menu
zoek

Nieuws Veenendaal

Overvaller van snackbar gepakt door alerte burgers

dinsdag 22 september 2020, 13:02 uur

Een 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond 21 september op heterdaad aangehouden nadat hij een snackbar aan de Doctor Colijnstraat had overvallen. Moedig optreden door meerdere alerte burgers zorgde ervoor dat de verdachte werd gepakt en kon worden overgedragen aan de politie.

Waar: Doctor Colijnstraat in Veenendaal

Rond 19.45 uur kwam de overvaller met een bedekt gezicht de zaak binnen en bedreigde een medewerker met een mes. Met de inhoud van de kassa ging hij er vandoor en vluchtte op een fiets. De snackbarmedewerker rende de straat op en herkende daar een vaste klant, die op zijn racefiets achter de verdachte aan ging. Omwonenden gealarmeerd Door te roepen alarmeerde de achtervolger verschillende buurtbewoners in de omgeving van de De Savornin Lohmanstraat en de Kerkewijk. Meerdere mensen gingen de straat op en gingen ook achter de overvaller aan, te voet of op de fiets. Een bewoner stapte in de auto. Verschillende achtervolgers zagen het mes en hoorde de vluchtende verdachte dreigementen uiten. Aanrijding Intussen reed de verdachte zich klem in een doodlopende straat en keerde om, de Da Costastraat in. De achtervolgende automobilist zag hem op zich afrijden en probeerde de jongen klem te rijden. Daarbij tikte hij de verdachte aan met zijn auto, waardoor deze viel. Vervolgens stapte de man uit en greep de jongen vast. Met hulp van andere achtervolgers hield hij de verdachte vast tot de politie arriveerde. Naast de verdachte werden het mes en een zak met geld aangetroffen. Onderzoek De jongen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd onderzocht door ambulancemedewerkers op eventuele verwondingen. Zijn moeder is op de hoogte gebracht. De politie heeft direct een onderzoek in gesteld en inmiddels zijn al enkele getuigen gehoord. Andere getuigen moeten nog worden gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet. In overleg met de officier van justitie is besloten dat de automobilist niet wordt vervolgd.

Overval in Veenendaal

» Politie.nl


Kaart nieuws Veenendaal. Locatie nieuws: 52.13700 / 5.42858 Doctor Colijnstraat


dinsdag 22 september 2020, 12:33 uur
Supermarkt overvallen, getuigen gezocht
Politie.nlEen supermarkt aan de Biezenkamp is maandagavond 21 september overvallen. Een nog onbekende dader bedreigde een caissière met een steekwapen. Met onbekende buit verliet hij de zaak, waarna hij wegrende in de richting van de Lidl op de Biezenkamp. Vlak na de overval werd hij nog gezien op het Vlierplein bij de Marcuskerk.
De politie kreeg omstreeks 19.45 uur een melding dat er een overval was geweest. Diverse eenheden gingen er op af en keken in de omgeving uit naar de verdachte. Via een Burgernetmelding werd omwonenden gevraagd om mee te kijken. De verdachte werd helaas niet meer aangetroffen. Signalement De overvaller heeft het volgende signalement: jongen leeftijd: 16 tot 18 jaar lengte circa 1.75 meter licht getinte huidskleur droeg een zwarte jas met capuchon en een zwarte broek had daaronder een blauw T-shirt droeg sportschoenen had blauwe handschoenen aan had donkere sjaal of mondkapje voor zijn mond Uw tip! De politie is direct een onderzoek gestart en heeft sporen veiliggesteld. Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval of die de verdachte herkennen van de beschrijving. Hebt u deze of andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook, via www.meldmisdaad.nl of 0800 – 7000.

Overval in Leusden
» Politie.nl
dinsdag 22 september 2020, 14:03 uur
Alerte omstanders grijpen 16-jarige overvaller
Omroep GelderlandEen 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond op heterdaad aangehouden nadat hij een snackbar in Veenendaal had overvallen. Dankzij moedig optreden van meerdere alerte omstanders kon de verdachte worden gepakt. Hij is daarna overgedragen aan de politie.
» Omroep Gelderland
dinsdag 22 september 2020, 13:59 uur
Buurtbewoners zetten achtervolging in op overvaller (16) snackbar Veenendaal
Hart van NederlandEen overval op een snackbar aan de Doctor Colijnstraat in Veenendaal is geëindigd in een massale achtervolging door buurtbewoners. Een vaste klant van de snackbar ging na de overval direct achter de 16-jarige overvaller aan en mobiliseerde andere buurtbewoners in de klopjacht op de jongen.
» Hart van Nederland
dinsdag 22 september 2020, 13:43 uur
16-jarige jongen uit Kesteren overvalt snackbar in Veenendaal, omwonenden zetten achtervolging in
de GelderlanderEen 16-jarige jongen uit Kesteren is maandagavond aangehouden nadat hij een snackbar aan de Doctor Colijnstraat in Veenendaal had overvallen. De aanhouding volgde na een achtervolging waarbij meerdere omwonenden betrokken waren.
» de Gelderlander
maandag 21 september 2020, 21:09 uur
Supermarkt Jumbo winkelcentrum De Biezenkamp met geweld overvallen
HardnieuwsLEUSDEN - Maandagavond 21 september rond 20.00 uur werd een gewelddadige overval gepleegd op supermarkt Jumbo in Winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden overvallen.
» Hardnieuws
maandag 21 september 2020, 20:40 uur
Overvallen in Leusden en Veenendaal: ??n dader ontkomt, de ander fietst zich klem
RTV UtrechtVEENENDAAL - Op ongeveer hetzelfde moment waren vanavond in Leusden en Veenendaal twee overvallen. Rond 20.00 werd in Leusden een supermarkt overvallen en wist de dader te voet te ontkomen. In Veenendaal fietste een overvaller weg nadat hij een snackbar had overvallen, maar aan zijn vluchtpoging kwam snel een einde.
» RTV Utrecht
maandag 21 september 2020, 20:21 uur
Onderzoek naar mogelijk overval op snackbar
HardnieuwsVEENENDAAL - Maandagavond 21 september rond 20.00 uur heeft mogelijk een overval plaatsgevonden op een snackbar aan de Doctor Colijnstraat in Veenendaal.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Veenendaal

20 oktober 15:32OM: Renswoudenaar misbruikte dochtertje (5) tijdens kijken naar porno
20 oktober 15:25'Knappe vrouwen' met coronababbel bestelen oudere dame in Veenendaal van sieraden
15 oktober 11:44Brand opslagloods in Veenendaal vermoedelijk aangestoken
13 oktober 11:22Illegaal vuurwerk tussen postpakketten in Veenendaal
12 oktober 15:41Politie zoekt getuigen en camerabeelden van schietincident Veenendaal
10 oktober 10:40Arrestaties na achtervolging over 60 kilometer
2 oktober 16:50Tien uur sluiten? Dit café in Veenendaal begint daarom ’s middags al met all-you-can-drink
26 september 15:02Verkeer in Veenendaal loopt helemaal vast door werkzaamheden op A12
22 september 14:03Alerte omstanders grijpen 16-jarige overvaller
21 september 21:22Veenendaler (39) slachtoffer van gewelddadige straatroof op hondenuitlaatveld
18 september 12:29Meisje beroofd in Veenendaal, dader voortvluchtig
16 september 18:04Nest van ‘bijen-snijdende’ hoornaar trekt bekijks: ‘Monsterwesp? Wat een onzin’
16 september 10:34Tientallen automobilisten negeren rood kruis op A12 bij Veenendaal en gaan op de bon
15 september 12:2844-jarige man uit Veenendaal vast voor roven Henny's collectebus
15 september 11:00Brand op Veenendaals balkon, mogelijk vanwege vuurwerk
14 september 20:05Politieman aangehouden in onderzoek corruptie
12 september 20:58Kijk terug: Harkemase Boys zet DOVO na rust opzij
12 september 14:56Zanger Jason Derulo deelt video van kinderen in Nederlands zwembad
10 september 15:36Zwaargewonde bij fietsongeval in Veenendaal
8 september 15:04Verstandelijk beperkte Armando (32) bruut overvallen: 'Hij is helemaal van slag'
RSS.