menu
zoek

Nieuws Veenendaal

Verdachten drugshandel en heling aangehouden

donderdag 24 juni 2021, 14:18 uur

De politie heeft op woensdagavond 23 juni in een flatwoning aan de Tinneweide onderzoek gedaan en vier mannen aangehouden op verdenking van handel en bezit van drugs en heling van gestolen goederen. Bij de actie werden in het huis drugs aangetroffen plus materiaal voor de handel in drugs. Ook werden er goederen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Waar: Tinneweide in Veenendaal

De wijkagenten kregen signalen over ondermijnende activiteiten vanuit het pand. Daarbij kwamen ook meldingen van overlast door de bewoner en het komen en gaan van veel onbekende bezoekers bij de woning. Op basis van deze informatie en eigen onderzoek ging de politie rond 20.30 uur het huis aan de Tinneweide binnen en troffen hier de bewoner en twee andere mannen aan (een 44-jarige Utrechter en een 48-jarige man zonder bekende woonplaats). Zij werden aangehouden. Ook een 18-jarige bezoeker werd aangehouden. In de scooter van deze Veenendaler werd een nog nader te bepalen samenstelling en hoeveelheid drugs aangetroffen. In de woning vond de politie gebruikershoeveelheden harddrugs(ponypacks), amfetaminepillen en hennep. Ook werd materiaal voor de handel in drugs aangetroffen zoals versnijdingsmiddelen. De exacte samenstelling van de drugs en hoeveelheid wordt ook hier nog nader bepaald. De 48-jarige man wordt ook verdacht van heling van gestolen goederen, die in de woning zijn aangetroffen. De 44-jarige man werd na verhoor heengezonden. De drie andere mannen zitten nog vast voor verhoor en onderzoek. Woning per direct gesloten Burgemeester Gert-Jan Kats heeft de woning per direct gesloten. Het besluit trad op 23 juni 2021 in werking en geldt voor een periode van drie maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. Burgemeester Gert-Jan Kats: “Vanuit deze woning was sprake van ernstige vormen van overlast. De woning was sterk vervuild. Achter drugscriminaliteit gaat een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie schuil. Dat is voor omwonenden niet prettig, dus ik ben blij dat we dit hebben kunnen beëindigen door de actie van de politie. Om te voorkomen dat de overlast terugkeert, heb ik besloten de woning de sluiten, zodat de verhuurder het huurcontract kan ontbinden. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren en roep mensen op signalen te blijven melden.” Ken de signalen en tip over ondermijning Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek. Door ondermijnende    criminaliteit wordt onze rechtstaat ondergraven. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen, drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie en afpersing. Kwetsbare wijken worden nog kwetsbaarder doordat criminelen er de dienst uitmaken. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. Zo maakt de overheid één vuist tegen ondermijnende criminaliteit. Wat kun je doen tegen drugshandel in de wijk? Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Veenendaal. Locatie nieuws: 52.02036 / 5.56332 Tinneweide
Tinneweide in Veenendaal


donderdag 24 juni 2021, 15:34 uur
Vier mannen aangehouden na drugsvondst in Veenendaalse flat
de GelderlanderVEENENDAAL - Vier mannen zijn woensdagavond aangehouden door de politie na de vondst van meerdere drugs in een woning in een flat in Veenendaal. De woning is per direct gesloten door de burgemeester.
» de Gelderlander
donderdag 24 juni 2021, 13:13 uur
Vier mannen opgepakt vanwege drugshandel vanuit Veenendaalse woning
RTV UtrechtVEENENDAAL - De politie heeft vier mannen opgepakt in een woning aan de Tinneweide in Veenendaal. In het huis vonden agenten drugs en materiaal dat wijst op de handel in drugs. Ook trof de politie spullen aan die mogelijk gestolen zijn.In de woning lagen ponypacks met harddrugs, amfetaminepillen en hennep.
» RTV Utrecht



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Veenendaal

15 maart 22:39Hulpdiensten rukken groots uit voor persoon te water in Veenendaal
12 maart 09:13Automobilist bekneld na ongeluk op provinciale weg, traumahelikopter opgeroepen
29 februari 07:27Negen auto’s beschadigd door brand in Veenendaal, politie onderzoekt brandstichting
22 februari 18:03Horecazaken Veenendaal weer open na vondst explosief
19 februari 21:10Traumahelikopter landt bij kruispunt
9 februari 19:52Twee horecazaken gesloten na vondst explosief Veenendaal: 'Je ergste nachtmerrie'
8 februari 18:43Veenendalers trapten nietsvermoedend tegen explosief dat er al een hele dag lag
7 februari 11:43Hoe dan? Auto over de kop in bebouwde kom
6 februari 16:01Boerenprotesten leidden maandagavond tot meerdere ongelukken op de weg
6 februari 14:18Politie: nog onduidelijk of boerenacties rol speelden bij ongeluk in Veenendaal
5 februari 23:33Auto geplet tussen vrachtwagen en busje in Veenendaal
5 februari 21:51Boeren protesteren op meerdere plekken in provincie: brandjes langs snelwegen A12 en A27
21 januari 08:33Lichaam vermiste Kees (56) uit Veenendaal na ruim een maand gevonden
19 januari 09:24Flinke schade bij botsing, mogelijk door glad wegdek: bestuurder naar ziekenhuis
11 januari 16:48Politie zoekt met sonarboten en speurhonden naar vermiste Kees uit Veenendaal, maar zonder succes
1 januari 02:46Flatwoning uitgebrand, bewoners waren niet thuis
29 december 10:08Kettingbotsing met vier auto's bij spoortunnel in Veenendaal, verkeer gehinderd
28 december 18:08Kees (56) uit Veenendaal al sinds 20 december vermist
26 december 14:55Kelders en kruipruimtes vol gestroomd met water
12 december 17:34Jongen (16) opgepakt voor in brand zetten van woning waarbij drie mensen gewond raakten
RSS.