menu
zoek

Nieuws Utrecht

Explosie in flat – getuigen en camerabeelden gezocht

maandag 26 juli 2021, 10:44 uur

De bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan werden in de vroege ochtend van 26 juli opgeschrikt door een enorme knal en rook. In het portiek bleek een ontploffing te zijn geweest, die veel schade heeft aangericht. Het lijkt te gaan om een bewuste actie.

Waar: Alexander de Grotelaan in Utrecht

Rond 2.30 belden verschillende mensen de politie om de ontploffing te melden. De flat is door Explosieven Veiligheidsdienst onderzocht op mogelijke andere explosieve materialen. Daarbij zijn geen andere explosieven aangetroffen. Na sporenonderzoek zijn er aanwijzingen dat de ontploffing bewust is veroorzaakt. Er raakte niemand gewond, maar  er zijn 7 gezinnen tijdelijk ondergebracht in een hotel. Deze gezinnen wachten op dit moment af tot de woningbouw aangeeft dat het veilig is om terug naar huis te gaan. Rond de tijd van de ontploffing is er iemand gezien die weg rende bij de flat. Dit was waarschijnlijk in de richting van de Columbuslaan/Aziëlaan. Getuigen gezocht De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de aanleiding voor deze explosie, over degene die ’s nachts in de buurt van de ontploffing was, over de ontploffing zelf, en waarom deze heeft plaatsgevonden. Woont u in de omgeving en heeft u een beveiligingscamera, of deurbelcamera? Dan kan het ook zijn dat u beelden heeft gemaakt die kunnen helpen bij het onderzoek. Ook als u in een wijdere omgeving woont, kan het zijn dat u tussen 2.15 en 2.45 uur iets heeft vastgelegd dat van waarde kan zijn. Ziet u op uw camerabeelden iets opvallends? Deel dit dan met ons. Overval omstander Opvallend was dat er tijdens de drukte rondom de explosie, ook een diefstal en overval plaatsvonden. Er werd ingebroken bij een auto in de buurt. Daarnaast werd een man overvallen die verslag wilde doen van de ontploffing. Twee mannen op een scooter beroofden hem rond 5.30 uur met geweld van zijn spullen. Ook hiervoor zijn wij op zoek naar getuigen. Contact opnemen U kunt contact opnemen via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier. Daar kunt u ook de camerabeelden uploaden. Weet u iets over de explosie, maar vind u het lastig om dit te delen? Dan kan dit ook 100% anoniem via M. Bel daarvoor 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl


» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.06542 / 5.09673 Alexander de Grotelaan


dinsdag 27 juli 2021, 10:19 uur
Camerabeelden bevestigen: explosie in flat Kanaleneiland is aanslag
RTV UtrechtUTRECHT - De explosie in een flat aan de Alexander de Grotelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland van maandagochtend is een aanslag. Dat blijkt uit verschillende camerabeelden van zowel in de flat als de directe omgeving, die in handen zijn van RTV Utrecht.Op de beelden is te zien hoe een man met een petje en een tas doelgericht naar de ingang van de flat loopt. Hij schopt de deur open met zijn voet en gaat naar binnen.
» RTV Utrecht
maandag 26 juli 2021, 20:51 uur
Aanwijzingen dat explosie flat Utrecht bewust is veroorzaakt
Blik op NieuwsDe bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan werden in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een enorme knal en rook. 'In het portiek bleek een ontploffing te zijn geweest, die veel schade heeft aangericht', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 26 juli 2021, 17:35 uur
Ge?vacueerde flatbewoners Kanaleneiland flink onthand na explosie: 'Je kan nergens naartoe'
RTV UtrechtUTRECHT - De schrik zit er goed in bij de bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Ze werden afgelopen nacht opgeschrikt door een harde explosie, vermoedelijk door een bewust in de flat geplaatst explosief. ''Je hebt letterlijk niks, geen duidelijkheid, niks'', vertelt een van de ge?vacueerde bewoners aan RTV Utrecht.[Image:3120584|De flat is vandaag afgezet.]Rond 02.30 uur in de nacht van zondag op maandag was opeens een harde knal te horen in de wijk.
» RTV Utrecht
maandag 26 juli 2021, 11:46 uur
Explosie in Utrechtse flat lijkt bewuste actie, bewoners woensdag pas weer naar huis
RTV UtrechtUTRECHT - De explosie van afgelopen nacht in een flat in Utrecht was waarschijnlijk een bewuste actie. Daar gaat de politie vanuit. Door de kracht van de explosie raakten meerdere woningen beschadigd.
» RTV Utrecht
maandag 26 juli 2021, 08:50 uur
Woningen ontruimd na explosie flat Utrecht
de TelegraafIn een flat aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden. Zeven gezinnen moesten hun woning uit en zijn in een hotel ondergebracht.
» de Telegraaf
maandag 26 juli 2021, 08:19 uur
Buurt schrikt wakker door explosie
HardnieuwsUTRECHT - Maandagmorgen 26 juli omstreeks 2.35 uur heeft een explosie plaatsgevonden bij een flatgebouw aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht.
» Hardnieuws
maandag 26 juli 2021, 07:06 uur
Gezinnen huis uit na explosie portiek Utrecht, politie gaat uit van bewuste actie
NOSIn Utrecht heeft een explosie in het portiek van een flat in de wijk Kanaleneiland vannacht schade aangericht aan een aantal woningen. Niemand raakte gewond. De politie gaat uit van een bewuste actie en zoekt getuigen en camerabeelden.
» NOS
maandag 26 juli 2021, 06:17 uur
Explosie in flat Utrecht, zeven woningen ontruimd
RTV UtrechtUTRECHT - In een flat aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht is vannacht een explosie geweest. Aan de voor- en achterkant van het pand zijn ruiten gesneuveld, meerdere woningen zijn ontruimd. [Image:3119816|Door de explosie zijn de ruiten van het portiek gesprongen]Vannacht rond 02.30 uur was er een harde knal te horen in de wijk.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS

Meer nieuws uit Utrecht

21 september 10:09Mensen vast in hoogwerker
21 september 06:04GGD-medewerkers verdacht van fraude met vaccinatiebewijzen
20 september 15:30KNVB steunt stakende arbiter Martens: ‘Protocol om in te grijpen bij wangedrag’
20 september 12:14Extreem late tegengoal RKC had niet afgekeurd mogen worden: ‘Dit was geen strafbaar hands'
19 september 14:46Voorzitter SVFCU verbaasd over statement scheidsrechter Martens: 'Had het van te voren aangekondigd'
18 september 22:35LIVE | Komt er nog een winnaar in het tumultueuze duel tussen Utrecht en RKC?
17 september 07:46Provincie en gemeente Utrecht: 80 km/u alternatief voor verbreding A27
16 september 11:48Utrecht zet ex-criminelen in om jongeren uit drugshandel te houden
16 september 11:22Lhbtiq+-leerling vaker gepest door leraren dan heteroseksuele klasgenoot
15 september 08:00Drempels om de 100 meter op ’gevaarlijkste straat van Nederland’
14 september 10:16Getuigen gezocht schietincident Utrechtse Terwijde
14 september 06:38Zetel van verhuizend Statenlid JA21 blijft leeg
13 september 17:15FC Twente gaat maatregelen nemen na bier en rotzooi gooiende supporters in uitvak
13 september 11:30Op deze dagen rijdt de Vuelta door Brabant
12 september 17:13Agenten belaagd door groep agressieve jongeren in Utrechtse wijk Hoograven
11 september 18:27Robin Pröpper schiet FC Twente met wereldgoal langs FC Utrecht
9 september 10:12Straat afgezet na steekincident
8 september 17:22Archeologen vinden Romeinse schatten in Utrecht
8 september 10:20Vermissing Maarssense Dawid Szustak (28) omgeven met raadsels
7 september 08:32Gemeenteraad Utrecht wil wijzigen slavernij-achternaam makkelijker maken
RSS.