menu
zoek

Nieuws Utrecht

Politie neemt verwaarloosde huisdieren in beslag

vrijdag 11 juni 2021, 14:13 uur

Donderdag 10 juni 2021 heeft de dierenpolitie in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op basis van de Wet Dieren 48 huisdieren uit een woning in Utrecht gehaald. Dit werd gedaan in verband met hun slechte leefomstandigheden. Alle dieren zijn inmiddels veilig ondergebracht op een geheime locatie.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een melding over een dode hond in het water. Op basis van meerdere signalen kwamen er verschillende adressen in beeld, waar huisdieren gehouden werden voor de fok. Met een machtiging tot binnentreden, zijn wij bij drie woningen binnen gegaan. In één woning troffen we de dieren in erbarmelijke omstandigheden aan. In samenwerking met een dierenarts werd geconstateerd dat ook de conditie van de dieren slecht was. Onderzoek In totaal trof de politie 47 honden aan en één ara. In de woning en tuin leefden de dieren in kleine kooien die ernstig vervuild waren. De dierenpolitie doet nader onderzoek. De eigenaar was tijdens de inval niet thuis en is niet aangehouden. Hij zal later worden gehoord. Bij twee andere woningen troffen wij ook dieren aan. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft bij deze adressen een last onder dwangsom uitgereikt om te zorgen dat de situatie daar verbeterd wordt. Zelf mogelijk een hondje gekocht? Heeft u in de afgelopen maanden een klein hondje gekocht in Utrecht en heeft u het vermoeden dat dit hondje afkomstig is van één van deze fokkers? (Denk hierbij aan Chihuaha’s, Pomeranians, Boston terriër, Toy poedel en Shi tzu’s.) Maak dan via deze link een online melding. Stuur wel direct een foto van het hondje mee, anders kunnen wij uw melding niet in behandeling nemen. Vermeld bij uw melding procesnummer 2021180197. Wet Dieren In de Wet Dieren staat de intrinsieke waarde van het dier centraal. De regelgeving van de Wet Dieren waarborgt het welzijn en de gezondheid van dieren. Het dumpen, verwaarlozen, mishandelen en doden van een dier zijn misdrijven en daarmee strafbaar en dus zaken voor de politie.In de Wet Dieren zijn de vijf grondrechten voor dieren opgenomen. Dieren moeten: - vrij zijn van dorst, honger en onjuiste voeding; - vrij zijn van fysiek en fysiologisch ongerief; - vrij zijn van pijn, verwondingen en ziektes; - vrij zijn om het normale gedrag te kunnen uitoefenen; - vrij zijn van angst en chronische stress. Meer informatie over de Wet Dieren is ook te vinden op de website van het RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U kunt helpen! Regelmatig worden dieren mishandeld of verwaarloosd. Vermoedt u dit? Bel dan 144. Ook kunt u dit online melden via dierenpolitie online. Kijk hier voor meer informatie over 144 en wat er met uw melding gebeurt.


» Politie.nl

Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.08869 / 5.09520


vrijdag 11 juni 2021, 15:52 uur
Politie haalt tientallen verwaarloosde hondjes uit Utrechts fokhuis
RTV UtrechtUTRECHT - De dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming hebben 48 verwaarloosde dieren uit een huis gehaald in Utrecht. De eigenaar was niet thuis, maar zal later worden gehoord, zegt de politie.Volgens de politiewoordvoerder was er een tip gekomen over een dode hond die in het water lag. Op basis van die tip en andere signalen gingen agenten naar het huis toe.
» RTV Utrecht
vrijdag 11 juni 2021, 14:53 uur
Politie treft 48 verwaarloosde huisdieren aan in woning Utrecht
de TelegraafIn Utrecht heeft de politie donderdag 48 huisdieren uit een woning gehaald. Dit werd gedaan vanwege de slechte leefomstandigheden van de dieren.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Utrecht

24 april 06:52Twee branden tegelijk in Utrecht: 1 gewonde en 5 woningen ontruimd
23 april 14:31Jurre Geluk neemt rol van Paul de Leeuw over in Niet klein te krijgen
21 april 15:02Vrouwen FC Utrecht zetten streep door Twents kampioensfeest
19 april 16:06Politie pakt zeven mannen op in Utrecht voor plofkraak in Duitsland
18 april 18:56Heracles en FC Utrecht spelen oefenduel doelpuntloos gelijk
17 april 14:46Vanmiddag code geel vanwege onweer, hagel en harde wind
17 april 09:25Brand treft Gerrit Rietveld College in Utrecht, school hele dag dicht
16 april 09:25Overleden vrouw gevonden in woning op Gambiadreef Utrecht
15 april 08:12Minder treinen tussen Schiphol en Diemen-Zuid door werkzaamheden
14 april 20:01Utrechters weten Galgenwaard massaal te vinden met de Uithoflijn: 'Eindelijk rijdt -ie ook voor ons'
14 april 19:16Kwartfinale eindstation voor Sudosa-Desto
12 april 12:11Zwaargewonde man (74) achtergelaten na aanrijding in Utrecht
11 april 22:55Teleurstellend begin Sudosa-Desto in kwartfinale tegen Utrecht
11 april 15:47Geen vervolging na incident met rabbijn, mogelijk wel gesprek
11 april 14:37Pakketbezorger krijgt maximale taakstraf voor dodelijk ongeluk
10 april 21:07FC Utrecht legt opnieuw Belg vast, verdediger Didden komt over van Roda JC
8 april 22:43Willem II-spits Hilterman na zeperd bij Jong FC Utrecht: ‘We hadden gewoon moeten winnen’
7 april 22:12Late treffers Patrik Walemark camoufleren kansloze nederlaag SC Heerenveen tegen FC Utrecht
7 april 19:30SC Heerenveen op achterstand in thuisduel met FC Utrecht: 0-1. Volg het duel in ons liveblog
5 april 15:14Twee 20-jarige mannen opgepakt voor maken Utrechtse bangalijst
RSS.