menu
zoek

Nieuws Veenendaal

Overvaller van snackbar gepakt door alerte burgers

dinsdag 22 september 2020, 13:02 uur

Een 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond 21 september op heterdaad aangehouden nadat hij een snackbar aan de Doctor Colijnstraat had overvallen. Moedig optreden door meerdere alerte burgers zorgde ervoor dat de verdachte werd gepakt en kon worden overgedragen aan de politie.

Waar: Doctor Colijnstraat in Veenendaal

Rond 19.45 uur kwam de overvaller met een bedekt gezicht de zaak binnen en bedreigde een medewerker met een mes. Met de inhoud van de kassa ging hij er vandoor en vluchtte op een fiets. De snackbarmedewerker rende de straat op en herkende daar een vaste klant, die op zijn racefiets achter de verdachte aan ging. Omwonenden gealarmeerd Door te roepen alarmeerde de achtervolger verschillende buurtbewoners in de omgeving van de De Savornin Lohmanstraat en de Kerkewijk. Meerdere mensen gingen de straat op en gingen ook achter de overvaller aan, te voet of op de fiets. Een bewoner stapte in de auto. Verschillende achtervolgers zagen het mes en hoorde de vluchtende verdachte dreigementen uiten. Aanrijding Intussen reed de verdachte zich klem in een doodlopende straat en keerde om, de Da Costastraat in. De achtervolgende automobilist zag hem op zich afrijden en probeerde de jongen klem te rijden. Daarbij tikte hij de verdachte aan met zijn auto, waardoor deze viel. Vervolgens stapte de man uit en greep de jongen vast. Met hulp van andere achtervolgers hield hij de verdachte vast tot de politie arriveerde. Naast de verdachte werden het mes en een zak met geld aangetroffen. Onderzoek De jongen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd onderzocht door ambulancemedewerkers op eventuele verwondingen. Zijn moeder is op de hoogte gebracht. De politie heeft direct een onderzoek in gesteld en inmiddels zijn al enkele getuigen gehoord. Andere getuigen moeten nog worden gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet. In overleg met de officier van justitie is besloten dat de automobilist niet wordt vervolgd.

Overval in Veenendaal

» Politie.nl


Kaart nieuws Veenendaal. Locatie nieuws: 52.13700 / 5.42858 Doctor Colijnstraat


dinsdag 22 september 2020, 12:33 uur
Supermarkt overvallen, getuigen gezocht
Politie.nlEen supermarkt aan de Biezenkamp is maandagavond 21 september overvallen. Een nog onbekende dader bedreigde een caissière met een steekwapen. Met onbekende buit verliet hij de zaak, waarna hij wegrende in de richting van de Lidl op de Biezenkamp. Vlak na de overval werd hij nog gezien op het Vlierplein bij de Marcuskerk.
De politie kreeg omstreeks 19.45 uur een melding dat er een overval was geweest. Diverse eenheden gingen er op af en keken in de omgeving uit naar de verdachte. Via een Burgernetmelding werd omwonenden gevraagd om mee te kijken. De verdachte werd helaas niet meer aangetroffen. Signalement De overvaller heeft het volgende signalement: jongen leeftijd: 16 tot 18 jaar lengte circa 1.75 meter licht getinte huidskleur droeg een zwarte jas met capuchon en een zwarte broek had daaronder een blauw T-shirt droeg sportschoenen had blauwe handschoenen aan had donkere sjaal of mondkapje voor zijn mond Uw tip! De politie is direct een onderzoek gestart en heeft sporen veiliggesteld. Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval of die de verdachte herkennen van de beschrijving. Hebt u deze of andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook, via www.meldmisdaad.nl of 0800 – 7000.

Overval in Leusden
» Politie.nl
dinsdag 22 september 2020, 14:03 uur
Alerte omstanders grijpen 16-jarige overvaller
Omroep GelderlandEen 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond op heterdaad aangehouden nadat hij een snackbar in Veenendaal had overvallen. Dankzij moedig optreden van meerdere alerte omstanders kon de verdachte worden gepakt. Hij is daarna overgedragen aan de politie.
» Omroep Gelderland
dinsdag 22 september 2020, 13:59 uur
Buurtbewoners zetten achtervolging in op overvaller (16) snackbar Veenendaal
Hart van NederlandEen overval op een snackbar aan de Doctor Colijnstraat in Veenendaal is geëindigd in een massale achtervolging door buurtbewoners. Een vaste klant van de snackbar ging na de overval direct achter de 16-jarige overvaller aan en mobiliseerde andere buurtbewoners in de klopjacht op de jongen.
» Hart van Nederland
dinsdag 22 september 2020, 13:43 uur
16-jarige jongen uit Kesteren overvalt snackbar in Veenendaal, omwonenden zetten achtervolging in
de GelderlanderEen 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond aangehouden nadat hij een snackbar aan de Doctor Colijnstraat in Veenendaal had overvallen. De aanhouding volgde na een achtervolging waarbij meerdere omwonenden betrokken waren.
» de Gelderlander
maandag 21 september 2020, 21:09 uur
Supermarkt Jumbo winkelcentrum De Biezenkamp met geweld overvallen
HardnieuwsLEUSDEN - Maandagavond 21 september rond 20.00 uur werd een gewelddadige overval gepleegd op supermarkt Jumbo in Winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden overvallen.
» Hardnieuws
maandag 21 september 2020, 20:40 uur
Overvallen in Leusden en Veenendaal: ??n dader ontkomt, de ander fietst zich klem
RTV UtrechtVEENENDAAL - Op ongeveer hetzelfde moment waren vanavond in Leusden en Veenendaal twee overvallen. Rond 20.00 werd in Leusden een supermarkt overvallen en wist de dader te voet te ontkomen. In Veenendaal fietste een overvaller weg nadat hij een snackbar had overvallen, maar aan zijn vluchtpoging kwam snel een einde.
» RTV Utrecht
maandag 21 september 2020, 20:21 uur
Onderzoek naar mogelijk overval op snackbar
HardnieuwsVEENENDAAL - Maandagavond 21 september rond 20.00 uur heeft mogelijk een overval plaatsgevonden op een snackbar aan de Doctor Colijnstraat in Veenendaal.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Veenendaal

13 januari 11:41Politie zoekt getuigen van dollemansrit in Veenendaal
4 januari 13:2617-jarige opgepakt voor gooien zwaar vuurwerk in brievenbus woning Achterberg
2 januari 12:11Actiegroep ‘sluit’ KFC’s in Utrecht en Veenendaal, waarschuwt voor ‘nieuwe pandemie’
31 december 12:36Honderden bellende en appende automobilisten bij Mijdrecht ontlopen boete
20 december 11:15Vrouw (26) slingert onder invloed over de A12, rijdt tegen vangrail en moet rijbewijs inleveren
15 december 17:09Ruzie ontaardt in steekpartij in Veenendaal
12 december 15:40Nieuwe plek voor Veenendaals gezin dat leeft in caravan
11 december 14:2014-jarige jongen aangehouden om opzetten phishingwebsites
10 december 13:27Vivianne Miedema genomineerd voor wereldelftal van 2020
9 december 19:35Dj Nicky Romero luidt jongeren in Veenendaal exclusief het nieuwe jaar in
5 december 12:48Brandweer Veenendaal bevrijdt persoon na val in 3 meter diepe bouwput
19 november 16:54Onverzekerde automobilist financieel de klos na dodelijke aanrijding
15 november 17:02Vier jongeren uit Veenendaal verdacht van internetfraude vanuit vakantiepark
15 november 15:19Kika van Es in tranen na zware blessure Elena Dhont in eredivisietopper
4 november 16:05Politie zoekt langs snelweg sporen schietpartij
3 november 18:10Veenendaler moet cel in om jarenlang misbruik van dochter
2 november 16:4065-jarige man gewelddadig beroofd in Veenendaal
31 oktober 20:14Motorrijder uit Driebergen overleden na ongeval op A12 bij Veenendaal
27 oktober 14:11Fietser (80) uit Veenendaal alsnog overleden na aanrijding met automobilist
23 oktober 16:10Fietsersbond: Veenendaal heeft de best verlichte fietspaden van Nederland
RSS.