menu
zoek

Nieuws Utrecht

Twee aanhoudingen voor bloedprik-babbeltrucs

maandag 23 maart 2020, 16:04 uur

Zondag 22 maart en maandag 23 maart zijn er twee verdachten aangehouden in verband met 7 babbeltrucs. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Waar: Amstel en Eindhoven in Utrecht

In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Onder het mom van ‘bloed prikken’ verschaften zij zich toegang tot de woning van de slachtoffers, om ze vervolgens te bestelen van geld en pinpassen. Met deze weggenomen pinpassen werd er vervolgens bij verschillende banken geld opgenomen. Afgelopen zondag en maandag werden de twee verdachten gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij 7 van deze babbeltrucs.

Onderzoek
De babbeltrucs vonden plaats in Utrecht, Ouwerkerk aan de Amstel en Eindhoven. De recherche van Utrecht startte in samenwerking met  de recherche uit Eindhoven en  Politie Diemen Ouder-Amstel een groot onderzoek. Bij meerdere zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden. De verdachten worden woensdag 25 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden : “met het prikken van bloed werd door de daders een nieuwe grens overschreden in de babbeltrucs. De publieke verontwaardiging was groot. Het onderzoeksteam heeft goed werk geleverd. We zijn blij dat er nu 2 verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek naar andere verdachten wordt voort gezet.”  

Laat ze niet binnen!
Van koeriers die een bloemetje komen brengen tot nepverplegers die dus zogenaamd bloed komen prikken. Criminelen gebruiken allerlei smoezen om uw woning binnen te dringen. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen. Voor dat u de deur openmaakt: Gebruik altijd eerst een raam- of deurspion, een deurketting of kierstandhouder. Als u niemand verwacht, doe niet open en neem niets aan als u niets besteld heeft. En vertrouwt u het toch niet? Maak hier dan altijd melding van bij de politie, via 112 of 0900-8844. Lees hier meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Inbraak in Utrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.09074 / 5.12142 Amstel en Eindhoven


dinsdag 24 maart 2020, 07:03 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden
PZCEen 22-jarige man uit Utrecht is aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in Utrecht, Eindhoven en Ouderkerk aan de Amstel zijn gepleegd. Ook een 21-jarige vrouw uit Ede is gearresteerd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.
» PZC
maandag 23 maart 2020, 22:13 uur
Mogelijke doorbraak na aanhoudingen rond bloedprik-babbeltrucs
Blik op NieuwsAfgelopen zondag heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met 7 bloedprik-babbeltrucs. 'Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 23 maart 2020, 20:48 uur
Zo kwam de politie de geruchtmakende bloedprikbende op het spoor
de GelderlanderIn Nederland viel vorig jaar de mond open van verontwaardiging, toen de geruchtmakende ‘bloedprikbende’ in het nieuws kwam. Een groep dieven die zich in onder meer Utrecht voordeed als verplegers die bij veelal oudere slachtoffers bloed kwamen prikken, nam geld en pinpassen mee. De opluchting is groot nu de politie twee verdachten heeft opgepakt.
» de Gelderlander
maandag 23 maart 2020, 17:34 uur
Vrouw (21) aangehouden wegens babbeltruc met 'bloed prikken'
Omroep GelderlandDe politie heeft een 21-jarige vrouw uit Ede aangehouden wegens babbeltrucs. De vrouw ging vorig jaar samen met een 22-jarige man uit Utrecht langs deuren om zogenaamd bloed te prikken. De twee deden dat in onder meer Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven.
» Omroep Gelderland
maandag 23 maart 2020, 17:26 uur
Man en vrouw opgepakt voor bloedprik-babbeltrucs
NOSDe politie heeft twee verdachten aangehouden die ouderen zouden hebben opgelicht door zich voor te doen als bloedprikkers van de thuiszorg. Het zijn een 21-jarige vrouw uit Ede en een man van 22 uit Utrecht.
» NOS
maandag 23 maart 2020, 17:18 uur
Twee arrestaties in verband met babbeltrucs ’bloed prikken’
de TelegraafDe politie heeft een 22-jarige man uit Utrecht en een één jaar jongere vrouw uit Ede aangehouden die verdacht worden van zeven babbeltrucs. De twee verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
» de Telegraaf
maandag 23 maart 2020, 17:18 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprikbende: Utrechter (22) aangehouden
de StentorEen 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in Utrecht, Eindhoven en Ouderkerk aan de Amstel zijn gepleegd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.
» de Stentor
maandag 23 maart 2020, 17:13 uur
Twee verdachten opgepakt in zaak 'bloedprikbende'
RTV UtrechtUTRECHT - Een 22-jarige Utrechter een 21-jarige vrouw uit Ede zitten vast voor een babbeltruc waarbij ze bloed afnamen bij hun slachtoffers. Ze deden zich voor als medewerkers van de thuiszorg en waren uit op geld en bankpassen.Het duo sloeg volgens de politie zeven keer toe in Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Hun truc baarde afgelopen najaar veel opzien, omdat ze met het bloed prikken een nieuwe grens hadden overschreden.
» RTV Utrecht
maandag 23 maart 2020, 17:12 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprik-babbeltrucs: man en vrouw aangehouden
BN DeStemEen 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar in onder meer Eindhoven zijn gepleegd. De politie sluit niet uit dat snel nog meer aanhoudingen volgen.
» BN DeStem
maandag 23 maart 2020, 17:04 uur
Bloedprikbende: politie houdt man en vrouw aan
Omroep BrabantDe politie heeft zondag en maandag twee mogelijke leden van de bloedprikbende opgepakt. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Ede en een 22-jarige man uit Utrecht. Ze worden verdacht van zeven babbeltrucs.
» Omroep Brabant
maandag 23 maart 2020, 17:04 uur
Doorbraak in geruchtmakende zaak bloedprik-babbeltrucs; Edese en Utrechter aangehouden
de GelderlanderEen 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in verband met zeven bloedprik-babbeltrucs die in oktober vorig jaar zijn gepleegd. De bende sloeg toe in Utrecht, Eindhoven en Ouwerkerk aan de Amstel.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Utrecht

28 mei 15:28Agent uit Vijfheerenlanden vast voor lekken informatie
28 mei 12:09Getuigen gezocht ernstige mishandeling
27 mei 15:30Gökmen T. door rechtbank ook schuldig verklaard aan verkrachting
27 mei 08:27Politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven
26 mei 12:23Extreme droogte Overijssel veroorzaakt door klimaatverandering
25 mei 17:11FC Utrecht trekt alles uit de kast bij UEFA, van simulatiebureau tot Van Hanegem
25 mei 14:45Tien jaar cel Lorenzo S. voor doden Utrechtse studente Dunja, geen tbs
24 mei 11:30Ook FC Utrecht akkoord met salarisverlaging
19 mei 22:27Beloning voor tip en aanhouding Ben Hamou (VIDEO)
18 mei 22:33Burgemeesters willen niet dat terrassen eerder open gaan: ‘1 juni is al ingewikkeld genoeg’
18 mei 14:30Feyenoord ziet finale met FC Utrecht wel zitten, maar niet om EL-ticket
16 mei 21:34Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel
15 mei 22:25Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Utrecht
15 mei 17:46‘Nog altijd een onbegrijpelijke keuze van de KNVB, maar de knop moet om’
15 mei 16:01Fanshop FC Utrecht overvallen
13 mei 17:11OM eist schuldigverklaring in verkrachtingszaak tegen Gökmen T.
13 mei 14:07Getuigen gezocht van aanrijding met doorrijder
12 mei 11:31Harde schijven met patiëntgegevens gestolen uit computers van UMC Utrecht
11 mei 15:11Simon Makienok test positief op coronavirus
11 mei 15:07Ondergedoken oplichter na 9 jaar gepakt in Utrecht
RSS.