk is. Tanis schoot in maart 2019 vier mensen dood in de Utrechtse tram. Drie anderen raakten zwaargewond.
» de Gelderlander
vrijdag 20 maart 2020, 08:49 uur
Rechter velt vonnis in zaak tramaanslag Utrecht
de TelegraafDe rechtbank in Utrecht velt vrijdagmiddag vonnis over Gökmen T., de verdachte van de tramaanslag vorig jaar op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Bij de bloedige aanslag kwamen vier mensen om het leven en vielen meerdere gewonden.
» de Telegraaf
vrijdag 20 maart 2020, 08:00 uur
Moet tramschutter Gökmen T. levenslang de gevangenis in?
Hart van NederlandWelke straf krijgt Gökmen T.? Dat is de vraag die vrijdag centraal staat in de rechtbank in Utrecht. De rechter doet vanaf 14.00 uur uitspraak in de zaak tegen de tramschutter.
» Hart van Nederland
vrijdag 20 maart 2020, 07:08 uur
Rechter doet uitspraak tegen de tramschutter. Wordt het levenslang of tbs?
RTV UtrechtUTRECHT - Krijgt tramschutter G?kmen T. levenslang of wordt het een lange gevangenisstraf gecombineerd met tbs met dwangverpleging? Dat zal vanmiddag om 14 uur duidelijk worden als de rechtbank in Utrecht uitspraak doet in zaak tegen de verdachte van de tramaanslag.Het Openbaar Ministerie eist levenslang tegen G?kmen T. om de samenleving maximaal tegen hem te beschermen.
» RTV Utrecht
vrijdag 20 maart 2020, 06:55 uur
Wekdienst 20/3: uitspraak tegen Gökmen T. en 'coronahoester' voor de rechter
NOSGoedemorgen! Vandaag wordt uitspraak gedaan tegen Gökmen T., de verdachte van de tramaanslag in Utrecht. En ondanks de coronaviruscrisis komt de olympische fakkel aan in Japan.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Utrecht

28 mei 15:28Agent uit Vijfheerenlanden vast voor lekken informatie
28 mei 12:09Getuigen gezocht ernstige mishandeling
27 mei 15:30Gökmen T. door rechtbank ook schuldig verklaard aan verkrachting
27 mei 08:27Politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven
26 mei 12:23Extreme droogte Overijssel veroorzaakt door klimaatverandering
25 mei 17:11FC Utrecht trekt alles uit de kast bij UEFA, van simulatiebureau tot Van Hanegem
25 mei 14:45Tien jaar cel Lorenzo S. voor doden Utrechtse studente Dunja, geen tbs
24 mei 11:30Ook FC Utrecht akkoord met salarisverlaging
19 mei 22:27Beloning voor tip en aanhouding Ben Hamou (VIDEO)
18 mei 22:33Burgemeesters willen niet dat terrassen eerder open gaan: ‘1 juni is al ingewikkeld genoeg’
18 mei 14:30Feyenoord ziet finale met FC Utrecht wel zitten, maar niet om EL-ticket
16 mei 21:34Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel
15 mei 22:25Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Utrecht
15 mei 17:46‘Nog altijd een onbegrijpelijke keuze van de KNVB, maar de knop moet om’
15 mei 16:01Fanshop FC Utrecht overvallen
13 mei 17:11OM eist schuldigverklaring in verkrachtingszaak tegen Gökmen T.
13 mei 14:07Getuigen gezocht van aanrijding met doorrijder
12 mei 11:31Harde schijven met patiëntgegevens gestolen uit computers van UMC Utrecht
11 mei 15:11Simon Makienok test positief op coronavirus
11 mei 15:07Ondergedoken oplichter na 9 jaar gepakt in Utrecht
RSS.