menu
zoek

Nieuws Utrecht

Vrijwel alle betogers van pro-Palestijns protest in Utrecht weer vrij

zaterdag 15 mei 2021, 14:18 uur

De politie heeft vrijwel alle mensen die gisteren werden opgepakt na een pro-Palestijnse demonstratie in Utrecht weer vrijgelaten. Ze hebben een boete gekregen voor het negeren van het noodbevel of voor overtreding van de Wet openbare manifestaties. Alleen een betoger die met stenen naar agenten gooide zit nog vast, laat de politie weten.

Waar: Kanaalstraat in Utrecht

» NOS

Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: Kanaalstraat
Kanaalstraat in Utrecht


zaterdag 15 mei 2021, 12:51 uur
Burgemeester Dijksma: 'Demonstranten kregen ruim de tijd om vrijwillig te vertrekken'
RTV UtrechtUTRECHT - Burgemeester Sharon Dijksma heeft in een brief aan de gemeenteraad van Utrecht haar keuze om de Palestina-betoging te ontbinden verdedigd. Dijksma vaardigde gisteren een noodbevel uit nadat demonstranten bleven samenscholen.Uiteindelijk werden er meer dan honderd mensen opgepakt. Ze werden allemaal in de loop van de avond en nacht naar huis gestuurd met een proces-verbaal voor het negeren van het noodbevel of op grond van de Wet openbare manifestaties.
» RTV Utrecht
zaterdag 15 mei 2021, 12:49 uur
Pro-Palestijnse demonstranten Utrecht weer vrij, alleen stenengooier nog vast
NU.nlDe ruim honderd personen die vrijdag werden aangehouden tijdens een pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein in Utrecht zijn weer vrij. Alleen een persoon die stenen gooide naar de politie zit nog vast.
» NU.nl
vrijdag 14 mei 2021, 22:49 uur
Verhit weekend vol pro-Palestina- én pro-Israëldemonstraties
de StentorOp zeker zeven plaatsen in Nederland staan dit weekend pro-Palestijnse demonstraties gepland. Bij een demonstratie vrijdagavond in Utrecht moest de ME in actie komen en werden honderd mensen aangehouden. Het Centraal Joods Overleg verwacht dit weekend ook pro-Israëlische manifestaties.
» de Stentor
vrijdag 14 mei 2021, 22:41 uur
Video | Honderd pro-Palestijnse demonstranten in Utrecht aangehouden
NU.nlDe politie heeft vrijdag in Utrecht zeker honderd pro-Palestijnse demonstranten aangehouden. De demonstranten weigerden te vertrekken nadat hun protest op het Jaarbeursplein werd stopgezet.
» NU.nl
vrijdag 14 mei 2021, 22:33 uur
Ruim honderd aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Utrecht
NU.nlIn Utrecht zijn vrijdagavond zeker honderd personen aangehouden nadat zij weigerden te vertrekken bij een pro-Palestijnse demonstratie die door de gemeente was ontbonden. Zij bleven demonstreren in Utrecht, meldt de politie vrijdagavond. Eén persoon werd aangehouden omdat diegene agenten met stenen bekogelde.
» NU.nl
vrijdag 14 mei 2021, 21:35 uur
Ruim 100 mensen aangehouden na 'Free Palestina'-betoging Utrecht
NOSNa de beëindiging van de pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein in Utrecht zijn ruim honderd betogers opgepakt. Volgens de politie gingen ze door met actievoeren nadat de demonstratie al was beëindigd. Een van de betogers werd aangehouden omdat hij met stenen naar de politie gooide.
» NOS
vrijdag 14 mei 2021, 21:33 uur
Ruim honderd aanhoudingen in Utrecht na noodbevel door demonstratie pro-Palestina
NU.nlIn Utrecht zijn vrijdagavond zeker honderd personen aangehouden nadat zij bij een pro-Palestijnse demonstratie weigerden te vertrekken, die door de gemeente was ontbonden. Zij bleven demonstreren in Utrecht, meldt de politie vrijdagavond. Eén persoon werd aangehouden omdat diegene agenten met stenen bekogelde.
» NU.nl
vrijdag 14 mei 2021, 21:25 uur
Meer dan 100 arrestaties na Palestina-betoging in Utrecht
RTV UtrechtUTRECHT - Op het Westplein in Utrecht zijn meer dan 100 mensen aangehouden voor het negeren van het noodbevel dat de gemeente eerder op de avond uitvaardigde. Dat bevestigt de politie. De gemeente kwam met het noodbevel nadat een pro-Palestinademonstratie op het Jaarbeursplein was be?indigd en te veel demonstranten bij elkaar bleven.De demonstratie begon daar om 17.00 uur.
» RTV Utrecht
vrijdag 14 mei 2021, 21:01 uur
Beelden: chaos in Utrecht na demonstratie
de TelegraafOp beelden is te zien hoe het onrustig wordt in Utrecht na een pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein. De burgemeester heeft inmiddels een noodbevel uitgevaardigd.
» de Telegraaf
vrijdag 14 mei 2021, 20:16 uur
Noodbevel in Utrecht na Palestijnse demo: jonge betogers ingesloten bij moskee
de TelegraafIn het centrum van Utrecht en in omliggende wijken is vrijdagavond een noodbevel uitgevaardigd door de burgemeester, omdat een groep deelnemers van de ontbonden demonstratie van het Jaarbeursplein zich ongecontroleerd verplaatst door de stad. Iedereen „van wie een redelijk vermoeden bestaat uit te zijn op wanordelijkheden” moet het gebied verlaten. Anders krijgen ze mogelijk een boete of worden ze aangehouden, meldt de gemeente op Twitter.
» de Telegraaf
vrijdag 14 mei 2021, 19:54 uur
Noodbevel in centrum van Utrecht na ontbinden pro-Palestijnse demonstratie
NU.nlIn het centrum van Utrecht geldt vrijdagavond een noodbevel sinds een groep deelnemers van een demonstratie zich in de stad verplaatst. De pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein werd eerder op de avond ontbonden door de burgemeester van Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) omdat het te druk werd.
» NU.nl
vrijdag 14 mei 2021, 19:44 uur
Noodbevel in Utrecht: honderden op de been voor Palestijnse zaak
de TelegraafIn het centrum van Utrecht is vrijdagavond een noodbevel uitgevaardigd door de burgemeester, omdat een groep deelnemers van de ontbonden demonstratie van het Jaarbeursplein zich ongecontroleerd verplaatst door de stad. Wie uit is op wanordelijkheden moet zich uit het gebied verwijderen anders volgt mogelijk een aanhouding of boete, meldt de gemeente op sociale media. Daarbij delen ze ook een kaart voor het gebied waar het noodbevel geldt.
» de Telegraaf
vrijdag 14 mei 2021, 18:48 uur
Pro-Palestina-demonstratie Utrecht loopt uit de hand, politie veegt Jaarbeursplein leeg
de StentorDe pro-Palestina-demonstratie vrijdagmiddag op het Utrechtse Jaarbeursplein loopt uit de hand. De politie is massaal aanwezig met honden en paarden en veegt het plein leeg.
» de Stentor
vrijdag 14 mei 2021, 18:22 uur
Jaarbeursplein vol met pro-Palestijnse demonstranten, protest ontbonden
de TelegraafDe Utrechtse burgemeester heeft een pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein ontbonden. Het is er te druk, eerder werd het maximum van 500 bezoekers bereikt. De gemeente Utrecht roept mensen op om niet meer naar het plein te komen. Ook in het Zeeuwse Terneuzen hebben actievoerders zich verzameld.
» de Telegraaf
vrijdag 14 mei 2021, 18:13 uur
Gemeente Utrecht be?indigt Palestina-betoging, noodbevel van kracht
RTV UtrechtUTRECHT - De Free Palestina-betoging op het Jaarbeursplein in Utrecht is door de gemeente be?indigd. De gemeente Utrecht greep in omdat de demonstranten geen afstand van elkaar hielden. Rond 19.20 uur vaardigde burgemeester Sharon Dijksma een noodbevel uit, omdat veel demonstranten nog in het gebied rond het Jaarbeursplein waren."Dit noodbevel houdt in: een ieder van wie een redelijk vermoeden bestaat uit te zijn op wanordelijkheden, moet zich verwijderen uit het op de kaart aangeduide gebied.
» RTV Utrecht
vrijdag 14 mei 2021, 18:03 uur
Betoging 'Free Palestina' in Utrecht ontbonden omdat mensen te dicht bij elkaar stonden
NOSDe gemeente Utrecht heeft een einde gemaakt aan een pro-Palestijnse demonstratie op het Jaarbeursplein, naast station Utrecht Centraal. De 500 aanwezigen hielden zich volgens de gemeente niet aan de coronaregels en de organisatie van de 'Free Palestina'-betoging was volgens de gemeente niet in staat om iedereen afstand te laten houden.
» NOS
vrijdag 14 mei 2021, 17:44 uur
Ruim 100 aanhoudingen na pro-Palestina-demonstratie Utrecht, burgemeester kondigt noodbevel af
PZCNa de pro-Palestina demonstratie op het Utrechtse Jaarbeursplein op vrijdagmiddag zijn zeker 100 demonstranten aangehouden. Eén demonstrant zou stenen hebben gegooid naar agenten. De pro-Palestina-demonstratie werd beëindigd omdat de coronaregels niet goed zouden worden nageleefd.
» PZC
vrijdag 14 mei 2021, 17:44 uur
Onrust in Utrecht: burgemeester kondigt noodbevel af na beëindigen pro-Palestina-demonstratie
de GelderlanderNa het beëindigen van de pro-Palestina demonstratie die op vrijdagmiddag plaatsvond op het Utrechtse Jaarbeursplein is een noodbevel uitgevaardigd door burgemeester Sharon Dijksma. Het bevel geldt voor zowel de binnenstad als de wijk Lombok. Aanleiding is de groep demonstranten die de omgeving introk.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Utrecht

21 april 15:02Vrouwen FC Utrecht zetten streep door Twents kampioensfeest
19 april 16:06Politie pakt zeven mannen op in Utrecht voor plofkraak in Duitsland
18 april 18:56Heracles en FC Utrecht spelen oefenduel doelpuntloos gelijk
17 april 14:46Vanmiddag code geel vanwege onweer, hagel en harde wind
17 april 09:25Brand treft Gerrit Rietveld College in Utrecht, school hele dag dicht
16 april 09:25Overleden vrouw gevonden in woning op Gambiadreef Utrecht
15 april 08:12Minder treinen tussen Schiphol en Diemen-Zuid door werkzaamheden
14 april 20:01Utrechters weten Galgenwaard massaal te vinden met de Uithoflijn: 'Eindelijk rijdt -ie ook voor ons'
14 april 19:16Kwartfinale eindstation voor Sudosa-Desto
12 april 12:11Zwaargewonde man (74) achtergelaten na aanrijding in Utrecht
11 april 22:55Teleurstellend begin Sudosa-Desto in kwartfinale tegen Utrecht
11 april 15:47Geen vervolging na incident met rabbijn, mogelijk wel gesprek
11 april 14:37Pakketbezorger krijgt maximale taakstraf voor dodelijk ongeluk
10 april 21:07FC Utrecht legt opnieuw Belg vast, verdediger Didden komt over van Roda JC
8 april 22:43Willem II-spits Hilterman na zeperd bij Jong FC Utrecht: ‘We hadden gewoon moeten winnen’
7 april 22:12Late treffers Patrik Walemark camoufleren kansloze nederlaag SC Heerenveen tegen FC Utrecht
7 april 19:30SC Heerenveen op achterstand in thuisduel met FC Utrecht: 0-1. Volg het duel in ons liveblog
5 april 15:14Twee 20-jarige mannen opgepakt voor maken Utrechtse bangalijst
4 april 12:512235 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel: 'Dit houden we niet lang meer vol'
3 april 16:15Groeiend tekort aan drinkwater: komt er straks nog wel water uit de kraan?
RSS.