menu
zoek

Nieuws Utrecht

Mike Teunissen uit Den Bosch raakt rode leiderstrui kwijt aan ploeggenoot

zondag 21 augustus 2022, 17:32 uur

Het is wielrenner Mike Teunissen niet gelukt om de rode leiderstrui in de Ronde van Spanje te behouden. De derde etappe met start en finish in Breda werd na een massasprint gewonnen door de Ier Sam Bennet. Teunissen draagt de rode leiderstrui over aan zijn ploeggenoot de Italiaan Edoardo Affini.

Waar: Leuvenlaan in Utrecht

» Omroep Brabant

Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.08621 / 5.17096 Leuvenlaan
Leuvenlaan in Utrecht


zaterdag 20 augustus 2022, 19:22 uur
Nieuwe Vuelta-leider Teunissen: mooi dat ploeg mij dit gunt
Dagblad van het NoordenRuim drie jaar nadat hij in Brussel in de Tour de France de gele trui veroverde, mocht Mike Teunissen zich zaterdag in de rode leiderstrui van de Ronde van Spanje hullen. Het werd hem gegund door zijn ploeg Jumbo-Visma, die de eerste dagen de Vuelta in een ijzeren greep heeft. Vrijdag won het team de ploegentijdrit in Utrecht, zaterdag werd vooraf min of meer bepaald dat Teunissen na Robert Gesink de nieuwe leider mocht worden.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 20 augustus 2022, 17:51 uur
Gesink genoot in het rood met een glimlach en een grimas
Leeuwarder CourantRobert Gesink had een fantastische dag in de Ronde van Spanje, zei de Nederlandse wielrenner na afloop van de tweede etappe bij de NOS. De renner van Jumbo-Visma reed de 175 kilometer lange rit van Den Bosch naar Utrecht in de rode leiderstrui. "Het was 150 kilometer met een glimlach en de laatste 25 kilometer met een grimas, maar het was supermooi om die dikke rijen toeschouwers overal te zien.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 20 augustus 2022, 17:44 uur
Ritzege Bennett in Vuelta, leiderstrui naar Teunissen
Dagblad van het NoordenDe Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft de tweede etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Het was de tweede van drie ritten op Nederlandse bodem, van Den Bosch naar Utrecht.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 20 augustus 2022, 17:38 uur
Mike Teunissen neemt rode trui over van Robert Gesink, Sam Bennett sprint naar ritzege in Utrecht
de StentorSam Bennett heeft de tweede etappe van de Vuelta gewonnen. De renner van BORA was op het Utrecht Science Park de snelste in de massasprint. De rode trui gaat om de schouders van Mike Teunissen.
» de Stentor
zaterdag 20 augustus 2022, 17:33 uur
Mike Teunissen pakt leiderstrui in Vuelta
De LimburgerDe tweede etappe in de Vuelta is gewonnen door Sam Bennett. In de rit van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht was de Ier van Bora-hansgrohe de snelste in de massasprint. Mike Teunissen uit Ysselsteyn neemt de rode trui over van Robert Gesink.
» De Limburger
zaterdag 20 augustus 2022, 17:26 uur
Feestelijke tweede etappe Vuelta finisht op bomvol Science Park, Sam Bennett wint massasprint
RTV UtrechtSam Bennett heeft vanmiddag op het Utrecht Science Park de tweede etappe van de Vuelta gewonnen. De race eindigde na een kleine 4 uur wielrennen zoals verwacht in een massasprint. Langs de route was het groot feest; de wedstrijdorganisatie spreekt van een 'uitzinnig Nederlands publiek'.
» RTV Utrecht
zaterdag 20 augustus 2022, 16:57 uur
Sam Bennett de sterkste in massasprint in Utrecht, rode trui gaat om de schouders van Mike Teunissen
BN DeStemSam Bennett heeft de tweede etappe van de Vuelta gewonnen. De renner van UAE was op het Utrecht Science Park de snelste in de massasprint. De rode trui gaat om de schouders van Mike Teunissen.
» BN DeStem
zaterdag 20 augustus 2022, 14:38 uur
LIVE Vuelta | Peloton raast in hoog tempo richting Utrecht, massasprint op komst
de StentorDe tweede etappe van de Ronde van Spanje is onderweg, met Robert Gesink in de rode trui. Het Vuelta-peloton kwam op weg naar Utrecht de Amerongse Berg (Alto de Amerongse) tegen, waar Julius van den Berg de snelste was. De finish ligt na 175,1 kilometer op het Utrecht Science Park. Het lijkt een buitenkansje voor de sprinters.
» de Stentor
zaterdag 20 augustus 2022, 13:50 uur
Video | Activisten proberen Vuelta-parcours in Utrecht te blokkeren
NU.nlDe politie van Utrecht heeft vrijdagavond twee mannen gearresteerd rond de openingsetappe van de Ronde van Spanje. Het tweetal probeerde het parcours te blokkeren terwijl de ploegentijdrit nog bezig was.
» NU.nl
zaterdag 20 augustus 2022, 10:54 uur
Jumbo-Visma deelt beelden van 'vooropgezet' plan met Gesink
Leeuwarder CourantWielerploeg Jumbo-Visma heeft via de sociale media beelden gedeeld van de teambespreking in de bus, voorafgaand aan de ploegentijdrit in de Vuelta. Mathieu Heijboer, de coach die bij Jumbo-Visma verantwoordelijk is voor de tijdritten, deelt tijdens die bespreking mee dat het de bedoeling is dat Robert Gesink in Utrecht als eerste over de finish komt.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 20 augustus 2022, 10:31 uur
946.000 kijkers voor ploegentijdrit La Vuelta in Utrecht
BN DeStemDe eerste etappe van de Spaanse wielerwedstrijd La Vuelta heeft vrijdagavond op NPO 1 zo’n 946.000 kijkers getrokken. De ploegentijdrit, die werd verreden in Utrecht, was daarmee goed voor een vierde plaats in de lijst met best bekeken programma’s van de dag, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO).
» BN DeStem
zaterdag 20 augustus 2022, 08:34 uur
Wat een koers! Dit was etappe 2 van de Vuelta
RTV UtrechtEtappe 2 van de Ronde van Spanje is geëindigd in een massasprint op Utrecht Science Park. Sam Bennett was de snelste renner op de Leuvenlaan. De rode leiderstrui blijft in Nederlandse handen.
» RTV Utrecht
vrijdag 19 augustus 2022, 23:13 uur
Primoz Roglic, de kopman van Jumbo-Visma, gaat de Vuelta winnen
de GelderlanderNa de uitermate succesvolle Tour de France wordt er in de Vuelta weer veel verwacht van het Nederlandse team Jumbo-Visma. Ze wonnen prompt de eerste etappe, een ploegentijdrit in Utrecht.
» de Gelderlander
vrijdag 19 augustus 2022, 22:51 uur
Podcast | Terugblik etappe 1: Over Gesink, Dumoulin en Quintana
BN DeStemThijs Zonneveld, Michiel Elijzen en Hidde van Warmerdam blikken terug op de eerste etappe van de Vuelta. Een ploegentijdrit door Utrecht met Jumbo-Visma als sterkste van de dag. Robert Gesink gaat als eerste over de finish en krijgt zo de eerste leiderstrui geschonken.
» BN DeStem
vrijdag 19 augustus 2022, 21:10 uur
Video | Fans juichen Vuelta-renners toe bij start in Utrecht
NU.nlDe Vuelta a España startte vrijdag in Utrecht met een ploegentijdrit. De sfeer was bijzonder goed langs het parcours, ook al regende het aan het begin van de ploegentijdrit. Jumbo-Visma wist te winnen en Robert Gesink pakte de rode leiderstrui.
» NU.nl
vrijdag 19 augustus 2022, 20:54 uur
Politie arresteert tweetal dat blokkade wilde opwerpen bij Vuelta
Dagblad van het NoordenDe politie heeft vrijdag tijdens de Ronde van Spanje in Utrecht twee mensen gearresteerd, terwijl de ploegentijdritten van de Vuelta nog in volle gang waren. Deze verdachten probeerden op het parcours in de buurt van de startplek een blokkade te creëren. De politie twittert dat "voor de veiligheid van deelnemers is opgetreden".
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 19 augustus 2022, 20:48 uur
Jumbo-Visma maakt favorietenrol waar in stampvol Utrecht, Gesink pakt eerste rode trui van Vuelta
Brabants DagbladJumbo-Visma heeft op dag één in de Vuelta direct de toon gezet. Het Nederlandse team won in de afgeladen straten van Utrecht de ploegentijdrit. Robert Gesink, de routinier van de ploeg, mag zaterdag in de rode leiderstrui rijden. Een mooi eerbetoon van zijn ploeg.
» Brabants Dagblad
vrijdag 19 augustus 2022, 20:29 uur
Gesink leider in Vuelta na winst ploegentijdrit in Utrecht
Leeuwarder CourantRobert Gesink is de eerste leider in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Jumbo-Visma won in Utrecht de eerste etappe, een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer. De 36-jarige Gesink mocht als eerste zijn wiel over de streep drukken.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 19 augustus 2022, 18:34 uur
LIVE Vuelta | Jum­bo-Vis­ma op jacht naar snelste tijd van BikeExchange in Utrecht
de GelderlanderOm 18.30 uur ging Team Burgos-BH van start in Utrecht en was de Vuelta officieel begonnen. De start en de finish van de ploegentijdrit zijn bij de Jaarbeurs en de lengte van het vlakke parcours is 23,3 kilometer. Genoeg ruimte dus voor Jumbo-Visma om met topfavoriet Primoz Roglic alvast het verschil te maken.
» de Gelderlander
vrijdag 19 augustus 2022, 17:49 uur
LIVE Vuelta | Eerste ploegen onderweg in Utrecht, maakt Jum­bo-Vis­ma de favorietenrol waar?
Brabants DagbladOm 18.30 uur gaat Team Burgos-BH van start in Utrecht en is de Vuelta officieel begonnen. De start en de finish van de ploegentijdrit zijn bij de Jaarbeurs en de lengte van het vlakke parcours is 23,3 kilometer. Genoeg ruimte dus voor Jumbo-Visma om met topfavoriet Primoz Roglic alvast het verschil te maken.
» Brabants Dagblad
vrijdag 19 augustus 2022, 17:45 uur
Jumbo-Visma wint ploegentijdrit in Utrecht, rode trui voor Robert Gesink
RTV UtrechtDe Vuelta-ploegentijdrit in Utrecht is gewonnen door Jumbo-Visma. De leiderstrui is voor Robert Gesink. Hier volgden we de ontwikkelingen rond de eerste etappe van de Ronde van Spanje. Dit liveblog is om 21.40 uur gesloten.
» RTV Utrecht
vrijdag 19 augustus 2022, 17:00 uur
Vuelta start in Utrecht na Drents succes in 2009: 'Drenthe is rijp voor Giro'
RTV DrentheDick Heuvelman herinnert zich een volksfeest.
» RTV Drenthe
vrijdag 19 augustus 2022, 12:30 uur
Boeren grijpen Vuelta aan voor protesten: ’We gaan zeker in het weiland staan’
de TelegraafMet misschien wel tientallen miljoenen televisiekijkers in binnen- en vooral buitenland weten Nederlandse protestboeren de komende dagen, bij het begin in Utrecht van de Ronde van Spanje, alle ogen op zich gericht. Voor de agrariërs is het een uitgelezen mogelijkheid om voor het oog van de wereld het stikstofbeleid van het kabinet aan de kaak te stellen. Maar niet iedereen gaat er blind vanuit dat de boeren slechts publieksvriendelijke acties zullen houden.
» de Telegraaf
vrijdag 19 augustus 2022, 11:24 uur
Vuelta moet nog beginnen, maar Spaanse ploeg van Jetse Bol is al renner kwijt
de GelderlanderDe Spaanse wielerploeg Burgos-BH is al voor de start van de Vuelta in Utrecht een renner kwijtgeraakt. De Spanjaard Manuel Peñalver heeft positief getest op het coronavirus en mag daarom niet meedoen aan de etappekoers.
» de Gelderlander
vrijdag 19 augustus 2022, 09:00 uur
Live: Utrecht in afwachting van Vuelta-start om 18.30 uur
RTV UtrechtNa een sfeervolle ploegenpresentatie in Utrecht is het vandaag dan echt zover: de Ronde van Spanje gaat van start in Utrecht. In dit liveblog volgden we tot 18.00 uur de ins en outs. Hier vind je het liveblog rond de ploegentijdrit in Utrecht.
» RTV Utrecht
vrijdag 19 augustus 2022, 06:00 uur
La Vuelta: Utrecht maakt zich op voor ploegentijdrit, met Jumbo-Visma als grote favoriet
de GelderlanderDe Ronde van Spanje gaat vandaag van start met de ploegentijdrit rond Utrecht. Start en finish van de eerste etappe van de Vuelta zijn bij de Jaarbeurs, de lengte van het vlakke parcours is 23,3 kilometer. De eerste ploeg vertrekt om 18.30 uur.
» de Gelderlander
vrijdag 19 augustus 2022, 04:23 uur
Vuelta na 13 jaar weer in Nederland met ploegentijdrit in Utrecht
Dagblad van het NoordenHet had twee jaar geleden al moeten gebeuren, maar vrijdag keert de Ronde van Spanje dan toch na dertien jaar terug op Nederlandse bodem. In 2009 begon de Vuelta met een individuele tijdrit op het TT-circuit van Assen. Ditmaal gaat de rittenkoers van start met een ploegentijdrit in Utrecht, waarna nog twee etappes in Nederland volgen.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 18 augustus 2022, 16:35 uur
Dit zijn alle starttijden van de ploegentijdrit: Burgos opent Vuelta, Jumbo-Visma sluit af
Brabants DagbladMet de kleine Spaanse wielerploeg Burgos-BH op het startpodium in Utrecht begint vrijdag om 18.30 uur de Ronde van Spanje. Het team, met de Nederlander Jetse Bol, komt als eerste in actie in de ploegentijdrit, het eerste deel van een Nederlandse drieluik in de Vuelta.
» Brabants Dagblad



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: De Limburger
Foto: RTV Utrecht
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Utrecht
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Utrecht
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Utrecht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Utrecht

18 april 18:56Heracles en FC Utrecht spelen oefenduel doelpuntloos gelijk
17 april 14:46Vanmiddag code geel vanwege onweer, hagel en harde wind
17 april 09:25Brand treft Gerrit Rietveld College in Utrecht, school hele dag dicht
16 april 09:25Overleden vrouw gevonden in woning op Gambiadreef Utrecht
15 april 08:12Minder treinen tussen Schiphol en Diemen-Zuid door werkzaamheden
14 april 20:01Utrechters weten Galgenwaard massaal te vinden met de Uithoflijn: 'Eindelijk rijdt -ie ook voor ons'
14 april 19:16Kwartfinale eindstation voor Sudosa-Desto
12 april 12:11Zwaargewonde man (74) achtergelaten na aanrijding in Utrecht
11 april 22:55Teleurstellend begin Sudosa-Desto in kwartfinale tegen Utrecht
11 april 15:47Geen vervolging na incident met rabbijn, mogelijk wel gesprek
11 april 14:37Pakketbezorger krijgt maximale taakstraf voor dodelijk ongeluk
10 april 21:07FC Utrecht legt opnieuw Belg vast, verdediger Didden komt over van Roda JC
8 april 22:43Willem II-spits Hilterman na zeperd bij Jong FC Utrecht: ‘We hadden gewoon moeten winnen’
7 april 22:12Late treffers Patrik Walemark camoufleren kansloze nederlaag SC Heerenveen tegen FC Utrecht
7 april 19:30SC Heerenveen op achterstand in thuisduel met FC Utrecht: 0-1. Volg het duel in ons liveblog
5 april 15:14Twee 20-jarige mannen opgepakt voor maken Utrechtse bangalijst
4 april 12:512235 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel: 'Dit houden we niet lang meer vol'
3 april 16:15Groeiend tekort aan drinkwater: komt er straks nog wel water uit de kraan?
1 april 14:23Persoonlijk drama voor de meeste sociale speler uit de selectie overschaduwt alles bij Feyenoord
31 maart 17:31Titelrace weer levend na zege veerkrachtig Feyenoord? ‘Dat is het laatste waar ik aan dacht’
RSS.