menu
zoek

Nieuws Utrecht

Twee aanhoudingen voor bloedprik-babbeltrucs

maandag 23 maart 2020, 16:04 uur

Zondag 22 maart en maandag 23 maart zijn er twee verdachten aangehouden in verband met 7 babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Waar: Amstel en Eindhoven in Utrecht

In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Onder het mom van ‘bloed prikken’ verschaften zij zich toegang tot de woning van de slachtoffers, om ze vervolgens te bestelen van geld en pinpassen. Met deze weggenomen pinpassen werd er vervolgens bij verschillende banken geld opgenomen. Afgelopen zondag en maandag werden de twee verdachten gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij 7 van deze babbeltrucs.

Onderzoek
De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. De recherche van Utrecht startte in samenwerking met  de recherche uit Eindhoven en  Politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Bij meerdere zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden. De verdachten worden woensdag 25 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden : “met het prikken van bloed werd door de daders een nieuwe grens overschreden in de babbeltrucs. De publieke verontwaardiging was groot. Het onderzoeksteam heeft goed werk geleverd. We zijn blij dat er nu 2 verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voort gezet.”  

Laat ze niet binnen!
Van koeriers die een bloemetje komen brengen tot nepverplegers die dus zogenaamd bloed komen prikken. Criminelen gebruiken allerlei smoezen om uw woning binnen te dringen. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen. Voor dat u de deur openmaakt: Gebruik altijd eerst een raam- of deurspion, een deurketting of kierstandhouder. Als u niemand verwacht, doe niet open en neem niets aan als u niets besteld heeft. En vertrouwt u het toch niet? Maak hier dan altijd melding van bij de politie, via 112 of 0900-8844. Lees hier meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Inbraak in Utrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.09074 / 5.12142 Amstel en Eindhoven


dinsdag 24 maart 2020, 07:03 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden
PZCEen 22-jarige man uit Utrecht is aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in Utrecht, Eindhoven en Ouderkerk aan de Amstel zijn gepleegd. Ook een 21-jarige vrouw uit Ede is gearresteerd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.
» PZC
maandag 23 maart 2020, 22:13 uur
Mogelijke doorbraak na aanhoudingen rond bloedprik-babbeltrucs
Blik op NieuwsAfgelopen zondag heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met 7 bloedprik-babbeltrucs. 'Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 23 maart 2020, 20:48 uur
Zo kwam de politie de geruchtmakende bloedprikbende op het spoor
de GelderlanderIn Nederland viel vorig jaar de mond open van verontwaardiging, toen de geruchtmakende ‘bloedprikbende’ in het nieuws kwam. Een groep dieven die zich in onder meer Utrecht voordeed als verplegers die bij veelal oudere slachtoffers bloed kwamen prikken, nam geld en pinpassen mee. De opluchting is groot nu de politie twee verdachten heeft opgepakt.
» de Gelderlander
maandag 23 maart 2020, 17:34 uur
Vrouw (21) aangehouden wegens babbeltruc met 'bloed prikken'
Omroep GelderlandDe politie heeft een 21-jarige vrouw uit Ede aangehouden wegens babbeltrucs. De vrouw ging vorig jaar samen met een 22-jarige man uit Utrecht langs deuren om zogenaamd bloed te prikken. De twee deden dat in onder meer Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven.
» Omroep Gelderland
maandag 23 maart 2020, 17:26 uur
Man en vrouw opgepakt voor bloedprik-babbeltrucs
NOSDe politie heeft twee verdachten aangehouden die ouderen zouden hebben opgelicht door zich voor te doen als bloedprikkers van de thuiszorg. Het zijn een 21-jarige vrouw uit Ede en een man van 22 uit Utrecht.
» NOS
maandag 23 maart 2020, 17:18 uur
Twee arrestaties in verband met babbeltrucs ’bloed prikken’
de TelegraafDe politie heeft een 22-jarige man uit Utrecht en een één jaar jongere vrouw uit Ede aangehouden die verdacht worden van zeven babbeltrucs. De twee verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
» de Telegraaf
maandag 23 maart 2020, 17:18 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden
de StentorEen 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in Utrecht, Eindhoven en Ouderkerk aan de Amstel zijn gepleegd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.
» de Stentor
maandag 23 maart 2020, 17:13 uur
Twee verdachten opgepakt in zaak 'bloedprikbende'
RTV UtrechtUTRECHT - Een 22-jarige Utrechter een 21-jarige vrouw uit Ede zitten vast voor een babbeltruc waarbij ze bloed afnamen bij hun slachtoffers. Ze deden zich voor als medewerkers van de thuiszorg en waren uit op geld en bankpassen.Het duo sloeg volgens de politie zeven keer toe in Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Hun truc baarde afgelopen najaar veel opzien, omdat ze met het bloed prikken een nieuwe grens hadden overschreden.
» RTV Utrecht
maandag 23 maart 2020, 17:12 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprik-babbeltrucs: man en vrouw aangehouden
BN DeStemEen 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in onder meer Eindhoven zijn gepleegd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.
» BN DeStem
maandag 23 maart 2020, 17:04 uur
Bloedprikbende: politie houdt man en vrouw aan
Omroep BrabantDe politie heeft zondag en maandag twee mogelijke leden van de bloedprikbende opgepakt. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Ze worden verdacht van zeven babbeltrucs.
» Omroep Brabant
maandag 23 maart 2020, 17:04 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprik-babbeltrucs; Edese en Utrechter aangehouden
de GelderlanderEen 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar zijn gepleegd. De bende sloeg toe in Utrecht, Eindhoven en Ouwerkerk aan de Amstel.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Utrecht

5 april 08:46Politie in Utrechtse Sterrenwijk met man en macht op zoek naar gevluchte plofkrakers
4 april 14:33Hartmassageapparaat gestolen uit ambulance Utrecht
3 april 18:08Tramschutter gaat niet in hoger beroep; definitief levenslang voor Gökmen Tanis
3 april 15:58Utrecht in beroep tegen vonnis ja-ja-sticker
3 april 13:11Woning overvallen in Utrecht, politie zoekt getuigen
2 april 17:01Revalidatiecentrum bereidt zich voor op coronapatiënten: 'Hoe zijn ze eraan toe?'
1 april 10:44Twee verdachten opgepakt voor gewapende overval Aldi in Utrecht Overvecht
30 maart 11:16Twee inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden op de Groenewoudsedijk
26 maart 15:49Man en vrouw mishandeld nadat ze in hun gezicht werden gehoest
25 maart 17:14Schadevergoeding voor na aanslag Utrecht aangehouden Utrechtse broers
25 maart 14:38'Corona-dreiger' aangehouden op Utrecht CS
25 maart 10:43Streep door Brabantse Vuelta-feesten vanwege coronavirus, Ronde van Spanje gaat voorlopig wel door
24 maart 10:29Politie zwijgt over Utrechtse aanhouding in Amsterdams onderzoek
24 maart 07:03Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden
23 maart 14:14Getuigen gezocht ongeval auto en motor
20 maart 21:02RIVM weigert tbc-vaccins te leveren als bescherming tegen corona
20 maart 19:31Nabestaanden opgelucht over levenslang voor Gökmen T.: 'Nu hoef ik hem nooit meer tegen te komen'
19 maart 18:2712 dagen cel voor ict-student die schadelijke software verkocht
19 maart 09:19FC Utrecht en familie Sneijder staan op tegen corona
18 maart 20:16Camera RTV Utrecht gestolen na herdenking tramaanslag
RSS.