menu
zoek

Nieuws Utrecht

Politie neemt verwaarloosde huisdieren in beslag

vrijdag 11 juni 2021, 14:13 uur

Donderdag 10 juni 2021 heeft de dierenpolitie in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op basis van de Wet Dieren 48 huisdieren uit een woning in Utrecht gehaald. Dit werd gedaan in verband met hun slechte leefomstandigheden. Alle dieren zijn inmiddels veilig ondergebracht op een geheime locatie.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een melding over een dode hond in het water. Op basis van meerdere signalen kwamen er verschillende adressen in beeld, waar huisdieren gehouden werden voor de fok. Met een machtiging tot binnentreden, zijn wij bij drie woningen binnen gegaan. In één woning troffen we de dieren in erbarmelijke omstandigheden aan. In samenwerking met een dierenarts werd geconstateerd dat ook de conditie van de dieren slecht was. Onderzoek In totaal trof de politie 47 honden aan en één ara. In de woning en tuin leefden de dieren in kleine kooien die ernstig vervuild waren. De dierenpolitie doet nader onderzoek. De eigenaar was tijdens de inval niet thuis en is niet aangehouden. Hij zal later worden gehoord. Bij twee andere woningen troffen wij ook dieren aan. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft bij deze adressen een last onder dwangsom uitgereikt om te zorgen dat de situatie daar verbeterd wordt. Zelf mogelijk een hondje gekocht? Heeft u in de afgelopen maanden een klein hondje gekocht in Utrecht en heeft u het vermoeden dat dit hondje afkomstig is van één van deze fokkers? (Denk hierbij aan Chihuaha’s, Pomeranians, Boston terriër, Toy poedel en Shi tzu’s.) Maak dan via deze link een online melding. Stuur wel direct een foto van het hondje mee, anders kunnen wij uw melding niet in behandeling nemen. Vermeld bij uw melding procesnummer 2021180197. Wet Dieren In de Wet Dieren staat de intrinsieke waarde van het dier centraal. De regelgeving van de Wet Dieren waarborgt het welzijn en de gezondheid van dieren. Het dumpen, verwaarlozen, mishandelen en doden van een dier zijn misdrijven en daarmee strafbaar en dus zaken voor de politie.In de Wet Dieren zijn de vijf grondrechten voor dieren opgenomen. Dieren moeten: - vrij zijn van dorst, honger en onjuiste voeding; - vrij zijn van fysiek en fysiologisch ongerief; - vrij zijn van pijn, verwondingen en ziektes; - vrij zijn om het normale gedrag te kunnen uitoefenen; - vrij zijn van angst en chronische stress. Meer informatie over de Wet Dieren is ook te vinden op de website van het RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U kunt helpen! Regelmatig worden dieren mishandeld of verwaarloosd. Vermoedt u dit? Bel dan 144. Ook kunt u dit online melden via dierenpolitie online. Kijk hier voor meer informatie over 144 en wat er met uw melding gebeurt.


» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.08869 / 5.09520


vrijdag 11 juni 2021, 15:52 uur
Politie haalt tientallen verwaarloosde hondjes uit Utrechts fokhuis
RTV UtrechtUTRECHT - De dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming hebben 48 verwaarloosde dieren uit een huis gehaald in Utrecht. De eigenaar was niet thuis, maar zal later worden gehoord, zegt de politie.Volgens de politiewoordvoerder was er een tip gekomen over een dode hond die in het water lag. Op basis van die tip en andere signalen gingen agenten naar het huis toe.
» RTV Utrecht
vrijdag 11 juni 2021, 14:53 uur
Politie treft 48 verwaarloosde huisdieren aan in woning Utrecht
de TelegraafIn Utrecht heeft de politie donderdag 48 huisdieren uit een woning gehaald. Dit werd gedaan vanwege de slechte leefomstandigheden van de dieren.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Utrecht

19 juni 16:42Kees Jansma in Raad van Commissarissen FC Utrecht
18 juni 11:00Voormalig hoofddocent Universiteit Utrecht had niet eens havo-diploma
17 juni 16:58Vijf jaar cel en elf jaar rijontzegging voor spookrijden met dodelijke afloop
17 juni 15:34LIVE | Testlocaties in Utrecht eerder dicht vanwege de hitte
15 juni 10:15Zwaarbewapende eenheid naar binnen bij ‘opslagplaats voor hard drugs’
11 juni 19:30Onderzoek naar discriminatie bij stage is belangrijke stap in doorbreken taboe
11 juni 15:52Politie haalt tientallen verwaarloosde hondjes uit Utrechts fokhuis
11 juni 11:12Opnieuw geweld tegen fotograaf
10 juni 13:58Utrecht zet stap naar afsteekverbod vuurwerk voor particulieren
9 juni 17:23Eis acht jaar cel en tbs voor doodsteken vriendin Utrecht
9 juni 14:56FC Utrecht start nieuw seizoen op 15 augustus tegen Sparta
9 juni 07:31Politiehelikopter ingezet om dollemansrit van motorrijder (die 220 km/per uur reed) te staken
7 juni 11:19Visdeurbel gaat uit tot volgend seizoen
6 juni 17:25Waterpoloërs Het Ravijn moeten nationale bekertitel aan UZSC laten
5 juni 18:47Arrestatieteam doet inval in woning
4 juni 10:26Bouwvakker zwaargewond na omvallen bulldozer op bouwplaats Utrecht
2 juni 21:33Nieuwe dierenwet op komst: 'Het is niet zo dat we alle dieren dan los moeten laten'
2 juni 09:54Politie zoekt getuigen van steekincident
31 mei 18:30Treinreizigers vast op Utrecht Centraal: ’We zijn al bijna 24 uur onderweg!’
29 mei 19:26Botenprotest op Merwedekanaal tegen komst nieuwe bruggen
RSS.